Къде куца тренировъчната ми програма?

29.06.12
09:06

Здравейте!
От 2 месеца карам по 3-дневен сплит и съм качил 2 килограма, но нещо не мръдвам напоследък. Къде греша? Стажът ми е 5 месеца някъде.
Цел: покачване на маса

Гърди/Бицепс
Лежанка - 3 по 8 с едни и същи килограми или 12,10,8,8 с покачване на тежестта - кой е по-добрият вариант за целта
Бутане на дъмбели - 3 по 8
Флайс - 3 по 8
Сгъване на прав лост - въпросът ми е същият като за лежанката
Сгъване на дъмбели - 3 по 8
Корема го правя след всяка тренировка: 40 крънч преси и веднага след което 15 повдигания на краката от вис. Повтарям без почивка в рамките на 4-5 серии. Коремът гори след това :D

Гръб/Трицепс
Гребане с дъмбел - 4 по 8
Придърпване на вертикален скрипец - 3 по 8 или пирамида
Придърпване на долен скрипец - 3 по 8 или пирамида
Френско разгъване с щанга - 3 по 8
Корем

Да сложа ли и тяга? Всеки ми казва, че се дръпвало много с нея...

Крака/Рамо
Клек - 15,12,10,8,8
Лег преса - 3 по 12
Бедрено сгъване и разгъване - 4 по 12
Хеликоптер - 3 по 8
Раменни преси - 3 по 8
Тук корема го правя по желание

Темата беше редактирана от Fundamental Guy на 29.06.12 09:21.

29.06.12
09:28

не си ли се хвърлил малко рано на сплит

29.06.12
12:33

Ами програма за цялото тяло по-удачен вариант ли е? Нали след 3-тия месец се почвал сплит? И по-принцип не знам от какво е, но имам усещането, че се възстановявам по-бързо и че не се нуждая от цяла седмица за да тренирам отново мускулна група... Може ли да е защото не тренирам достатъчно усилено, смисъл упражненията да са малко, защото например две упражнения за гръб и това за ЦЯЛА седмица ми се виждат много малко.. предвид тези, които ходят на лосове и тренират гръб 4 пъти седмично..

29.06.12
13:20

казано от Fundamental Guy на 29.06.12, 12:33:

Ами програма за цялото тяло по-удачен вариант ли е? Нали след 3-тия месец се почвал сплит? И по-принцип не знам от какво е, но имам усещането, че се възстановявам по-бързо и че не се нуждая от цяла седмица за да тренирам отново мускулна група... Може ли да е защото не тренирам достатъчно усилено, смисъл упражненията да са малко, защото например две упражнения за гръб и това за ЦЯЛА седмица ми се виждат много малко.. предвид тези, които ходят на лосове и тренират гръб 4 пъти седмично..

цък
цък
цък

има още много неща в тоя сайт,такаче размърдай се и ти малко

29.06.12
17:26

казано от Fundamental Guy на 29.06.12, 09:06:

Здравейте!
От 2 месеца карам по 3-дневен сплит и съм качил 2 килограма, но нещо не мръдвам напоследък. Къде греша? Стажът ми е 5 месеца някъде.
Цел: покачване на маса

Хапвай повече пилешки пържоли.

Гърди/Бицепс
Лежанка - 3 по 8 с едни и същи килограми или 12,10,8,8 с покачване на тежестта - кой е по-добрият вариант за целта
Сгъване на прав лост - въпросът ми е същият като за лежанката

Ами за лега,ако си стигнал сериозна тежест 60 кг и нагоре може 3х8, а в случай че е по-малка 40-50-55 кг ще ти помогне пирамидата да вдигнеш силата си и натрупаш повече маса.
А за сгъването с прав лост започни първо с 1 лека тежест за разгряване. После първа серия среднотежко с 10 повторения,втора и трета с максимума ти 6-10 повторения и може една последна с килограмите на първата и 6 до 10 повторения.

Да сложа ли и тяга? Всеки ми казва, че се дръпвало много с нея...

Започни тяга с леки килограми или хиперекстензии с тежест (дискове по 5, 10 или 15 кг) ,а след това продължи с тяга вместо хиперекстензиите.

Крака/Рамо
Клек - 15,12,10,8,8
Лег преса - 3 по 12

Можеш също така преди клека да направиш една разгряваща серия на легпресата с лека тежест и 20 повторения,а след това започваш клека.

01.07.12
21:36

казано от Миро на 29.06.12, 17:26:

Ами за лега,ако си стигнал сериозна тежест 60 кг и нагоре

Съжелявам за офтопика ,ама просто не мога.
Откога 60 кг се смята за сериозна тежест ?

01.07.12
22:53

казано от anton balabanov на 01.07.12, 21:36:

Откога 60 кг се смята за сериозна тежест ?

За 5 години стаж в залата,нямам спомен някой нов да е започнал с 60 кг на лежанката. Това мога да кажа по въпроса.

01.07.12
23:42

Това не ги прави сериозна тежест ;) А и той има 5 месеца стаж и не би трябвало да са му проблем.
Аз самият почнах с 2х10 на лоста (40 кг) за десетки, ама ми бяха леки и след няколко седмици вече слагах 70 кг за шестици. Лицевите и кофите дават доста сила, която се пренася и в залата.
Има доста природно яки хора, има и такива, тренирали други неща и съответно имат доста сила, която се пренася и при тежестите.

Иначе, аз съм за пирамидата, ама без намаляване на повторенията. Примерно 3х8, ама само последната с максимална осмица.
От друга страна, ако работната ти тежест наистина е 50-60 кг, няма много файда да правиш пирамида от сорта 40-50-60 кг.
Загряваш с 20 и 40 кг по няколко повторения и после слагаш 60 и правиш 2-3 тежки серии с нея, ще има повече ефект за силата и за масата. И като направиш примерно 3х8 с 60, слагаш 5 кг. и пак така.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.07.12 23:44.

02.07.12
09:13

казано от Петко К на 01.07.12, 23:42:

От друга страна, ако работната ти тежест наистина е 50-60 кг, няма много файда да правиш пирамида от сорта 40-50-60 кг.

Имах на предвид малко по-различен тип пирамида. Той прави примерно 10х55 кг и след това може да опита с 6-7 х 60 кг и 3-4 по 65 кг. Евентуално да опита 1-2 със 70. И голямата тежест ще стимулира увеличаване на силата. Голяма тежест е за един начинаещ,не става въпрос за напреднали с 1 година стаж. 60 кг може някой напреднал да ги вдигне с една ръка,а за един начинаещ да бъдат доста сериозна тежест. Не сте ме разбрали правилно. :)
Всичко това е условно. Не знам какви тежести използва автора на темата. Дали прави сериите с 40 или с 80 кг. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1