31.07.05
01:19
Здрасти!
Прегледах форума и намерих тук таме някви такива темички но все пак дали някои по напреднал може да ми отговори тук.
Става дума за тренировката на вън на лостове - успоредка и обикновенни лостове
Какви упражнения знаете, техниката на изпълненията им итн..
Също искам да попитам за ефективна система за покачване на броя набирания щото в момента правя не повече от 4-5 на серия
Благодаря предварително!
За набиранията най ефикасния метод който знам а и работи на 100 % е следният :
например искаш да можеш да правиш 4 серии х 8 повторения = 32
но например реално ти можеш да направиш само 5 тогава правиш толкова серии колкото е необходимо за да достигнеш общ брой 32
всеки следващ път ще ти се покчва силата с по 1-2 повторения като направиш накрая 8 х 4 вече ще имаш нужда от допълнителна тежест надявам се си ме разбрал бях достатъчно подробен , но ако има нещо неясно питай пак
Благодаря много!
Ами това което не питах е каква да е честотата на тренировките аз ходя 3 пъти седмично - през ден и правя горе долу следното - 3 вида набирания по 3 серий 3-4 серий кофички и 3-4 серий лицеви опори.
[quote author=“bluntt”]Благодаря много!
Ами това което не питах е каква да е честотата на тренировките аз ходя 3 пъти седмично - през ден и правя горе долу следното - 3 вида набирания по 3 серий 3-4 серий кофички и 3-4 серий лицеви опори.
Леко ми се спи... ама ще ти обясня, моя метод зе трен. на открито. КАто подчертавам тренирам за здраве и що годе визия, не гоня нищо друго...
Тренирам 2 пъти в седмицата, като основното при мен е добра диета. Разделно хранене и подходящ калориен баланс. /Ако щеш и най-перфектната трен. на света да правиш без диета е напразно./
Като целта са ми основните мускулни групи а покрай тях товаря частично други.
*Повторенията предполагам няма да ти пасват, сам си прецени.
1 Ден- гърди- /отчасти трицепс/
- 3 серии лицеви опори с 3 различни хваша
-кофики 4 серии пирамидално, като аз правя 15-20-25-25
- лицеви опори на ШИРОКА успоредка 3 серии/качен си отгоре с хват, който да товари точно гърдите/
-полукофички на успоредка/за трицепс пак качен отгоре/ 3 серии
-кофички с разположение така, че да се товари най-вече трицепс, различно е от отва за гърди, чети в сайта инфото/ 2 серии
2 ден- почивка
3 сен- загрявка-корем/+коремни възлизания/-стречинг
4 ден - Груб /отчасти бицепс/
-набирания на успореден лост/на хоризонтална стълбичка прилича, може да ги замениш с набирания на успоредка, като си захванат от долната страна/увиснал един вид/ 3 серии- пирамида
- набирания на лост- Хирок-раздалечен-хват 4 серии - пирамидално, тоест- 8-10-12-15
- набирания на лост със съединен хват/една върху друга ръцете и се набираш/ 4 серии
5 ден-загрявка-корем-стречинг
6 ден почивка
7- почивка
* Особено важно е упражненията да се правят с перфектна техника за максимален резултат от натоварването.
Може да изглежда и странна тренировката, но на този етап съм доволен от нея.
Ами щом отговаря на твоите изисквания няма нищо странно важно е да се получава удоволствие от постигнатия резултат за да ни кара и за в бъдеще да влизаме в залата
Четох за тия коремни възлизания и много бих се изкефил ако можех да правя повече от 2:) ама нещо техниката ми куца - все си минавам през ташаците и то като стане 2 пъти и направо приключвам с тренировката:).
Относно диетата стремя се да ям повечко пъти през деня но по малки порций като последното ми ядене е някаде около 19.00 19.30.. избягвам мазнините също така но все пак и финансово не издържам на тоя тип хранене:)
Забравих да добавя и че правя и кардио 2-3 пъти седмично по 20-25 минути бягане и с него правя и корема но правя само преси и повдигания на краката от вис.