Операция "Дъмбо дроп" или Как да изхвърлим слона от нас ?

19.06.12
14:45

Здравейте,

Създадох тази тема с моят скромен призив към вас за съдействие и с надеждата, че ще бъде полезна и за много други като мен.
Така ще се постарая да съм максимално кратък и ясен, за да не ви оттегчавам с излишни приказки.

На 30г. съм, висок 190 см и тежа 120 кг, т.е. както сами забелязвате има много да се работи по въпроса с изхвърлянето на слона :)
Тъй като взех кардинално решение да променя облика и начина си на живот направих няколко промени или по-точно начин на хранене и ходене на фитнес. Още съм в стадий на тренировки за цяло тяло.

Идва ред на големият въпрос: Какво да продължа да правя ???

Целта, която съм си я поставил е сравнително висока или с други думи искам отново да си върна габаритите и визията от юношеските години - накратко 90 кг. Незнам дали е правилно или не, но съм решил да тренирам 5 дни в седмицата, като:

=====================================================================
Понеделник/Сряда/Петък с тежести + загравящо и финално кардио (15-20мин)
Вторник/Четвъртък само кардио в рамките на 45 мин
=====================================================================

Хранене: 4 пъти дневно (през 4 часа)

-Закуска (08:00ч.): 3 с.л. Овесени ядки (предварително накиснати от предната вечер в мляко)
-Обяд (12:00ч.): Месо (свинско,пилешко,риба) + Кафяв ориз/Задушени зеленчуци
-Следобед(16:00ч.): същото
-Вечеря:Същото или Нещо леко (салата,яйца) - Не по-късно от 3 часа преди лягане !

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Моментен резултат:
25 Календарна Седмица (КС): 120.2 кг. от 123.2
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

===================================================================================
Въпросите са:

1) Смислено ли е това, което правя в момента? Ако “не” - Какво би било добре да се коригира?
2) Как да продължа нататък?
3) Добавки? Ако “да” - Какви?
===================================================================================

Нека темата бъде един вид наръчник за хора искащи да сложат точка на досегашния си ... да го наречем неправилен начин на живот и да започнат наистина да живеят!

Благодаря ви за вниманието, както и за вашите предложенията/коментарите/критиките!

Поздрави,
NicK
:)

Темата беше редактирана от NicK на 20.06.12 12:38.

19.06.12
14:53

1. Продължи с тренировките за цялото тяло.
2. “Кардио” е много относителна дума - аз мога да ти нправя “кардио” и с тежести > 80% ПМ и пулса да ти иде в космоса, а ти може да изкараш и 90 мин на кардио уреди без да минеш пулс 120 .
3. Махни тая закуска, махни тоя ориз. Махни всичко сладко, газирано, пържено, тестено. Месо, яйца, млечни и сурови зеленчуцу на воля, но нека първото ти хранене да е 8 часа след ставане и поне 2 преди тренировка.
4. Избери си един ден от седмицата и в него пий само вода. Сега е модерно да му се казва фаст, едно време му се казваше очистване - чисти мазнини и задръствания доста добре.

Виждам ,че си нов във форума и затова ще те посъветвам да послушаш Джеймс, защото е помогнал и продължава да помага на много хора, включително и на мен!

19.06.12
15:23

Тъй като минах през нещо подобно... само дето аз съм малко по-нисък от теб и бях малко над 120кг... Основния ми съвет е - увеличи енергоразхода (под каквато и да е форма). Движи се -  винаги когато можеш се качвай пеша по стълби, ходи пеша на работа.. В комбинация с тежести и умно хранене - резултатите няма да закъснеят. Много хора казват, че кардиото е безсмислено и т.н. (зависи и за какво точно кардио говорим) но при мен докато свалях килограмите имаше основен психологически ( а и не само ) ефект. В комбинация с добро хранене просто засилва ефекта и те мотивира да продължаваш. И все пак повечко наблягай на щангите и внимателното хранене.

19.06.12
15:29

@James Hinks

Благодаря за бързия отговор.

1.ОК, явно избързвам с прекратяването на общите тренировки
2.Под кардио визирам: пътека, велоаргометър  и кростренажор - интензивно бягане/въртене/ходене или 2:1 (2 мин бързо/1 мин почивка)
3.Досега никога не съм закусвал освен кафе и цигара, но винаги съм чувал/чел, че това е може би най-важното хранене за деня. Под “махни тази закуска” предполагах, че имаш предвид просто да я заменя с друга, но наистина бях изненадан като прочетох, за първото ядене, което да е 8 часа след ставане, което при мен ще рече - 15:00ч, което пък от друга страна почти съвпада с яденето ми 2 часа преди тренировка, тъй като тренирам от 18:00ч. Нещо се обърках :) Относно: “Махни всичко сладко, газирано, пържено, тестено” - това бе премахнато още с мисълта за промяната ми ;)
4.Звучи добре, но ако трябва да бъда честен, не съм убеден, че бих могъл да се справя с неядене цял ден, било то и на няколко ябълки примерно.

19.06.12
15:31

@NeDD
Мисля, че разсъждаваме по един и същи начин. (разбира се нищо против мнението на James)

19.06.12
15:36

казано от Nick Popov на 19.06.12, 15:29:

но наистина бях изненадан като прочетох, за първото ядене, което да е 8 часа след ставане, което при мен ще рече - 15:00ч, което пък от друга страна почти съвпада с яденето ми 2 часа преди тренировка, тъй като тренирам от 18:00ч.

Значи си с идеален режим и тая закуска само го бърка ;)

казано от Nick Popov на 19.06.12, 15:29:

4.Звучи добре, но ако трябва да бъда честен, не съм убеден, че бих могъл да се справя с неядене цял ден, било то и на няколко ябълки примерно.

Всичко е въпрос на желание. Въобще не е страшно по принцип и наистина прави много от нещата в организма ти да работят така, както трябва да работят.

19.06.12
15:45

@James Hinks
:) Мисля, че схванах тайния замисъл

19.06.12
15:52

Джеймс, този режим на хранене не е ли по-подходящ когато вече има малко за чистене? Мисля си, че в началото организма му ще е в много голям стрес от голямата пауза глад, което ще му намали метаболизма.

19.06.12
15:56

казано от Smile на 19.06.12, 15:52:

Джеймс, този режим на хранене не е ли по-подходящ когато вече има малко за чистене?

Не отговарям на такива въпроси :)
Щом съм казал нещо, знача така го мисля.

Мисля си

Мисли си...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.06.12 15:56.

19.06.12
16:03

казано от James Hinks на 19.06.12, 14:53:

Сега е модерно да му се казва фаст, едно време му се казваше очистване

Ще те осъвременим ние...:))))

Джеймс, този режим на хранене не е ли по-подходящ когато вече има малко за чистене? Мисля си, че в началото организма му ще е в много голям стрес от голямата пауза глад, което ще му намали метаболизма.

Don’t question his authority :D

19.06.12
16:08

1. Продължи с тренировките за цялото тяло.
2. “Кардио” е много относителна дума - аз мога да ти нправя “кардио” и с тежести > 80% ПМ и пулса да ти иде в космоса, а ти може да изкараш и 90 мин на кардио уреди без да минеш пулс 120 .
3. Махни тая закуска, махни тоя ориз. Махни всичко сладко, газирано, пържено, тестено. Месо, яйца, млечни и сурови зеленчуцу на воля, но нека първото ти хранене да е 8 часа след ставане и поне 2 преди тренировка.
4. Избери си един ден от седмицата и в него пий само вода. Сега е модерно да му се казва фаст, едно време му се казваше очистване - чисти мазнини и задръствания доста добре.

Защо никой не ми го каза това преди 3 години :)
Сега щях да съм ба*ти животното!

James, ще може ли да се обосновеш с този глад 8 часа след ставане?
Някак 8 часа сън+8 часа глад = 16 часа без храна при силови тренировки не ми се струва добра идея, противоречи на всичко изписано.

Те затова всички по залите, които се хранят през 2 часа и дигат тежести са на вени... Ама май са кофи с лайна...
Цикличното работи...

19.06.12
20:36

Честно казано и мен ме мъчи същият въпрос като Тихомил, както писах в началото ям по 4 пъти на ден, но това далеч не значи, че си заформям банкети на всяко ядене. Въпросното месо е пържола около 100 гр ( приблизително с размер на кутия цигари), към нея гарнитурата било то кафяв ориз, боб или зеленчуци е не повече от 3 супени лъжици с връх. Тренировката ми с тежести и кардио (загрявка и финал) е около час и половина до два, само кардиото в другите дни е около час ... и в 2-та случая се прибирам почти на автопилот, тъй като се старя да се раздам на макс в залата, все пак не отивам там да си лафя по телефона .... А ако тренирам 5 дни в седмицата и ям само 1 път преди тренинг незнам как би излглеждала картинката. Знам, че 30 кг за сваляне не са малко, но също така и знам, че не бива да очаквам чудеса за отрицателно време ... не е ли по-разумно да се захранва все пак това тяло при така интензивно (поне за мен) трениране ?

19.06.12
21:40

4-те точки на Джеймс!
Повярвай ми работят :)

Мнението беше редактирано от Дилян на 19.06.12 21:40.

19.06.12
21:45

Нее, нямам нищо против и съм му благодарен, просто ми беше любопитно, но явно отговорът е един:

Just Do It ! ;)

Мнението беше редактирано от NicK на 19.06.12 21:48.

19.06.12
21:49

Ето ти доказателство от февруари насам гледай :)
ЦЪК само с домашни тренировки максимум 40 минути, без спазване на строги диети, редовни преяждания и препивания!

Мнението беше редактирано от Дилян на 19.06.12 21:53.

19.06.12
22:26

@Дилян
Хех, звучи доста предизвикателно ;)

20.06.12
07:09

Добро утро еврибади,

Нищо не споменавате за добавки :)
Може ли съвет?

П.П. В момента - Oxy ELITE Pro

20.06.12
09:15

Само да вметна.... не разчитай на това, че ако си на 16 или повече часа без ядене и се храниш в определен прозорец и не внимаваш с храната....  ще сваляш. Напротив! Поне на мен последните 2 седмици ми бяха добър експеримент. Плюскане на корем - без чийт храни (с изключение на бирата :)) Основно месо, яйца, сирена, салати, тук таме ядки... Качва си се като стой та гледай.

Относно добавките - не мисля, че са ти необходими на този етап.

20.06.12
09:45

казано от NeDD на 20.06.12, 09:15:

Плюскане на корем - без чийт храни (с изключение на бирата :))

Значи е било с чийт и не е пример. Все едно някой да ти каже “без химия, само с два естера” ;)

казано от Тихомил Иванов на 19.06.12, 19:27:

James, ще може ли да се обосновеш с този глад 8 часа след ставане?
Някак 8 часа сън+8 часа глад = 16 часа без храна при силови тренировки не ми се струва добра идея, противоречи на всичко изписано.

Мога, но не смятам да го правя ;)

Абослютно подкрепям съветите на Дйемс и Недд, но искам  да добавя и още нещо - СТУД. Излагането на студ води до термогенеза за да се запази постоянна температурата на тялото. Тази термогенеза се получава почти изцяло от горенето на мазнини. Ето тук може да прочетеш интервюто с Тим Ферис и неговия експеримент със студа и ледените вани - http://ca.askmen.com/celebs/interview_400/493_tim-ferriss-interview.html
Интервюто е страшно интересно, също като книгата. Темата за студа е на втора страница.

20.06.12
10:51

Прав си James и все пак идеята ми беше да не се осланя много на това, че ако яде качествена храна и се храни циклично, може да яде по колкото си иска и ще сваля. Вече 9 месеца съм на циклично и от личен опит виждам, че просто не е така. Ако целта е само да поддържаш определено тегло - става и така. Ако целта е чистене на мазнини - вече трябва да следиш да си на ОКБ.

20.06.12
10:59

@инж. Марин Маринов
Благодаря, непременно ще го видя.

@NeDD
Определено съм далеч от мисълта, че ако ям 1 път дневно - то ще е като за последно така да се каже :)

20.06.12
11:13

казано от NeDD на 20.06.12, 10:51:

Прав си James и все пак идеята ми беше да не се осланя много на това, че ако яде качествена храна и се храни циклично, може да яде по колкото си иска и ще сваля.

А моята идея е, че няма човек, който да не сваля излишните килограми ако тренира яко и яде качествена храна. Нека си яде колкото иска - слон не може да изяде за един ден ;) Въпроса е как и колко ще тренира. Няма някой във форума, който да е вталил повече дебелаци от мен, да не говорим, че аз съм го правил в макс кратък период...е, който устиска - устиска, който не - значи няма воля да отслабне :)
Обаче можете да благодарите на Reladex , че повече няма да ви отварям очите какво и как :)

Ще го пробвам това за седмица, и без това съм зациклил на 80 кг, не мога да сваля, свалих 10 кг и до тук. :Д

20.06.12
11:32

казано от Тихомил Иванов на 20.06.12, 11:32:

Ще го пробвам това за седмица

4- 8 седмици ;)

20.06.12
11:35

Отваряш, издаваш се тайничко :)
Аз само ще кажа, че с циклично (средно 20ч. пост) свалих 6-7кг за 3-4 месеца като си ядох квото си исках, включая макдоналдс и други шитс... Но след година някъде трябваше да почна и да мисля какво да ям, ЦХ не е панацея...

25.06.12
15:28

Тъкмо бях решил една НВД да изкарам 5/6седмици за последните 5/6 кг от моя слон който изхвърлям от доста време и сега ме запалихте по това ЦХ.

Лол, лол, 2 кг надолу за 4-5 дни подобие на циклично хранене и тренировки с многоставни базови упражнения.. Почвам го както трябва.

едит; А от 3 седмици бях закрепил на 81 кг.

Мнението беше редактирано от Тихомил Иванов на 27.06.12 15:27.

Извинявам се за двойния пост, но автора на темата ако следи, искам да попитам дали и той има резултат от цикличното хранене.

Това само за отслабващи ли се отнася, или може всеки да извлече ползи от такъв ден?

02.07.12
10:51

Всеки ;)

A как да преценя дали имам нужда от такъв ден? Или трябва да пробвам и да видя как се чувствам, за да знам дали да го повтарям?

02.07.12
20:41

проба-грешка,нищо не пречи да пробваш : >

03.07.12
09:42

Аз изпитвам нужда от такъв ден след вечери, в които съм се набухал с кила сладолед, изпил съм неизброимо количество бири и съм и изял още хиляда боклука. ;)

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 03.07.12 09:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1