Покачване сила на вдигане от лег?

10.06.12
01:16

89кг лично тегло, тренирам 1 година почти, не съм взимал нищо досега даже и протеин не съм пил. Почнах от 70кг 1 повторение на класическо вдигане от лег. В момента съм на 120 кг 1-2 бройки и то не всеки път успявам. Препоръки за повишаване на силата при вдигане от лег. В момента при тренировка правя по 4 серии от 3-5 повторения зависи от тежестта. 105кг правя 3-4 повторения, после на 95 около 5-6 и така около 10 кг надолу всяка серия.

Темата беше редактирана от Ghost4o на 10.06.12 01:18.

DE

10.06.12
01:31

Пробвал ли си с единици и двойки :) Колко пъти правиш лежанка седмично ?

10.06.12
01:34

Пробвал съм но само 1 серия с единици. По принцип 3 пъти в седмицата

10.06.12
01:35

Добави няколко серии, при които правиш избутването колкото можеш по-експлозивно и бързо (най-вероятно ще се наложи да намалиш тежестите в тези серии). Стискай лоста колкото можеш по-здраво. Прави негативни повторения с доста по-голяма тежест, отколкото можеш да избуташ, като тренировъчния ти партньор (най-добре двама!) активно вдига/т лоста нагоре. Тежки раменни преси с щанга. При мен това помогна, сигурно има и още много. Успех.

DE

10.06.12
01:36

Можеш да пробваш от 3 до 5 серии на единици,двойки :) При мен така най-бързо дръпна.

10.06.12
13:57

3 пъти в седмицата ? Надявам се успяваш да се възстановиш.
Какво съм забелязал от личен опит.
Преди 3-4 години се занимавах със силово изпълнение от лег. Прогреса ми в отношение сила за едно повторение спря в момента в който спрях да правя максове. Силата не ми е паднала, наскоро на шега реших да се пробвам колко мога и разлика нямаше. Сега се старая да правя със стабилни килограми серии от по 10 повторения. Целта ми е 140х10. Ще се радвам, ако съживиш темата след няколко месеца и драснеш какво си променил в начина си на трениране и как ти се е отразило.
Няколко неща, които съм сигурен, че работят:
- Здравия хват, силното стискане и няколкото големи глътки въздух преди самото изпълнение
- Макс се прави докато не се сринеш, тоест докато не успееш да вдигнеш тежестта. Затова и винаги трябва да има кой да те пази. След това се прави двойка с възможно повече килограми.
- Макс се прави 2-3 в месеца, а не 3 пъти в седмицата.
- Възстановяване, възстановяване, възстановяване...
Поздрави и успехи !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1