13.06.12
09:09
Здравейте!След няколко дни започвам да ходя на фитнес, но тъй като не съм ходил друг път си нямам идея какво да правя.Целта ми ще бъде да обърна мазнината си в мускули.Тежа 80кг и съм 1.9.Въпроса ми е друг - какви храни трябва да ям, как, по колко.Доста трудно ще ми е да спазвам хранителен режим, защото и други хора ще трябва да се съобразяват с мен.Ще успея ли все пак да постигна това, което искам без да спазвам толкова стриктен хранителен режим?
Благодаря предварително.
13.06.12
09:19
никой не се е родил научен , но всеки който може да ти даде ЧИТАВ отговор е прочел доста от статиите в сайта , а и доста други работи , редно е и ти да го направиш , виждам , че си нов , но занапред знай , че никой не толерира изстреляните въпросчета без предварителна подготовка на автора .
Едва ли ще успееш да “обърнеш” мазнината си в мускул... едва ли някой е успял :D Можеш да я изчистиш и след това да качиш мускул,но не мисли че е лесно :)
Мнението беше редактирано от Вики на 13.06.12 09:55.
13.06.12
10:29
И да добавя само към написаното от Вики, не няма да можеш “да превърнеш мазнините в мускули” или каквото и да било без добър режим.Ако искаш да постигнеш нещо, нищо не трябва да те спира.
13.06.12
10:44
Едва ли ще успееш да “обърнеш” мазнината си в мускул... едва ли някой е успял :D Можеш да я изчистиш и след това да качиш мускул,но не мисли че е лесно :)
Естествено, че може.:)
Здравейте!След няколко дни започвам да ходя на фитнес, но тъй като не съм ходил друг път си нямам идея какво да правя.Целта ми ще бъде да обърна мазнината си в мускули.Тежа 80кг и съм 1.9.Въпроса ми е друг - какви храни трябва да ям, как, по колко.Доста трудно ще ми е да спазвам хранителен режим, защото и други хора ще трябва да се съобразяват с мен.Ще успея ли все пак да постигна това, което искам без да спазвам толкова стриктен хранителен режим?
Искаш да развиваш мускули, но в същото време искаш да топиш мазнини. Хората не случайно имат основни периоди и периоди за чистене. Единствения начин за качване и чистене едновременно е с въглехидратна свръхкомпенсация, но мисля, че имаш нужда от малко повече опит в залата, за да преминеш на този метод.
Предлагам ти да изчистиш сега до началото на август, след това ще си дадеш почивка 1 седмица, защото никога не се преминава от чистене в основен и обратно.
Действай по следния начин :
1-ви ден – гърди, бицепс + 25 мин кардио
2-ри ден - крака,корем + 25 мин кардио
3-ти ден – рамо, трицепс, трапец + 25 мин кардио
4-ти ден – гръб, корем, кръст, предмишници + 40 мин кардио
Гърди, гръб - дроп серии и супер серии.
Бицепс, трицепс - 1 упражнение с 3 дроп серий и по едно нормално ( 3 серий по 10 )
Корем - 3 супер серии:
3 супер серии:
Коремни преси –х 20 повт.
Повдигане на краката от вис или лег –х 20 повт.
Странични наклони с дъмбел в ръка –х 20 повт.
Ето ти и диета, която да спазваш :
Закуска - 100 грама овесени ядки и 3 белтъка
Обяд - 200 грама извара + салата
След обяд - 5 белтъка + салата
Ранна вечера - 200 грама извара + салата
След тренировка хапвай 50 грама стафиди + 30 грама протеин
Късна вечера - 50 грама орехи и 30 грама протеин ( последното ядене гледай да ти е към 19;00 часа ).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.06.12 11:22.
Последното мнение не го гледай.
Диетата не прилича на нищо, а тренировъчния режим е....като изваден пт списание “мускули и фитнес”.
Започва се с кръгови тренировки. Никакви сплитове. Това около 3 месеца.
За начало н се мятай на някакви стриктни диети. Премахни от менюто си джънк фууда, ограничи пърженото и сладкото. Наблегни повече на протеиното (месо, яйца, извара) и читави въглехидрати (ориз, картофи, овес). Хапвай повече пресни салати и зеленчуци. През това време чети! Нищо не идва даром.
След 3 месеца сам ще си намерил отговорите на въпросите си и ще имаш чудесна основа за да градиш останалото. И най важното е че промяната в тялото ти ще се вижда в огледалото.
Успех.
13.06.12
10:58
казано от Victory на 13.06.12, 10:44:
Мъка.
13.06.12
11:16
Защо пълните главата на човека с глупости ?! Както и да е. Просто не трябва да се говорят глупости и човек да се пали по някакви нови течения.
По едно време киселото мляко беше най-вредното, после пък стана елексира на живота и Японците почнаха да го купуват. След тва бирата беше най-опасната, после пък се появиха бирени диети и почнаха да обясняват как високото съдържание на хром стимулирало инсулина и затова бирата сваляла кръвната захар. Друго, калории не се изразходват с бягане - и тука ползвай google. Идеята на водата не е да разтвори мазнините.
Айде със здраве и намали писането на глупости, щото хората вярват така като има клипчета с лекари и после нещастни ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.06.12 11:22.
13.06.12
11:31
казано от Victory на 13.06.12, 10:44:
Ето ти и диета, която да спазваш :
Закуска - 100 грама овесени ядки и 3 белтъка
Обяд - 200 грама извара + салата
След обяд - 5 белтъка + салата
Ранна вечера - 200 грама извара + салата
След тренировка хапвай 50 грама стафиди + 30 грама протеин
Късна вечера - 50 грама орехи и 30 грама протеин ( последното ядене гледай да ти е към 19;00 часа )
Не ми пука за тренировката, която си разписал, но този концлагер, който ти наричаш “диета” => о, свети екскременти!
п.п Приличаш ми на един, но може и да бъркам.
Мнението беше редактирано от Иван на 13.06.12 11:36.
13.06.12
11:38
@Stefan Trifonov - Тук трудно ще получиш добър съвет, защото първо, че повечето хора говорят каквото са успяли да запомнят от треньорите си второ, защото тия, които разбират, знаят колко време ще им отнеме да ти напишат диета и не им се занимава.
Ако се чувсташ гладен, направи 2 зареждащи дни в седмицата.
Вторник:
Закуска 170 гр овес и 100 гр мед
Обяд 250 гр извара и салата
След обяд 125 гр ориз и 4 белтъка и салата
Ранна вечеря 250 гр извара и салата
След тренировка 125 гр стафиди и 30 гр протеин
Късна вечеря 50 гр орехи и 30 гр протеин
Хранителна стойност (гр.) 400 въгл. 200 белт. 50 мазн.
Енергийна стойност (kcal) 2840 kcal
Петък:
Закуска 170 гр овес и 30 гр протеин
Обяд 250 гр извара и салата
След обяд 125 гр ориз и 175 гр извара, салата
Ранна вечеря 250 гр извара и салата
След тренировка 5 цели яйца и 175 гр извара, салата
Късна вечеря 75 гр орехи и 30 гр протеин
Хранителна стойност (гр.) 200 въгл. 285 белт. 100 мазн.
Енергийна стойност (kcal) 2840 kcal
Модерация: Не е уместно да ползвате удебелен шрифт.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.06.12 11:45.
13.06.12
11:56
Аз диетата пък няма да коментирам,колкото и смешна да е тя, а ще коментирам тренировките. Значи момчето е начинаещ, даже още не е почнал, но му препоръчваш 4 дневен сплит. Ми не стига това, но и супер серии, че чак пък и дроб серии ;) Освен това - гръб+бицепс и тн. НЕ е програма, а някви мускулни групи в дни!
Отностно автора : Прегледай сайта има доста програми за начинаещи. Трябва ти нещо в коеот се тренира цялото тяло в един ден.
Едит: Victory, прегледах коментарите ти и по други теми. Моля те чисто сърдечно - престани да пишеш глупости, защото някой може да вземе да те послуша! Имаш много сериозни пропуски отностно храненето, пък явно и тренировъчните методики. Не го приемай като обида, а като молба!
Поздрави
Мнението беше редактирано от Момчил Ганев на 13.06.12 12:00.
13.06.12
12:26
казано от Момчил Ганев на 13.06.12, 11:56:
Аз диетата пък няма да коментирам,колкото и смешна да е тя, а ще коментирам тренировките. Значи момчето е начинаещ, даже още не е почнал, но му препоръчваш 4 дневен сплит. Ми не стига това, но и супер серии, че чак пък и дроб серии ;) Освен това - гръб+бицепс и тн. НЕ е програма, а някви мускулни групи в дни!
Отностно автора : Прегледай сайта има доста програми за начинаещи. Трябва ти нещо в коеот се тренира цялото тяло в един ден.Едит: Victory, прегледах коментарите ти и по други теми. Моля те чисто сърдечно - престани да пишеш глупости, защото някой може да вземе да те послуша! Имаш много сериозни пропуски отностно храненето, пък явно и тренировъчните методики. Не го приемай като обида, а като молба!
Поздрави
Защо ? Какво сбърках в диетата, един пост по - нагоре ? Не се обиждам :)
казано от Victory на 13.06.12, 07:49:
Привет! На 16 години съм, 171 висок, 63 кила. Преди 2 месеца бях качил на 66, но имах и доста мазничко. Тренирах извесно време за релеф и упоритите мазнини изчезнаха. Искам да кача 3-4 килца чиста мускулна маса ( без да кача и 1% мазно в корема ! ). Взел съм си новия протеин на Gaspari, от днес го почнах.
Въпроса ми към вас е, дали този хранителен режим е добър или ще се омазна ?............
Какво ще кажете за хранителния режим, ще кача ли мазно ?
В тренировъчната ми програма съм сложил след всяка тренировка 5 минути кардио, за да се усвои по - добре протеина и да не се омазнявам, правилно ли мисля ?
..............
- Програмката за гръб ми куца, нали ? Някакви идеи :) ?
При положение, че си начинаещ и на теб самият много основни неща не са ти ясни, защо си тръгнал да даваш акъл на други хора?
Мнението беше редактирано от Станимир на 13.06.12 13:19.
13.06.12
13:31
казано от Станимир на 13.06.12, 13:18:
При положение, че си начинаещ и на теб самият много основни неща не са ти ясни, защо си тръгнал да даваш акъл на други хора?
Каквото знам, споделям :). Това, че съм на 16 означава ли, че не знам нищо .. а сега някой ще помогне ли на мен :Д
Модерация: Няма нужда от толкова обемисти цитати на предишно мнение, моля.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.06.12 13:36.
13.06.12
13:36
казано от Victory на 13.06.12, 13:31:
Каквото знам, споделям :). Това, че съм на 16 означава ли, че не знам нищо .. а сега някой ще помогне ли на мен :Д
Това, че си на 16 не означава, че не знаеш нищо, но мненията ти го показват!
п.п. Какво да ти помагат, като ти сам не искаш да си помогнеш! Въпроса ти е елементарен и отговора е дискутиран многократно, а има и статии посветени на начинаещите.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 13.06.12 13:37.
13.06.12
13:37
казано от head_hunter на 13.06.12, 13:36:
казано от Victory на 13.06.12, 13:31:
Това, че си на 16 не означава, че не знаеш нищо, но мненията ти го показват!
Щом така мислиш, спирам да пиша :)