Гърди и ръце в един ден?

Не говоря за гърди и бицепс или трицепс, а за гърди, бицепс и трицепс. Има ли хляб в това начинание или е безсмислено? Идеята ми е да си отделя втория ден за гръб и рамо, а третия да наблегна на краката, понеже са ми много слаба група.
Та мисля да правя по четири упражнения за гърди и по три за бицепс и трицепс. Мнения?

Защо да е безсмислено? Екстра си е.

Аз обаче бих ги подредил гърди и ръце -> крака -> гръб и рамо, за да имаш повече време за възстановяване и да можеш да дадеш повече от себе си в тренировката за гръб и рамо.

Друг вариант - гръб + гърди -> крака -> ръце + рамо.

Общо взето сплита не е чак от такова първостепенно значение. Вече подбора на упражненията, интензивността и обема на тренировката са много по-важни. Да можеш да се възстановяваш добре и същевременно да даваш достатъчно стимул за растеж.

3 упражнения за бицепс ми се струват малко излишни. Можеш и с две да го смачкаш, че даже и с 1. 3-5 серии и си готов. Бицепсът е прост мускул. Две глави извършващи 1 основно движение да ги тренираш от 3 ъгъла не е най-оптималното. Важното е да му е тежко. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.05.12 19:18.

Значи да го направя 4 за гърди, 3 за трицепс и 2 за бицепс?

31.05.12
19:22

Ако решиш, че можеш да възстановиш, нямаш проблеми. Иначе 3 упр за гърди и по 2 за бицепс и трицепс, но с 75-80 % от макса.
А иначе.. има неписано правило, че това което слагаш в началото на тренировъчната седмица ти върви най-много, тоест ако имаш за приоритет краката ги избутай в първи ден.

крака
клек - 5 серии
напади - 4 серии
лег преса - 4 серии
бедрено разгъване - 4 серии
прасец - 2 упр

гърди, ръце
хоризонтал лег - 3 серии
горен лег - 3 серии
кофички - 3 серии
скотово - 3 серии
крив лост прав - 3 серии
разгъване зад врат с дъмбел - 3 серии
горен скрипец разгъване - 3 серии

гръб, рамо
мъртва тяга - 4 серии
гребане с щанга - 3 серии
набиране подхват или неутрален - 4 серии
долен скрипец - 4 серии
трапец 2 упр  без фитили

Така ги виждам аз нещата при 3 тренировки седмично..

Аз мислех за нещо такова:
Крака
клек - 5 серии по 8-10
напади - 4 серии по 8
бедрено сгъване - 4 серии по 8
бедрено разгъване - 4 серии по 8
прасец - поедигане на пръсти с тежест и подскоци с лост - 3 по 15

Гърди + Ръце
хоризонтал лег - 3 серии по 8
горен лег - 3 серии по 8
кофички - 3 серии по 8
прав с прав лост - 3 серии по 8
концентрично - 3 серии по 8
френско - 3 серии по 8
горен скрипец разгъване с въже - 3 серии по 8

Гръб + Рамо
набиране широк хват - 4 по 10
гръбни екстензии - 3 по 8
мъртва тяга - 4 серии в пирамида 10,8,8,6
гребане с дъмбели - 3 серии по 8
раменна преса - 3 серии по 8
разгъване на дъмбели в страни - 3 серии по 8
разгъване на дъмбели напред - 3 серии по 8
повдигане за трапец - 3 по 10

Ще има по 1 ден почивка между дните и 2 в края на седмицата.

31.05.12
21:17

Супер е. Рамената горе ги бях забравил, добре че не си ги пропуснал и ти. Успех и дано имаш добри резултати.

Ок. Мерси! А още нещо - горния лег мисля да го правя с дъмбели вместо с лост. :/

02.06.12
14:37

И аз не виждам проблеми с тази програма.Мисля че няма програма която да е забранена или да не дава резултати просто защото така са ни казали или така сме чели , ако възстановяването е на ниво може да се тренира по всякакъв начин. :)

Поздрави !!!

В момента правя краката така:
Кростренажор - 5 мин.
Клекове - 5 серии по 10 повторения
Римска тяга - 4 серии по 8 повторения
Бедрено разгъване - 3 серии по 10 повторения
Бедрено сгъване - 3 серии по 10 повторения
Повдигане на пръсти от стоеж - 3 по 15 повторения
Повдигане на пръсти от седеж с дъмбел върху коляното 3 серии по 15 повторения
Степер - 10 мин.
Искам да вкарам напади с дъмбели, но се страхувам да не стане много. Кое упражнение да заменя с нападите?

Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 13.06.12 18:25.

13.06.12
19:00

Аз съм го заменил със бедреното разгъване не знам дали е правилно но при мен има резултат.Тези двете упражнения ги редувам през 5/6 седмици. :)

Поздрави !!!

13.06.12
19:47

Може да пробваш:
Гърди,рамо,трицепс
Гръб,бицепс
Крака,прасци

13.06.12
20:02

казано от Riko на 13.06.12, 19:47:

Може да пробваш:
Гърди,рамо,трицепс
Гръб,бицепс
Крака,прасци

Не говоря за гърди и бицепс или трицепс, а за гърди, бицепс и трицепс.

казано от Марлон Наков на 13.06.12, 19:00:

Аз съм го заменил със бедреното разгъване не знам дали е правилно но при мен има резултат.Тези двете упражнения ги редувам през 5/6 седмици. :)

Поздрави !!!

Ок. Ще пробвам така. И без това машината за разгъване е адски неудобна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1