09.06.12
11:08
Здравейте.От доста време си пържа изварата с много малко олио но вчера си взех едно краве масло,на него пише 60%краве масло 40%растителни мазнини,направих си изварата с него и беше определено по-вкусно,да заменя ли олиото с него?
Да, но замени това краве масло, което купуваш, с истинско, без растителни мазнини : )
And you’ll see all kinds of gains :d
Мнението беше редактирано от Voyager на 09.06.12 11:44.
09.06.12
11:44
Вземи си качествено животинско масло, без добавени растителни мазнини и хапвай на воля :)
09.06.12
11:51
Още по-добре ако е без масло,защото цената те удря здраво в джоба :)
Мнението беше редактирано от Teen Power на 09.06.12 11:51.
09.06.12
11:54
Никога повече не пържи с олио или със зехтин, мазнините се окисляват и стават вредни за теб. Маслото е от устойчивите мазнини за топлинна обработка (както и животинските такива) и е препоръчително за пържене (плюс това става и по-вкусно яденето накрая). И да - купи си истинско масло с минимум 80%+, защото това което си казал не се и доближава до истината. И като цяло, когато можеш, избягвай пърженото като процес.
Voyager, някой май гледа Hodge Twins, а? :D Do whatever the fuck you wanna do! It’s all just advice… (giggle)
09.06.12
18:34
казано от ClearBlueSky на 09.06.12, 11:08:
...От доста време си пържа изварата с много малко олио ...
А защо си пържиш изварата? Ако не те кефи като вкус, смеси я със зехтин и копър или си вземи котидж сирене или нещо такова. Пърженето с масло или друга мазнина променя калоричния профил на храната покрай другите ефекти. Т.е. ако резултата е високо-калорична мазна извара, по-добре набивай сирене.
25 гр масло добавя 179ккал към 55 ккал в изварата. Ако всичко е пресметнато няма абсолютно никакъв проблем.
09.06.12
19:13
казано от Ramon Dekkers на 09.06.12, 18:43:
25 гр масло добавя 179ккал към 55 ккал в изварата. Ако всичко е пресметнато няма абсолютно никакъв проблем.
И става колкото фета сирене, катък, котидж и др., всички от които са по-вкусни от изварата.
Всеки си решава ;) Аз например немога да нмеря котидж или фета без да се изръся някоя крупна сума :) 1.80 за 500гр извара и маслото ми е без пари :)
09.06.12
22:06
Не винаги я пържа изварата понякога я ям със домати и краставици но само чиста извара си е мъчение
09.06.12
22:09
Пробвай така аз слагам много малко сирене краве малко зехтин и малко червен пипер сладък и малко чили на люспи,понеже обичам лютото и получената смес ям с такъв кеф....:P
09.06.12
22:14
казано от Solomon Kane на 09.06.12, 19:13:
казано от Ramon Dekkers на 09.06.12, 18:43:
И става колкото фета сирене, катък, котидж и др., всички от които са по-вкусни от изварата.
Още по-вкусно плочка фета намазана с масло (sun)
Честно не разбирам, защо се напъвате да ядете тази извара, която е сигурно с най-неясния произход на количеството белтъчини. В 3 яйца има повече белтъчини, отколкото в 150-200 гр извара (но не по етикет де) ако така си говорим реално :)
09.06.12
23:15
Ето 2 начина,които лично на мене ми допадат.
Слагаш изварата в чиния и я поръсваш с настърган кашкавал.Слагаш в микровълновата за минутка-две(ако може с похлупак).Изчакваш 2-3 мин. и ядеш с кеф.
В миксер(чопър) слагаш изварата,прясно мляко(ако е преди лягане е за предпочитане обезмаслено),5гр захар и плодове(примерно ягоди),ако няма плод и 1/4 степче върши работа.Бръм-бръм и се получава вкусен шейк.
*Пропорциите зависят най-вече от изварата,а малкото захар е колкото да замаскира киселия вкус на изварата.
Аз лично не харесвам вкуса на изварата. Тази която ми допада най-много като вкус е на дядо Либен обезмаслената извара.Преди я имаше почти на всякъде сега съм я виждал само в метро. Проблема с лошия вкус съм го решил като я слагам в блендера добавям вода и ягодов или др. подсладител и я разбивам няколко минути. Става като плодово кисело мляко за пиене. Пийвам я, хапвам и шепа ядки и съм готов за лягане :)