13.06.12
12:53
Мерки:17г, 175см, 77-8кг, около 18-20% подкожни мазнини,
Преместих се в друга зала, сега завършвам, оправям оценки и общо взето нямам много време за фитнес, а и в новата зала няма пътека.Идеята ми е да вдигна интензивността на тренировките и така да компенсирам липсата на кардио, по принцип не съм на хран. режим, просто съм спрял джънк фууда, пърженето (до минимум) и гледам да си готвя сам, щото само тогава знам какво и как го ям.Замислям се за кетонна диета, ама не съм сигурен дали ще ми понесе в тея жеги, още повече, че липсата на въглехидрати силно ми понижава енергията и се чувствам като пребит по цял ден.Имам 10-тина хапа Л-карнитин останали от май месец и го пия преди тренировка ;д
Програмата ми е следната:
1 ден: Гърди
Машина за гърди 3х6 дроп серии с 2 намаления на тежестта
Повдигане на дъмбели от полунаклон 3х10
флайс+кросоувър суперсерии 3х8-9 (колкото успея)
2 ден: почивка
3 ден: Гръб
Скрипец пред гърди с широк хват 3х8-10
Едностранно гребане с дъмбел + Набиране на скрипец с подхват на ширината на раменете –. в суперсерия с по 10 повт.
Тук може да дадете съвет за 4-то упражнение (за тяга не съм много уверен, щото не знам как да я правя и не искам да си прецаквам кръста)
4 ден: Ръце
Чуково сгъване с дъмбел+Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х10 (суперсерия)
Сгъване за бицепс от полулег (едновременно с двете гири)+френско разгъване 3х10 (суперсерия)
Тук също може съвет за 3та суперсерия
5 ден: почивка
6 ден: Рамо+крака
Раменни преси с дъмбели от седеж 3х10
Вдигане на щанга до врата 3х10
Тук също съвет за задно рамо какво да правя.
Лег преса и бедрено сгъване в СС 3х10,10,8
Сумо тяга 3х10
Корема се състои от:
Коремни преси и вдигане на краката от вис (суперсерия) 3х15-20 (доколкото издържа)
Днес правих гърди и след тренировката направо бях като смазан, мисля даже и да пия по 1 кафе преди тренировка, щото тренирам сутрин на гладно и изнемогвам.Отворен съм към критики и най-вече към кетонната диета, тъй като съм на 17г, 175 см ,77-8кг (имам обаче към 18-20% подкожни мазнини) и не знам дали е удачна и най-вече - дали няма да си докарам някой проблем за вбъдеще...
Темата беше редактирана от Tsvyatkoff на 17.06.12 22:47.
13.06.12
13:04
Позната програма от дата.бг хахаха :D Не пий кафе преди тренировка, хапвай шепа фъстъчки 1 час преди тренировка.Трябва да намалиш мазнините на 8-9%. И запомни - те не се горят, те се изразходват. Прави кардио 3 пъти в седмицата по 20 минути, напълно достатъчно е.
13.06.12
13:13
казано от Victory на 13.06.12, 13:04:
Позната програма от дата.бг хахаха :D Не пий кафе преди тренировка, хапвай шепа фъстъчки 1 час преди тренировка.Трябва да намалиш мазнините на 8-9%. И запомни - те не се горят, те се изразходват. Прави кардио 3 пъти в седмицата по 20 минути, напълно достатъчно е.
Бих се радвал като даваш съвети да се обосноваваш..Защо да не пия кафе преди тренировка и защо да ям фъстъци? (то това даже не са ядки)
Целя намаление на мазнините до 13-14% (все пак говорим за реален процент, не целя да ставам като от фитнес списание), а и време за кардио в момента нямам, точно това беше и целта на темата ми.Дали мога да заменя липсата на кардио с дадената програма (в която междудругото не знам какво от дата.бг намираш, като тренирам по тази програма от около година и единственото ново в нея е някое и друго посменено упражнение и включването на дроп-серии и суперсерии)...
13.06.12
13:21
Абе така и не се научихте как се пуска правилно тема значи :@ на колко си години кг ръст.Как да знам колко % сланина си може да си 50% и да искаш да свалиш на 13% без кардио :D давайте малко инфо........
13.06.12
13:23
Дроп-сериите и супер сериите са важни в период на чистене, прав си. „Чаша кафе преди фитнес?” – аз съм твърдо „за”, може би и рано сутрин – за по-малко кисели физиономии. Единствения бонус на кафето, е че има кофеин, нещо друго ? .. „Защо фъстъци, а не кафе ?” - чувал ли си за чисти източници на умерени до бавни въглехидрати ? В твоя полза за добра тренировка ти се нуждаеш от добър източник на въглехидрати.Те не само ти осигуряват ерегията необходима за тренировката, но и предотвратяване на използване на мускулите за енергия от тялото. Някой от бавно разграждащите се въглехидрати са кафяв ориз, овесени ядки, фъстъци, пълнозърнест хляб.
13.06.12
13:25
казано от Georgi Ivanov на 13.06.12, 13:21:
Абе така и не се научихте как се пуска правилно тема значи :@ на колко си години кг ръст.Как да знам колко % сланина си може да си 50% и да искаш да свалиш на 13% без кардио :D давайте малко инфо........
Как ще изчисли правилно мазнините ? Почти във всеки сайт има калкулатори, които показват различно. Остави ги тия формули не са точни. % мазнина се мери с калипер или във вода. Повечето треньори имат калипер, 5-10 лв е измерването.
13.06.12
13:30
казано от Victory на 13.06.12, 13:23:
Дроп-сериите и супер сериите са важни в период на чистене, прав си. „Чаша кафе преди фитнес?” – аз съм твърдо „за”, може би и рано сутрин – за по-малко кисели физиономии. Единствения бонус на кафето, е че има кофеин, нещо друго ? .. „Защо фъстъци, а не кафе ?” - чувал ли си за чисти източници на умерени до бавни въглехидрати ? В твоя полза за добра тренировка ти се нуждаеш от добър източник на въглехидрати.Те не само ти осигуряват ерегията необходима за тренировката, но и предотвратяване на използване на мускулите за енергия от тялото. Някой от бавно разграждащите се въглехидрати са кафяв ориз, овесени ядки, фъстъци, пълнозърнест хляб.
Ето това исках, мнение с доводи, благодаря :)
Относно кафето - да, пия го главно заради кофеина в него, енергия преди тренировка никога не ми е излишна :)
А относно Георги Иванов - и килограми, и ръст, и години, и % подкожни мазнини съм дал (разбира се, ориентировъчен - мерен е по онлайн формула).
Мнението беше редактирано от Tsvyatkoff на 13.06.12 13:31.
13.06.12
13:38
Къде си ги дал?А и той говори за точно определана цифра %мазнини от където следва да има идея колко е сега и да ги мери иначе как ще разбере дали е 13,14,15,16,17 :P
13.06.12
13:42
казано от Tsvyatkoff на 13.06.12, 12:53:
Днес правих гърди и след тренировката направо бях като смазан, мисля даже и да пия по 1 кафе преди тренировка, щото тренирам сутрин на гладно и изнемогвам.Отворен съм към критики и най-вече към кетонната диета, тъй като съм на 17г, 175 см ,77-8кг (имам обаче към 18-20% подкожни мазнини) и не знам дали е удачна и най-вече - дали няма да си докарам някой проблем за вбъдеще...
Ще взема да ги копирам и да ги сложа най-отгоре на поста, че явно не се забелязват там...
13.06.12
13:48
И да добавя - кардио сутрин на гладно ДА, тренировка сутрин на гладно АБСУРД. Ти самият каза, че след тренировката за гърди си бил смазан, защо ли ? Не си ял 8-10 часа, нормално.Гледай да не се пренатоварваш. Все пак си на отрицателен калориен прием и няма да можеш да се възстановяваш ако напъваш повече и ТОГАВА ще загубиш мускула.
Ориз си купи кафяв, за да се усвоява по-бавно.
Между другото един трик, който ще ти даде малко преднина при изгарянето на мазнини. Тялото консумира малко повече калории, когато усвоява водата по-студена. Пий водата си охладена, но не ледена (защото тогава ще има обратния ефект).
Другото е след като се къпеш, накрая вече последните 30-40 секунди пусни водата на доста студено, колкото издържаш без някви екстремни температури де. Идеята е, че като ти стане студено за кратко време започваш да трепериш. Това не е просто зъзнене. Механичното движение, което се случва при рязък спад на температурата е защото тялото стимулира мастните клетки да отделят енергия за топлина, за да се запазва телесната температура. Но пак наблягам, това е само 30-40 сек. Ако решиш да седиш на студено през цялото време и да настиваш, ще стане така, че тялото ще започне да пази повече мазнини, за да задържа повече топлина в тялото и ще ти отслабне метаболизма.
13.06.12
13:49
Абе аз до колкото знам фъстъците съдържат главно мазнини (около 50-55гр. по спомени, за 100гр.) и сравнително малко въглехидрати (към 15гр.), но ако има някакъв нов вид ГМО фъстъци - “чист източник на бавни до умерени въглехидрати”, моля да ме извиниш за невежеството ми!
13.06.12
13:50
казано от Георги Андреев на 13.06.12, 13:49:
Абе аз до колкото знам фъстъците съдържат главно мазнини (около 50-55гр. по спомени, за 100гр.) и сравнително малко въглехидрати (към 15гр.), но ако има някакъв нов вид ГМО фъстъци - “чист източник на бавни до умерени въглехидрати”, моля да ме извиниш за невежеството ми!
( google it )
13.06.12
13:58
казано от Victory на 13.06.12, 13:50:
Оф, стига с тия легенди от преди, а ;)
Тренировка на гладно си е ОК от всякъде, кафе преди тренировка си е задължително, фъстъците са шит въпреки, че са 15-22-21 Б - В - М.
13.06.12
14:02
Няма нужда от гугъл. http://www.bb-team.org/hrani/id/861165_fastatsi-pecheni-sas-sol
“И да добавя - кардио сутрин на гладно ДА, тренировка сутрин на гладно АБСУРД.” не забравяй, че целта ми главно е загуба на мазнини.Тук тренировките ми са интензивни и кратки, с цел енергоразход и донякъде припокриване на мускула, който ще загубя.Ако ям преди тренировка инсулина ще блокира повечето катаболни ефекти от тренировката и главната ми цел заминава на кино.Затова съм предпочел и липсата на ядене преди тренировка (още повече, че е сутрин и не стоя дълго гладен, а след нея си блажа с един ‘убав омлет).
Мнението беше редактирано от Tsvyatkoff на 13.06.12 14:03.
Можеш да сваляш мазнини без кардио, трябва да вдигнеш плътността и времето под напрежение, а не интензивността. С ВМД или ротация би трябвало да стане. Пример: на Жиронда трен. Гугъл трен в лактатен режим.
Но няма да качваш сила най-вероятно.
Мнението беше редактирано от K K на 13.06.12 14:12.
казано от Victory на 13.06.12, 13:48:
Другото е след като се къпеш, накрая вече последните 30-40 секунди пусни водата на доста студено, колкото издържаш без някви екстремни температури де. Идеята е, че като ти стане студено за кратко време започваш да трепериш. Това не е просто зъзнене. Механичното движение, което се случва при рязък спад на температурата е защото тялото стимулира мастните клетки да отделят енергия за топлина, за да се запазва телесната температура. Но пак наблягам, това е само 30-40 сек. Ако решиш да седиш на студено през цялото време и да настиваш, ще стане така, че тялото ще започне да пази повече мазнини, за да задържа повече топлина в тялото и ще ти отслабне метаболизма
А бе детски!Ти от един месец разпитваш из дата.бг-то как да свалиш,и да ти дадат някви упражнения за горни външни и долни вътршни гърди(смях :D ),щото приличали на женски,и вече взе да ръсиш мозък тук! :D
А горната глупост си копи/пейстнал от някой си дето ти е отговорил в темата там...кво ще кажеш learning33,а?
Мнението беше редактирано от Jikata на 13.06.12 14:19.
13.06.12
18:32
тренировка сутрин на гладно АБСУРД. Ти самият каза, че след тренировката за гърди си бил смазан, защо ли ? Не си ял 8-10 часа, нормално.
И кво му е на тренировката на гладно ? Има доста хора от форума трениращи след 8-10 часов глад.
13.06.12
22:08
Радвам се, че колективно насмотахте викторито, а сега някой да изкаже мнение и по моя въпрос (за тема от 20 мнения само К К и викторито е писал по темата, макар и втория да не е много наясно какво точно пише :D ) ?
казано от Виктор Стойчев на 13.06.12, 18:32:
тренировка сутрин на гладно АБСУРД. Ти самият каза, че след тренировката за гърди си бил смазан, защо ли ? Не си ял 8-10 часа, нормално.
И кво му е на тренировката на гладно ? Има доста хора от форума трениращи след 8-10 часов глад.
и след 16-24 часов глад.
17.06.12
22:48
Дайте поне някой съвет за 3-то упражнение за гръб и ръце?
18.06.12
22:30
А за бицепса?Лег с тесен хват+концетрирано сгъване добре ли е като суперсерия?
22.06.12
22:51
На мен ниско интензивното трениране не ми понася, 2004-2005-а свалих от 117 кг на 86 кг, но си загубих мускулите и станах малък, а не чист. След тожа се върнах по - дебел отвсякога поради забавяне на метаболизма и други причини. Сега отслабнах 20кг /-25 кг мазнини + 5 кг мускули/ но без такива. Кардиото ми е качване с тежък товар през едно стъпало по стълби, фермерска разходка, бутане на кола по нанагорнище, гонене на дъщеря ми по улиците / спринтове/ :D
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 22.06.12 22:52.
26.06.12
22:49
казано от Lachezar Tomov на 22.06.12, 22:51:
На мен ниско интензивното трениране не ми понася, 2004-2005-а свалих от 117 кг на 86 кг, но си загубих мускулите и станах малък, а не чист. След тожа се върнах по - дебел отвсякога поради забавяне на метаболизма и други причини. Сега отслабнах 20кг /-25 кг мазнини + 5 кг мускули/ но без такива. Кардиото ми е качване с тежък товар през едно стъпало по стълби, фермерска разходка, бутане на кола по нанагорнище, гонене на дъщеря ми по улиците / спринтове/ :D
Никой не говори за нискоинтензивна тренировка.Просто замествам кардиото с по-натоварена силова тренировка - по-съкратени почивки, повече дроп и суперсерии, след което излизам от залата потен колкото след 20 минутно бягане на пътека, а аз се потя и то доста.Знам, че потенето не е критерий за сваляне на мазнини, но ефект мисля, че има.Тренировката я захващам с пълна сила, като добавям и ВМ-НВД от началото на юли, тъй като тука тея дни не мога да се надъхам, то завършвания, запои, морета :D