25.06.12
16:02
Здравейте, знам, че съм нахален и, че това сигурно е н-тата подред подобна тема тука, но искам да ви помоля за малко помощ.
Искам да изчистя едни 10-15 килограма от себе си за няколко месеца. Висок съм 1.90 и тежа 100 килограма. Искам да ми препоръчате някаква ОСНОВНА диета. Знам, че ако не съм си изчислил всяка калория и т.н. няма да е напълно ефективна, но искам нещо наистина базисно и основно.
Храните, които съм разбрал, че ми действат най-добре и които ще използвам за диетата са: варени яйца, сирене, пилешко и свинско чисто месо - варено или печено, домати, краставици, варен ориз, варени картофи, тропически плодове. Искам да ям това общо-взето и да се храня по 4-5 пъти на ден. Единственото, което ме затруднява е как да си го разпределя през деня - т.е по колко грама, кога и какво да ям. Ако ми помогнете ще съм много благодарен : )
Другото което е - трябва ми съвсем базисна програма за отслабване във фитнеса. Ако няма да ви затрудни ми препоръчайте някоя. Просто съм беден студент и не мога да отделя 40-те лева, които във фитнеса искат за хранителен и фитнес режим.
Наистина благодаря много за помощта, предварително, и се извинявам, ако съм ви досадил : )
п.п
Фат бърнар сигурно ще пия, но чак след около месец, заради това има 2 причина - първо тогава взимам едни парички и ще мога да си го позволява, второ - искам да загрея малко.
25.06.12
16:05
Беден студент, викаш, а? Колко даваш за пиене?
25.06.12
16:12
Рагледай ми дневника,виж как се храних в началото,режима ще ти пасне на килата и височината.Аййде ГАЗ и успех.
25.06.12
16:39
Дразнят мнения от типа на “колко даваш за пиене”. Сякаш всички студенти са тотални пияндета, пропадняци и наркомани.
Не. Просто не може, когато образованието ти и издържането в друг град излиза 3 пъти средната заплата и все още те издържат мама и тате, да отделиш 100 лева за добавки. Това ми беше мисълта ...
25.06.12
16:48
Добре, както и да е. Ето го предложението за диетата ми:
около 10-11 часа първо хранене - варени яйца (2-3?) с една филия черен хляб и пушено пилешко ИЛИ портокали, грейпфрут, киви, банан
второ хранене около 13-14 часа - пилешко/свинско месо печено месо със салата домат и краставици
трето хранене около 16-17 часа...тука ми е голям хикс какво точно да сложа
трето хранене около 19-20 часа пилешко/свинско месо с варени домати/варен ориз
25.06.12
16:49
Е да де, и веднъж седмично като идеш на диско оставяш 50 лева... Та колко седмично даваш за пиене?
25.06.12
16:59
Доста неадекватна и не на място личностна нападка, но ще ти отговоря. Масовия студентски чалгарски манталитет по ходене на дискотеки, черни партита и барове не ми е присъщ, затова, през целия си живот съм бил веднъж на дискотека - по случай завършването, защото съучениците ми ме завлякоха. Алкохол по принцип не обичам да пия и пия само когато се съберем домашно - веднъж на 2-3 седмица, когато си вземаме джин, домашна ракия и вино, сядаме на маса и си говорим. Интересите ми са доста далеч от подобен тип “избухване”. Затова и саркастичните забележки, когато учтиво моля по-опитни от мен хора да кажат дали режима и храните, които съм предложил са добри, не са адекватни.
Мнението беше редактирано от Dimitar Panajotov на 25.06.12 16:59.
25.06.12
17:04
Хранителни режими за отслабване Виж този раздел в ляво са изброени няколко режима. В тях са описани какво горе-долу трябва да е разпределението между въглехидрати/мазнини/протеин.
Дадения от теб примерен режим включва много малко храна за един мъж.
25.06.12
17:05
Е, не, то количествата няма да са малко, тях не съм ги уточнил :Д
Важното е да разбера кога и какво точно да ям.
25.06.12
17:11
Няма значение кога. Само не прекалявай с въглехидратите - ориз, картофи, хляб и т.н.
Тях най-добре ги включи след тренировката, а преди нея наблягай на мазни протеинови източници (месо, яйца, риба..) + зеленчуци и плодове (не прекалявай с плодовете).
След тренировка можеш да включи 1-2 хранения, които съдържат от по-тежките въглехидрати, но гледай да не минаваш над 200гр. въглени дневно. Гледай след тренировката да поглъщаш най-много храна. Преди нея карай скромно.
Програма:
3-месечна кръгова тренировка за начинаещи; Качвайте маса веднага след 4-тата седмица!
или ако съвсем бос във фитнеса:
Първи стъпки във фитнеса
25.06.12
17:22
За закуска хапвай овесени ядки 60-70г + 4 белтъка да заредиш хубаво. Щом си 100кг мъж - едно поне 250г протейн на ден трябва да си набавяш. Ако разпределиш 5те хранения на ден така че при 1 ядене да има около 40г протейн мисля че добре ще ги освояваш. Но недей последното ядене в 9… някаде към седем, ако си супер гладен преди лягане 50г орехи разбъркани с 100 грама суроватъчна извара. Успех!
Мнението беше редактирано от Светослав Захариев на 25.06.12 17:29.
25.06.12
17:27
Благодаря за точните отговори!
Иначе - не съм съвсем бос, имаше един период, който бях тренирал без спир 8 месеца и дори пих добавки, но това беше преди 1 година. Ще следвам програмата, която Тихомир ми даде, а за диетата ще импровизирам, но ще гледам да ям 4-5 пъти на ден, храните, които споменах по-горе и ще следвам съветите, които ми дадохте. Т.е - повече месо, яйца и зеленчуци, а един път на ден ориз или картофи : )
25.06.12
17:41
За закуска хапвай овесени ядки 60-70г + 4 белтъка да заредиш хубаво.
Дали трябва да яде за закуска въглехидрати зависи и от режима му. Рано сутрин въглехидрати = вдигане на инсулина, а той трябва да си стои нисък.
Щом си 100кг мъж - едно поне 250г протейн на ден трябва да си набавяш.
Това също зависи, не е нужно да приема 2.5 гр протеин/кг.
Но недей последното ядене в 9… някаде към седем, ако си супер гладен преди лягане 50г орехи разбъркани с 100 грама суроватъчна извара.
Ами ако тренировката му е в 8 вечерта, това означава да не яде след тренировка. Мога да се сетя за доста хора от форума, на които последното им хранене е в 9-10-12 през нощта, включително и моето последно е към 10 вечерта.
Без да се заяждам, но тези съвети са доста посредствени и не точни.
Мнението беше редактирано от Мила на 25.06.12 17:42.
казано от Тедо на 25.06.12, 16:05:
Беден студент, викаш, а? Колко даваш за пиене?
И откъде пък ти разбра, че момчето дава пари за пиене? И защо по дяволите всички като чуят студент/ка , веднага асоциират думичката с пиене!? Ясно е че момчето е влезнало във форума да търси, информация, ясно е, че има желание да се промени и да спортува, а не да отговаря на комплексарските ти въпроси и заяждания. Ако една от причините да влизаш в този форум е да се заяждаш с хората и да се правиш на важен с радост ти давам титлата “Интернет трол” ...
25.06.12
21:57
И друг въпрос. Аз като начинаещ и тепърва започващ да спортувам дали мога да си водя Дневник тук или то е само за “прота”? Наистина не знам : )
25.06.12
21:59
Естествено, че можеш. Абсолютно всеки е свободен да води дневник тук, а той (дневникът), е едно изключително средство, което ще ти помага да прогресираш. Наистина ще го оцениш, ако успееш да бъдеш постоянен във воденето му!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.06.12 22:00.
25.06.12
22:11
В Студ. град излиза поне 2 пъти по-скъпо да се храниш правилно от колкото да ходиш на дискотека и да се напиваш по 2-3 пъти на седмица... Обаче ако толкова искаш да спазваш добър хранителен режим и едновременно с това да съумяваш поне веднъж седмично да излизаш - никакъв проблем. Ако си малко по-добър в сметките с парите за месеца - можеш и добавки да си вземеш.
Към автора на темата: виждам са ти разяснили как стоят нещата с храненето, но едно нещо забелязах в първия ти пост - говориш за 10-15 за няколко месеца. Искам само да ти разясня и да ти дам съвет да се стремиш да сваляш колкото се може по-бавно и в рамките на разумното - около килограм на седмица. Така няма да имаш проблем с кожата и след като си свалил 10 килограма за 5 месеца примерно ще си много по-доволен как изглеждаш от това ако свалиш същите килограми за по-малко време.
25.06.12
22:31
Мерси за съвета : ) Ще се храня правилно и ще правя качествени тренировки, а пък ще видим какво ще стане.
Иначе въобще не е толкова скъпи правилното хранене, искам да кажа. Аз съм студент в София, за щастие живея на квартира на центъра и по мои сметки като ям всякакви боклуци храната ми излиза едно 60-70 лева на месец.
Днеска отидох до един супермаркет и за 2 седмици напазарувах следното:
3 грейпфрута, 1 килограм домати, 1 килограм краставици, един голям ананас, 2 килограма, 2 хубави кисели млека, 10 яйца, една консерва риба тон, един натурален сок 100% портокал, 400 грама скъпо сирене.
Гледал съм всичко да е качествено. Излезе ми ДВАДЕСЕТ и ПЕТ лева. : )
Един килограм хубаво свинско месо е 8 лева, също толкова струва и пилешкото. А един килограм стига за 3 дена, примерно.
Излиза, че за около 50-60 лева можеш да се храниш правилно, здравословно и вкусно. И на всичкото отгоре ми излиза по-евтино, от колкото като ям КФС, като си купувам от кебапчийницата и се тъпча с филии.