РАМО

KA

02.08.05
13:50

Има ли начин да се разширя в рамената, някакво упражнение или това е генетично и не може да се промени със специални упражнения?!

02.08.05
14:16

по принцип мисля че не може, прави пулоувър да ти се разтворя гръдния кош (то е и за гърба), също наблегни и  на гърба, така тялото ще изглежда по-широко горе :>

02.08.05
14:57

Не знам за какво разширяване точно става въпрос, но от лични наблюдения при добра средна част на раменете, също се получава красива гледка.

02.08.05
16:52

Ами според мен ще стане с Раменна преса и пулдаун.

02.08.05
17:23

кофички, лицеви опори, набирания все със значително широк хват. + Пул оувър. Може да ги разпределиш упражненията в програмата си за мускулните групи.

И лично мнение: избягваш раменните преси, набиранията зад врат/скрипец в това число/

За физиологичното разширяване е задължителен и як стречинг.

Генетиката е определяща, но и от теб си зависи до голяма степен. Каквато и генетика да има човек, ако по цял ден лежи и си чеше... кайсиите, надали ще постигне нещо сериозно.

Успех.

KA

03.08.05
13:00

Аз правя раменни преси, даже тва ми е любимото упражнение за рамо..само че трябва маи да го правя с по-широк хват а? щото аз си го правя с хват на широчината на раменете ако хващам лоста широко ще има ли ефект?....

03.08.05
13:16

прави и разтваряне с дъмбели встрани  :D

03.08.05
14:32

Това е визуален ефект който се наблюдава при хубава преса (тясна талия) и широк раменен пояс значи виждашвърху какво трябва да наблегнеш

KA

04.08.05
15:46

OK thx

....a за въпроса за широкия хват???? ще има ли ефект????

04.08.05
16:20

Много широкият хват не е препоръчителен. Раменните преси, ако са отпред, лоста се хваща по - широко от раменете, но не много - примерно по 5 - 10 сантиметра отстрани.
Не знам защо царува заблуждението, че като вдигаш или дърпаш с широк хват ще станеш по - широк.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1