Мнения за тренировъчната система 10х10

19.06.12
16:23

Здравейте, на 15 години съм, 171 висок, 62 кила. Бях дигнал до 66, но и бях доста мазен, защото не знаех какво да ям, мислех, че храната не е толкова важна ..от 1 месец чистя и съм свалил 3-4% мазно, храня се добре, вече подбирам храната, кажи речи по цял ден чета в форумите и сайтовете за храната. Тренирам от година и 2-3 месеца фитнес, първите 3 месеца по 3 пъти на седмица, после почнах по 4 пъти, бях 53 кила, дигнах до 66. Мисля, че е добре, макар че не разбирам много. Четох няколко пъти системата за размер 10х10 ( http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40555 ) и реших да я пробвам. След 1 седмица я почвам, имам няколко въпроса:
1) Как ще е по - добре да направя програмата, да почна да ходя 3 пъти в седмицата, или да си ходя 4 пъти ? И ако е по - добре 4 пъти, как да разпределя тренировките, тази програма си избрах 10х10 :

1 ден:

1а. Преса с дъмбели от наклон (главата долу) с полусупиниран хват 10х10
1б. Набиране подхват 10х10
2а. Флайс от наклон (главата горе) 3х10-12
2б. Гребане с дъмбел 3х10-12

2 ден:
1а. Клек 10х10
1б. Сгъване на уред за задно бедро от лег 10х10
2а. Преса на долен скрипец  3х10-12
2б. Повдигане на уред за прасец от сед 3х10-12

3 ден: почивка

4 ден:
1а. Кофички за трицепс 10х10
1б. Сгъване с дъмбели от полулег 10х10
2а. Повдигане на дъмбели встрани от наклон  3х10-12
2б. Повдигане на дъмбели встрани от сед 3х10-12

5 ден: почивка и цикълът се повтаря

Това значи, че тренирам понеделник, вторник, сряда почивам, четвъртък тренирам, петък почивам, и пак почвам отначало, демек събота, неделя тренирам, понеделник почивам и после вторник тренирам, сряда почивам, правилно ли мисля ?

2) Правя 1а и 1б в супер серия и почивам 90 секунди и така 10 пъти, нали така ?

3) Колко време да правя тази програма ? Цела чисто покачване на мускулна маса, ще наблягам на белтъчини, въхлехидрати ( пилешко месо, кафяв ориз ).

Имам и няколко въпроса за упражненията :
—- Преса с дъмбели от наклон (главата долу) с полусупиниран хват—за гърди ли е ?
—- Преса на долен скрипец—лег преса ?
—- Сгъване с дъмбели от полулег—за гърди ?

Не виждам упражнения за предно рамо или се бъркам ?

Благодаря предварително, знам, че задавам доста въпроси, но се нуждая от правилни отговори :)

1.Да точно това е един от вариантите.Другия е да тренираш 3 пъти в седмицата(понеделник,сряда и петък)
2.Може,но може би по-добре ще бъде правиш 1а-90сек. почивка-1б-90сек. почивка и така до 10 серии!
3.Зависи как тренираш дали 3 пъти в седмицата или по начина по който си описал
4.Упражненията,които са показани са примерни и ти може да ги промениш както на теб ти хареса!Важното в системата е да спазваш определеното темпо и да подбираш разумни тежести!
5.Относно упражненията за рамо и като цяло за всички мускулни групи важното е да избереш така да се каже базово упражнение,което да ти е 1а и друго,което да е 2а(асистиращо).
6.Лично аз ти препоръчвам да направиш програмата така както на теб ти е удобна като спазваш основните принципи!
7.Следващия път прочети темата като хората,защото всичко си пише там ама все ви мързи да прочетете нещо!

Мнението беше редактирано от Станислав Николов на 19.06.12 20:53.

19.06.12
22:57

Мерси за отговора :). Темата я прочетох няколко пъти :с. Просто не мога сам да си направя програма, знам,че това е примерна програма, но ако тренирам по нея добре ли ще е ? И как ще има по голям ефект, както аз съм казал или пон, сряда и петък :). Ако може да ми изготвите някоя програма или да си тренирам по тази, не разбирам, не мога сам да си я направя.

19.06.12
23:34

—- Преса с дъмбели от наклон (главата долу) с полусупиниран хват—за гърди ли е ?
—- Преса на долен скрипец—лег преса ?
—- Сгъване с дъмбели от полулег—за гърди ?

не разбирам, не мога сам да си я направя

Язък за годината и 2-3 месеца стаж !!

Мнението беше редактирано от rory на 19.06.12 23:35.

20.06.12
00:10

Ще помогнете ли :) ?

Може да си тренираш по тази разбира се!Аз когато тренирах си я направих така че на мен да ми хареса!Правех следното:

Ден 1:
1а.Повдигане от хоризонтален лег 10х10
1б.Гребане с щанга 10х10
2а.Флайс 3х8
2б.Набирания 3х8(понякога с тежест)

Ден 2:
1а.Клек 10х10
1б.Раменни преси от седеж 10х10
2а.Повдигане на пръсти за прасец(може на машина,аз лично го правех с щанга) 3х15
2б.Разтваряне встрани с дъмбели 3х10

Ден 3:
Почивка

Ден 4:
1а.Концентрично сгъване 10х10
1б.Повдигане от хоризонтален лег с тесен хват 10х10
2а.Сгъване прав с прав лост 3х8
2б.Кофи 3х10(някога с тежест)

Ден 5:
Почивка

И отново се повтаря!В ден 4 понякога разменях упражненията 1а със 2а и 1б с 2б.

20.06.12
14:21

Аха, мисля да я направа така както си е оригинала. Чуда се кое е по - добре за размер, да правя повече гребането за гръб или 10х10 набирания както е оригинала, а за гърди да правя кофичките, които са за трицепс, защото нали пак има напрежение в гърдите, или повече лег. Всички мускули ми изостават :D, но най много гърдите ( вътрешните и горните ) .

Ето какво намислих за качване на чиста маса :

Понеделник:

1а. Преса с дъмбели от наклон (главата долу) с полусупиниран хват 10х10
1б. Набиране подхват 10х10
2а. Флайс от наклон (главата горе) 3х10-12
2б. Гребане с дъмбел 3х10-12
+Корем + 20 минути кардио

Сряда:

1а. Клек 10х10
1б. Сгъване на уред за задно бедро от лег 10х10
2а. Преса на долен скрипец  3х10-12
2б. Повдигане на уред за прасец от сед 3х10-12
+20 мин кардио

Петък :

1а. Кофички за трицепс 10х10
1б. Сгъване с дъмбели от полулег 10х10
2а. Повдигане на дъмбели встрани от наклон  3х10-12
2б. Повдигане на дъмбели встрани от сед 3х10-12
+Корем + 20 минути кардио

АКо ходя на фитнес 3 пъти в седмицата, понеделник, сряда и петък ще правя кардио по 20 минути след тренировка. 3 минути средно въртене на колело и следва веднага 2 минути бързо въртене на колело. Така 4 пъти, стават общо 20 минути. Корема мисля да го правя 2 пъти в седмицата с по натоварващи тренировки, мисля да е понеделник и петък, сряда може да направя лека тренировка. Ако е по хубаво ще ходя 4 пъти в фитнеса, зависи как е по - добре :) Вие ще кажете.

Мнението беше редактирано от VIktor Hristev на 20.06.12 18:08.

VI

21.06.12
15:37

казано от Станислав  Николов на 19.06.12, 20:43:

1.Да точно това е един от вариантите.Другия е да тренираш 3 пъти в седмицата(понеделник,сряда и петък)
2.Може,но може би по-добре ще бъде правиш 1а-90сек. почивка-1б-90сек. почивка и така до 10 серии!
3.Зависи как тренираш дали 3 пъти в седмицата или по начина по който си описал
4.Упражненията,които са показани са примерни и ти може да ги промениш както на теб ти хареса!Важното в системата е да спазваш определеното темпо и да подбираш разумни тежести!
5.Относно упражненията за рамо и като цяло за всички мускулни групи важното е да избереш така да се каже базово упражнение,което да ти е 1а и друго,което да е 2а(асистиращо).
6.Лично аз ти препоръчвам да направиш програмата така както на теб ти е удобна като спазваш основните принципи!
7.Следващия път прочети темата като хората,защото всичко си пише там ама все ви мързи да прочетете нещо!

Няма ли да е по - добре да смени пресата с дъмбели полусупиниран хват с  лежанка полулег. Питам, защото и на мен ми е интересно :). Тази ( преса с дъмбели с полусупиниран хват за гърди ли е ? ) и какво е полусупиран хват ?

Мнението беше редактирано от Victory на 21.06.12 15:38.

22.06.12
16:23

Измислих го.. фитнес : пон, сряда и петък. Кардио 7;30 сутринта на гладно, после хапвам и към 8;30 съм на фитнес :). Кардиото - 20 секунди спринт, минута и половина ходене, така 5-6 пъти. Накрая на тренировката 10 минути велоергометър. Как е ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1