Въпрос за бицепсите...

31.07.05
22:09

Значи...имам следния въпрос:Тренирам от 7-8 месеца...и бицепса ..расте обаче някак си не се офромя просто самата ръка ми пораства...правя 4серии по  9-10 повторения обаче..все същото...4 упражнения - сгъване от стоеж с крив лост,бицепсово сгъване с дъмбели от седеж,скотово сгъване с лост,концентрично сгъване с дъмбели...и все нещо не става... и сега съм на мнение че нещо трябва коренно да си сменя програмата... не че до сега не съм го правил но...мисля да наблегна на лостовете - от стоеж с прав и с крив,скотово с щанга и изолирано с дъмбел ? как мислите дали е добро решение и ако не е някой да даде съвет

MI

31.07.05
22:25

И аз имах твоя проблем, но скоро си смених програмата и съм много доволен от резултата.

Аз правя така:
сгъване с прав лост с много широк хват - 4х6-8
сгъване с прав лост с тесен хват - 4х6-8
концентрично сгъване - 3х8-10

Пробвай ако искаш. При мен има файда  :lol:

31.07.05
22:41

Ами нормално е, то формата на бицепса няма как да я промениш. А 4 упражнения за бицепс са много.

31.07.05
22:47

И аз се чудех 11 серии не ви ли идват много..

31.07.05
22:50

[quote author=“wtf”]И аз се чудех 11 серии не ви ли идват много..

Неговите са 16!

31.07.05
22:52

Аз визирах mike_77 :)

JI

31.07.05
23:08

извинявам се за офф топика но аватара на мике 77 съм го виждал много пъти но не разбрах истина ли е или фотошоп наистина ли арни се е отпуснал до такава степен след байпаса ?

31.07.05
23:30

Така е, формата на бицепса си е генетика, не може да се моделира по определен от човека модел.

И според мен е добре да се правят просто 2 упр по 3 серии за бицепс. Като се прави и пирамида тук-таме.

[quote author=“JiVk0”]извинявам се за офф топика но аватара на мике 77 съм го виждал много пъти но не разбрах истина ли е или фотошоп наистина ли арни се е отпуснал до такава степен след байпаса ?

Абе не се знае... Може и да е истина, но тази снимка се води по-скоро монтаж със човек който има някаква прилика с Арни. Работата идва от часовника който “псевдо Арни” носи на “увисналата снимка. Не може тежкар като него да носи часовник като този дето е носил пра дядо ми във времето когато е бил в казармата...  :D

MI

01.08.05
09:42

[quote author=“wtf”]И аз се чудех 11 серии не ви ли идват много..

Ами не, добре са ми. Отдавана правех по 2 упражнения за бицепс но не ме натоварваха достатъчно а и нямаше кой знае какъв прогрес. После почнах да правя по 4 упражнения и тогава пък се претоварвах и сега това е междинен вариант които ми действа много добре  :lol:  Ако иска човека да пробва. То си е много индивидуално но може пък и на него да му се отрази добре тая схема.

За аватара: и аз мисля че е монтаж засщото съм го взел от сайт със разни веселяшки снимки, а и човек а положението на Арни с куп хора дето му се грижат за имиджа около него едва ли ще позира в близък план за подобна снимка  :lol:  :lol:

01.08.05
11:05

Искам да запитам приятелите, които са против по големия брой серии - защо са на това мнение?
След като изпълняващия повече серии за определена група мускули се чувства “комфортно”, не се получава претренирване - има ли някаква вреда :?:

01.08.05
12:08

[quote author=“daddy”]Искам да запитам приятелите, които са против по големия брой серии - защо са на това мнение?
След като изпълняващия повече серии за определена група мускули се чувства “комфортно”, не се получава претренирване - има ли някаква вреда :?:

Има много причини, и трудно ще се обяснят с няколко думи, но накратко - не може да имаш много серии, ако тренираш интензивно и тежко. Интензивността и обема са в обратнопропорционална зависимост. А за мускулите е по - важна интензивността, отколкото обема. Ако не беше така, 100 серии по 10 повторения с 5 кила щяха да са по ефективни, отколкото една серия с 50 кила. А това не е така.
Освен това, многото серии и упражнения пречат да се концентрираме и само се разпиляват силите, удължават тренироката над оптималните 50 - 60 минути, изразходват се допълнителни ресурси, които е по - добре да се използват за възстановяване и т.н.
При тренировката за маса упражненията и сериите трябва да са малко, но тежки, а самата тренировка да е кратка.

01.08.05
17:36

Аз не разбрах добре да не би да искаш релеф ? щото нещата отиват към диетата

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1