28.06.12
23:43
Четох доста за топенето на мазнини и от всичко,което прочетох разбрах,че не мога да топя мазнини без да приемам по-малко калории от колкото се нуждая.Дотук добре,но аз съм на 15 години,все още в пубертета и тепърва ще се развивам(височина,широчина).Четох и за диетите през пубертета,и че при отрицателен калориен пример на практика мога да прекъсна растежа и развитието на организма като цяло.Има ли някакъв начин да топя подкожни мазнини без да приемам по-малко калории от нужните ми?
Мерки:
Височина: 1.68
Тегло: 55
Принципно ако повишаваш мускулна маса на едни и същи килограми би следвало мазнините да намалят. Чети още малко и ще намериш своята истина.
29.06.12
07:30
Има начин, но е прекалено сложен, трудно постижим и не на всеки му се получава.
Ще те посъветвам да не мислиш за изгаряне и чистене на мазнини на тази възраст, именно защото ще се развиваш още няколко години и не знаеш накъде ще дръпне тялото ти. Аз като бях 6-7-ми клас бях като кюфте. Нисък балон. Станах 8-ми клас, влезнах в техникума (тогава още не бяха професионални гимназии) и за една-две години дръпнах с няколко сантиметра и станах слаб като сомалийско дете, при това без да правя нищо целенасочено. До завършването ми на техникума бях изключително хърбав. После алкохола и junk-а ми разказаха играта и станах skinny fat. :D
Та...да не се отплесвам. Изчакай да навършиш 18-19 години и тогава мисли за сериозна промяна. Отделно, сегашното ти тегло е доста ниско за ръста ти. Ако слезеш по-надолу можеш да си докараш здравословни проблеми.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.06.12 07:32.
29.06.12
21:12
А има ли някакъв начин при калориен дефицит организмът да черпи освен енергията,нужна му за жизнените процеси,и тази ,която евентуално ще му трябва за да се развие?С 2 думи наистина ли ще си прекъсна растежа и развитието ,ако премина на отрицателен калориен прием?
Мнението беше редактирано от Петър Сарандалиев на 29.06.12 21:13.