Дневничето на Йоана

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.05.12
15:41

И така.... след известно чудене и разглеждане на чужди дневници реших и аз да се включа :) На 22 год. съм, около 57кг., висока 164-5 см. Като цяло се чувствам добре в килограмите си, но не бих отказала кантарът да посочи минус 1-2 кг, ама нека да са само мазнинки :) И така накратко за мен- още от мъничка винаги съм била от по-пухкавичките деца (генче се пада лекичко), но никога не съм спазвала диета, особено онези диети тип 1 кг ябълки на ден или нещо подобно. С това последното особено се гордея! Просто винаги,когато съм усещала,че попрекалявам, съм намалявала количеството храна, но никога качеството й! (не е особено голям повод за гордост). Може би съм една от малкото късметлийки, които при малко по-силен стрес и нездравословно хапване, отслабват. И така с малко стрес в 12ти клас и първи курс бях станала 53кг., които в период на 1 година станаха 55кг, а след това заминах на бригада в САЩ. Оттам не се прибрах аз,а едно суперсайз-нато кюфтенце (63кг). Тук, неправейки нищо освен хапвайки само вкъщи гозбичките на мама, редуцирах килограмите до 58 и пак заминах, и пак качих (не толкова много)  и така до този февруари, когато реших,че нещо трябва да се промени. Тъй като винаги съм била многооооооо лакома,реших че ще отслабвам с лунната диета - на всяка фаза на луната, веднъж седмично - само водичка. Не ми беше трудно,а и резултат имаше :) Изведнъж след малко четене, реших,че няма да е само това,а трябва да променя и режима ми на хранене. Спрях сладкото,тестените неща, пърженето (никога преди това не съм си представяла,че мога да хапвам нещо без хляб) и отслабнах. Започнах да правя тренировките на бодирок (виждам че сте добре запознати с тях) и подобни на тях, но обикновено ги правя поне 20 мин (добавям някакви бонус упражнения). Идеята ми е,че искам да понамаля малко нахалните мазнинки и да оформя тялото си. Напълно отворена съм към критика и определено ще се опитам да се поправя :) Та така с какво се храня в един типичен мой ден!
Закуска - около 200-250гр. кисело мляко (обикновено е домашно,така че е по-мазничко) с 3 с.л. овесени ядки, 1/2 супена лъжица смлени лен,мак и сусам и многооооо канела :)
Обяд - в най-лошия случай разликата е около 5 часа,в най-добрия около 3 часа - някакво месце или омлет със салатка
Следобедна закуска - около 4 часа - 30-50гр. ядки или пък 1 сварено яйце с едно парче сирене (около 20-30 гр.)
Вечеря - нещо подобно на обяда :)

Има дни,в които ям и малко по-разнообразно - например вчера,но и цял ден си бях вкъщи :)
30 мин. кардио за добро утро (времето е мноого, но не е много натоварващо)
закуска около 12 (станах в 11!) - обичайната - овесени ядки с кисело мляко
14,30ч. - 200гр. домашен гювеч (някакво червено месце, зелен боб, лук,тичкички,патладжан,много малко картофчета) и зелена салата с 1 с.л. зехтин
18ч. - тренировка бодирок
18.30 - сварено яйце +50гр. извара с 1с.л. кисело мляко
20.30 - около 400гр. сурови тиквички, изпечени във фурната с малко зехтин с кисело мляко и зелена салата

И така надявам се да не съм досадила много :)
П.С. Ще се опитам възможно най-скоро да кача снимки и по-точни мерки,тъй като много отдавна не съм ги мерила,а съм имала някои “по-лоши” дни :)

30.05.12
16:06

Честит дневник и добре дошла (F) :)

30.05.12
22:06

Мерси много, Вики :) Всъщност ти беше един от първите дневници, които прочетох и доста ме вдъхнови :) Браво за напредъка! (party)
Та така да си дам дневния отчет :)
Станах към 11(просто съм в такъв период, в който нямам нищо особено за правене и си лягам доста късничко), направих една тренировка от сайта на Руми за 20 мин :) и към 12,30 закусвах 3 с.л. овесени ядки с 9с.л. кисело домашно мляко (около 200-250гр.), с малко мак,лен и сусам.
16,00 - 2 бъркани яйца със спанак и лук и малко зелена салата с малко зехтин и мноооооого оцет.Не се сдържах и хапнах една филийка пълнозърнест хляб с 2 ч.л. домашен конфитюр от сини сливи (това,че е домашен,не го прави по-добър,знам :))
18.00 20тина грама извара с мъничко кисело мляко и магданоз
19,30-20 50 гр. черен шоколад (ядеше ми се от дни и днес под натиска на лакомията и емоционалното хранене стана време и за него)
21,30 ето тази тренировка, но http://www.bodyrock.tv/2012/05/28/week-4-day-1-show-your-skin-bodyrock-burn-sculpt-flow-workout/ не чувствах,че давах най-доброто от себе си, а днес и определено не ми е ден, и направих само 2 кръга. Е, и утре е ден....
22,30 2 кюфтета на скара (хоуммейд от свински бут) със зелена салата с краставици и мъничко зехтин.

Не е от дните с най-прекрасното ядене, но..... :) Не е и толкова зле мисля :)

Емоционално хранене?

30.05.12
22:11

Еми ти си мъж, предполагам е по-скоро женско явление :) Когато не се чувстваш добре, когато имаш едни или други проблеми - е,тогава посягаш към храната :)

Само шоколад ли е храна? Така ли се решават проблемите?

30.05.12
22:15

казано от Тедо на 30.05.12, 22:13:

Аз бих посегнала към други методи, но не са за пред аудиторията :D

30.05.12
22:17

казано от Тедо на 30.05.12, 22:13:

Когато не се решат с шоколад, пробваш с еклерчета, после тортички...а като ги разрешиш, минаваш пак на солети :D :D :D

30.05.12
22:30

казано от Йоана  Добрева на 30.05.12, 22:06:

Мерси много, Вики :) Всъщност ти беше един от първите дневници, които прочетох и доста ме вдъхнови :) Браво за напредъка! (party)

Ооо Благодаря ти (sun) Много се радвам че съм помогнала по някакъв начин (sun)

30.05.12
22:52

Хахахах Маргаритке, надявам се да си остане само шоколадът :) Последният път, когато ядох торта, стомахът ми цяла вечер се бушуваше :)
Тедо, той е забранената храна :) => доставя по-голямо удоволствие :)

Какво е забранена хора?

30.05.12
23:07

Отказвам се да обяснявам на мъж какво значи емоционално хранене, а май не съм и много добра в това :) Тедо, аз мисля,че когато искаш да свалиш нахалните мазнинки,е много добре да се ограничаваш от някакви храни - особено сладкото. Особено пък аз - обикновено, когато хапна малко и след това искам още много и от това НЕ МОГА никога да преям- винаги има място за още :) Ето на този тип храни им викам забранени - не ме наяждат въпреки количествата и след тях постоянно съм гладна (това нещо за падането на инсулина и т.н.) :)

30.05.12
23:10

Аз съм си забранил да ям... абе ям си всичко и съм страхотен :D Тайната е в нещо друго ;)

30.05.12
23:16

Е, както виждаме и аз явно си похапвам :) Може би е по-добре да заменя “забранена” с храна, която е добре да отбягвам за известен период от време ;)

Закусваш пържола със ядки и избухваш.

31.05.12
11:23

Хахаха и после цял ден....ау...ужасно ми е на стомаха :д
Така....станах в 10.30, около 11 започнах да си правя тренировката,която вчера отложих (трябваше първо да си изпия кафенцето-чисто). Ето това е тренировката :) , като поизмених някои упражнения ;) Например вместо Reverse Push-ups правих обикновени и дамски лицеви. Резултатите 3 кръга:
1) Side Plyometric Jumps 46/39/44
2) Alternative Box Oblique Twists 27/23/23
3)  Push-ups 19/14/13
4) 2 x Side Plank Push-Ups,Oblique Knee, Tuck Jump – Alternate between Left & Right Side 4/5/5

1 кръг от:
1) One Leg Box Lunge & Press (Left Leg) с 5 кг. гиричка - 18
2) One Leg Box Lunge & Press (Right Leg) – с 5кг. гиричка - 17
3) Single Leg Deadlift & Bent Over Row – (Right Row- Left Leg) бутилка от 1.5 вода - 18
4) Single Leg Deadlift & Bent Over Row – (Left Row- Right Leg) без тежест,защото нямах никакъв баланс - 21

Хапванията :)
11.30 - 3с.л. овесени ядки с 9с.л. домашно кисело мляко; мак,лен и сусам; канелааа и мъничко стафидки (6-7)

Очертава ми се цял ден да съм навън  и мисля да си направя за обяд една филия пълнозърнест хляб с кайма (домашно мляна) и една с яйца и извара на фурна (което да ми е обедът) и малко сирене с варено яйце за около 17ч. Веечерята голяма салата с пилешко бутче :) около 20ч. Надявам се всичко да стане по план :)

Ужасно да ти е на стомаха? Много по-вероятно да ти е ужасно от тия бъркочи със семена и овес...

31.05.12
16:40

казано от Йоана  Добрева на 30.05.12, 22:52:

Хахахах Маргаритке, надявам се да си остане само шоколадът :) Последният път, когато ядох торта, стомахът ми цяла вечер се бушуваше :)
Тедо, той е забранената храна :) => доставя по-голямо удоволствие :)

Защо пък да е забранена??? Аз си го приготвям сама и (имам дори свидетели), че се получава в пъти по-вкусен от купения и по хранителни качества и здравословни ползи слага в малкия си джоб почти всички “пълноценни” храни... ;)

01.06.12
00:40

Уау странното мнение за закуската сутрин събра изключително много позитиви. Само дето не мога да разбера защо... (?)
Иначе Маргаритке, знам ,че няма забранена храна, но по-скоро докато си създада някакви полезни навици и докато свикна,че това,че днес съм изяла нещо кофти, не значи,че трябва целият ми ден да е такъв. А иначе шоколадът, купен от магазинът,надали е най-полезното нещо. Иначе и аз знам за една рецепта за шоколад,ама.... ми трябва малко време да го направя и да си набавя продуктите; )
Иначе отчетът за днес :
закуска около 11.30 овесени ядки
14.00 1 яйце с около 30тина грама извара го намазах на 2 филийки и ги пъхнах да се изпекат на скаричката + една принцеска с кайма (домашно мляна)
16.00-17.00 3-4 желирани бонбона, ч варено яйце и 25гр. сурови фъстъци
22.00 един сандвич от събуей с черен хляб, пилешко печено, зеле,домати и краставици - без сосове и сирене
Еми това е от мен за днес :)
П.С. Не знаех,че думичката “забранено” подтиква толкова лоши чувства :) ;)

Защото всички, които са пробвали пържола+сурови ядки за закуска, са видяли, че работи адски много...

01.06.12
20:24

Хахаха щом е изпробвано,значи ще пробвам тези дни и задължително ще споделя :)

Така....ето и какво успях да сътворя днес (почти през целия ден не си бях вкъщи!)
9,30 - овесени ядки с 220гр. кисело мляко, канела и 20гр. сурови орехи (Тедо, първата част с ядките- изпълнена)
14,00 - около 200 гр. череши (бяха домашни и не можах да им устоя)
17,00 - 1 парче кузунак (добре,че беше от магазина и не беше нищо особено)
19,30 - най-накрая нормална храна - 2 яйца на омлет с 15тина грама извара и около 30гр. кашкавал с малко салата от зеле (с олио :( )
Мисля по-късно по някое време да хапна нещо, тъй като ще си легна доста късно и се надявам да са някакви ядки :)

И честит 1 юни на всички, които още се чувстват малчугани !!!
С любимата ми песничка :) (clap)

03.06.12
22:51

В петък направих една тренировка от Бодирок след вечеря и определено не останах доволна - някак си...тежеше ми :) Направих си извод. По-късно, както и предположих хапнах нещо :) 2-3 овесени бисквитки на Престиж.
В събота, след “прекрасното” псоледно хапване и сутринта ми тръгна накриво - за закуска в 9 - крем карамел и около 3 бисквитки.
Около 1 часа ометох един шоколад (dull) -добре,че поне беше черен.
Към 3 най-накрая хапнах истинска храна - свинска пържола с 1фпх и салата от зеле.
Към 6 часа реших,че все пак е лято и храната ми е кофти,реших да хапна и малко сладолед :) От тези новите с бисквитките на Делта (blush)
Получи се много красиво, когато излязох вечерта и реших да изпия една бира (а принципно не пия) с малко цаца.
Извод: Днес, когато се събудих коремът ми беше супер подут и определено усещам тежест. Ще се опитам такива дни повече да няма. Направо се чудя как съм успявала преди...

Днес, неделя, денят мина с едно малко излетче в планината (около час и половина ходене) и след като всичко стана супер спонтанно, трябваше да си приготвя нещо супер набързо за хапване -в случая това беше обядът ми :) Започнах с “тренировка”, но реших да е по-лека -колкото да се раздвижа - 10 бърпита, 10 подскока от клек, 10 лицеви опори и 10 повдигания на крака от легнало положение(4 кръга).
та така - закуска около 11.30 - както обикновено - овесените ядки с киселото мляко
обяд около 16 - 100-130гр. (сурови) пълнозърнести макарони с около 30 гр. сирене 30 гр. извара
17.30 - 1 яйце, 20тина грама сирене и един домат
21 - сирене (50-60гр. , 3 червени чушки, лук и малко домати и едно яйце в гювече (мисля,че се казва сирене по шопски) и 1 купичка таратор.

И аз имам такива дни като твоя в събота, макар че все по-рядко вече ми се случва... като започна със сладкото от рано, цял ден ми се яде и после си хапвам още до края на деня, като си забранявам да ям такива неща от утре. :D После на сутринта съм така пренаситена на въгрехидрати, че 1,2 дни изобщо не ми се ядат! :) Напоследък си хапвам тук таме по малко и забелязвам, че не нападам големи количества така наведнъж, освен по събирания, когато си на маса така или иначе цяла вечер. В началото ми беше гузно, че хапвам сладко, въпреки че не прекалявам, но засега не ми се е отразило и се чувствам добре! :)
Наистина какво би било лятото без сладолед, според мен не е голям грях, ако се хапва тук таме в разумни количества :)

04.06.12
09:15

Това, което се опитва да ти обясни Весо е една прочута закуска на Поликин/тук много почитан фитнес експерт/.
Ето ти я статията, преведена е на български:
http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/645/Закуска__месо_и_ядки.aspx?lang=BG

Това мисля,че е точно по твоя случай:
http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/807/Дали_жените_наистина_се_нуждаят_от_шоколад.aspx?lang=BG

04.06.12
22:12

Да,Elle и аз така реших - като ми се яде сладко - ще хапвам, от малко няма да умра, нито ще го усетя по някакъв начин,а не да ми ескалира по този начин желанието и да ям всичко,което видя. А и освен това определено после не се чувствам добре :) Поне ми е за урок и видях последствията ;)

Elle ea, много мерси за информацията, прочетох я с удоволствие, но вътре имаше и нещо важно ” Изглежда, че в умерени количества, шоколадът наистина е толкова полезен, колкото медийните заглавия провъзгласяват.” Хахаха това е новото ми мото :) По-добре от всичко по-малко, отколкото от всичко по много :) (досега знаех само първата част). А за сряда или четвъртък съм си наумила наистина да хапна месо с ядки и да видим резултата. Засега съм малко скептична,ама нали трябва да пробваме от всичко,за да опознаем организмите си ;)

А ето го и отчетът за днес :)
Ставане в 9.30 и около 10 часа Insanity 1
Около 11 - закуска - овесени ядки с 9с.л. кисело мляко и около 20гр. орехи; канела и лен,сусам и мак
14.00 - 2 червени печени чушки с около 30 гр. сирене и едно варено яйце.

Оттук нататък хората, невярващи в изчистването на тялото, да не четат! Фен съм на лунната диета и не само заради отслабване,ама и уж да си изчистя организма. Знам,че ми влияе добре и след това определено не си наваксвам с храната,а понякога даже напротив. Прилича на фастинга, който много хора тук правят, просто се съобразявам с луната :) И така - след обяда до утре към 14.30 - само водичка. (24 часа)

05.06.12
21:37

Така рапортът за днес:
10.00 - Тренировка 1*
в 15.00 - 2 варени яйца
в 16.00 - 2 принцеси от пълнозърнести филии с хляб и кайма (домашно смляна)
Лошото е,че цял ден почти съм в университета :(
19.00 - Тренировка 2**
19,30 - 1,5 с.л. извара
21.30 - салата от около 250гр. домати, 50гр. извара, лук и половин краставица. Правих спагети болонезе и си хапнах около 2-3-4 вилички от соса - за да знам как да го овкуся ;)

*Тренировка 1
P90X - 02 - Plyometrics_1 , благодарение на Дескамеска ;)
и три кръга:
10 лицеви с крака навътре-навън
10 странични дъски с дупе надолу-нагоре”лява страна
10 бърпита
10 странични дъски’‘дясна страна

**Тренировка 2
[url=http://www.bodyrock.tv/2012/06/05/where-have-you-been-workout/
]Bodyrock 50sec work, 10 sec rest / 3 rounds[/url]
1)  Jump Tuck Press
2) Donkey Press Alternating Legs
3) Open me up mountain climbers with Ugi Abs using the pink Sandbag or the Ugi ball
4) Commando Roll Out Push Ups

Bodyrock Abs bonus (след 3,24 мин.) 3 упражнения Но не знам как да ги опиша ;) И това е от мен за днес :)

06.06.12
21:07

Ето какво сътворих и днес:
7,00 - жалък опит за тренировка* - бях недоспала,а още вчера си легнах схваната цялата (sweat)
7,40- 3 с.л. овесени ядки с 9 с.л. кисело мляко, канела и мак,сусам и лен и 10тина минути по-късно домат с 30тина гр. сирене
10.30 - 25гр. сурови фъстъци
14.00 - една порция от вчерашните спагети болонезе и 150гр. домата с 3 с.л. извара и малко зехтин
17.00 - 40гр. сурови фъстъци и 3 с.л. извара
20.30 - втори жалък опит за тренировка** - утре определено ще си “почивам”
около 22 ч. се очаква вечеря от свинско месо (бут) на скара и 1 купичка таратор

*опит за тренировка 1 - 5 мин кардио, вкл. странични напади, клекове с подскок, скок звезда, скокове с високи колене
15 бърпита
20 напада с гирички 2Х5кг.
10 лицеви опори
20 напада с гирички 2Х5кг
Направих 1 кръг и 10 бърпита от втория,всички вкъщи се разбудиха и почнаха да се разхождат от вкъщи (обичам да ми е спокойно)

**втори опит
Подобно на сутрешното кардио и За 10 мин.:
Подскоци на въже с високи колене 100
Бърпи влечуго (!?) 20
Клек с 10кг и подкок 20
Направих 2 кръга за 10 мин (супер зле,явно не ми е ден) и допълних с напади с 10кг (по 20 на крак), 10 лицеви опори и още нещо ( лек полуклек,наведена напред и спускане и вдигане на гирите,движейки само ръцете - 2 серии по 15бр.). Събра ми се не повече от 25 мин, но беше доста хаотична  :(

Единственото хубаво нещо е,че трябваше днес да свърша доста нещица и ми се събра около 2 часа бързо ходене :)
Така,като гледам, причината за нежеланието и неадекватността може да е храната. Утре ще коригирам :)

Мнението беше редактирано от Йонито на 06.06.12 21:46.

07.06.12
18:21

Бързам да се отчета и аз за днес :)

ставане в 9.30 и закуска малко късничко,ама цял съм по доктори.
11,30 - 100гр. (в печено състояние) пилешко филе на скара с 1 шепа орехи (По препоръка на Тедо - всъщност противно на очакванията ми ме държа доста време сита).
В периода 15-16 - около 20 гр. орехи (в очакване на моя ред и да се прибера и да хапна).
16,30 - най-накрая вкъщи и обяд с 100 гр. (пак печено е толкова) пилешко филе на скара, 200гр. домати,50гр. извара и около 1/5 ленен хляб (200 гр. брашно от ленено семе,3 яйца и 5с.л. разтопено масло,босилек и риган - по рецепта на Руми).  Само дето не знам защо не ми се получи като тесто за кекс както е по рецепта,а доста по-твърдо :) Ама така пък стана с коричка :)
Към 19,10 - около 1/10 от това количество ленен хляб, намазан с малко извара и доматче
Излизам и по някое време навън към 9-10 срам-не срам ще си отворя кутията с 1 доматче и пилешко  филе 60гр.

Днес е нетренировъчен ден и продължавам да се чувствам супер схваната. Следобед по някое време започна да ми се появява мускулна треска, което май е добре. Чудя се дали и утре да не почина от тренировки (giggle)

08.06.12
20:03

Така да внеса малко промени от вчера :) Храната в 19 часа се попромени малко с повечко ленено хлебче и извара. После изпих малко повече от половин бира, хапнах 2 хапки пилешко филенце, ама хич не ми се ядеше и реших да не се насилвам.
Днес пак ми е отпаднало много, почти не ми се яде и малко насила хапвам (което е нетипично за мен и се надявам да не се разболявам нещо). Затова май пак няма да има тренировка :( Но утре съм решила вече определено искам-не искам -тренировка.
Менюто:
8.00 - 3 с.л. овесени ядки с 9 с.л. кисело мляко, канела и смлени лен,сусам и мак
13.00 - 1 купичка леща с половин краставица
16.00 - позамая ми се главата и хапнах 1 парченце локум
17.30 - продължих да се чувствам отпаднала и реших все пак да хапна малко протеин най-накрая - пилешкото филенце, останало от вчера и малко доматче
За вечеря - продължавам да не съм гладна засега :( Но сигурно ще бъде салатка с извара и домат :(

09.06.12
19:19

Такааа явно тази седмица няма да е моята, но хубавото е,че все пак свършва и много се надявам да бъде многоооооо по-слънчева :) И така :)
10.00 - 3 с.л. овесени ядки, 9 с.л. кисело мляко, 1/2 с.л. мед, канела и сусам,лен и мак
12.00 най-накрая тренировка* :)
14.30 - 1 парче (голямо колкото една пица за парче) домашно правена пица с пълнозърнесто тесто, доматки, лук, някакво пушено месо и кашкавал.
15.30 - още около половин парче :)
19.00 - 20гр. орехи
21.00 - бяло варено пилешко месце и салатка от домати,краставички и извара :) 

*тренировка - 4 кръга за време
1) 25 Sumo Squats & High Knee 10кг. гирички
2) 30 Side Steps (15 Each Side)
3) 25 left Leg Bridge
4) 25 Right Leg Bridge
5) 7 Push-Ups & Plank Hold (- for the count of 10)
Време - 21.52 мин.

Дали някой знае дали има проблем да се смесва изварата с пиле? Защото имам някакви спомени,че четох някъде, че не е хубаво 2 белтъка да се смесват (nbeep) А комбинацията месо + домат с извара ми е много любима...

Мнението беше редактирано от Йонито на 09.06.12 23:18.

10.06.12
22:33

:) Днес:
11.00 - 3 питчици (от пълнозърнесто тесто - нещо подобно на мекички) изпечени на тефлон + извара (надявам се да е де - майка вареше домашно(уж) прясно мляко,то се пресече и тя го изцеди, ако не е извара, то поне е вкусно) + 1 домат
14.30 - около 2 тиквички на тефлон (да живее вредния тефлон!) + кисело мляко + зелена салата с оцет и зехтин
18.00 - тренировка*
20.00 - 2 яйца по панагюрски (без никакви запръжки - т.е. яйца с кисело мляко)
Някъде между обяда и вечерята хапнах 3-4 гадни черешки :)

тренировка* Zuzka По едно време загубих бройката на кръговете, но мисля,че не успях да ги докарам до 5 (евалата Дескамеска) - засрами ме много (blush)
+ лицеви опори, напади, коремни преси, планкове - около още 10 мин

Е,това е от мен :)

Така и не пробва закуската досега...

10.06.12
22:58

казано от Тедо на 10.06.12, 22:38:

Така и не пробва закуската досега...

Е как да не я пробвах!? :P Виж 7ми юни ;) Аз като обещая - изпълнявам ;) Този четвъртък вероятно пак :) Не беше зле,както очаквах :) Мерси :) :P

Мнението беше редактирано от Йонито на 10.06.12 23:01.

11.06.12
22:43

И така днес :
06,45 - пак 3 пълнозърнести питчици от вчерашните - една чиста,една с кашкавал и една с извара и кавкавал :) мммм май си имам нова любима закуска
10,30 - 50 гр, орехи
12,15 - пилешко бонфиле +салата (домати,краставици, извара,зехтин) + 50гр. черен шоколад
И нека лунуването да започне :)
20.00 - тренировка (изобщо не ми се тренираше, откарах си 8 часа на крак), но все пак правих някакви упражнения - горе -долу (в рамките на 20тина мин) се събраха:
2Х25 клека ( с 10 кг)
2Х30 коремни с изпънати нагоре крака и пипаш крак,център,крак
напади напреди и назад (20 на крак) с 10кг
2Х15 от мънки лицева опора с ръце се приджижваш до нормална лицева опоро ( и двете се изпълняват)
странични дъски 50сек. с мърдане на ханша надолу
подскоци звезда+ лакът към коляно 50 сек между упражненията
И всичко почти беше хаотично. извинявам се,че не знам имената на повечето от упражненията :)

13.06.12
00:51

Бързам да се отчета и за днес, докато не съм забравила какво съм свършила :) Не че е чак толкова много...но :)
14.00 - захранване с краставица ( хич не знам има ли смисъл от него, но...)
15.00 - 1 голяяяяяямо варено яйце
17.30 - 2 домашни кюфтета на скара ( от свинска плешка)
19.30 - трябваше да бъде омлет, но резултатът бяха бъркани яйца с извара - 30тина грама +домати с 30гр. сирене
21.00 - сладоледче Чи-Чи (тъпа реклама, ама вкусно беше - кокос и ананас мммммм) почти 300 калории
21.00-23.00 - 200 мл бира :)

Като цяло нетренировъчен ден , но цял ден мъкнах кашони, бях на крак, доста клекове покрай кашоните направих, освен това се разходих и доста вечерта. Заслужих си последните изкушения,а след това поизгорих и някои от тях :) Определено вече не ги възприемам като забранена храна :) Последните 2 седмици ми се случват само някакви мизерии и гадории и въпреки това емоционалното хранене не присъства (което може само да ме направи по-горда). Лошото е,че понякога нямам тонус за тренировки, но пък повечето такива дни компенсирам с доста ходене пеша. Сигурно с времето и това ще се оправи. И така - това е от мен и моят напредък засега :) Поне на психологическо ниво :) Физическо - скоро :)

С тия бири и сладоледи...

13.06.12
00:58

200мл бира не е убила никой ;) Няма и да убие :) А сладоледът... си е сладолед ;) И той не вреди в малки количества :) Поне знам,че сега дълго време няма да ми се яде ;)

13.06.12
23:43

И за днес:

07.30 - традиционно - овесените ядки
12.00 - 200 гр. домати + 50гр. сирене + 2 сварени яйца
16.00 - една филийка пълнозърнест хляб с около 15тина гр. пушен кашкавал
някъде по между другото малко краставичка
22.00 - бяло месце + малко салатка с доматки и извара

Тренивка нямаше, но движението беше като вчерашното. Прибрах се супер уморена и реших,че утре ще си наваксам :)

15.06.12
17:40

отчет за последните 2 дни:

14 юни
закуска около 9 мляко с извара (200гр:100гр) и 20гр орехи и после от 2-3 фъстъка май станаха около 50гр. Истинска закуска за шампиони
тренировка тип бодирок, но вече не помня какви бяха упражненията (около 18 мин)
Заради закуската огладнях чак към 3,30 - бях навън и един събуей с печено пилешко, като изядох само половината хлебче (беше много трудоемко)
20 -рожден ден в китайски - салата от кълнове + 4-5 парченца хрупкаво пиле без панировката :)

Днес, 15 юни

10.30 тренировка бодирок 12 мин
12 - овесени ядки с кисело мляко и канела
17.30 - 2 варени яйца с извара, кисело мляко и доматче
20,00 ..... абсолвентски бал и никаква идея почти какво ще е менюто. Обещала съм си,че ще ям само “добрите” неща (и без това напоследък не ме гони особено голям апетит), но ако има чийзкейк за десерт.... ще го изям !!!!! Хахах ще внимавам с алкохола!  ще дописвам после :)

П.С. Последните 2 дни обикалям по цял ден напред назад навън (бърз ход) = екстра калории минус :)

25.06.12
00:08

Емиииии и аз се върнах тук :) След малко повече от една седмица липса... Общо взето кофти период - откъм настроение и свободно време. Тренировки бяха горе-долу редовни (през ден), но последните 3 дни са си последователни, така че утре мисля да почивам, колкото и да не ми се почива сега (тамън съм набрала скорост).
Храната - еми... сравнително чиста с няколко изключения (един среден дюнер, около 120гр. чипсове,разпределени във времето,1 сладолед и доста плодове).
Обаче един приятел ми отправи предизвикателство - кой ще има по-добри резултати до края на август - е, мисля да съм аз :) Тогава ще си направим и импровизирано състезание, в което да обявим кой е по-добре трениран от двамата :) Затова от утре се заемам по-сериозно. Скоро ще си отида и на село, където ще имам дворче и стадионче наблизо да си тичкам (много мразя,а заради хората наоколо - още повече (вж справка ), правя опити за набиране и незнайно още какво, опитвайки се да уча за държавен изпит... Дано всичко да се развие по план, въпреки че хората са казали - 2 дини под мишници не се носят...Ама да видим :)
Храната за днес:
закуска - 3 с.л. овесени ядки, около 120мл  уж домашно прясно мляко, 3 кайсии и една к.л. мед
обяд - 3 кюфтета от свинска плешка мисля (т,е, домашно мляно уж месо) и салата от доматки
подобаващо количество череши и кайсии (трябваше да са само кайсии, но ми донесоха домашни днес набрани череши - нямаше как!)
вечеря - зелен боб яхния + салатка с доматки и извара+ кисело мляко (домашно от уж домашното прясно мляко)

Тренировка на гладно: 200 повторения на Руми
2Х25 подскока с клек с докосване на земята. Събрани крака + сумо клекове
2Х13 на крак хип тръст
2Х15 + 10+ 10 от колена лицеви опори (whew)
3Х12 +14 придърпване на гирички 2Х5кг за гръб от стоеж
Време 12,31мин
(не знам защо описах и сериите,които съм направила...)

Допълнително: 2Х10 кофички
5Х6-7 сек. стойки на ръце на стена

И така това е от мен за днес и от утре по-сериозно (wait)

Мнението беше редактирано от Йонито на 25.06.12 00:37.

25.06.12
21:06

Лягане и ставане с мускулна треска на раменете и мисля от трицепса. Предполагам заради стойките на ръце вчера :) Ден - нетренировъчен (засега), но много разходки,много нещо.
11.00 - 3 с,л. овесени ядки с кисело мляко, канела и 10 череши :))))
13.00 - 25гр. сурови бадеми
15-16.30 - нещо,наречено фрапе Йогурт, но по-скоро приличащо на шейк от ягоди. Поне успя да ме разхлади :)
17.30 - 25гр. бадеми
20.00 - омлет (2 яйца и 1 зелена чушка) + салатка (доматки с извара и мъничкоооооооо зехтинец)
Около 2 часа разходка, сега отивам пак, надявам се около час още :)
Мисля все пак по-късничко да си спретна една тренировчица, имам едно шейкче за изгаряне от днес.
Ще дописвам :)
Дописвам: разходка имаше около 40 мин сигурно беше (не засякох) и помежду другото на една детска плошадка реших да се раздвижа малко (всичко започна от поредния опит за набиране):
3Х10 не знам как се казва (от успоредка с изправени ръце и си свиваш краката)
3Х10 хоризонтални набирания
3х10 кофички
3х10 клека с подскок
2х20 странични подскока
2 планка за незнайно колко време

Е, ще го броя за тренировъчен ден :) Много ходене и малко силово (въпреки,че е леко недомислено и с малко по-дълги почивки между отделните упражнения,за да си видя и аз хората де). Тази седмица явно схемата ще бъде 5+2, вместо редовните 3+1… Сряда лунен ден, четвъртък ме очаква пътуване :)

Мнението беше редактирано от Йонито на 25.06.12 23:57.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1