20.06.12
15:05
Здравейте,
в момента съм на НДВ с основна цел загуба на излишни килограми,главно мазнини,тъй като правя много кардио(4 пъти в седмицата играя по 1 час футбол с приятели и още 2-3 пъти по 1 час бягане в парка.Но тъй като четох за интезивните интервални тренировки искам да попитам дали тази тренировка е подходяща за целта която съм си поставил:
5 мин загравка с бавно темпо
стречинг
8 интервала от 20 сек спринт колкото мога последван 40 сек в бавно темпо почти ходене
5 мин бавно ходене
Искам също да попитам тъй като бягам в парка и нямам с какво да си меря пулса има ли някаква логика която да следвам за да ми помогне да достигам 90-95 % от максилалния ми пулс по време на спринта или това че бягам с максилално темпо(колкото мога) е достатъчно и също как да разбера колко ми е пулса в отпочиващите интервали?
21.06.12
08:55
Да, подходящо е това, което си написал. Дори е в пъти по-подходящо от това, което правиш в момента. Ако пък ти е прекалено лесно, увеличавай времето на спринтовете или намалявай времето за бавно темпо. Също и броят на спринтовете можеш да увеличаваш с времето, но гледай цялата работа да не ти отнема повече от 20мин. и не прекалявай с тренировките. 3 до 4 такива седмично са ти напълно достатъчни, а ако отделно изпълняваш и силови тренировки е добра идея да съкратиш спринтовете до 2-3 пъти в седмицата.
Не ти е нужна джаджа за измерване на пулса. Важното е да даваш всичко от себе си по време на спринта, без да стигаш до там, че да се пребиеш поради силно желание да литнеш! :)
Ако ти става прекалено лошо по време на спринтовете, увеличи въглехидратите в менюто си.
Успех!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.06.12 08:57.
26.06.12
09:51
Да ти кажа за момента ми е добре,но с времето ще увелича времетраенето на спринтовете за сметка на почивката,а за съжаление не съм привърженик на фитнеса и силовите упражнения са ми ограничени в правенето на лицеви опори,набирания и кофички 4 пъти в седмицата,а тези тренировки ги правя 2 пъти защото 4 пъти играя футбол и ми става 6 дена крадио което смятам че даже е малко повече отколкото трябва да правя :)