02.08.05
13:50
Има ли начин да се разширя в рамената, някакво упражнение или това е генетично и не може да се промени със специални упражнения?!
по принцип мисля че не може, прави пулоувър да ти се разтворя гръдния кош (то е и за гърба), също наблегни и на гърба, така тялото ще изглежда по-широко горе :>
Не знам за какво разширяване точно става въпрос, но от лични наблюдения при добра средна част на раменете, също се получава красива гледка.
02.08.05
16:52
Ами според мен ще стане с Раменна преса и пулдаун.
кофички, лицеви опори, набирания все със значително широк хват. + Пул оувър. Може да ги разпределиш упражненията в програмата си за мускулните групи.
И лично мнение: избягваш раменните преси, набиранията зад врат/скрипец в това число/
За физиологичното разширяване е задължителен и як стречинг.
Генетиката е определяща, но и от теб си зависи до голяма степен. Каквато и генетика да има човек, ако по цял ден лежи и си чеше... кайсиите, надали ще постигне нещо сериозно.
Успех.
03.08.05
13:00
Аз правя раменни преси, даже тва ми е любимото упражнение за рамо..само че трябва маи да го правя с по-широк хват а? щото аз си го правя с хват на широчината на раменете ако хващам лоста широко ще има ли ефект?....
03.08.05
13:16
прави и разтваряне с дъмбели встрани :D
Това е визуален ефект който се наблюдава при хубава преса (тясна талия) и широк раменен пояс значи виждашвърху какво трябва да наблегнеш
04.08.05
15:46
OK thx
....a за въпроса за широкия хват???? ще има ли ефект????