Имам голям проблем със обръщането

07.06.12
14:16

Здравейте !! От другата седмица заменям 4 дневния сплит със 3 дневни тренировки по системата 5х5 (със леки модификации).
Та въпростното упражнение  - обръщане със изтласкване е именно в програмата.От известно време се опитвам да зауча самото действие само с лостта , но имам голяма пречка.За да разберете по-лесно за какво става на въпрос , ще сложа 2 примерни снимки.
Знаем ,че правилното положение на ръцете трябва да е като щангиста от първата снимка.Тук идва и проблема ! Не знам по какви причини - дълги ръце , скованост в лактите или незнам още какво , когато си дигна ръцете така и дланите ми отиват доста зад раменете и не мога да държа щангата така.По-скоро като изпълнявам упражнението лактите ми отиват надоло и леко встрани (подобно на  раменни преси със щанга отпред в най-долно положение) . Инструктор и хора които разбират ми обесняваха , мъчиха се да ме нагласят , но не става и не става . Трябва да си махна главата че да стане.Така че стойката ми е нещо като втората снимка с малко по-приближени лакти. Наистина искам да зауча това упражнение и да го включа в тренировъчната си програма . Дали има някой друг вид таково обръщане с по-широки ръце и дали е голяма грешка ако се изпълнява така ?

Темата беше редактирана от rory на 07.06.12 14:19.

07.06.12
18:04

Виж в YouТубе,има доста клипове как се прави упражнението и как се постога крайната позиция.
Упражнението се нарича-Power Clean,като разновидността,която вероятно ще изпълняваш е Hang Power Clean.
Другото,което най-вероятно ти липсва,е мобилност в раменните стави.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 07.06.12 18:06.

07.06.12
18:16

от 2 седмици гледам клипчета на няколко вида , опитвам се постоянно , но има някакъв проблем с ръцете ми , че да идат толкова назаде. Ами ако се изпълнява с малко по-разтворени лакти , дали ще пречи ?

Видях сега някои клипове на такива изпълнения със по-широко отворени лакти , гледам няма лоши мисли за тях , даже казват че баланса бил по-добър.

Мнението беше редактирано от rory на 07.06.12 18:23.

07.06.12
19:05

Как държиш щангата? Правилно е да оставиш ръцете да се отпуснат и щангата да е прихваната от върховете на пръстите, а не да я държиш в дланта. Загледай в първата снимка как я държи човека и пробвай да я хванеш така (може още сега с някоя точилка). Забележи как мацката е хванала щангата в дланта - по този начин няма как да стане.

07.06.12
19:32

Иска се доста добра гъвкавост в китките и пръстите, както и thoracic mobility. И аз преди не можех да си давам лактите така напред, но с времето добих гъвкавост и вече е ок.

07.06.12
19:32

Точно това казвам че ако ръцете са ми като на първата снимка barbel clean (май се казваше ) , дланите ми отиват назаде и няма как да стане , а ако смъкна лактите да не са толкова дигнати и да ги разширя малко тогава горе-долу се получава това - щанга-пръсти.Забележете колко са му къси ръцете на щангиста, колко малко е разстоянието от китката до лакетя му . На мене ми е 2 пъти по-дълга - е как да стане ?

07.06.12
19:38

казано от Voyager на 07.06.12, 19:32:

Иска се доста добра гъвкавост в китките и пръстите, както и thoracic mobility. И аз преди не можех да си давам лактите така напред, но с времето добих гъвкавост и вече е ок.

А като не можеше в началото така , как го изпълнява ? С по-ниски лакти ? И как въобще придоби тази гъвкавост.Като стана въпрос за гъвкавост аз се водя че съм със ‘’хипермобилни стави’’ - мога да си докосвам предмишницата с палеца е такива глупости , както и да си местя капачките на колената :D Трябва да тренирам и за мобилност в лактите значи :)

Мнението беше редактирано от rory на 07.06.12 19:38.

12.06.12
20:51

С’я ще ми се изсмеете сигурно, ама да си попитам аз...да не би бицепсът ти да е захванат по-надолу към сгъвката на лакътя и да ти пречи обема му?
Неее, всъщност друго исках да питам: имаш мобилност на китката т.е. палецът (дланта) ти отива към предмишницата предполагам. А обратното движение как е? Примерно при това упражение можеш ли да огънеш назад китките?

Мнението беше редактирано от Smile на 12.06.12 20:51.

12.06.12
22:00

Мога го разбира се . Междродругото аз не съм от хората с къс бицепс и наистина бицепса ми започва по-отдолу, но не е там проблема . И аз съм се замислял дали не е от това , но не . Правя си ги обръщанията , но иска много време да се свикне .Вмомента при изпълнение дърпам тялото назаде от кръста и така горе долу се получава.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1