29.07.05
22:18
Предстои ми да си сменя програмата за ръце, досега работех биц.+ трицепс в една тренировка и имаше... леко умерен ефект.. :roll: кажете ми ако тренирате иначе, как действа при вас, с каква комбинация ще имам добра маса на ръцете?
-биц+гърди ? -биц+гръб? -бицепс в отделен ден? -трицепс с гърди..?
И кога тренирате биц ? началото на седмицата или по към края?
мерси 8)
При мен най добрата комбинация беше именно тази дето си използвал, така се получава ной голямо напомпване
30.07.05
01:01
лично при мен - гърди и трицепс / гръб - бицепс е ефективно !
понеже при гърдите трицепса участва ,а при гърба бицепса , ги натискам в една тренировка ,за да ги изстискам докрай !
...ама си е индивидуално, ако ти кажа ,че от край време ..правя
клек и м/у серийте лег широк хват по 4-5 серий за крака и гърди !
грешно е ,ама ми помага - виж при теб ,кое ще работи
наблюдавай се ...и се учи от себе си - това е индивидуален спорт !
рецептата си самия ти !
30.07.05
16:21
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]При мен най добрата комбинация беше именно тази дето си използвал, така се получава ной голямо напомпване
Човека ми се струва, че иска максимален мускулен разтеж, а не напомване :D Все пак максималното напомпване и максималната мускулна хипертрофия са две различни неща. :wink:
Ако се възстановяваш добре между тренировките - комбинирай антагонисти, тоест, бицепс с гърди, трицепс с гръб, или двете заедно в една тренировка. Предимство - ръцете са свежи за тренировката и ползваш по - големи тежести.
Ако възстановяването ти куца, примерно, след като си тренирал бицепс с гърди, после той се натоварва пак при гърба, за трицепса важи същото, а и при рамото също участва трицепса. Така е много вероятно да претовариш ръцете.
В такъв случай комбинирай трицепсите с гърдите и бицепсите с гърба. Ще се наложи да ползваш по - малка тежест и по - малко упражнения и серии, но пък няма да товариш ръцете вторично при другите тренировки и би трябвало да се възстановяваш по - добре. Така ще тренираш мускулите по функционални блокове - бутащи в една тренировка, дърпащи в друга.
Абе пробвай, универсална формула няма в случая.
И според мен е най-удачно ръцете да са в отделен ден.
Някои даже прапоръчват даже и предмишницата д се тренира с трицепс,бицепс получавало се най- голямото напомпване
30.07.05
19:28
Сега си попредледах - старите записки :)
при мен е имало голям прогрес да тренирам крака - тежки клекове и ръце - бицепс,трицепс в един ден ! После 2 дена съм почивал .
[quote author=“PROMPT”]Сега си попредледах - старите записки :)
при мен е имало голям прогрес да тренирам крака - тежки клекове и ръце - бицепс,трицепс в един ден ! После 2 дена съм почивал .
Много упражнения ще станат за деня
30.07.05
23:40
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“PROMPT”]Сега си попредледах - старите записки :)
Много упражнения ще станат за деняНа мене краката ми излизат към 1 час и 10 минути. Ръцете час и половина и нагоре. Според мен не вървят двете :roll:
30.07.05
23:42
най-доброто и биц. и триц. в един ден.
др. вариант е тежка тренировка и ефекта ще го видиш по-късно.
мн. хора казват:при мен биц. изостава затова правя 3биц. после 3 триц.
аз мисля ,4е по-праввилно е да се върви от големия към малкия мускул т.е. 1во триц. после биц.
правя ги на 3я ден- след гърди и гръб
30.07.05
23:53
само квадрицепса в този ден!
Имах предвид ,че съм започвал с тежки клекове - 3-4 серии
това раздвижва кръвта по цялото тяло !
после трицепс - френско и бицепс - прав със щанга в суперсерия
след това скот и натискане на скрипец и накрая
разгъване на машина за крака - 2 x 15-17
това при мен имаше голям ефект - но при всеки е различно !
разбира се упражненията може да се сменят нo акцента тук е основни и тежки упражнения за растеж.
31.07.05
18:22
всичко което казвате звучи добре и реално изпълнимо, ето тук идва момента когато индививуланата мускулатура и ген играят важна роля...
Най-подходящо ми звучи варианта с триц. + биц (обратна на това което съм правил) понеже неискам да комбинирам биц. с гърди (гърди правя отделен ден от 6 месеца и има жесток ефект).
Но само се чудя наистина ли ще променя ефекта ако само им разменя местата? страхувам се да не буксувам на едно място
Мерси за съветите.
[quote author=“Staind_man”]всичко което казвате звучи добре и реално изпълнимо, ето тук идва момента когато индививуланата мускулатура и ген играят важна роля...
Най-подходящо ми звучи варианта с триц. + биц (обратна на това което съм правил) понеже неискам да комбинирам биц. с гърди (гърди правя отделен ден от 6 месеца и има жесток ефект).
Но само се чудя наистина ли ще променя ефекта ако само им разменя местата? страхувам се да не буксувам на едно място
Мерси за съветите.
Ами виж Мен коя е по изоставаща и и дай приоритет като я тренираш първа
дамм на мен са ми казвали, че преди тренировка за бицепс трябва да се напомпат предмишниците, за да може тренировката за бицепс да е на max
Иска ми се да кажа по въпроса за ръцете, какъвто проблем си мисля, че имам и аз/а шанса да си го втълпява и яко въобразявам също не е малък :)/ че аз не смятам, че е добре да са в една трен.
Незнам, при други изглежда е добре. Но на мен така и не ми тръгна. НАтрупвам прекалено умора, а нямам много “химия” за възстановяването. Чисто физически не мисля, че се отразява добре на ръката да се сгъва и за бицепс и за трицепс в малък интервал от време.
Предпочитам гърд-бицепс, гръб-трицепс, предмишница изобщо не правя.
Във всеки случай обаче, за мен 80% е важно храненето. И мисля, че от диетата ще дойдат добре развитите мускули, както на ръцете така и на ост. част.
А ако човек мисли наистина да наблегне. Това може да прави бицепса преди гърдите си примерно. Но трен. за бицепс трябва да е много добре моделирана, без претоварващи серии/демек не като някой умници 5 упражнения по 5 серии, едва ли не правят само за бицепс. на принципа, щом не върви ще го удрям повече с лопатата, беким тръгне :lol:
дамм на мен са ми казвали, че преди тренировка за бицепс трябва да се напомпат предмишниците, за да може тренировката за бицепс да е на max
Предмишницети се правят СЛЕД тренировката за бицепс, трицепс или каквото и да е. С изморени предмишници изобщо няма да може да се тренира качествено.
на теб ти е забавно ама да знаеш колко съм виждал такива в залата и да искаш да му помогнеш да му кажеш аве пич как 5 упражнения за маса на бицепс и той да ти се пули насреща :wink:
[quote author=“Azazel”]на теб ти е забавно ама да знаеш колко съм виждал такива в залата и да искаш да му помогнеш да му кажеш аве пич как 5 упражнения за маса на бицепс и той да ти се пули насреща :wink:
:lol: :lol: Знам бе знам, луда работа са.
Има и други гледам на лостовете като почнат бъхтат, бъхтат, бъхтат... накрая са смлени от тренировката, ръцете им треперят като негър на северния полюс. И като ги питаш после какво ще правят и те... еми сега след трен ще отидем на кръчма с авери./Егати възстановяването дето го имат. :)/ Ама да им е гадно, като искат да се похабяват.
Айде със здраве.