03.06.12
16:51
Здравейте. Значи днес стоя и си размишлявам- вече краката ми станаха 65 см, трудно си намирам дънки, а и стоя някак си неестетично. В момента тренирам кондиционно 4 пъти в седмицата и във всяка тренировка има включена част за крака. От днес почнах в един отделен ден и да бягам.
Та въпроса ми е има ли начин да качвам сила, без мускулен растеж? (има начин , но какъв е той)
Ако например в понеделник правя клек+тяга+подскоци в сряда клек+разгъвач в петък подскоци в събота преден клек и подскоци , а в неделя бягам ми се струва ,че прекалено много натоварвам долната част. Да увелича работата за горния пояс или да намаля тази за долния, как бихте ме посъветвали ?
Благодаря предварително!
Поздрави!
:D такъв тюлен като мене, дето може 2 силови и то първо с 1-та после с другата ръка :D Доста практика ще ми трябва.
Между другото съм напълно сериозен. Аз не можех нито едно силово, бях завършил тъкмо програмата milkandsquat, имах бедро 62. За отрицателно време тялото ми се преформира... и сега нямам бедро 62 :д
03.06.12
17:33
Режеш единици и двойки.
Бе то и аз целя изчистване на мазнините, затова бягам и правя кръгове. Иначе преди кляках по 2 пъти на седмица- айляче. С малък обем т.е 5-6 кръга по 3 повторения на по-височки кг нали?
03.06.12
20:11
Тренираш тежко, малообемно и свежо (на 1-3 повторения от отказа, по-големи почивки)- 2х5, 3х3, 5х2, единички някакви .... Гледаш да не правиш повече от десет повторения. Начина да качваш сила без мускулен растеж е да тренираш нервната сиситема. Също трябва да се стремиш да избягваш източщителните тренировки.
03.06.12
20:26
Развий горната част на тялото така, че краката ти да стоят естетично и пропорционално на цялостната визия.
казано от Кольо Пияндето на 03.06.12, 20:26:
Развий горната част на тялото така, че краката ти да стоят естетично и пропорционално на цялостната визия.
Easier said than done. :D
Благодарско на всички включили се в темата, писах съобщение , сега чакам отговора , но мисля да направя така
5 кръга с по 3 повторения на клека и няма да го правя като разгрявка с макс кг. На разгрявката ще удрям повече горната част на тялото с по 2-4 упражнения.
27.06.12
23:04
Когато нещо ти расте повече от нещо друго, не го режи, а стимулирай и останалото, не си оставяй природните дарби недоизползвани. Силата, която ще направиш, ще ти е полезна в живота :) Кольо Пияндето го е казал точно
Аз съм решил да ги тренирам вече с не повече от 3 повторения в серия, че като сложих метъра днес и като показа 73 см. и както съм на ръст 172 см. се уплаших, е има сланина по тях бая, но вече ми писна да си спрасквам панталоните на всяко навеждане.
3,ама третото да ти е отказ...иначе според мен няма много смисъл!
Мнението беше редактирано от Jikata на 28.06.12 00:12.
Свали сланината първо, за да разбереш какво ще остане като мускул ;)
И аз имах 70 см. крак по едно време. Сега е 61-2 см.
казано от Jikata на 28.06.12, 00:12:
3,ама третото да ти е отказ...иначе според мен няма много смисъл!
Е айде, баш на тройки да не прави откази ;) Нека поне да може да се изправи сам :D
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.06.12 00:16.
28.06.12
01:33
Е айде, баш на тройки да не прави откази Нека поне да може да се изправи сам
фърля щангата назад и няма проблеми. Да не ми се е случвало 1-2 пъти :Д
Това ясно, ама аз принципно не препоръчвам откази на такива упражнения като клек и тяга, особено при ниски повторения.
Близо до отказа да, но не до пълен отказ. Аз примерно при клека прекратявам серията, като взема да развалям много формата.
Най-малкото, след серия до отказ ще е трудно да продължиш с нужната интензивност.
Защо да не прави отказ?? Прави до там,докато усети ,че на следващото няма да се изправи...и оставя.Подбира си тежест за 3-ка..или както правя аз—слагам невдигана тежест или такава близка до предполагаемия макс с мисълта дали ще я отлепя,и става чудесна 3-ка или 2-ка понякога ;)