28.06.12
10:45
Здравейте!
Всички тръгват от там: работа зад бюро, асансьор вместо стълби, телевизия вкъщи, много лоша храна и после: О, ужас!
Вчера се чудех дали да си направя дневник, днес вече бях сигурна в решението си. Страхотно е един ден да мога да препрочета мои стари мисли, да видя как съм започнала и да следя как целите ми се развиват във времето.
По настоящем:
- не мога да направя нито една лицева опора с изпънати крака
- не нося къси гащи, защото бедрата и дупето ми са отпуснати, неоформени и имам много целулит.
Хранене:
Ще се храня циклично.
До 17.00 съм на работа. Първото ми хранене ще е в 18, второто в 20 и третото в 22ч.
През деня - чайове
Освен това 3 дена в месеца (по пълнолуние) гледам да консумирам само плодове, а зимата + фрешове.
Тренировки:
П - фитнес
В - йога
С - фитнес
Ч - стречинг
П - фитнес
На 33 години съм, 173 см и над 75кг. Ще се постарая да кача актуални снимки скоро защото така ще виждам как се отразяват режима и тренировките върху тялото ми.
Чао.
Темата беше редактирана от Julliet на 01.07.12 05:46.
Първото ти хранене ще бъде в 18 часа!??? Защо за Бога го реши това и кой ти даде тази уникално тъпа идея? Това ще означава,че ще имаш 24 часа глад.Недей!Това е доста неразумно.Разпредели си храненията във вид: Закуска,Обяд,Следобяд и Вечеря или щом си на работа до 17 и нямаш възможност за обяд по-добре закусвай обилно или по време на работа си носи ядки за да хапнеш между храненията.След като се прибереш хапни отново ако искаш и два пъти : например в 18.00-19.00 нещо като вечеря и ако си лягаш много късно след 2 часа можеш да хапнеш нещо леко.Но наистина не го прави това с 18 часа да ти е първото хранене,защото нищо няма да постигнеш освен тормоз за организма :) По-здрави и успех :)
28.06.12
11:05
Вики, при някои хора цикличното хранене сработва добре. :)
Дали при нея ще даде търсения резултат - това ще се види след време, но неизбежно след пробване. Друг е въпросът до колко цикличното хранене е подходящо за хора без достатъчно опит в хранителните и тренировъчните режими, но... всеки сам си носи кръста.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.12 11:08.
казано от Кольо Пияндето на 28.06.12, 11:05:
Вики, при някои хора цикличното хранене сработва добре. :)
Дали при нея ще даде търсения резултат - това ще се види след време, но неизбежно след пробване. Друг е въпросът до колко цикличното хранене е подходящо за хора без достатъчно опит в хранителните и тренировъчните режими, но... всеки сам си носи кръста.
Това е доста безсмислена поне според мен “диета”. Има доста по-добри варианти,които със сигурност ще дадат желаните резултати,но тя си решава :)
Как ги сметна тия 24 часа:)))
Каква “диета” бре, е цикличното хранене:))))
Мале, припадаааамммм:))))))
Джули, хранила ли се циклично досега. Ако не си, постепенно увеличавай фаст прозорците, а не веднага да се нахвърляш на 20+...
Опитай се също постепенно да си събереш храненията в два приема и най-късно в 22 да си приключила с тези занимания.
Аз те подкрепям за ЦХ!!!
28.06.12
11:13
казано от Вики на 28.06.12, 11:09:
Това е доста безсмислена поне според мен “диета”. Има доста по-добри варианти,които със сигурност ще дадат желаните резултати,но тя си решава :)
Аз също не съм особен почитател на този тип хранене, но той има своите предимства и в някои случаи е добра идея. Това важи за всички останали хранителни режими, разбира се - знаем, че няма универсална истина по отношение на храненето.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.12 11:14.
казано от Вики на 28.06.12, 11:03:
Първото ти хранене ще бъде в 18 часа!??? Защо за Бога го реши това и кой ти даде тази уникално тъпа идея? Това ще означава,че ще имаш 24 часа глад.Недей!Това е доста неразумно.Разпредели си храненията във вид: Закуска,Обяд,Следобяд и Вечеря или щом си на работа до 17 и нямаш възможност за обяд по-добре закусвай обилно или по време на работа си носи ядки за да хапнеш между храненията.След като се прибереш хапни отново ако искаш и два пъти : например в 18.00-19.00 нещо като вечеря и ако си лягаш много късно след 2 часа можеш да хапнеш нещо леко.Но наистина не го прави това с 18 часа да ти е първото хранене,защото нищо няма да постигнеш освен тормоз за организма :) По-здрави и успех :)
Като гледам изходната ти позиция, моля те повярвай ми че това същество от женски род не знае изобщо какво говори, а съм сигурен че и опита й в работата с хора е почти нулев.
Организъма се товари точно от честите хранения и...абе писано е, дъвкано е...и не знам как разни хранителни принцеси се врязват остро със съветите си.
Докато тялото си свикне на фаст, можеш да си правиш един лек under eating в ранния следобед...салата, сурови ядки...
И кога мислиш да тренираш през деня?
казано от Кольо Пияндето на 28.06.12, 11:13:
казано от Вики на 28.06.12, 11:09:
Аз също не съм особен почитател на този тип хранене, но той има своите предимства и в някои случаи е добра идея. Това важи за всички останали хранителни режими, разбира се - знаем, че няма универсална истина по отношение на храненето.
Както казват инженера и Цецо Василев : “зависи...”
Зависи дали си свръх оувър уейт, дали си спортувал, дали спортуваш, как искаш да ти се получи, дали може да ти се получи...
Едно е да си 25+кг. и да искаш да почнеш от А, друго са хора като теб Коле, които са доста по-напред със спорта, храненето и различните му комбинации...
Нали така?
Пак ще кажа...СПОРЕД МЕН и това, което е написала девойката...избрания начин на хранене е правилен. Нека свикне, да позадържи поне месец ЦХ-то и пак да говорим!
казано от Вики на 28.06.12, 11:03:
Първото ти хранене ще бъде в 18 часа!??? Защо за Бога го реши това и кой ти даде тази уникално тъпа идея? Това ще означава,че ще имаш 24 часа глад.
Здравей Вики,
На мен помалко и начесто ми е трудно да ям. Постоянно се чувствам гладна, това обременява психиката ми и в един момент захвърлям диетата в коша. Цикличното хранене е точно за мен, защото през деня ми е леко да не ям, а вечер, като се прибера ще мога да ям по-големи порции. Периода, в който няма да ям ще е от порядъка на 18-19 часа, последван от период на 5-6 часа през които ще ям и то повече от 1 път. А и по този начин ще се отърва от лошия си навик винаги да имам по нещо на бюрото си и по цял ден да се тъпча с болкуци.
казано от slavko на 28.06.12, 11:13:
Джули, хранила ли се циклично досега. Ако не си, постепенно увеличавай фаст прозорците, а не веднага да се нахвърляш на 20+...
Не съм се хранила циклично досега. Снощи си направих чай от шипки, мента и мед, изстудих го и сега си пийвам от бутилката през деня. Свежо и полезно, а и омекотява фаста.
казано от slavko на 28.06.12, 11:13:
Аз те подкрепям за ЦХ!!!
Не знаеш колко много значи това за мен. Вие с Маргаритка много радвате.
Мнението беше редактирано от Julliet на 28.06.12 11:47.
Аз започнах цикличното случайно, но го започнах изведнъж, без подготвителни периоди и т.н. Директно 18-19 часа фаст и после ядене. Но както ти отговорих и на лични, не прави грешката да се натъпкаш в първото хранене. Разпредели си храната която си си определила за вечерта на 3 порции и си хапвай вкусно ;)
казано от slavko на 28.06.12, 11:19:
И кога мислиш да тренираш през деня?
Ще тренирам след 18ч.
28.06.12
12:07
казано от slavko на 28.06.12, 11:24:
Както казват инженера и Цецо Василев : “зависи...”
Зависи дали си свръх оувър уейт, дали си спортувал, дали спортуваш, как искаш да ти се получи, дали може да ти се получи...
Едно е да си 25+кг. и да искаш да почнеш от А, друго са хора като теб Коле, които са доста по-напред със спорта, храненето и различните му комбинации...
Нали така?
Точно така, абсолютно точно! Влияещите фактори са твърде много, за да се дават еднозначни отговори. Затова написах, че цикличното хранене е по-скоро подходящо за хора с известна ориентация и познания по отношение на организма си, неговите реакции и неговите способности. Такива хора биха извлекли повече позитиви от този тип хранене, което не го прави непременно неподходящо за хора без опит. В крайна сметка нещата се свеждат до метода на пробата и грешката.
28.06.12
12:42
Честит дневник от мен!
Аз лично за пръв път чувам,че може да се храним няколко пъти след 18 часа и това да влияе добре на организма. Много се говори по телевизия,че не трябва да се приема храна след 18 часа....е това отдавна разбрах,че не е вярно. Ще ми е интересно да наблюдавам дневника ти и да си направя сама изводи дали този начин на хранене също е мит. Упех!
Ще те следя :)
Добре дошла!
И на мен ще ми е интересно да видя как ти влияе, защото преди мислех да започна ЦХ, но впоследствие се отказах. :)
Успех!
Julliet Да при всеки организъм е различно,а аз изказвам моето мнение по въпроса :) Успех ти желая
slavko За това съм сложила “диета” в кавички .. По-спокойно с нападките , просто изказвам моето мнение по въпроса.Нали за това е този форум
Вики няма лошо да изкажеш мнение... но виж какво си написала в първото си изречение по-горе..
Защо за Бога го реши това и кой ти даде тази уникално тъпа идея?
За да се изкажеш толкова крайно има две възможности - или си супер експерт в храненето и си пробвала всичко възможно (включително и си се хранила циклично продължително време и имаш доста солиден опит и си установила, че е много кофти) или е обратното - нямаш си никакво понятие от това.
За това и Славко реагира остро ;)
Мислех да пиша, но Нед е обобщил...няма как на 17 да издаваш категорични присъди за кое, как, кога, кой...
Остро, тъпо...такъв съм аз...от добро, хората не разбират.
28.06.12
13:50
казано от mesmerize на 28.06.12, 12:42:
Много се говори по телевизия
Масово хората са на този хал. Въобще.
казано от mesmerize на 28.06.12, 12:42:
,че не трябва да се приема храна след 18 часа
Масово хората са на този хал. Относно здравето си.
Затова и масово хората са го докарали на този хал, като мен.
Мнението беше редактирано от Julliet на 28.06.12 14:00.
28.06.12
14:22
Лично мое мнение е,че сме станали като стадо овце.....чули недочули нещо и айдее съгласяваме се веднага. Някой ти каже,че е лошо да се храниш след 18 часа и ти веднага си съгласен и си мислиш,че едва ли не като спреш да се храниш след този час ще отслабнеш. Другата масова заблуда е за пресата на корема, че само с коремни преси се постигало. И още куп глупости на които вярваме и си мислим,че са така....
Много по-лесно е да слушаш някой да ти казва кое е правилно и кое не,от колкото да се вземеш в ръце и да видиш как определенето нещо ти влияе на организма. Нали уж всеки си казва “аз съм различен”, еми щом сме различни,значи и навиците и всичко останало ще ни е различно. Ако на даден човек не му се отразява това ЦХ, при друг може да има различни резултати. :)
Абсолютно!!!
Аз бях супер предубеден за ЦХ-то и ВМ-то...и двете реших да ги пробвам ей така, напук на себе си!!!
Сега е същото с адаптацията към студа, с неяденето на месо за няколко дни от седмицата и т.н.
28.06.12
15:06
Първо поздравления за старта на дневника, това винаги е много добра идея!
Славко е прав за това с по-плавното влизане към ЦХ и големите фаст прозорци. То води до по-бавна , но по-”безболезнена” адаптация.
Видях също,че през деня пиеш чай с мед. Това ти блокира метаболизирането на мазнините за енергия. Чая го пий чист. За по-бърз ефект премахни всякакви въглехидрати/подсладители в периода на гладуване или недохранване. Още нещо, ако имаш по-малко от 2 часа между последното хранене и заспиването, гледай да не ядеш въглехидрати тогава. По мои наблюдения това те разсънва и нарушава съня. Ако ядеш късно, малко преди да си легнеш, гледай храната да е ВМ-НВД, при такава храна не съм забелязал лошия ефект, за който споменах. Пак казвам това са само мои наблюдения, но случайно ако при теб се появят тези проблеми, да знаеш какво може да предприемеш. Последен съвет - ако през първите две седмици ЦХ не да де желания резултат и пролемът не е в лошо изградения режим или лошите избори на храни, ти предлагам да го зарежеш и да почнеш протокол за ресетване на лептиновата чувствителност. Протокла няма да го описвам сега, защото не ми се пише толкова. С две думи, действай смело не се притеснявай, защото има и план Б ;)
Мода, мода, мода :) . Добре, че цикличното хранене е на мода и ще получиш подкрепа и ценни съвети от наистина знаещите потребители тук. И аз не го отхвърлям. Бъди постоянна, това е ключето към успеха, независимо какъв режим избереш да следваш.
Седмица 1
Ден 1
Четвъртък, 28/06
Храна:
през деня - половин литър студен чай от шипки, мента и мед
18ч - джанки;
20ч - пилешка гърда, запечена в масло, краставици, сурово кашу;
22ч - хапки пушена сьомга с краставици и копър, 2-3 хапки панджиало с маскарпоне.
Легнах си един час след полунощ.
Тренирах в 18.15ч:
Военна Преса 20кг - 8, 8, 8
Лицеви опори - 8, 8, 8 - с опрени колене в земята!
Преден Клек 20кг - 8, 8, 8
Гребане 20кг - 20, 20, 20
Сумо Тяга 27.5кг - 10, 10, 10
Коремни преси на машина 7.5кг - 15, 15, 15
Бицепс 20кг - 5, 15кг - 8, 8.
След тренировката - първи неуспешен опит за студен душ. Фактически дори нямаше опит. Изкъпах се с гореща вода и накрая уж да спра червеното кранче, самата мисъл за студено ме преряза и не го направих.
Начални Мерки:
гръдна обиколка: 93см
талия: 85 см (през пъпа)
ханш: 110см
бедро: 61.5см
над коляно: 47см
прасец: 39см
ръка: 30см
Изходни Снимки:
Задържам вода. Надявам се първите 5-6 дена като бонус да се освободя от нея. След 15 дни отново ще се снимам и измеря.
Честно казано не ти личат килограмите. Може би защото си висока. Както и да е, не тръгваш от някаква невъзможна отправна точка. С времето ще си екстра.
Мода, мода, мода . Добре, че цикличното хранене е на мода и ще получиш подкрепа и ценни съвети от наистина знаещите потребители тук. И аз не го отхвърлям.
Мода мода ама и ти се зариби по цикличното.. само дето надмина всички и фаст прозореца ти трая има няма 10 дена (giggle)
Здравей Марине,
Много пъти препрочетох поста ти и общо взето цял ден вчера обмислях нещата, които си ми написал, че и тази сутрин. Ето какво мисля:
казано от инж. Марин Маринов на 28.06.12, 15:06:
Славко е прав за това с по-плавното влизане към ЦХ и големите фаст прозорци. То води до по-бавна , но по-”безболезнена” адаптация. Видях също,че през деня пиеш чай с мед. Това ти блокира метаболизирането на мазнините за енергия. Чая го пий чист. За по-бърз ефект премахни всякакви въглехидрати/подсладители в периода на гладуване или недохранване.
Ще запазя фастинг прозореца си 20-сет часов и ще използвам чайовете с мед за т.нар. от теб “безболезнена” адаптация през първата седмица. Факт е, че като пия чайове през деня (С МЕД) не изпитвам глад. Не че опита ми е кой знае какъв (само 1 ден!), но и днес е така. От втората седмица ще махна меда и ще пия чайовете чисти.
Още нещо, ако имаш по-малко от 2 часа между последното хранене и заспиването, гледай да не ядеш въглехидрати тогава. По мои наблюдения това те разсънва и нарушава съня.
Окей. Ако обаче се случи - ще видя дали ефекта при мен ще е същия както при теб.
С две думи, действай смело не се притеснявай, защото има и план Б
Много ти благодаря за насоките!
Седмица 1
Ден 2
Петък, 29/06
В 6ч ми се схвана крака при прасеца (мускулна крампа) и се събудих от болката, която бързо премина.
После спах до 7ч и алармата ме събуди.
Храна:
през деня - половин литър студен чай от шипки, мента и мед; 1 чаша горещ черен чай с лимон и мед
истински огладнях към обяд и изядох 3 шепи пикантни печени ядки
18ч - пакет фъстъци, шепа печени тиквени семки, праскова;
20ч - панджиало с маскарпоне;
22ч - пилешка гърда в масло, краставици.
Тренировка в 20.30ч:
Направих 1 час стречинг от диска на п90х. Мускулите ми се обтягаха, а някои упражнения ми бяха трудни, но се старах!
И днес не намерих смелост за студен душ!
Легнах си в полунощ.
Седмица 1
Ден 3
Събота, 30/06
килограми: 73,3 - БРАВО, БЕ!
Станах в 11ч. Пуснах Фиеста ТВ, където в 13ч почна йога, а след това и пилатес, и направих:
15мин ишта йога
(реклами) - по време на които почивах;
20мин пилатес
(реклами)
15мин пилатес
Тялото ми се загря доста, а горната и долната част на корема ми се напрегнаха . Научих, че тялото ни:
сутрин е сковано и силно, а вечер по-гъвкаво, но по-слабо.
Пекох се 2 часа на (sun).
Тренировка в 19.40ч:
1. Тяга на 1 крак 2х10кг: 10, 10, 10 - повторения на крак
2. Бърпити 10, 10, 10
3. Отпади с подаване на дъмбел от ръка на ръка под бедрото: 5кг - 8, 8, 8 на крак
4. Наклони наляво и надясно с лост 10кг: 10, 10, 10 на страна
5. Лег преса 10кг: 5, 5, 5 на ръка
6. Трицепс 5кг: 8, 8, 8
7. Китайска почивка 60сек, 60сек, 60сек.
Студен душ. Едно от най-ободряващите неща на света! Направих си и масаж с антицелулитния душ-гел и гъбата. Изобщо не пуснах червеното кранче докато бях в банята. Косата обаче си я вързах и гледах да не я мокря.
Храна:
през деня: половин литър студен чай от шипка, мента и мед.
18ч - панджиало с маскарпоне;
21ч - пушена сьомга, тиквички в масло с копър;
22ч - остананалите тиквички, панджиало с маскарпоне.
Намасте.
Мнението беше редактирано от Julliet на 30.06.12 21:49.
Седмица 1
Ден 4
Неделя, 01/07
килограми: 71,5 - Два пъти се качвах на кантара. Грешка няма, толкова съм :-) .
Събудих се в 5.30ч. Гладна! Ядох и после до 9ч слушах музика, лежах и дремах. После станах и отидох да си купя диня. Избрах си най-голямата (над 6кг излезе!). След 2 дена е пълнолуние и ми се искаше тези 3 дена да съм само на диня. Само че вместо САМО на диня ще бъда ОСНОВНО на диня + екстри.
Храна:
05.30ч - панджиало с маскарпоне;
09ч - половин диня;
15ч - 1/4 диня;
През деня още: 1 шепа сурово кашу и към 150г сурови орехи.
И днес 2 часа печене на слънце.
Студен душ. Точно като вчера, без да пускам топлата вода, направих си масаж с гъбата и антицелулитния душ-гел, без да си мокря косата.
Тренировка:
почивен
Добавям и 2 часа скучна разходка.
Седмица 1
Ден 5
Понеделник, 02/07
килограми: 71,2
Сега ще устискам до понеделник и тогава ще се претегля.
Храна:
07ч - 1/4 диня;
и нещо много ме заболя корема по едно време и ми се догади, но след 30-40мин се оправих, просто трябваше да хапна нещо, не беше най-удачната комбинация, но пък ми беше вкусно;
10-11ч - пакет фъстъци, кроасан, 150г бисквити
21.30ч - свинско по ловджийски с картофено пюре.
Ако на някой му се стори много храната, ми не е. Просто се наядох. Следващото ми ядене ще бъде, когато огладнея. Ще видим как ще ми се завърти цикъла, Т.Е:
казано от инж. Марин Маринов на 01.07.12, 17:38:
Така е, за това му се казва циклично хранене. Един ден ядеш малко, на другия ядеш страшно много , на третия не ядеш, въобще както дойде и както се чувстваш.
казано от инж. Марин Маринов на 01.07.12, 18:13:
Ми те ако не ми угаждат нещата на мен, аз няма да ги правя :D
казано от инж. Марин Маринов на 02.07.12, 10:30:
С една дума - инстинкт ;)
Когато механизмите за права и обратна връзка в тялото работят добре, то си знае кога, какво и колко му трябва и си го иска.
Този месец детоксикацията не ми се получи.
Тренировка:
почивен
Легнах си в 22:30ч. Уж да заспя по-рано, гледах Шоуто на Слави, сега съм на лап-топа, еми не ми се спи още.
Цитатите ти на Марин са пример, как човек харесва нещо, без особено да се замисли, само защото звучи по някакъв начин уж логично. (И доста често звучи по-лесно когато това е така )
Представи си, че си 80 кг, и правиш циклично хранене така, че да ти угажда, мислиш ли, че ще стигнеш до някакви добри резултати?
На дебелите хора механизмите за обратна връзка не работят добре, така ли ?
Като цяло е по-нормално когато ядеш въглехидрати преди сън да ти се доспива, не мислиш ли ?
П.С. Понякога е по - добре да не си угаждаш много много, ако ме разбираш. То с прекалено угаждане се стига до ЦХ НВД И ТН.
П.С. 2 - Джулиет - след като си 75 кг, мислиш ли, че твоят механизъм за обратна връзка е ок, за да цитираш това :
казано от инж. Марин Маринов на 2 Юли 2012 10:30:
С една дума - инстинкт
Когато механизмите за права и обратна връзка в тялото работят добре, то си знае кога, какво и колко му трябва и си го иска.
Мнението беше редактирано от Madboy на 03.07.12 02:50.
На мен ми се струва, че използваш цикличното хранене за да ядеш кроасани и фъстъци без да ти е съвестно :D
Марин ти е писал: “Когато (тук аз бих го заменила с “ако”) механизмите за права и обратна връзка в тялото работят добре, то си знае кога, какво и колко му трябва и си го иска”....въпроса е да направиш така, че да ти проработят тези механизми, а това не става за една седмица и не с ядене наподобни храни, поне не след като години на ред си се хранила по начин неестествен за тялото ти.
То всъщност и Медбой ти е написал почти същото... ;)
Точно затова имам дневник, като почна да залитам и да ме вкарате в пътя, защото аз имам навика да си правя разни не толкова правилни неща и да си вярвам.
Седмица 1
Ден 6
Понеделник, 03/07
килограми: 70,8 - продължавам да свалям :) .
Храна:
18ч - череши;
20ч - 2 яйца със сирене и домат
21.30ч - панджиало с маскарпоне.
Дойде ми цикъла. Боли ме корема и ми е депресарско и самотно.
Тренировка:
час и половина йога от п90х.
Излизам в отпуск до края на седмицата. Ще пиша в понеделник. Няма да си занемарявам режима ;) .
04.07.12
01:50
Здравей, доста интересен дневник, ще го следя. Колкото до болките в корема, предозирвай с витамин Ц като започнеш няколко дни преди да ти дойде цикъла и продължиш докато ти дойде. Облекчава болките. Успех :)