13.07.05
20:56
Задължително ли е от лежанка да вдигаш повече Кг отколкото самия ти тежиш???
Щото аз немога :oops: да нямам някаф дефект ?? :x
(Според мен от много голямо значение са и годините)
моля за повечко мнения
13.07.05
20:59
Не. Като започваш неможеш да вдигаш себе си. После можеш... и все повече и повече. Нямаш дефекти никакви, спи спокойно :wink:
[quote author=“cRuSh”]Задължително ли е от лежанка да вдигаш повече Кг отколкото самия ти тежиш???
моля за повечко мнения
Задължително е, но не и като започваш ;) Никой не е почнал с толкова много, без да е тренирал. А и как си представяш някой 100 килограмов да влезе за пръв път в залата и да започне да вдига теглото си :) Повечето хора почват с килограми в диапазона от 30 - 50, много рядко повече.
13.07.05
21:34
И не е само важно, колко си тренирал. Ръстът много променя резултатите ако се гледа спрямо собственото тегло. Доста по лесно е на един човек 170см и 65 кила да си дигне собственото тегло отколкото един 195цм 90 кила примерно.
няма6 никакъв дефект! И аз сега не мога да вдигна 75 но с постоянство всичко се постига :wink:
14.07.05
09:26
А годините неса ли от значение ?
Напримерно един човек които е на 16 - 17 години и е 70 кила
и някои които е на 20 год и тои да е 70 кила ........
И то тоя дето е на 20 е по здрав физически .... ?!? :shock:
Има значение от колко години е трениран мускула, защото един начинаещ, тежащ 70 кила, няма да може да си вдигне личното тегло, докато един средно напреднал, тежащ 70 кила, ще успее.
14.07.05
10:26
Хех... сетих се сега, че имам един познат дето преди време тежеше около 90 килограма. Та той беше чул отнякъде това - че всеки трябва да може да си вдигне килограмите от лежанка. И на следващия ден нашия е за пръв път в зала и ляга на лежанката под 90 килограма. Вдигна ги веднъж и от отгава е с херния. Но е супер доволен, че можа да си вдигне собственото тегло :>
За да получи херния при вдигането от лежанка си представям как ги е вдигал. Може да му кажеш, че нищо не е вдигнал и опита му не се зачита, защото при чисто вдигане няма как да получиш херния :)
14.07.05
11:38
Ами аз сам 65кг. и тренирам повече от половин година .... а немога да вдигна повече от 52 / 53
И то аз като го правя на пирамида .... неми остава сила накрая да вдигам много .... ще пробвам от парвия пат да вдигна повече .. само ме е малко страх да несе контузя....
14.07.05
12:01
Извинявам се за топика ама от вчера се чудя какво означава “Мкг / Кг” ? :shock:
14.07.05
13:20
Йехааа :> днес бътнах 56,5кг :> тва е повече от 3 кгот рекорда ми:>>
Самоче загрях с 30 и после направо сложих 56
А иначе аз като вдигам на пирамида ... докато стигна до 56 сам капнал и немога да ги вдигна ... така как ще си ъвеличавам Кг-те ???
Май наистина тая пирамида не е много уместна.
Еми Мкг и Кг .... то и аз нз какво означава вчера го измислих ... нещо като Маса (кг) и Кг (Които вдигаш от лежанката) :oops:
Аз съм обяснил в една друга тема, че пирамида не се прави така. А според мен може и без пирамида да правиш, просто загрявай с лоста, после с 30 - 40 кг още една серия загрявка (но малко повторения) и си слагай направо работните тежести за 2 - 3 серии.
14.07.05
18:09
А иначе по колко повторения да ппавя ?
Ако 56.5кг ми е Максимум как да правя ..... ще започна както ти си ми казал а после направо 56 кг ли да сложа или да направа 1х45 1х50 1х56 ..... нещо такова ли ? или така пак се получава пирамида ?
И по колко повторения ... от 8 до 10 ?
Не малцина са природно силни за да могат без да са тренирали да си вдигнат килограмите ти си тренирай редовно и ще ги вдигнеш дори 2 пъти
26.07.05
11:07
аз съм 49 кила и вдигам 35-40 с около 5 повторения.иначе тренирам с 30-35 с по 10повторения.
26.07.05
11:42
То с практика става. Като потренираш още няколко месеца ... :wink:
26.07.05
14:50
cRuSh няма страшно пич :) аз като почнах да тренирам бях 48кг и вдигах само лоста от лежанката,който ми тежеше доста а сега стигнах до 90 кила и продължавам нагоре,така че всичко с времето си.един съвет от мене-максове прави веднъж или най-много два пъти в месеца ,а иначе тренирай с не по-малко от 6 повторения и не повече от 10 .например загрей с лоста,после една вработваща с 9-10 повторения на 30кг.,после една на 35кг. със 8 поторения и още 3 серий на 40 кг с 6-8 повторения и ще сцепиш гърдите.като ти стане много лесно добави по 2,5кг във сериийте без вработващата.успех :wink:
п.с гледай повторенията да са чисти
26.07.05
17:06
Аз тежа 61 кг., но вдигам 50 кг. 2 пъти.Това зле ли е при положение, че тренирам от 4 месеца.
26.07.05
17:08
[quote author=“Nenor”]Аз тежа 61 кг., но вдигам 50 кг. 2 пъти.Това зле ли е при положение, че тренирам от 4 месеца.
Зависи също от това на колко си години и колко си висок.
26.07.05
17:11
[quote author=“Sportex”][quote author=“Nenor”]Аз тежа 61 кг., но вдигам 50 кг. 2 пъти.Това зле ли е при положение, че тренирам от 4 месеца.
еми на 17 съм и 182см. съм висок :?
26.07.05
17:14
[quote author=“Nenor”][quote author=“Sportex”][quote author=“Nenor”]Аз тежа 61 кг., но вдигам 50 кг. 2 пъти.Това зле ли е при положение, че тренирам от 4 месеца.
еми на 17 съм и 182см. съм висок :?
Ами нормално е - при твоя ръст и килограми.
26.07.05
19:49
нормално е :wink: няма за какво да се притесняваш,само постоянство трябва и 150 може да вдигнеш някой ден
28.07.05
08:31
аз ко да кажа кат сичко което постигна го смазах след кат боледувах 2 пъти един след друг ама сега се възтановявам ... около 8 месеца стаж тегло 68 кг дигам 60 4 пъти ама кво е тва ако се хранех правилно, тренирах по редовно и не боледувах и до 70 в серия можех да стигна ама сичко е според зависи, най- важното е постоянство и гледайте да не боледувате и да ядете като ...... :) абе вий си знаете
28.07.05
11:18
Аз от 20 дена пия Креатин + Глутамин качих около 1,5 кг жече сам 65кг. а от лежанка вече вдигам 57кг. 2 пати .Надявам се докато сварша цикъла с креатина и глутамина да вдигна още Кг. на лежанката.Дано после да неми спадне силата :?
Аз какво да кажа, като на 18 год вдигах 120 кг, повече от колкото на 22 год.Явно хормоните в пубертета си казват думата... 8)
Темата се превърна в кой колко е вдигнал а можехте да кажете на момчето Нормално е всичко пич след време ще вдигаш много повече
[quote author=“cRuSh”]Задължително ли е от лежанка да вдигаш повече Кг отколкото самия ти тежиш???
моля за повечко мнения
Пич не се коркай ВЪОБЩЕ...всички почват с леки кила...просто тренирай усърдно и не мисли постоянно за това колко трябва да вдигнеш, силата ще дойде с времето...и тренировките...
Нека силата бъде с теб :D
Имам един приятел които тежи 120кг(изглежда огромен),а не може 55 кила да дигне от лежанка :roll:
ми нормално, ако е с 30% мазнини по тялото си така става
Сега и аз да лепна един пост ... :)
Значи аз съм на 15 години тежа 68 кг и съм висок 1.80 см и
вдигам 70 кг ... предполагам че е добре .... :roll: :roll: :roll:
как мислите ?!
03.08.05
12:45
[quote author=“Nesho90”]Сега и аз да лепна един пост ... :)
Значи аз съм на 15 години тежа 68 кг и съм висок 1.80 см и
вдигам 70 кг ... предполагам че е добре .... :roll: :roll: :roll:
как мислите ?!
Доста добре даже :wink:
03.08.05
15:04
Ми аз повече от половин година блъскам ама все още немога да си вдигна кг.-те .... но сам сигурен че след някои и друг месец ще мога, .. сега сам по близо от когато и да е било :oops:
За да не можеш за първите 6 мсеца, когато тялото расте най - бързо, а силата още повече, да си вдигнеш тренировъчните тежести, значи нещо не правиш както трябва. Сигурен съм, че се претоварваш. Другият вариант е да тренираш много леко и изобщо не се опитваш да вдигнеш тежестите. Но в началото би трябвало силата да расте бързо, дори само заради нервната адаптация.
И аз мисля че претренираш пич дай си малко почивка и започни наново нека този път бъде по-малко, по-просто и в граници съответно твоя стаж
03.08.05
22:14
И аз мисля че се претоварвам доста
Прегледаите на бързо програмата ми ПЛС
Понеделник: Гърди,Корем
1 Повдигане на щанга от тилен лег
2Флайс
3Пулоувър
4Коремни преси
Вторник: Рамо, Предмишница, Крака
1Повдигане на щанга пред гърди
2Повдигане на гири встрани
3Повдигане на щанга пред гърди (Хиликоптер)
4Разгъване на ръцете в лактите с надхват
5Сгъване и разгъване на китки
6Клякане с щанга на раменете
Четвъртък: Гръб,Корем
1Набиране на лост
2Чукчета
3Мъртва тяга
4Извиване с дъмбел встрани
Или
Петък: Трицепс, Бицепс
1бицепсово сгъване с щанга
2бицепсово сгъване с дъмбел
3Концентрично сгъване с дъмбел
4Повдигане на щанга от лег с тесех хват
5Разгъване на дъмбел с 2 ръце
6Френско вдигане от стоеж
(Петък: Трицепс, Бицепс)
1/6 с щанга хват много широк
1/6 с дъмбели силно раздалечени
1/6 с щанга хват много широк
1/6 с дъмбели силно раздалечени
1/6 с щанга-раменен хват
1/6 с дъмбели-среден хват
1/6 с щанга-раменен хват
1/6 с дъмбели-среден хват
1/6 с щанга-тесен хват
1/6 с дъмбели-ръцете по-прибрани-
1/6 с щанга-тесен хват
1/6 с дъмбели-ръцете по-прибрани
за трицепс
лег с тесен хват- 8серии/6 повторения
4 пъти седмично тренирам .... тренировките ми протичат в рамките на 1:15 1:30
в повечето дни доста се претоварвам тъи като възниква и работа (напромерно ставам в 8 до кам 12 работя след това обядвам от 1:30 до 3:00 тренирам почивам до 4 - 5 и после до 8 пак работа ... в такива дни направо се сасипвам. Добре че един месец вземах Креатин + Глутамин и те ме подържаха .... )
Кажете какво да правя ПЛС
Ей пич и аз не правя толкова трениране виж сега да изясним едно нещо повече не означава по добре при културизма има си физиологически граници които като бъдат преминавани системно водят до обратният ефект претренирането
Ето ти лека модификация на програмата ти, пробвай така:
Понеделник:
1 Повдигане на щанга от тилен лег
2 Флайс или преси от наклон
1 бицепсово сгъване с щанга
2 бицепсово сгъване с дъмбел
4Коремни преси
Вторник - ПОЧИВКА.
Сряда - местиш нещата от вторник.
1Повдигане на щанга пред гърди
2Повдигане на гири встрани
3 - това го махаш!
4Разгъване на ръцете в лактите с надхват - това предмишница ли е, не мога да го схвана какво е това упражнени. Ако не е предмишница, го махаш!
5Сгъване и разгъване на китки - излишно е, но не пречи да остане.
6Клякане с щанга на раменете
Четвъртък - ПОЧИВКА!
Петък.
1Набиране на лост
2Чукчета
3Мъртва тяга
4Извиване с дъмбел встрани
4Повдигане на щанга от лег с тесех хват
6Френско вдигане от стоеж
По 3 - 4 серии в пирамида за основните упражнения, и по 2 - 3 за по - леките.
Събота и неделя - ПОЧИВКА!
07.08.05
20:02
сори че чак ся пиша ама от тва тапо време няколко дена нямах НЕТ
Петко К мерси ама ... тва са 3 тренировки седмично неса ли малко
ама ся ще тренирам по тва дето ти ми даде ....
07.08.05
20:06
ми аз вдигам с 20 кила по малко от колкото тежа ма просто е невъзможнои на тоя етап дето съм да вдигам колкото е теглото ми
07.08.05
22:53
споко пич .... аз пак със 7 8 кила по малко вдигам .... има време .. и повече ше вдигнем :lol: