Нужда от съвети и насоки

01.07.12
14:18

Здравейте,искам да започна един тренировъчен цикъл с базови упражнения,чрез които в комбинация с кардио активност,главно спринтове,лека-полека да започна да се преформирам,като не целя кой знае колко да покачвам тегло.Как ви се струва:
понеделник,сряда и петък- клек,лег,военни преси,набиране широк хват и всеки един от трите тренировъчни дни по едно асистиращо упражнение-евентуално за бицепс,трицепс,трапец..Главно се чудя дали да ги правя в кръг,или на сплит 3х10 всяко.Мисля да тренирам интензивно-не повече от 30 мин да ми е силовата тренировка,заедно със загрявката и стречинга след това.В 2 дни от седмицата бих добавил интензивно кардио.Главното ми питане обаче е дали ще ми стига времето от 1 ден почивка да възстановявам и трябва ли да добавя нещо със собствено тегло освен набиранията.Храненето ми ще бъде с умерено количество въглехидрати-около 2,5 гр на кг,протеина колкото мога и здравословни мазнини разбира се :) Моля ви за съвети и препоръчки,защото не мога да си организирам както трябва тренировката,а искам максимален ефект :)

01.07.12
22:20

Ами тя идеята ти за този тренировъчен цикъл не е лоша, ама за да може да ти се даде съвет или препоръка е добре да напишеш примерно на колко си, някакви мерки твои, от колко време тренираш. Защото така без информация за теб не може да се каже дали ще ти идва добре тая тренировка.

02.07.12
12:05

На 19 години съм,179 78 кг съм.Проблема ми е че силата ми в горната част на тялото е смешна-едвам правя едно набиране широк хват и 2-3 кофички..Иначе в краката съм здрав и това прави още по несиметрично тялото ми.На 62 бедро-95 ханш-80 талия и 101 гръдна..

02.07.12
22:07

Ами при това, което си описал мисля, че тая програма ще ти дойде в много. Мисля, че ще е по-добре да почнеш да тренираш главно с лицеви опори, набиранки(дори и по едно-две) не е проблем, кофички(колкото-толкова), а ако имаш възможност ходи на фитнес и тренирай ръката, рамото - бицепсови сгъвания с дъмбел, щанга, лежанка - колкото можеш. Клекове можеш да правиш, тяга също, особено щом краката са ти здрави. Но гледай първоначално да понаваксаш с горната част на тялото - тренирай ръка, рамо, гръб, гърди, за да можеш да поизравниш нещата и тогава вече клековете и тягата ще са ти добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1