10.07.05
23:17
Да питам за лицевите упори как повече натоварват рамото , защото Август отивам на море за 2-3 седмици и няма да мога да отивам на фитнес.
18.07.05
12:40
краката са поставени по-високо от трупа и ръцете са в нормално широко положение...колкото по-високо са ти краката, толкова повече натоварването отива в рамото..
И на мене ми се въртеше нещо такова в главата ама не бях сигурен...
Благодаря ;)
Краката да са качени максимално нагоре и тялото да е изцяло изпънато/да не се гърбиш или нещо от сорта/. КАто краката трябва само леко да са подпрени, не изцяло разположени с пълна тежест някъде, защото няма да се товари с пълна маса.
/Много яко може да се товари рамото при полу-набирания от челна стойка./като краката са опрени в стена. Един път пробваш и се попребих, но мисля че може да се модифицира някакво такова упражнение... :) :)/
Поздрави.
02.08.05
17:05
batka licevite sa hubavo uprajnenie za uformqne na cqlata gorna poluvina taka 4e na moreto osven da gleda6 putki naprai vseki den po malko licevki :lol: dam mnogo zasqgat i ramoto bezsporen fakt :!:
Според мен, също много добре стават лицевите опори и сутрин рано, вместо физзарядка, тъкмо ти се отварят съвсем очите и ставаш кукуряк :wink: .Така поне правя аз :roll: Отнемат време не повече от 15-20 минути. Правиш от всяка разновидност ( нормал, тясно, широко и всяка друга твоя модификация ) най малко по една серия и си готов.
[quote author=“daddy”]Според мен, също много добре стават лицевите опори и сутрин рано, вместо физзарядка, тъкмо ти се отварят съвсем очите и ставаш кукуряк :wink: .Така поне правя аз :roll: Отнемат време не повече от 15-20 минути. Правиш от всяка разновидност ( нормал, тясно, широко и всяка друга твоя модификация ) най малко по една серия и си готов.
:) Според мен е доста неполезно да се стресира толкова много...
Освен това при очевидна незагрятост, яко се похабяваш и ще идват травми, дори и при наглед леки лицеви опори. И от по-малко се контузват хората... :wink:
Може и така да е tpd, тук споделих само как аз се “събуждам” - чувствам гот и леко “напомпен” :wink:
При други този номер може да не върви :?
Като искаш да товариш рамото, може да пробваш и на една ръка да ги правиш Опорите :lol: Извърташ се леко наляво примерно с опора на дясна ръка, лявата отзад на гърба и пуцаш колкото можеш, не е нужно да сваляш до долу, ако не можеш /щото ще легнеш бързо на пода, преди да си се усетил :lol: /.
Момчето едва ли е толкова напред с материала че да може да ги прави с една ръка пък и не виждам какво ще му помогне това
Защо не правиш полукофички - те също влияят на рамото и са лесни за изпълнение навсякъде. Ръцете на леглото, краката - на табуретка и действаш. Добре натоварват трицепса и рамото.
По принцип аз не съм почитател на лицевите упори не ми се струват сериозно занимание за бодибилдинга