15.06.12
19:25
Здравейте.На 16 години съм.Ходя на лостове от 1 седмица.Имам проблем с набиранията.Мога да направя 4-5 , но не изцяло пълни.С кофичките нямам проблем там мога да правя по 12-13 (може би,защото съм правил лицеви опори преди време).Та искам да ви попитам дали гребането с дъмбел поне малко ще ми помогне за това да успея да направя поне 1-2 пълни набирания.Ако можете да ми кажете дали с дъмбел от 13кг. ако правя всеки ден 5х10 дали няма да претренирам.В момента не съм в България и немога да използвам фитнес зала,оттам идва целия проблем.Благодаря предварително.
15.06.12
22:11
Не те разбрах.
15.06.12
22:24
http://3.bp.blogspot.com/_YWvxmsvZtag/R3UDrzigv_I/AAAAAAAAADQ/vO1hlNcGZOs/s320/upr002.gif
Слагаш си дъмбела между краката и започваш да се набираш.
Какво толкова има да разбираш..
Гърбът е силен мускул и все си мисля, че колкото и серии и повторения да правиш с този дъмбел няма да му повлияеш много. Започни да увеличаваш броя набирания и след това се набирай с дъмбела.
15.06.12
23:56
пич,
няма да претренираш гърба, каквото и да правиш. Набирай се до откат.
Успех.
16.06.12
09:14
Имаш много варианти.
Щом можеш 5 набирания:
1. Прави 10х2 повторения
2. купи си ластик и се набирай с него
3. Можеш да правиш и половин набирания
4. Можеш да потърсиш човек да те научи на махови набирания
При възможност да посещаваш фитнес зала в началото, ще ти е по- лесно разбира се. Там ще можеш да определяш сам тежестите, което е голям +.
Успех и не се отказвай, най- важното е постоянството -:)
Виси по лостовете секи ден,че и по 2 пътиу като маймуна.Обади се след 2 месеца как са набиранията.
:Д сериозен съм.
01.07.12
16:49
всеки ден или през днес сутрин или вечер ходи и се набирай , така след около 2 , 3 или повечко месеци , тялото ти ще привикне , силата ти ще се увеличи постепенно , и лека -полека ще започнеш да праивиш на серия по 8 -10 набирания . Аз отначало бях също като теб ,а и всеки започвайки да се занимава с лостове !
Набиранията можеш да ги подобриш като наблегнеш на ... набиранията :) Искам да кажа, че ако не те влече залата, а лостовете, защо да се изнасилваш да гребеш и т.н. билдърски упражнения. Можеш просто да се мъчиш на лостовете и с времето ще се увеличават и бройките. Ако пък си фен и на фитнес залата, то тогава всички упражнения за гръб ще ти помогнат за набиранията. Предмишници, бицепс също.