Как да тренирам , за да не ми растат повече краката?

03.06.12
16:51

Здравейте. Значи днес стоя и си размишлявам- вече краката ми станаха 65 см, трудно си намирам дънки, а и стоя някак си неестетично. В момента тренирам кондиционно 4 пъти в седмицата и във всяка тренировка има включена част за крака. От днес почнах в един отделен ден и да бягам.
Та въпроса ми е има ли начин да качвам сила, без мускулен растеж? (има начин , но какъв е той)
Ако например в понеделник правя клек+тяга+подскоци  в сряда клек+разгъвач в петък подскоци в събота преден клек и подскоци , а в неделя бягам ми се струва ,че прекалено много натоварвам долната част. Да увелича работата за горния пояс или да намаля тази за долния, как бихте ме посъветвали ?
Благодаря предварително!
Поздрави!

03.06.12
16:52

Стани лостаджия, изпитано е и работи ;д

by me ; )

03.06.12
16:56

:D такъв тюлен като мене, дето може 2 силови и то първо с 1-та после с другата ръка :D Доста практика ще ми трябва.

03.06.12
17:03

Между другото съм напълно сериозен. Аз не можех нито едно силово, бях завършил тъкмо програмата milkandsquat, имах бедро 62. За отрицателно време тялото ми се преформира... и сега нямам бедро 62 :д

Режеш единици и двойки.

03.06.12
17:40

Мислех и аз да почна да правя до 3 повторения с повечко кг.

03.06.12
18:13

Тренирай ги с малък обем и евентуално по-рядко.
И изчисти мазнините ;)

03.06.12
18:27

Бе то и аз целя изчистване на мазнините, затова бягам и правя кръгове. Иначе преди кляках по 2 пъти на седмица- айляче. С малък обем т.е 5-6 кръга по 3 повторения на по-височки кг нали?

Тренираш тежко, малообемно и свежо (на 1-3 повторения от отказа, по-големи почивки)- 2х5, 3х3, 5х2, единички някакви .... Гледаш да не правиш повече от десет повторения. Начина да качваш сила без мускулен растеж е да тренираш нервната сиситема. Също трябва да се стремиш да избягваш източщителните тренировки.

Развий горната част на тялото така, че краката ти да стоят естетично и пропорционално на цялостната визия.

03.06.12
20:53

казано от Кольо Пияндето на 03.06.12, 20:26:

Развий горната част на тялото така, че краката ти да стоят естетично и пропорционално на цялостната визия.

Easier said than done. :D
Благодарско на всички включили се в темата, писах съобщение , сега чакам отговора , но мисля да направя така
5 кръга с по 3 повторения на клека и няма да го правя като разгрявка с макс кг. На разгрявката ще удрям повече горната част на тялото с по 2-4 упражнения.

27.06.12
23:04

Когато нещо ти расте повече от нещо друго, не го режи, а стимулирай и останалото, не си оставяй природните дарби недоизползвани. Силата, която ще направиш, ще ти е полезна в живота :) Кольо Пияндето го е казал точно

28.06.12
00:07

Аз съм решил да ги тренирам вече с не повече от 3 повторения в серия, че като сложих метъра днес и като показа 73 см. и както съм на ръст 172 см. се уплаших, е има сланина по тях бая, но вече ми писна да си спрасквам панталоните на всяко навеждане.

28.06.12
00:12

3,ама третото да ти е отказ...иначе според мен няма много смисъл!

Мнението беше редактирано от Jikata на 28.06.12 00:12.

28.06.12
00:12

Свали сланината първо, за да разбереш какво ще остане като мускул ;) 
И аз имах 70 см. крак по едно време. Сега е 61-2 см.

казано от Jikata на 28.06.12, 00:12:

3,ама третото да ти е отказ...иначе според мен няма много смисъл!

Е айде, баш на тройки да не прави откази ;) Нека поне да може да се изправи сам :D

Мнението беше редактирано от Петко К на 28.06.12 00:16.

28.06.12
01:33

Е айде, баш на тройки да не прави откази  Нека поне да може да се изправи сам

фърля щангата назад и няма проблеми. Да не ми се е случвало 1-2 пъти  :Д

28.06.12
01:42

Това ясно, ама аз принципно не препоръчвам откази на такива упражнения като клек и тяга, особено при ниски повторения.
Близо до отказа да, но не до пълен отказ. Аз примерно при клека прекратявам серията, като взема да развалям много формата.
Най-малкото, след серия до отказ ще е трудно да продължиш с нужната интензивност.

28.06.12
01:47

Да ви имам и проблемите...

28.06.12
08:43

Защо да не прави отказ?? Прави до там,докато усети ,че на следващото няма да се изправи...и оставя.Подбира си тежест за 3-ка..или както правя аз—слагам  невдигана тежест или такава близка до предполагаемия макс с мисълта дали ще я отлепя,и става чудесна 3-ка или 2-ка понякога ;)

29.06.12
00:24

Това за сланината ясно Петко, именно за това съм го споменал. А за клековете, може да съм все още начинаещ, но се усещам добре кога мога да направя още едно повторение. А и принципно тренирам до отказ. Второ аз тренирам сам, така че никой не ми помага.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1