02.08.05
14:51
Напишете некоя програма за качване на мускулна маса на гърдите. Сега тренирам по тая:
хоризонтална лежанка 4с. 8п.
флаис 4с. 12п.
горна лежанка 4с. 8п.
успоредка 4с. 8п.
Ама нещо нема ефект. Кажете си мнението за програмата.
Тренирам редовно от 9 месеца, но последния месец не много редовно заради жегите. Тая ми е трета програма за гърди.
можеш да пробваш 1-2 месеца да играеш с дъмбели
лег-3серии-повт.8 8 6
полулег-3 серии-повт.8 8 6
флайс-3-12 10 8
кофички
за кофичките незнам по колко ги правиш но например
12 10 8
абе защо на всека следваща серия намаляш повторенията. 12 серии не са ли малко като се има предвит,че тренирам гърди 1 седмично.
За пирамида не се ли чувал? Според мен и 12 серии са много, ама айде.
не 12 серии не са никак малко освен ако не си се назобил ако е така кажи съвсем различна тренировка ще се измисли
Аз в момента блъскам по същия начин ама не правя кофички и ако блъскаш както трябва ще осетиш за кво става въпрос :!: :wink:
Програма:
-загрявка /10 минути минимум, добра/
- лицеви опори с качени крака и широк хват 3 серии-пирамида
- хоризонтална лежанка 4 серии -яка пирамида 10-8-6-6 /с покачване на тежестите, така, че да не ти е леко, но не и да претовариш и контузиш/
- кофички покачваща пирамида. Примерно/само определи според силата ти/: 10-15-20
- пул овър 3 серии с по-леки тежести, добра техника на изпълнение
Като пред 3 седмици може да пуснеш вместо хоризонтална лежанка, лежанка за горна част гърди.
И ако имаш нужда може да разнообразиш лицевите опори с един умерен флайс.
а бе кви са тия лицеви в началото!!!хахахаха
лег
полулег
флайс
това е тренировката за тебе с дъмбели по горе ти бях написал
Алоооооо съставителите на програми, ще го ошашавите бре. :shock:
Вие хубаво му правите програми, една от друга по гот, ама що не го питате колко кила тежи пича. Ако е 45-55 кила и не мърда оттам,има още два пъти по 9 месеца да тренира и гърдите му също да не мърдат. :D
Много малко информация ви подава за себе си приятеля :x
[quote author=“westsa”]
лег
полулег
флайс
това е тренировката за тебе с дъмбели по горе ти бях написал
+ кофички или Пек Дек.
[quote author=“westsa”]а бе кви са тия лицеви в началото!!!хахахаха
Някои хора предпочитат постепенно да покачват натоварването в тренировката. Особено преди тежки серии за маса от лежанка.
Други не.
Някой са здрави и прави цял живот, дргуги се почупват и грохват още на млади години... кой както го разбира. :)
1Към NIGGA-целта не е да правиш колкото се може повече упражнения а да направиш три ама качествени!!! :wink:
:wink: 2Към тпд преди тежки серии се загрява не се правят по 3 серии лицеви батка щото като направиш 40 -50 лицевки после ходи да правиш максове и дали ще ги правиш с толкова кила с колкото като загрееш една или 2 серии с щанга?
[quote author=“westsa”] :wink: 2Към тпд преди тежки серии се загрява не се правят по 3 серии лицеви батка щото като направиш 40 -50 лицевки после ходи да правиш максове и дали ще ги правиш с толкова кила с колкото като загрееш една или 2 серии с щанга?
40-50 на серия ли?
Защото ако направи 3 серии- 10-15-25
Не виждам проблем да прави 10-8-6-6 с добри килограми на лежанката след това. КАто никъде не съм казал нищо за максове, според мен те не са полезни. Висока тежест, но не макс.
А, ако имаш в предвид пирамица лицеви 30-40-50, от такова нещо мисля, че няма нужда човек, които ще трупа маса.
Това, че се измаряш от лицевите преди това, и не вдигаш толкова колкото ако се метнеш направо на лежанка, не означава, че трябва да се контузваш направо на тежкото, само защото мускулатурата ти не е достатъчно издръжлива и не поддържа добър тонус.
Ако имаш умора след 1-вата трен. След нещя ще се хапне добре, ще се наспи човек и така месец. Следващия ще си в перфектна форма и даже няма да го усещаш натоварването.