Видове хиперекстензии (Гръбни преси)

12.06.12
18:15

Здравейте, каква е разликата между двете упражнения и кое е по-ефикасно според вас?
Хиперекстензии 1
Хиперекстензии 2

Имаме ли изместване на центъра на натоварване от кръста към средната част на гърба при първото упражнение?
Благодаря.

Темата беше редактирана от Imam Ime на 12.06.12 22:00.

19.06.12
13:21

Винаги съм правил по първия вариант и се усеща перфектно и е ефективно. Според мен е въпрос на избор.

20.06.12
15:23

А ръцете задължително ли е да се държат зад тила или може сгънати пред гърдите също?

21.06.12
13:04

Лично съм забелязал, че при първия вариант кръста не се натоварва толкова, колкото при втория. В момента правя наблюдения относно това, дали първия вариант измества леко центъра на натоварване от кръста към средната част на гърба, но не мога все още това да го потвърдя.

21.06.12
13:07

казано от Dazy на 20.06.12, 15:23:

А ръцете задължително ли е да се държат зад тила или може сгънати пред гърдите също?

Не е задължително, даже според мен не е желателно, защото просто не е удобно и носи риск от неправилно изпълнение на упражнението. На мен лично ми е по-удобно да се държа за дръжките.

21.06.12
14:34

казано от Dazy на 20.06.12, 15:23:

Не, аз винаги правя с ръце кръстени пред гърди.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1