Протеин + ?

01.07.12
11:08

Здравейте,

От доста време следя форума и винаги ми е бил много полезен. Бих искал да отворя тази тема, защото вече тотално се обърках след обиколка по магазините за добавки и разговори в залата. Всеки си ми казва нещо различно.
Дилемата е следната. Пия протеин на Диматайз  вече втора кутия и съм доста доволен. Този месец бих искал да си взема и нещо допълнително, като се бях насочил към глутамин за по-добро възстановяване. В единия магазин обаче ми казаха няма смисъл, вземи си креатин и азотен буустер, в другия нищо не ми казаха, а в залата ми казаха вземи си само витамини. И сега и аз не знам какво да си взема. Разполагам с 30тина лева още за този месец. Моля за съвет.

Малко за мен: 25г, 181 см, 73 кг, тренирам отдавна, но доста несериозно бих казал, като съм сериозен с това занимание от около два месеца. тренирам през ден. Гледам да си набавям към 3000 калории на ден - овесени ядки, пилешко, ориз картофи, ядки, млечни продукти, извара.

Благодаря за отделенето време за четене на горните редове ;)

Темата беше редактирана от Vladimir Ivanov на 01.07.12 11:13.

01.07.12
11:12

Забрави за всички съвети и си вземи рибено масло.

Вземи си добавка според това какво целиш.

01.07.12
11:15

Благодаря ви за бързите отговори.
Водещия принцип е здравословен начин на живот. От там нататък бих искал да кача някой друг килограм.
Рибеното масло какъв ефект би имало?

01.07.12
11:28

казано от Hans Hans на 01.07.12, 11:15:

Рибеното масло какъв ефект би имало?

А гугъл де!
Рибено масло

01.07.12
11:41

Много полезно. Благодаря.

01.07.12
11:47

От съветите в магазини и зала нищо няма да се получи пък и не струват. За възстановяване си вземи BCAA или Glutamine. Проблем са малкото пари с, които разполагаш. Трябва да обърнеш внимание, че работещите и ефикасни дози са от 20 грама и повече на ден. В твоя случай предвид малкото пари с които разполагаш можеш да приемаш и 10 грама разделени на 2 приема. Макар и количеството да е по-малко пак ще усетиш резултат. За малко пари можеш да си вземеш Pure nutrition BCAA. Другия път пиши и какъв протеин пиеш, защото на Dymatize са доста видовете ;)

01.07.12
11:51

Протеина е Елит Гурме. По принцип имам чувството че мога да възтановявам още по добре и ми се иска да работя в тази насока.
Примерно мускулната треска се появява на по следващия ден. Но пък и аз тренирам вечер към 7.  В общи линии към момента се чудя между витамини Адам на Нау и глутамин или бца? Кое би било по полезно и  по скоро от кое се нуждае повече организма.

Аз бих заложил на витамините.

GI

01.07.12
12:43

казано от Hans Hans на 01.07.12, 11:51:

Протеина е Елит Гурме. По принцип имам чувството че мога да възтановявам още по добре и ми се иска да работя в тази насока.
Примерно мускулната треска се появява на по следващия ден. Но пък и аз тренирам вечер към 7.  В общи линии към момента се чудя между витамини Адам на Нау и глутамин или бца? Кое би било по полезно и  по скоро от кое се нуждае повече организма.

Абе добре е витамини + бцаа,но щом финансите са ограничени,за да се възтановяваш по-бързо аз лично бих взел бцаа.
Успех

01.07.12
13:37

казано от Hans Hans на 01.07.12, 11:51:

Ти обаче не четеш какво ти пиша, най-добре да не си губя времето повече с теб ! От витамини какво възстановяване ще получиш ?

01.07.12
20:30

Без да претехдирам за задълбочено познаване на действието на витамините, презумцията ми беше че все пак спомагат за общата кондиция на системите в тялото, следователно по добрата му реакция на стреса от тренировките. За това зададох въпроса си, не че не чета!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1