Дневникът на Велев - Ad virtutem via ardua est!

Темата е заключена.
Прескочи до:

Аз ти предлагам една тренировка. Като гледам с твоите се СМАЗВАШ направо. Почини си. Стига си се бъхтял с един подход на упражнение с 2-3 повторения. Не си за един ден :D
Предлагам следното: Тренировка за гърди.
Влизаш в залата. Разгряваш. Лягаш на хоризонталната лежанка с малкия лост (12кг.) и изпълняваш едно повторение. Ставаш. Разтягаш и си тръгваш. От тази единствена тренировка ще постигнеш същия напредък, както и до сега. Сиреч-загуба на време.
Аз съм шокиран как тренираш. Не мога да си го обясня. Пожелавам ти 100000000 години да живееш. Да не спираш да тренираш-няма да си мръднал и 1см.  (headbang)

казано от Mucunka на 06.06.12, 01:09:

Забравяш да закусваш някои дни... за тези тренировки си има нужда от енергия, освен това закуската събужда метаболизма ;)

За тези негови “тренировки” не е нужно да се храни дори и 1 гадина. Може да кара само на фотосинтеза.

24.06.12
11:42

казано от Мирослав Георгиев на 24.06.12, 08:56:

Аз ти предлагам една тренировка. Като гледам с твоите се СМАЗВАШ направо. Почини си. Стига си се бъхтял с един подход на упражнение с 2-3 повторения. Не си за един ден :D
Предлагам следното: Тренировка за гърди.
Влизаш в залата. Разгряваш. Лягаш на хоризонталната лежанка с малкия лост (12кг.) и изпълняваш едно повторение. Ставаш. Разтягаш и си тръгваш. От тази единствена тренировка ще постигнеш същия напредък, както и до сега. Сиреч-загуба на време.
Аз съм шокиран как тренираш. Не мога да си го обясня. Пожелавам ти 100000000 години да живееш. Да не спираш да тренираш-няма да си мръднал и 1см.  (headbang)

Аз не мога да разбера защо само му пишете дневника как да тренира?Все ми мисля,че си всеки си знае за него,а и не веднъж Тихомир е казвал,че не бърза за никъде,а си експерементира и мускулите не са му толко приоритет...Незнам,какъв ви е проблема,ако иска ще тренира и по-малко.

Хах. Като не са му приоритет мускулите да се преориентира към шаха ;)
Големи защитници. Явно Ви е нещо акто Гуру. Ако и ти тренираш по неговата методика...ясен си ми.

казано от asd . на 24.06.12, 11:42:

Аз не мога да разбера защо само му пишете дневника как да тренира?Все ми мисля,че си всеки си знае за него,а и не веднъж Тихомир е казвал,че не бърза за никъде,а си експерементира и мускулите не са му толко приоритет...Незнам,какъв ви е проблема,ако иска ще тренира и по-малко.

А ти защо задаваш въпроси, на които смислен и логичен отговор не можеш да получиш? :D

Да не мислиш, че е лесно да разбираш и уважаваш чуждото мнение? Да не мислиш, че е лесно да приемеш, че някой може да има други приоритети, различни от твоите? Да не мислиш, че е лесно да приемеш, че някой може да харесва Мерцедес повече от БМВ, че някой може да иска да стане адвокат, а не машинен инженер. Че някой може да иска да тренира кросфит, друг йога, трети бодибилдинг? Един да иска големи мускули, друг да иска да е възможно най-бърз, а трети да иска просто да се чувства добре...как е възможно да има толкова различия...? :)

В днешно време толкова са ни промити мозъците, че ако не си един от стадото, значи нещо не си в ред. Да разбираш останалите е умение, което е ужким трябва да ни е вродено, но уви, при някои липсва напълно.

Как беше...haters gonna hate! На мен това не ми пречи. Имам си достатъчно стресори в живота, за които да се притеснявам и да им обръщам заслуженото внимание. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.06.12 12:42.

футболът не прощава на никой -:).

24.06.12
13:10

Времето ще покаже има ли смисъл или не от това, с което се е захванал.

24-ти Юни 2012г. (Неделя)

Меню:

Тренировка
1. 12:30 - Свинска плешка (100гр.) + Картофи (печени)(350гр.) + Ябълка (200гр.)
2. 16:00 - Бъркани яйца [5 яйца + Сирене (130гр.)] + Домат (200гр.) + Ябълка (200гр.)
3. 20:00 - 2 пречепени сандвича с кайма + 3 варени яйца + порция леща

Всичко: 2520 калории, В-178,2гр., П-145гр., М-137,2гр., 28%:23%:49%.

Добавки:
NOW Foods Creatine - 5гр. в 12:00.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета с хранене №2.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods Витамин D-3 (1000 IU) - 1 драже с хранене №1.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с хранене №1.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 10:00.
Вода - 4-5л.

Тренировка:
1. Total Body Warm Up - кардиото беше 5мин. подскачане (като луд).
2. Fitness Blender Upper Body Stretching Routine
3. Lower Body Stretching Routine for Flexibility - Fitness Blender Cool Down Stretches
4. 2х Kneeling Hip Flexor Stretch

Размисли: Спах перфектно на новото легло, даже сънувах супер сън. Станах наистина отпочинал и свеж...поне психически, тялото ми е адски изтощено от вчера, с мускулна треска на повечето места.

Забелязвам тенденцията при мен, че когато сънувам и помня, че съм сънувал, значи наистина се наспивам и се събуждам свежарка. Когато не помня, че съм сънувал (макар вероятно отново да съм), явно сънят и възстановяването ми куцат.

Друго, което мога да добавя към наблюденията ми, е че когато спрях кафето за 10 дни, сънувах общо взето всяка вечер. Сега пия кафе единствено и само сутрин, но въпреки това не сънувам. За съжаление съм силно привързан към тази напитка, иначе сериозно бих се замислил дали да не я изключа от ежедневието си. :)

25.06.12
07:40

казано от Мирослав Георгиев на 24.06.12, 12:34:

Големи защитници. Явно Ви е нещо акто Гуру. Ако и ти тренираш по неговата методика...ясен си ми.

Дай да я видим тая твоя методика, с която трябва ще трябва да ядем по един тон храна и ще станем мнооого, ама мнооооого яки.

Мнението беше редактирано от default на 25.06.12 07:41.

казано от Тихомир Велев на 24.06.12, 20:58:

Спах перфектно на новото легло, даже сънувах супер сън. Станах наистина отпочинал и свеж...поне психически, тялото ми е адски изтощено от вчера, с мускулна треска на повечето места.

Забелязвам тенденцията при мен, че когато сънувам и помня, че съм сънувал, значи наистина се наспивам и се събуждам свежарка. Когато не помня, че съм сънувал (макар вероятно отново да съм), явно сънят и възстановяването ми куцат.

Друго, което мога да добавя към наблюденията ми, е че когато спрях кафето за 10 дни, сънувах общо взето всяка вечер. Сега пия кафе единствено и само сутрин, но въпреки това не сънувам. За съжаление съм силно привързан към тази напитка, иначе сериозно бих се замислил дали да не я изключа от ежедневието си. :)

Това, че си възстановен когато сънуваш е нормално, защото съня е свързан с фазата на REM съня. За подобряване може да пробваш да пиеш някакъв прекурсор на ацетилхолина преди лягане, но започни много внимателно с дозите, защото може да има и обратния ефект. Иначе аз мога да споделя абсолютно същите наблюдения и при мен с разликата, че аз сънувам и когато пия 1-2 кафета през деня. Ако ги спра всичко се подобрява, но и аз съм пристрастен.  Сега съм си взел да пия Цикория+Женшен за заместител на кафето, но нещо не мога да премина толкова лесно към нея, пие си ми се истинско кафе и това е :)

DO

25.06.12
09:19

Инженере,тирозина не помага ли с положението при кафето ?

25-ти Юни 2012г. (Понеделник)

Меню:

1. 17:00 - Бъркани яйца [6 яйца + Сирене (100гр.)]
2. 21:00 - Свинска плешка (200гр.) + Сирене (50гр.) + Слънчогледово семе (50гр.)

Всичко: 1978 калории, В-10,9гр., П-136,3гр., М-148,4гр., 2%:28%:70%.

Добавки:
NOW Foods Creatine - 5гр. в 08:00.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №1 и 2.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 12:00.
Вода - 3-4л.

Тренировка: ///

Размисли: Ужасен ден! Беше страхотен до ранния следобед, когато разходих кучето. На връщане му прилоша в асансьора и изпадна в някаква симптоматика като хипогликемия или слънчев удар. Не знаеше къде се намира и щеше на два пъти да припадне в асаньора. Едвам се довлачи до апартамента.

Направо ми се обърна сърцето! Обожавам го това животинче, а вече е ужасно възрастен и годините бавно и все по очевидно го погубват. А заедно с него и част от мен си отива. Просто не ми се мисли! |-)

Сутринта се измерих. Това ми повдигна и настроението. За един месец съм качил 4кг., от които 1кг. мазнини и 3 активно тегло. Няколко дни след като свърших “чистката” се премерих и бях 75кг., хидратиран и гликогениран (нова дума). Това означава, че реално съм качил само 1кг. активно тегло, но като сметнем факта, че нямам напредък в силата, вероятно от този 1кг. мускулът е ужасно малко. И въпреки че, все още изглеждам стабилно! :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.06.12 18:30.

казано от default на 25.06.12, 07:40:

казано от Мирослав Георгиев на 24.06.12, 12:34:

Дай да я видим тая твоя методика, с която трябва ще трябва да ядем по един тон храна и ще станем мнооого, ама мнооооого яки.

Да съм наблягал на един тон храна някъде из форума? Просто изказах мнение. Ако ще Тихомир да прави по една серия на година и да пие чушки на прах, омлет на сироп и вода на капсули все ми е тая. Някой новобранец ще му погледне програмката и ще тръгне да тренира по нея. После защо са ни увредени децата :Д

26-ти Юни 2012г. (Вторник)

Меню:

Тренировка
1. 09:00 - Свинска плешка (200гр.) + 4 яйца (печени)
2. 14:00 - Свински дроб (пържен)(190гр.) + Хляб (бял)(120гр.) + Краставица (200гр.)
3. 21:00 - Пържени яйца [5 яйца + сирене (100гр.)] + Хляб (бял)(120гр.) + Пържени тиквички с кисело мляко

Всичко: 2788 калории, В-154,7гр., П-207,7гр., М-139,4гр., 23%:31%:46%.

Добавки:
NOW Foods Creatine - 5гр. в 08:30.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета с хранене №3.
NOW Foods Витамин D-3 - 1 драже с хранене №1.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка с хранене №1.
Глюкоза на прах - 30гр. в 08:30.
Вода - 4-5л.

Тренировка: Рамене, ръце, задни бедра, прасци
A1. Повдигане встрани (на машина) - 1х5 (отказ) @15кг.
A2. Повдигане на щанга към брада - 1х5 @30кг.
B. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 1х8 @5кг.
C1. Бицепсово сгъване с щанга - 1х4 (отказ) @30кг.;
C2. Скотово сгъване с щанга - 1х2 @20кг.
D1. Френско - 1х9 (отказ) @20кг.
D2. Кофички - 1х6 + 1х2 (10 сек. почивка помежду)
E. Бедрено сгъване - 1х9 @45кг.
F. Повдигане на пръсти на смит машина - 1х8 @110кг.

Размисли: Днес много добре. Доволен съм много. Започвам да влизам в ритъм с програмата и ми става все по-гот да тренирам. Чувствам се и изглеждам по-добре от всякога. Силни думи с оглед мижитурните и почти нищожни резултати и напредък в програмата, но е факт.

Допуснах днес някои грешки, които другият път ще коригирам. При вертолета трябваше да изпъля с по-широк хват (предмишници перпендикулярни на мишници) и с по-ниски тежести. Усещах, че използвам прекалено много трапеца. Тежестта беше прекалена за чисто изпълнение идващо само от рамото.

При скотовото също подцених тежестите и съответно успях да изпълня само 2 повторения. Другият път ще ги намаля и ще целя към 6-7 повторения, да изцедя на макс.

При френското напредък от едно повторение, а при кофичките добавих и една допълнителна серия, с почивка от 10-тина секунди след първата.

При бедреното сгъване и прасеца също напредък. Прасците имат още много сила, но предпочитам да карам леко и последователно. Другият път ще кача още мъничко тежестите. На 120, 130 може би. Това май ще е максът, който ще ми позволи да направя 6+ повторения. Ех, само да не бяха толкова мазни тез прасци. Това е нещо като несбъдната мечта! :)

Приключих и книгата на Doug McGuff “Body by science”. Добро четиво, макар по-едно време да ми стана много скучна и прехврълих доста страници. Сигурно защото вече знаех нещата от лекциите му в youtube и ми беше тъпо да ги чета отново.

Снощи също така изгледах и лекцията на Loren Cordain за палеолитната диета - http://www.youtube.com/watch?v=5dw1MuD9EP4. Препоръчвам я силно. Съдържа много интересна и любопитна информация. Има и още клипове в нета, но тази лекция обобщава всичко. Сайтът му също е адски полезен - http://thepaleodiet.com/

26.06.12
21:20

Ако се чудиш дали скоро да започнеш , някоя друга книга те съветвам да хвърлиш око на книгите на Гари Таубес .

Благодаря! Определено бих искал да прочета Good calories, bad calories. На няколко пъти срещам заглавието из нета. Явно си заслужава.

Подготвих книжлетата. Остава само да ги започна! :)

26.06.12
21:34

Така и не разбрах тези експерименти които правиш какво целят..Изброил си много неща,като мисля,че за приоритет ти е бодибилдънгът. Нали знаеше,че с храната и суплементите,които приемаш можеш да направиш доста повече,къде бъркаш не знам,май преди беше казал,че проблемът бил в тренировките ти(но не съм сигурен дали беше ти)

Е, писна ми да го пиша на всяка страница, честно! :)

http://www.bb-team.org/forums/viewreply/783939

Приоритет ми е здравето и удоволствието от тренировките. Експериментите, успешни или не, ме карат да изпитвам удоволствие, а явно ми помагат и да съм здрав, с оглед резултатите от изследванията.

Бодибилдингът е приоритет от гледна точка да имам тяло, което ми харесва и в което се чувствам добре. Към момента това е така, а лека по лека се стремя да прогресирам и да става по-добре. Проблемът е в тренировките, несъмнено е така. Да, може би по 5/3/1 или Smolov, или не знам си какъв 5 дневен сплит ще имам по-добри резултати, но честно казано това хич не ме бърка. Нито ще се състезавам, нито с това ще си изкарвам хляба. Важното е, че се чувствам на 99% доволен от това, което правя. Останалия 1% съм оставил на експериментите да дозапълнят. :)

Това беше за последно. Стига съм се обяснявал навсякъде като женичка! :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.06.12 21:46.

26.06.12
21:49

Да си здрав,корав,нацепен бла бла е да си на 60 70 години и да не си преживял инфаркт/инсулт и да ти се налага да пиеш по 10 вида хапчета на ден за всякакви болежки. Релефното и хубаво тяло е до време(натурално)

Айде хранете ...

26.06.12
22:39

Щом си удовлетворен от това,аз съм пас.

27-ти Юни 2012г. (Сряда)

Меню:

1. 13:00 - Свинска плешка (150гр.) + Свински дроб (пържен)(100гр.) + Ориз (кафяв) + Кисело мляко 2% (200гр.)
2. 14:00 - Свинска плешка (150гр.) + Свински дроб (пържен)(100гр.) + Ориз (кафяв) + Кисело мляко 2% (200гр.)
3. 20:30 - 3 яйца (печени) + Сирене (150гр.) + Масло (50гр.)

Всичко: 2872 калории, В-108,6гр., П-193,1гр., М-179гр., 15%:27%:57%.

Добавки:
NOW Foods Creatine - 5гр. в 08:30 и 20:00.
Вода - 3-4л.

Размисли: Имам мускулна треска в раменете, което значи, че... (party) Вярно, че е слабичка и не е от онези коварните, но пак... (party)

Също имам (слаба) треска и в екстензорите на предмишницата. Леееко наболяват и трицепсите. Бицепсите са пушка.

Та, днес ми е готин ден. Продуктивен и с ниски нива на стрес. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.06.12 20:55.

28-ми Юни 2012г. (Четвъртък)

Меню:

1. 14:00 - Свинска плешка (150гр.) + Ориз с гъби + Кисело мляко 2% (200гр.)
Тренировка
2. 20:00 - Бъркани яйца [5 яйца + Сирене (150гр.)] + Хляб (пълнозърнест)(препечен)(120гр.) + Луканка

Всичко: 2220 калории, В-171,6гр., П-121,8гр., М-107,5гр., 32%:23%:45%.

Добавки:
NOW Foods Creatine - 5гр. в 19:00 след тренировката.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Витамин D-3 - 1 драже с хранене №2.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с хранене №2.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка с хранене №2.
Глюкоза на прах - 30гр. с креатина.
Вода - 3-4л.

Тренировка: Домашна импровизация - корем

Размисли: Трябваше да тичам, но от ранни зори имах друга работа, а следобяд ме мързеше адски. Спретнах си една домашна тренировка за корем + нещо като хиит кардио. Скачах от упражнения за корем на максимално бързи подскоци тип ръченица. Нещо като табата се получи, в някакъв извратен вариант на протокола. :)

Подадох заявление за задграничен паспорт. Направих някои сметки и ми стана лошо. Идния месец ще е адската мизерия. С 200лв. ще трябва да си купя храна за 300лв. :D Яко трябва да се спестява за морето, но така е като се сещам в последния момент.

Храненето през следващите 30-40 дни ще се състои от свинско, яйца, сирене, ориз и ябълки, всичко равняващо се на около 2200 калории. Не е много по-различно от сегашното, но количествата ще са малко. Ще отмъквам и от домашните манджи. Дано готвят по-така! :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.06.12 20:59.

29.06.12
11:31

Според мен ти трябва малко химия и ще се чувстваш много добре,няма да си в депресия толкова често. ; ) :ДДДД

DO

29.06.12
15:18

казано от Тихомир Велев на 28.06.12, 20:58:

Минах няколко страници назад из дневника и правилно ли ми се е сторило,че йохимбина и тирозина си ги приемал за сравнително кратко време и си ги спрял преди да ти свършат ?

казано от Denny Crane на 29.06.12, 15:18:

казано от Тихомир Велев на 28.06.12, 20:58:

Минах няколко страници назад из дневника и правилно ли ми се е сторило,че йохимбина и тирозина си ги приемал за сравнително кратко време и си ги спрял преди да ти свършат ?

Направо ме разби, честно! :D

Да, от йохимбина имам още 17 капсули, а от тирозина - 20. Просто приключих чистенето по-рано, но ще ги довърша малко преди морето. :)

29-ти Юни 2012г. (Петък)

Меню:

1. 12:00 - Свински врат (на фурна)(170гр.) + Ориз (бял)(100гр.) + Кисело мляко 2% (200гр.) + Ябълка (100гр.)
2. 16:00 - Свински врат (на фурна)(170гр.) + Ориз (бял)(100гр.) + Кисело мляко 2% (200гр.) + Ябълка (100гр.)
3. 20:30 - Пилешко бутче (печено) + Ориз + Хляб (пълнозърнест)(80гр.) + малко салата

Всичко: 2526 калории, В-268,2гр., П-173,7гр., М-79,4гр., 43%:28%:29%.

Добавки:
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods Magnesium citrate - 2 таблетки в 11:00.
Вода - 3-4л.

Размисли: Сутринта станах и не се чувствах добре. В огледалото пък изглеждах супер изнемощен. Нещо не беше в ред, а в главата ми само въглехидрати се въртяха. Час и половина след първото хранене всичко си дойде на мястото, а след второто бях зареден на макс. Въглехидратите оправиха всичко.

Айде да става утре, че яко ми се тренира. Направо ще избухна за 30-те минути тренировка, която ме очаква. :D

30-ти Юни 2012г. (Събота)

Меню:

Тренировка
1. 08:00 - 500мл. кока кола
2. 09:00 - Свински врат (190гр.) + Картофи (варени)(500гр.)
3. 14:00 - Свински врат (190гр.) + Ориз (бял)(100гр.) + Ябълка (250гр.)
4. 18:30 - 5 яйца (пържени) + Хляб (бял)(120гр.) + Доматена супа

Всичко: 2789 калории, В-317,7гр., П-168,1гр., М-93гр., 46%:24%:30%.

Добавки:
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 08:30.
Вода - 4-5л.

Тренировка: H.I.T. - Гърди, гръб, квадрицепс
A1. Пек-дек - 1х8 @45кг. (на осмото отказах)
A2. Избутване на дъмбели от полулег - 1х5 @17,5кг. + 1х2; 1х4 @10кг.
B1. Привеждане на горен скрипец с прави ръце - 1х8 @35кг.
B2. Придърпване на вертикален скрипец (тесен подхват) - 1х7 @45кг. (на седмото отказах);
C. Тяга - 1х7 @100кг.
D. Бедрено разгъване - 1х10 @55кг.

Размисли: Тренировката чук! Дано не се урочасам, но напредъкът сякаш започва да се появява. От тук от там започвам да бутам напред. Ще видим дали не е само някаква илюзия. :)

При избутването на дъмбели умишлено взех по-леки дъмбели, за да кача повторенията, че бях зациклил на 3-ката с тия двайски и нямаше мърдане. Може това да размърда нещата.

30.06.12
19:03

Тоя трик с килограмите като зациклят нещата понякога върши чудеса наистина. Дано и при теб проработи. Щото като гледам тренировките и храненето са на ниво.

1-ви Юли 2012г. (Неделя)

Меню:

Тренировка
1. 14:00 - Пържени яйца - 6 яйца + сирене (120гр.) + домати

Всичко: 980 калории, В-5,6гр., П-72гр., М-71,2гр., 2%:30%:68%.

Добавки:
NOW Foods Creatine - 5гр. в 09:30.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №1.
Вода - 2-3л.

Размисли: Апетит = 0! По обяд се обади стомахът и се натъпках с бъркани яйца. От тогава пък съм като балон, оригвам се и се потя нон-стоп. Или яйцата не са били в ред, или нещо не ми е ден за храносмилане. Така като гледам, това ще е единственото хранене за деня, ако не броим двете или трите бири по време на мача.

Имам сериозна треска в гърдите и мноого слаба в гърба. Добра работа съм свършил вчера. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.07.12 17:21.

01.07.12
18:33

Много ми е интересно как след всяка тренировка имаш мускулна треска? За мен лично когато имам мускулна треска то се дължи на неправилно възстановяване, да речем липса на сън и в много редките случаи слаба храна.

Не мога да отговоря на този въпрос, поне не и да твърдя, че нещо е станало 100% заради нещо друго. Ако все пак погледнем дефициницията за мускулна треска и какво представлява тя, стигаме до това, че мускулната треска е резултат от микротравмите на мускулните влакна, нанесени чрез определено физическо натоварване.

От тази гледна точка, можем да гледаме на липсата на мускулна треска като недостатъчно нанасяне на травми, но също така можем да гледаме на силната мускулна треска като прекалено нанасяне на травми. И в двата случая могат да се намерят положителни и отрицателни страни на това да нямаш или да имаш мускулна треска.

Още една гледна точка е тази на...забравих му името, но го бях споменал в една тема във форума за мускулната треска, че мускулната треска е знак на поправянето на микротравмите и е начин на тялото да предпази мускула от допълнително натоварване, докато той не се възстанови напълно. Нарочно ти причинява болка, за да не можеш да тренираш отново.

А относно неправилното възстановяване, според мен то има по-голяма роля в излишното удължаване на мускулната треска, отколкото да влияе на това дали ще имаш треска още на следващия ден. Т.е. ако не се храниш добре, не спиш достатъчно и не се възстановяваш добре, вместо да имаш треска 2 дни, ще имаш 5.

01.07.12
19:33

Мускулна треска се появява винаги когато си правил ново движение в тренровката,особено ако е с голям обем.
Това , че нямаш мускулна пък незначи ,че не си нанесъл вреда.Примерно когато бях на 5/3/1,в деня за клек след основната серия правих 5х10х60% от макса и първия цикъл и в 3те седмици имах яко мускулна,после увеличавах тежестите на сериите,но мускулна не хващах.Тялото просто се адаптира.

01.07.12
19:40

Абе, мускулната в случая е заради редките и малообемни тренировки.

01.07.12
19:45

Аз съм правил и големообемни тренировки и пак съм имал мускулна. Случвало се е да направя 20 кофички, 2,3 max опита на лежанката и на следващият ден да имам мускулна треска.

01.07.12
20:19

почни да правиш всеки ден максове на лежанка и да видим дали след 2-3 дена ще хващаш мускулна: )

За колко време горе долу правиш тренировката?

2-ри Юли 2012г. (Понеделник)

Меню:

1. 10:00 - 5 сандвича с 5 настъргани варени яйца
2. 14:00 - Фрикасе с 3 филии хляб
3. 21:30 - 3 сандвича с луканка + бъркани яйца - 4 яйца + сирене

Всичко: ///

Добавки:
NOW Foods Creatine - 5гр. в 09:00.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 09:00.
Вода - 2л.

Размисли: Много ми е зле стомахът днес. Нищо не се задържаше в мен и през 1 час бях в кенефа. Не знам какво съм лепнал, но сякаш вече мина.

Последните дни храната също е под всякаква критика, но от утре май ще мога да влезна в релси.

Иначе последните дни нещата около мен сякаш се променят т.е. променя се начинът, по който виждам нещата и сякаш всичко си идва на мястото. А и постоянно научавам нови и нови неща. Трябва ми само малко време да подредя и реализирам всичко и ще съм 100% happy! :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.07.12 22:01.

3-ти Юли 2012г. (Вторник)

Меню:

Тренировка
1. 09:00 - Макарони (пълнозърнести)(150гр.) + Сирене (100гр.) + 3 яйца
2. 14:00 - 3 яйца + Ориз (бял)(100гр.) + Зехтин (10гр.)
3. 20:00 - 3 яйца + Ориз (бял)(100гр.) + Ябълка (200гр.)

Всичко: 2881 калории, В-314,5гр., П-139,7гр., М-109гр., 45%:20%:35%.

Добавки:
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №1 и 3.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 16:00.
Глюкоза на прах - 30гр. в 08:30.
Вода - 3л.

Тренировка: Рамене, ръце, задни бедра, прасци
A1. Повдигане встрани (на машина) - 1х6 (отказ) @15кг.
A2. Повдигане на щанга към брада - 1х9 @20кг.
B. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 1х9 @5кг.
C1. Бицепсово сгъване с щанга - 1х7 (отказ) @30кг.;
C2. Скотово сгъване с щанга - 1х5 @15кг.
D1. Френско - 1х7 (отказ) @25кг.
D2. Кофички - 1х8 + 1х4 (20 сек. почивка помежду)
E. Бедрено сгъване - 1х10 @45кг.
F. Повдигане на пръсти на смит машина - 1х9 @110кг.

Размисли: Сцепих се днес. Тренировката мина уникално добре. Навсякъде лек напредък. Нещата започват да придобиват някакъв цвят.

Храносмилателната система още не е читава. Днес положението е напълно противоположно на вчерашното. Яко съм се издул. От утре ще вкарам повечко фибри, които да пораздвижат нещата. :)

4-ти Юли 2012г. (Сряда)

Меню:

1. 11:30 - Свинска плешка (на фурна)(150гр.) + Ориз (кафяв)(100гр.) + Ябълка (100гр.)
2. 15:30 - Свинска плешка (на фурна)(150гр.) + Ориз (кафяв)(100гр.) + Ябълка (100гр.) + Кисело мляко (200гр.)
3. 20:00 - 6 яйца + Овесени ядки (50гр.) + Сирене (50гр.) + Ленено семе (20гр.)

Всичко: 2867 калории, В-239,8гр., П-160,5гр., М-136,2гр., 34%:23%:43%.

Добавки:
NOW Foods Creatine - 5гр. в 09:00.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №2 и 3.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с хранене №2.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 10:30
Калций - 600мг. с хранене №2.
Вода - 3л.

Размисли: Бицепсът е смазан и има много лоша треска. Трудно ми е да си изпъвам ръцете, но все пак успявам...не е Чак толкова зле. В раменете има лееека треска, която се обажда. В трицепсите не усещам нищо, но пък и не мога да ги стегна както трябва заради бицепсите.

Храносмилането днес е на 6. Забелязвам, че кафявият ориз ми влияе доста добре. Дори по-добре от белия, но това май е съвсем нормално.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.07.12 06:14.

5-ти Юли 2012г. (Четвъртък)

Меню:

Тренировка
1. 09:00 - Свинска плешка (на фурна)(200гр.) + Ориз (бял)(100гр.) + Ябълка (200гр.)
2. 14:00 - 5 яйца + Овесени ядки (50гр.) + Сирене (50гр.) + Ленено семе (20гр.) + Прясно мляко (200мл.)
3. 18:30 - Свинска плешка (на фурна)(150гр.) + Ориз (кафяв)(100гр.)

Всичко: 3079 калории, В-275,9гр., П-162гр., М-137,4гр., 37%:22%:41%.

Добавки:
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №1 и 3.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 13:00.
Глюкоза на прах - 50гр. в 08:00
Вода - 3л.

Тренировка:
1. HIIT - 6 спринта от по 100-тина метра, последвани от 200м. ходене.
2. Малко крънчове за правия и косите коремни

Размисли: Само нерви, братче! (headbang)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.07.12 21:27.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1