програма за намаляване на телесни мазнини - релеф

11.06.12
00:57

Здравейте , тренирал съм няколко години но не сериозно а само за тонус  и от време на време ,сега от 4 месеца тренирам по-сериозно
5 дни седмично - от понеделник до петък.
От 2 седмици тренирам с цел орелефяване. За целта съм на НВД ,но относно тренировката мисля че не е правилна и ще се радвам да ме коригирате.
На 26 години ,165см , 71кг
Да добавя че взимам аминокиселини на прах - ЕКСТЕНД , Л-карнитин , и един продукт за отслабване също - Стимулант Х ,

Сега тренирам по този план:
-понеделник - гръб - 5 упражнения с 4 серии по 15 всяко
-вторник  - гърди - 5 упражнения с 4 серии по 15 всяко
-сряда - крака и корем  (  по 5 упражнения и за двете групи с 4 серии по 15 всяко )
-четвъртък - рамо  , трапец  5 упражнения с 4 серии по 15 всяко  ( за трапец само 2 упражнения )
-петък - трицепс ,бицепс  -  5 упражнения с 4 серии по 15 всяко  за двете
събота и неделя почивка

Мисля че тази програма не е подходяща ,защото доста време почивка има на един вид мускул като се прави веднъж седмично , но вие ще кажете.

Темата беше редактирана от Симеон Добрев на 11.06.12 01:02.

11.06.12
01:03

Като начало, намали повторенията. Второ, 20 серии за бицепс и трицепс са излишно много. За гърди също.
И трето, да може и да е много седмица почивка, ако не си напреднал.

11.06.12
03:11

И аз мисля, че имаш много серии и повторения (ако това са работни серии и не си включил загряващите). Относно въпроса ти за почивката... според мен не е много. Аз бих намалил сериите и повторенията и бих се концентрирал на интензивността. Доколкото знам, няма смисъл да правиш голям брой повторения с малки тежести при всяко упражнение, когато сваляш мазнини. Можеш да имаш такива серии и упражнения, но запази и основни упражнения, в които имаш по-малък брой повторения с големи тежести. Корем можеш да правиш 2-3 пъти седмично поне.

Моят опит показва, че диетата е основния фактор, който ще ти помогне за сваляне на мазнините. Виждал съм много препоръки, когато сваляш да продължиш да тренираш както обикновено и да наблегнеш на диетата.

Кардио правиш ли? И без кардио може да се свали, но според мен включи поне в един ден 20-30 мин кардио за тонус и кондиция.

11.06.12
09:35

Виж в търсачката и гугъл за тренировки в лактатен режим и пусни коя си избрал. + диета
Др вариант е някоя за сила и маса + повече диета (Петко май ти препоръчва такава).
Настройвай в движение.
Продуктите за релеф ги вкарай чак когато не релефиш повече с диета, това е обикн. след 1-вия 2-рия месец.

Какво имате в предвид под повече интензивност ? По-малко почивки м/у стрийте ли?
Не разбирам защо да се намалят при положение че за 1 час се правят нормално тези ипражнения.
Какво мислите за програмата която съм написал ,всеки ден по 1 мускул почти се пада , не трябва ли да се комбинират по два мускола но така да може да се повтори групата мускули след 3-4 дни вместо след 7 ( защото сега като тренирам понеделник рамо , го тренирам чак другия понеделник, за другите мускули по същия начин ).

11.06.12
16:27

Ако ги събираш 20 серии х 15 повторения в един час, тогава програмата изглежда достатъчно интензивна. Пробвай я и виж как работи за теб. Това, че правиш по 15 повторения (вместо 6-10) означчава, че работиш с по-малки тежести и може би ще се въстановяваш по-бързо. В такъв случай може би почивката между две тренировки на една мускулна група е голяма. Но не забравяй, че ръцете и рамената участват и в тренировката на гъдри и гръб.

ще ги намаля на 12 повторения с по-тежки тежести и по малка почивка м/у тях
така мисля че е най-добре

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1