Фитнес зала vs. домашно оборудване

DO

03.07.12
20:13

Малка форумна статистическа извадка,чиито резултати биха били любопитни.

Фитнес зала vs. домашно оборудване ?
Всяко със своите предимства и недостатъци,кое предпочитате и защо ?
Какви са ви месечните разходи за фитнес като цяло (посещение във фитнес зала,спортни суплементи - протеини,барове,бцаа и т.н. )?

03.07.12
20:51

Всичко тук е напълно индивидуално. Някои предпочитат да ходят на фитнес, други пък да тренират в домашни условия. Аз лично предпочитам домашното оборудване и изобщо колкото се може по-далеч от фитнеса. Стига човек да има желание и достатъчно финанси може да си създаде тренировъчна обстановка, където и да е, ако няма - тогава към фитнеса.

03.07.12
21:03

Аз си тренирам в моя си заличка.Взел съм си помещение,но не плащам наем.Голямо е,оборудвано горе долу добре.
Предпочитам го защото си тренирам сам.Не ми се налага да чакам никой,да слушам никой,дори и музиката си я слушам без слушалки,което си е удобство.Разходи имам само за добавки,но само необходимото за сега.Е естествено за оборудването се поохарчих малко,но най-много ми е мъка с тежестите.За сега съм се сдобил само с около 120 кг,но продължавам да ги допълвам по малко.Липсват при клека и тягата,но пък до сега тренирам само интензивно за топене на мазнини и не ми трябват повече.

03.07.12
21:39

И аз съм от домошарите. Има си предимства. Разбира се, има си и недостатъци.
Повечето зали разполагат с по-богато оборудване от домашното(ама не всички). Въпрос на възможности, но и не всичко е въпрос на оборудване. Наличието на тренировъчен партньор или треньор е най-големият плюс на тренирането в зала.

Като започвах да тренирам, бяхме група от няколко момчета и постепенно стана доста несериозно. Останах сам и така тренирах 2-3 години, докато не попаднах на добра компания, с която хем има приказка, хем тренировките са стегнати.

Ако второто е налице, няма нищо по-хубаво от атмосферата в залата - да има с кого да си кажеш две приказки. Затова и не предпочитам да тренирам сам (у дома).

Не ги разбирам и тези хора (пак в залата), които странят от каквато и да е комуникация - но това вече е субективно.

04.07.12
00:22

Аз вкъщи не мога да тренирам грам, няма земна сила, която да ме накара. Имал съм и не лоши тренировки вкъщи, но се броят на пръсти.
Отида ли в залата знам, че трябва да се бъхтя, въпрос на мотивация...
2,3,4 пъти седмично в залата - 5-10лв, останалото на стадиона и лостовете.
Суплементи, когато има кеш давам, като няма си питам шапката :)

HE

04.07.12
08:44

За момента фитнес зала. Момента в, който си купя къща, ще е пак фитнес зала, но у дома :D
Като пари не ми излиза много - месечната карта, добавки рядко и, ако ги разхвърляме по месеци /добавки се пазаруват веднъж годишно за целия период/ се получава по-малко от 100 лв. месечно.

казано от gotcha на 04.07.12, 00:22:

Аз вкъщи не мога да тренирам грам, няма земна сила, която да ме накара.

(y)
Поради същата причина предпочитам залата.

04.07.12
10:35

В работните помещения, които ползвам за офис и производство съм отделил една стая и съм си оборудвал доста приличен фитнес.
Предимствата на това са:
-Не се съобразявам с никой по никакъв начин.
-Никога не се налага да чакам за уред или тежести.
-Тренирам когато си поискам (Не рядко това се случва и след полунощ)
-Често се случва докато тренирам в почивките да работя :D
-Мисълта да легна там където са лягали и ляли пот всякакви мизерници винаги ме е ужасявала.
-Комуникацията с хора в момент на тренировка никак не ми липсва, даже напротив, и без това служебните контакти през деня ми идват в повече.
-Музиката е изцяло по мой вкус и когато ми избие не се притеснявам да я надуя колкото ми душа сака.

Вероятно има и още предимства, но това са основните. Единствения недостатък е това, че няма кой да ме пази при тежки серии, но когато човек си съобрази тренировките с това не е проблем.

Ако трябва да съм честен, предпочитам да тренирам сам или с ограничен кръг хора, най-добре един човек, максимум още двама-трима. Нямам проблем с мотивацията и тренировките извън зала са ми много по-приятни. Писнало ми е да се карам за лостове, тежести, да си търся пространство, да не ползвам магнезий, да ми се карат, защото си хвърлям щангата. Всичко,което ми трябва е олимпийски лост, рак стойка и 160 кила тежести. Ама няма :D

04.07.12
10:39

Ако имам възможност (т.е. да живея в къща) бих си направил домашен фитнес. Винаги тренирам най-добре като съм си сам, поради всички изброени от Valdis причини.

04.07.12
10:53

Това, което е описал Валдис, е почти същото като на Вик...прекрасно е, ако можеш да се раздвижиш в обедната почивка, или веднага след работа, без да ти се налага да пътуваш един час и да водиш борба за някой стенд, лост и т.н.
Отдавна избягвам конвенционални фитнеси, предпочитам щангистки зали и подобни:)
В нас имам всякакви уреди, халки на тръбата за топлата вода, паралети и пудовки на терасата:)...та, като ме мързи да се разхождам до зала, си тренирам вкъщи.

Подкрепям Хънтъра, ако някой ден имаме шанса да живеем в къща...ще има стаичка за йога, а в единия й ъгъл ще е щангисткия подиум със стойките:)

само залата ме мотивира,без телефоон,i-pod и секви там допълнения, в къщи има прекалено много неща които ме разсейват:)

04.07.12
16:12

Аз също предпочитам да си тренирам вкъщи. Обичам докато се чудя какво да правя да си пусна малко музика и да направя малко лицеви или да раздвижа дъмбела. Така много често се получава да правя 3-4 малки тренировчици на ден което ми харесва. От време на време обаче, когато отида до залата се натоварвам много по-качествено и тренировката е много по-пълна.

04.07.12
17:01

Когато се прибера и видя дивана и уредите (каквито и да са те), моментално ще избера дивана.
А й дори да вдигам дъмбелите на мъжа ми...я телефона ще звънне, я ще се сетя, че не съм извадила дрехите от сушилнята, я..ще си намеря някаква друга работа по средата на серията.
В залата, като гледам как някой е отдаден на тренировката си, се стягам и аз за да изкарам плануваното.

04.07.12
19:00

Тренирал съм и в къщи, и в зала и предпочитам залата. Поради изброените по-горе причини от разсейващ характер. Улавял съм се как като тренирам вкъщи по време на почивката се разсейвам и я удължавам - я видя някой як клип по тв-то, я звънне телефон, я нещо друго...
Също така една от целите на тренировката ми е да облекча психическото напрежение и стреса от работата - това се получава в залата, където концентрацията (респ.мислите) е фокусирана единствено върху лоста. Вкъщи няма как това да стане (освен може би както каза Valdis, ако тренирам посред нощ). Аз съм от тоя тип хора дето не са от най-комуникативните във фитнеса (на които се чудеше Димитър), но пък ми е много хубаво - в продължение на 2 часа без приказки, без мисли, без телефон, без нищо, което да те натоварва, освен килограмите - така чувствам истинския релакс.
Има и допълнителен + - залата ми е под блока, ако не беше знам ли как щях да мисля...

Мнението беше редактирано от Петър на 04.07.12 19:04.

04.07.12
20:10

казано от Десо на 04.07.12, 10:38:

Всичко,което ми трябва е олимпийски лост, рак стойка и 160 кила тежести. Ама няма :D

Ами, набави си. Вземи приложените по-долу и готово :D :D :D :D :D :D :D :D Шегичка :D :D :D

Също съм тренирала и вкъщи, и в зала. Мотивацията ми вкъщи е много по-слаба, но пък разправиите за лостове и уреди ми разказват играта на тренировките в последно време. Вярно, че заемам три от шест лоста :D :D :D Всъщност, ако имам достатъчно голям дом, с удоволствие бих инвестирала в една стая...с олимпийски лост, лост за набиране , рак стойка и лежанка :D Въпреки всичко предпочитам да тренирам вкъщи :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.07.12 20:13.

04.07.12
21:07

Фитнес зала.... ама в къщи :)
Понеже нямам, ми се налага да посещавам такава.

Мнението беше редактирано от Петко К на 04.07.12 21:07.

04.07.12
21:15

Два дъмбела по 12.5, пудовка 16 и 32, скоро и 24 и това ми стига.
Имам карта за фитнес, ама защо не си купих 24-ка пудовка с тези пари и да добавя малко :)

04.07.12
21:21

Имам ли място И финанси за един “power cage”, лост, халки и малко тежести ... както се пееше в една песен “Повече в зала няма да стъпи кракът ми!”

04.07.12
21:32

Гласувах за фитнес залата, въпреки, че близо 4г. тренирам у дома. Никого няма да убеждавам в нищо, само искам да кажа, че това, че се тренира у дома НЕ означава по-слаба мотивация!!! Напротив, аз съм максимално концентриран именно вкъщи.

04.07.12
22:32

казано от Стоянчо на 04.07.12, 21:32:

Никого няма да убеждавам в нищо, само искам да кажа, че това, че се тренира у дома НЕ означава по-слаба мотивация!!!

Да, де, ама е въпрос на човек :D

04.07.12
22:54

Ходя в зала единствено заради тежестите, у дома ми е достатъчна мотивацията, нищо не може да ме разсее когато тренирам, даже и у дома. Дразня се точно от това висене и чакане за лостове в залите.
Разполагам с пудовки 14 и 16 кг., лост за набиране, почти завършена БГ-торба и тренирам у дома с наличното. Как ми се иска и лост със стойка да си имааааааам (blush)

05.07.12
08:02

260 кг. тежести, олимпийски и два по- къси лоста, чувал, лост с две тръби за набирания, лежанка, горен и долен скрипец, две тръби с верига /место халки/ въже за набиране, въжета за скачане, гири за сянка, раница за тежести, кво още ... трупчета - тва откакто преди години гледах Де Франко - стоят неизползвани, няма кой да ги слага, шнорхел, ако искам да се правя на интересен с щипка за нос и лента за глава, макивари - две, чук - седмица, въжета за през кръста, за тежести с карабинери, дъмбели - два. Сигурно има и още... Това ми е оборудването, не е в къщи в отделно помещение. Най-ми е добре като тренирам на студено, сам, рано или късно, т.е. зимата. Комфортните тренировки, такива с групи, раздувки, гледане на мацки, говорене, дискутиране, зали не ме кефят - характер, поздрави

Залата винаги е за предпочитане, много ясно. Но за хора като мен, които нямат и минута свободно време, един гладиатор и комплект щанги и дъмбели върши все някаква работа и у дома. Поне спестявам час време в път до фитнеса и обратно.

28.06.13
09:28

Определено във фитнес залата :). Навън или вкъщи никакав шанс. Ходя в залата 6 пъти седмично, а месечните разходи са ми около 150лв за абонамент и добавки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1