Мислите ли че тази програма за гръб е добра?

CL

07.06.12
23:03

Правя 15 набирания за да загрея после следното:
1-придърпване на вертикален скрипец-3х10
2-мечка-4х8
3-гребане с щанга-4х8
4-придърпване на хоризонтален скрипец-4х8
Аз съм на 20 години и имам опит с железата причината да пусна тази тема е че преди време някъде четох че ‘’мечка’’ и гребане с щанга в една тренировка за гръб не било хубаво да се прави и трябвало да си изберем едно от двете вие как мислите?

Тяга
Набирания
Гребане

Ако се концентрираш върху тези, мисля, че ще си доволен. Иначе, аз бих избрал само едно от мечката и гребането.

07.06.12
23:31

А защо правиш скрипец , щом можеш набиранията ? Можеш дори и достатъчен брой ,за да започнеш със допълнителна тежест.
А отностно двата вида гребане - аз бих ги редувал .. една тренировка едното , другата другото .

DE

07.06.12
23:52

Набирания с тежест,Гребане с щанга и Мъртва тяга.Няма смисъл от други лично за мен :)

08.06.12
09:22

казано от ClearBlueSky на 07.06.12, 23:03:

Кой загрява с набиране?А уж имаш “опит с железата ...” Загрей добре а след това прави  4 работни серии на лоста.Има една приказка дето върви в моята зала и тя е ” Ако не се набираш здраво на лоста,все едно не правиш гръб”. Помисли над това!

Мнението беше редактирано от NiKolay на 08.06.12 09:25.

08.06.12
09:24

казано от NiKolay на 08.06.12, 09:22:

Кой загрява с набиране?А уж имаш “опит с железата ...”

Аз например загрявам с набиране и кофички. А ти след като нямаш опит къде се вреш ?

казано от James Hinks на 08.06.12, 09:24:

казано от NiKolay на 08.06.12, 09:22:

Кой загрява с набиране?А уж имаш “опит с железата ...”

Аз например загрявам с набиране и кофички. А ти след като нямаш опит къде се вреш ?

И аз една серия кофички една серия набиране. Така съм сигурен че лактите са се сработили, даже и рамената.

CL

08.06.12
10:39

Преди правех набирания вместо скрипец,но реших да започна с тежест на скрипец и затова само загрявам с тях

CL

08.06.12
10:40

Благодаря ви за мненията ще започна да редувам мечката и гребането :)

Мен ако питаш наблягай само на гребането ама го редувай - първо с широк,после с тесен хват.Няма по-добро упражнение за гръб...

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/barbell_rows_for_batwings
Ако искаш batwings.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1