18.06.12
18:23
deleted
Темата беше редактирана от Georgi Ivanov на 19.06.12 10:16.
18.06.12
18:53
Това със задължителното кардио си е направо за бисерите.
Хубав замисъл за темата,ама има и доста заблуди
Това за кардиото,това за почивката на мускулите,за нвдто и зареждащия ден..
като цяло работите са много относителни,и по добре да я няма темата,за да може новаците като пускат за 1000ен път темата ‘’как да сваля корема’’ някой ловец на глави (кой ли :Д ) да ги нахрани яко и да има фън.
Здравей,колега,добра идея,вместо да се правят всеки ден едни и същи теми.Похвално е ,че си се постарал.Но понеже си написал ,че си отворен към критики,искам да изкритикувам едно твърдение от темата ,а именно:”За да намалите % подкожни мазнини трябва задължително да правите кардио!”
Факт е ,че това е един от начините,но съвсем не е задължително да се прави кардио.В някои случаи доста по-ефективна е високо-интензивна силова тренировка за сваляне на подкожни мазнини.Вярно е ,че за напълно начинаещи трениращи кардиото би бил по-лесният вариант(просто защото високоинтензивната силова тренировка си е предизвикателство),но това не означава ,че кардиото е задължително.
Освен това при нетренирани хора,които тепърва започват ,всяка тренировка,независимо от вида и,ще доведе до намаляне на % подкожни мазнини през първите поне 1-2 месеца.
18.06.12
19:24
“Това със задължителното кардио си е направо за бисерите. ” кое по-точно е грешно,обосновиси как кардиото в каквото и да е форма би навредило?!?Кардиото не е само бягане.
“Хубав замисъл за темата,ама има и доста заблуди
Това за кардиото,това за почивката на мускулите,за нвдто и зареждащия ден..
като цяло работите са много относителни,и по добре да я няма темата,за да може новаците като пускат за 1000ен път темата ‘’как да сваля корема’’ някой ловец на глави (кой ли :Д ) да ги нахрани яко и да има фън. ” Напълно прав си всичко е относлително,аз така ги виждам нещата.НВД смятам,че трябва да има зареждащ ден.Против претренирането съм.А за хед не коментирам той е много луд цепи мрака :) :) :)
“Здравей,колега,добра идея,вместо да се правят всеки ден едни и същи теми.Похвално е ,че си се постарал.Но понеже си написал ,че си отворен към критики,искам да изкритикувам едно твърдение от темата ,а именно:”За да намалите % подкожни мазнини трябва задължително да правите кардио!”
Факт е ,че това е един от начините,но съвсем не е задължително да се прави кардио.В някои случаи доста по-ефективна е високо-интензивна силова тренировка за сваляне на подкожни мазнини.Вярно е ,че за напълно начинаещи трениращи кардиото би бил по-лесният вариант(просто защото високоинтензивната силова тренировка си е предизвикателство),но това не означава ,че кардиото е задължително.
Освен това при нетренирани хора,които тепърва започват ,всяка тренировка,независимо от вида и,ще доведе до намаляне на % подкожни мазнини през първите поне 1-2 месеца.” Смятам,че кардиото освен полезно за цялото тялото е и най-добро.Пак казвам кардио не е само бягането :P.
18.06.12
19:25
Това за 20,000 коремни преси,че ни делят от херния истина ли е ???
18.06.12
19:33
Да,статията я бях чел в немските мускули и фитнес на професор от уни Берлин
18.06.12
19:35
Но предполагам,че става въпрос за 20,000 коремни наведнъж ??
18.06.12
19:39
Не беше за наведнъж,но ще те излъжа за какъв период време ставаше въпрос.Статията е доста стара бях я чел преди 4-5години,но запомних цифрата,защото ми стана интересно.Ще погледна повече дали не го пазя този брой в мазето да я прочета пак.
Това намерих в гоогле като написах 20000 преси херния http://www.bb-team.org/articles/3734_koremni-muskuli
в статията която четох беше от професор от берлин,но пак се говори за същото
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 18.06.12 19:41.
18.06.12
20:19
казано от Georgi Ivanov на 18.06.12, 19:24:
“Това със задължителното кардио си е направо за бисерите. ” кое по-точно е грешно,обосновиси как кардиото в каквото и да е форма би навредило?!?Кардиото не е само бягане.
Не казвам, че ще навреди, а че не е задължително.
Потрудил си се, ама не ми харесва. Това, че си висок 180 см. и си тежък под 75 кг. съвсем не означава да не правиш релеф :D. Всеки си тренира това което смята, че е най - добре за постигане на целите си ( ако има такива ). Е вярно, че ако ти пише някое 16 годишно момче, 175 см., 50 кг. и да прави релеф, ще му се изсмееш, но това е краен случай.
18.06.12
22:29
Това с ръста ме разби. И к’во, ако си 180см. и си под 80кг. не ставаш за нищо и изглеждаш зле ? :). Такива заключения са меко казано несериозни.
19.06.12
00:00
Въпросът е не че не ставаш за нищо ами,че няма какво да чистиш :P
19.06.12
00:41
А аз като съм 175, 75-6-7 кг с към 18% подкожни мазнини?Да се чувствам ли слабичък? :D
Наистина фактора килограми е много необективен в случая, огледалото показва най-добре. :)
1. свалям мазнини доста добре и без грам кардио..
2. не съветвай хората да трупат 6 месечен стаж в залата преди да започнат да суплементират с витамини, за бога!
3. зареждащ ден може да се прави и на 12-14 дни
4. би ли обяснил защо ТРЯБВА да се включва чийт меню веднъж седмично?
Когато някоя статия/тема има претенциите да звучи авторитетно и полезно, то поне би трябвало да е написана грамотно. Похвални са усилията на Георги Иванов, ама когато човек започне да чете и всичко изглежда като писано от третокласник, някак си цялата идея увисва. Поне научи елементарни неща - употреба на препинателни знаци, интервали, словоред и прочие “свръхсложни” правила, които се изучават в началното училище. А за цитиране на предходно мнение - точно под бутона за гласуване пише “Цитат”, натискаш го и става чудо - не ни изтезаваш да четем повторно писаното от другите, преди да се натъкнем на твоя отговор. Казвам го с добро чувство, грамотността е полезна и в истинския живот, не само във виртуалния.
19.06.12
08:50
казано от dani на 19.06.12, 00:53:
1. свалям мазнини доста добре и без грам кардио..
2. не съветвай хората да трупат 6 месечен стаж в залата преди да започнат да суплементират с витамини, за бога!
3. зареждащ ден може да се прави и на 12-14 дни
4. би ли обяснил защо ТРЯБВА да се включва чийт меню веднъж седмично?
1. браво на теб,но не всички хора са така
2.най-добре е тииновенете да не се хвърлят на добавките веднага,витамина е добавен като полезен трябва да си много тъп да не го видиш
3.най-добре е да е на 7 дни
4.за да не превъртиш и да се нахвърлиш на нещо в неподходящ момент,за хора със слаба воля
Темата че е повърхностно написана си е така, но специално това за ръста и килограмите (особено ако си знаеш приблизително процента подкожни мазнини) си е доста обективeн ориентир. Малко са хората, които натурално могат да прехвърлят ръста си - 100 и да са на 5-6% мазнини.
19.06.12
08:56
Виж до кого е адресирана темата и се замисли,защо е написана така................ ако си 14 годишен ще я асимилираш по-бързо..........
Ако си 180 и си 65 кг ми кажи какво ще чистиш?!? :@ :@ :@
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 19.06.12 08:57.
Добре бе човече не се ядосвай. Прочети пак какво съм написал - че това с ръста и килограмите е добър ориентир за това какво горе долу ти е дереджето, ако си знаеш и съотношението активна маса мазнини. С една дума съгласен съм с теб, че ако си 180 и си 65кг не си за чистене, а за качване...
19.06.12
09:11
казано от Anthony на 19.06.12, 08:26:
Когато някоя статия/тема има претенциите да звучи авторитетно и полезно, то поне би трябвало да е написана грамотно. Похвални са усилията на Георги Иванов, ама когато човек започне да чете и всичко изглежда като писано от третокласник, някак си цялата идея увисва. Поне научи елементарни неща - употреба на препинателни знаци, интервали, словоред и прочие “свръхсложни” правила, които се изучават в началното училище. А за цитиране на предходно мнение - точно под бутона за гласуване пише “Цитат”, натискаш го и става чудо - не ни изтезаваш да четем повторно писаното от другите, преди да се натъкнем на твоя отговор. Казвам го с добро чувство, грамотността е полезна и в истинския живот, не само във виртуалния.
Извинявам се за неграмотноста ми,но повече от 10 години не съм писал на български език,но какво да ти обяснявам.....
казано от Georgi Ivanov на 19.06.12, 09:11:
Извинявам се за неграмотноста ми,но повече от 10 години не съм писал на български език,но какво да ти обяснявам.....
Кажи му пак, че си в Германия, скоро не си го споменавал пък ме кефи :D :D :D
19.06.12
09:18
казано от Valdis на 19.06.12, 09:15:
казано от Georgi Ivanov на 19.06.12, 09:11:
Кажи му пак, че си в Германия, скоро не си го споменавал пък ме кефи :D :D :D
Защо нещо лошо ли казвам,или не мога да разбера.Ако имаш коментар кажи нещо по темата интересно ми е да чуя всеки какво мисли!
казано от Georgi Ivanov на 19.06.12, 09:18:
Ако имаш коментар кажи нещо по темата интересно ми е да чуя всеки какво мисли!
Повярвай ми, не искаш :D :D :D (devil)
Мнението беше редактирано от Valdis на 19.06.12 09:19.
19.06.12
09:22
Всяко мнение е градивно и помага на всички................всеки сам си преценя,кое да смята за правилно и грешно,но да има избор.....
19.06.12
09:28
Т’ва кардиото голям проблем :D
Голям страх от кардиото :) Не било задължително.
По добре да си признаеш че те мързи да го правиш.Ама и тва не е лесно :)
Ами в немския език също има препинателни знаци, а правилата за слагане на интервал са универсални. Оправданието е като задника - всеки го носи със себе си. Чичо ми живее в Лондон от 1946 година и пише чудесно на български, въпреки че трудно го говори. Въпрос на желание.
19.06.12
09:57
Щом темата е безполезна може да бъде изтрита,а ако някой от по-разбиращите се наеме да напише по-добра с радост ще я прочета!!!
ПС.Съжелявам,че ви натоварих да четете тази тема
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 19.06.12 10:00.
Ами то си има написани доста теми точно по този въпрос, даже цели статии има, само трябва и някой да ги чете.
казано от bar barian на 19.06.12, 09:28:
По добре да си признаеш че те мързи да го правиш.Ама и тва не е лесно :)
Напротив, признавам си, че ме мързи да правя безсмислени и скучни неща :D
Georgi Ivanov какво ти трябваше да се буташ сам в шамарите.Като си я написал тая тема сам се сещаш,че само критиките ще се пишат под нея.Това значи,че трябва да си подготвен,ако не с твоите знания поне с линкове доказващи твърднията ти.Като има критика не трябва да отговаряш нервно,а да обосновеш твърдението си.Също си мисля,че сайта си има достатъчно хора които преценяват една статия дали е нужна и доколко ще е полезна.Ако са преценили да са я написали досега.Явно си си направил труда да прочетеш доста неща,но не ми харесва това,че се опитваш да си форумна звезда.Остави подрастващите и те да прочетат,нека всеки сам си направи изводите кое как и защо.
19.06.12
10:14
казано от Тайсън на 19.06.12, 10:03:
Georgi Ivanov какво ти трябваше да се буташ сам в шамарите.Като си я написал тая тема сам се сещаш,че само критиките ще се пишат под нея.Това значи,че трябва да си подготвен,ако не с твоите знания поне с линкове доказващи твърднията ти.Като има критика не трябва да отговаряш нервно,а да обосновеш твърдението си.Също си мисля,че сайта си има достатъчно хора които преценяват една статия дали е нужна и доколко ще е полезна.Ако са преценили да са я написали досега.Явно си си направил труда да прочетеш доста неща,но не ми харесва това,че се опитваш да си форумна звезда.Остави подрастващите и те да прочетат,нека всеки сам си направи изводите кое как и защо.
Първо да ти кажа не целя нищо.Беше ми приятно да поспоря,да коментирам,да напиша нещо на български и да си пиша със сънародниците.Много си прав и Жорката ми каза да не се бутам,но мислех,че ще е от полза,защото до сега не съм виждал подобна тема.Като автор на темата имам право да искам да бъде изтрита :П
ГЛ И ХФ
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 19.06.12 10:16.