Нов съм. Моля за малко помощ в упражненията.

01.07.12
21:07

Така. На 14 години съм 173.5 висок и 57.5кг. Досега не съм тренирал сериозно и от една седмица започнах да правя лицеви опори(правилни, с широк хват- съжалявам ако съм объркал думата). Всеки ден правя 3x30 общо 90 всеки ден-сутрин, обед и вечер. Въпроса ми е какви други упражнения мога да правя за да развия равномерно и другите части на тялото (крака, корем, гръб... и ако може без тежести,че не ми се иска от малък с тях) и дали ще претренирам? Съчетавам го с плуване 1 път седмично. След лицевите опори не се чувствам преуморен. Имате ли и някакви препоръки откъм хранене? Благодаря!

Темата беше редактирана от Gerasim Penchew на 02.07.12 09:49.

http://www.bb-team.org/workout/4036_obshta-fizicheska-podgotovka-v-parka-ili-v-uchilishtniya-dvor

01.07.12
21:47

Ами аз ще го кажа за да не ти го кажат останалите - най-напред седни да почетеш в сайта има доста теми , статии и какво ли още не по тази и подобни теми. :)

Поздрави !!!

01.07.12
23:27

Имах предвид може ли някой да ми изготви програма за моята физика в домашни условия. Гледах програмите, но не разбирам коя е за моята възраст и коя е най-подходяща. Мерси предварително!

Нямаш ли възможност да се набираш някъде? Няма ли лостове или успоредки някъде наблизо?

04.07.12
08:53

Има да. Но като нямам още трен. програма не съмзапочвал с тях.

04.07.12
20:28

Ако искаш пробвай да тренираш понеделник, сряда и петък. Така ще имаш по един почивен ден между тренировките и два в края на седмицата.
Продължавай си с лицевите опори. Така както ги правиш са ти добре. Добави примерно 4х5 набиранки и пак толкова кофички. Набиранките ги прави с различен захват- тесен, нормален, широк. Лицевите можеш да ги правиш нормално, на юмруци, със събрани ръце. Така ще натоварваш различните мускулни групи. И за да не ти изостават краката - прави клекове. Тях си ги добавяш в програмата. Примерно 3х10. Включвай и коремни преси - 3х15 примерно.
Ти си преценяш вече по колко повторения можеш да правиш всяко упражнение. Това което казвам не е конкретни бройки, а ориентировъчни, защото не ти знам конкретното ниво и колко можеш да правиш.
Тая програма, съчетана с добро хранене би трябвало за начало да ти даде добри резултати.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1