29.06.12
19:52
Здравейте,
тренирам от около 6 месеца. Бицепса ми расте, но не и на сила. Стана ми 35, за някои не е много но за мен си е доволно. Като почнах да тренирам, ръката ми беше 31-2 . Но силата не ми нараства, мъча се на 30кг. Един път направя 3х10, друг път 3х7-8. Започнах да го тренирам 2 пъти в седмицата. Понеделник и петък 3 упражнения- с прав лост, с дъмбел и на скрипеца по 3 серии. Понеделник бицепса го комбинирам с гърди, а в петък с рамо и трицепс. Дайте ми някаква тренировка за сила.
29.06.12
20:34
казано от Мартин на 29.06.12, 19:52:
Здравейте,
тренирам от около 6 месеца. Бицепса ми расте, но не и на сила. Стана ми 35, за някои не е много но за мен си е доволно. Като почнах да тренирам, ръката ми беше 31-2 . Но силата не ми нараства, мъча се на 30кг. Един път направя 3х10, друг път 3х7-8. Започнах да го тренирам 2 пъти в седмицата. Понеделник и петък 3 упражнения- с прав лост, с дъмбел и на скрипеца по 3 серии. Понеделник бицепса го комбинирам с гърди, а в петък с рамо и трицепс. Дайте ми някаква тренировка за сила.
Сменял ли си скоро програмата по която тренираш бицепса? Ядеш ли достатъчно? С по-малко килограми (60-70%) пробвал ли си да го тренираш? При мене лично бицепса ми беше в застой почти цяла година (максимум 35 дигах) докато преди 2 седмици не почнах да правя с по-малко килограми и почнах да дигам по 45-50… други мускулни групи изостават ли ти?
Да, преди 2 седмици смених програмата. Пробвал съм с по-малко кг, правех пирамиди 20-25-30 но не видях смисъл в нея. А сега правя с 30 и 3-те серии. Ям достатъчно. Гърба ми изостава, в гърдите имам най-голям напредък, пооформиха се и доста повече сила ми дойде.
29.06.12
21:31
Пробвал ли си да го тренираш с малко повторения, повече кг и експлозивно изпълнение?
29.06.12
21:35
Наблегни на гърбът и когато той почне да наваксва (говоря от личен опит) ще почнеш да качваш сила и в бицепсът! Когато правиш гръб и бицепс гледай следващият ден да е почивка за да могат да се възстановят добре. И промени програмата си.
Пробвах, но експлозивно не става и се мъча като куче. Но май така ще е занапред с повече кг и колкото бройки ги докарам.
ако можеш да напраиш 10 повторения, не виждам как няма да можеш да направиш 5-6 експлозивни такива... просто няма начин да е истина. иначе и аз така го тренирам, експлозивно с правия лост, с 5-6 повторения и съм доволен
казано от Мартин на 29.06.12, 21:36:
Пробвах, но експлозивно не става и се мъча като куче. Но май така ще е занапред с повече кг и колкото бройки ги докарам.
Точно така.Правиш 2 серии с 30 и после с 32,5 или 35,ако няма 2,5 кг. И колкото бройки станат. Всеки път ще опитваш да увеличиш повторенията на 32,5(или35)с 1.Когато стигнеш 5-6 повторения,сменяш тежестта и на втората серия от 30 на 32,5 (35 кг). И правиш примерно 10х30+6-7 х 32,5 кг+ 4-5 повт. х 32,5 кг. И постепенно опитваш да увеличиш до 8 повторенията във втора и трета серия.
Сила на бицепсово сгъване? Първо, набирай се с тежести и тренирай сериозно гърба, бицепса ще дърпа покрай него. Второ, сгъването с щанга го прави с 4-6 повторения и вкарай чийтинг от време на време.
Но честно казано, не виждам смисъл в това да тренираш бицепсовото за сила, не ти е слаб бицепса, 3х10 с 30 кг, ако ги правиш стриктно си е добре за 35 см ръка. Като качиш още сила и маса и сгъването също ще дръпне.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.06.12 23:59.
30.06.12
15:45
На твое място бих се ориентирал към сила на други упражнения.