Тефтерчето на Стоянчо

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.06.12
20:07

Днес съм на 1 салата, 200гр сурови ядки и 3 протеинови шейка. Няма тренировка.

следя ти дневника от известно време и мога само да те поздравя за резултатите, разликата е огромна и определено е към по-добро. БРАВО !!!

29.06.12
20:29

Благодаря! Резултатите са продукт на сравнително добре подбрана храна, в съчетание с кардио ориентирани тренировки - в началото ежедневен велоергометър, а след това само пудовки през ден. Опитах се да тренирам с пудовките всеки ден, но ми идва множко...

30.06.12
09:41

Днес - косене на трева...не с коса :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.06.12 09:44.

04.07.12
21:09

88кг. Става все по-трудно чистенето, но волята е над всичко! Всеки 500гр дават лека визуална промяна.

Днес:
1. 07.30 - доза протеин + диня със сирене
2. 12.30 - агнешка курбан чорба + 3 яйца по панагюрски
3. 18.30 - доза протеин
4. 20.00 - 2 домата със сирене, кашкавал, луканка

Течности - 2л. вода. 1 кафе, 1 фрапе

DE

05.07.12
00:07

Леле останах потресен,като ти видях последната снимка.Голямо браво имаш от мен,това се нарича човек с воля и ентусиазъм(предполагам).Продължавай в същия дух,доказа че можеш :)

05.07.12
18:28

Ами да, продължавам да топя докато не постигна това, което желая. За да не бъда голословен, пускам снимка на кантара, направена днес в 18.25. Фрапираща, предполагам, ще е разликата като пусна снимки преди и след... Но до тогава ще минат още месец-два.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.07.12 18:30.

Голям си. Поклон за трансформацията ;) Предмишниците ти мачкат, човек :)
Чак и аз се замислям да си закупя пудовки и да почвам да размятам ;)

05.07.12
22:58

Има още работа! Аз виждам нужда от сваляне на поне още 5кг, като предполагам, че най-добре ще изглеждам на 80кг...ще видим. Що се отнася до предмишниците - те генетично са ми заложени да вървят, никога през живота си не съм ги тренирал целенасочено. От пудовките усещам, че много хубаво се развиват раменете, поддържат бицепсите и трицепсите, а също така и еректорите. Абе хубаво е човек да има някоя пудовка под ръка :)

Днес:
1. 07.30 - 2 сандвича с хляб вита, шунка, кашкавал, луканка :) + 1 кафе
2. 12.00 - 150гр кашу. Тук дупката бе голяма, но нямаше ядове, не чувствах глад.
3. 18.00 - доза протеин - тренировка с пудовки, по време на която 1 исостар - доза протеин
4. 20.00 - 2 чушки, 1 домат, сирене, луканка

Течности - над 4л вода. 2 кафета.

07.07.12
23:00

87.5кг.

08.07.12
11:16

Търся си такава пудовка - http://www.kettlebellsusa.com/zoomify.asp?catalogid=271&img=assets/images/32-kg-1000dpi.jpg

Ако някой има представа откъде мога да си я купя/поръчам да ми доставят, нека сподели. Причината за търсенето ми е, че дръжките на най-разпространените у нас пудовки не са ми удобни при по-големите килограми (24 и 32кг.). Срещал съм да се предлагат у нас руски, стари пудовки, подобни на тази от снимката, но и те не са ми удобни, защото дръжката е на малко разстояние от гюлето и ми създават едно напрежение в китките.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.07.12 11:17.

08.07.12
17:31

Егати дефицитната стока... :)

Днес - почивен ден. Тренировка имаше вчера. Храната днес е доста странна, но като цяло се придържам към липсата на въглехидрати след закуска, т.е. закусвах пълнозърнести макарони със сметана и сирене (аз си го водя зареждащо хранене), към 13.30 - доза протеин, ок.15.00 обядвах рулца от раци с майонеза, объркана с к.мляко + задушени зеленчуци; 17.30 - доза протеин. За вечеря ще видя какво ще измисля.

Ще видя какво мога да направя по въпроса с пудовката.
В нашата зала наскоро докараха много и да не те излъжа (понеже от доста време не съм хващала пудовка и не им обръщам кой знае какво внимание), но май са с точно такива дръжки.
Ако е така, ще ти дам координати на собственика да разпитваш: )

08.07.12
21:59

казано от veronique на 08.07.12, 21:46:

Ще видя какво мога да направя по въпроса с пудовката.
В нашата зала наскоро докараха много и да не те излъжа (понеже от доста време не съм хващала пудовка и не им обръщам кой знае какво внимание), но май са с точно такива дръжки.
Ако е така, ще ти дам координати на собственика да разпитваш: )

Благодаря! :)

09.07.12
22:29

Кен

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.07.12 22:31.

11.07.12
21:08

Менюто днес:

1. 07.30 - 1 сандвич с луканка и 1 кафе + витамини и омега 3
2. 12.30 - пилешка пържола от бяло месо и 2 лъжици снежанка за гарнитура
3. 17.00 - 50гр сурово кашу
4. 20.00 - 1 риба “масловка” , 2 парчета диня и малко пъпеш

към 22.00 - тренировка.

11.07.12
23:24

Колко кг надолу ми трябват според вас, за да се изчистя прилично, без крайности.

12.07.12
00:07

Според мен вече ти трябват килограми нагоре по ръцете и раменете, но това е мое мнение, не се сърди.

4-5 вероятно

На 83-84 кг ще си доста добре.

12.07.12
01:51

ами да 4-5кг , но мазнините особено от коремната област са доста трудни за намаляване , така че според мен ще трябва някаква малко по-специализирана програма , по която да работиш

12.07.12
02:29

казано от Стоянчо на 11.07.12, 23:24:

Колко кг надолу ми трябват според вас, за да се изчистя прилично, без крайности.

На 80кг ще си прилично изчистен, 10-12%. Последните кг по-трудно падат...
Разсъжденията са на база личен опит при същите кг , височина и % мазнини г/д

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 12.07.12 02:31.

12.07.12
09:44

Макс 2 кила да свалиш имаш. Поне в коремната област де.
Я сподели правиш ли нещо целенасочено за нея ?

12.07.12
18:05

казано от dieseldriven на 12.07.12, 00:07:

Според мен вече ти трябват килограми нагоре по ръцете и раменете, но това е мое мнение, не се сърди.

Да, за това съм съгласен, но не е сега момента. Нека първо изчистя максимално и после ще мисля как да кача малко чиста маса. За целта ще има тренировки с по-тежки пудовки и по-млаък брой повторения. Към културистичен тип трениране надали ще прибягна на този етап.

казано от Херцог Трън на 12.07.12, 00:12:

4-5 вероятно

Сякаш и аз така мисля. Вече падат много трудно...

казано от Gerrard Liverpool на 12.07.12, 01:51:

ами да 4-5кг , но мазнините особено от коремната област са доста трудни за намаляване , така че според мен ще трябва някаква малко по-специализирана програма , по която да работиш

Все си мисля, че от кардио ориентирани тренировки по-специализирано за топене на мазнини няма :) Дай предложения. Но все пак говорим за топене на мазнини, а не за оформяне на коремна преса.

казано от James Hinks на 12.07.12, 09:44:

Колко точно казано - 2кг от коремната област :) То това си означава пак кажи-речи 5кг като цяло :) Целенасоченото за нея са суинговете - 4 серии по 50-60 повторения на всяка ръка. Отделно в тренировката влизат сначове, клиин енд джърк, хай пул.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.07.12 18:07.

16.07.12
12:23

казано от Стоянчо на 12.07.12, 18:05:

казано от James Hinks на 12.07.12, 09:44:

Колко точно казано - 2кг от коремната област :) То това си означава пак кажи-речи 5кг като цяло :) Целенасоченото за нея са суинговете - 4 серии по 50-60 повторения на всяка ръка. Отделно в тренировката влизат сначове, клиин енд джърк, хай пул.

Означава си точно 2 кила от там, не 5 от цялото тяло ;)
Обаче с едните суингове няма да стане...имам тамън към 3-4 идейки за упражнения с пудовките за коремния пояс, много яки...Лошото на най-ефективното от тях е, че малко е мор за паркета, но ако искаш да ти ги споделя ?
И да вземеш вече с 32ки да правиш, че да не ти отварят повече приказки на натрупване на маса ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.07.12 12:23.

20.07.12
13:56

казано от James Hinks на 16.07.12, 12:23:

Обаче с едните суингове няма да стане...имам тамън към 3-4 идейки за упражнения с пудовките за коремния пояс, много яки...Лошото на най-ефективното от тях е, че малко е мор за паркета, но ако искаш да ти ги споделя ?
И да вземеш вече с 32ки да правиш, че да не ти отварят повече приказки на натрупване на маса ;)

Сподели, разбира се! Относно паркета, няма ли начин да се предотвратят негативните ефекти? Аз и сега тренирам върху паркета, но не директно, а пудовките ги оставям на килима.

Относно 32 килограмовата пудовка, не ми трябваше много време от прочитането на поста ти до влизането на мухата в главата и съответно поръчката й днес преди обед :) Обаче ще ми бъде трудно... Зор виждах с нея и когато бях с 20 кила отгоре и дори тогава не си я бях купил. Затова ще подходя по-внимателно и бавничко. Та аз до сега, по време на чистенето, 24ката рядко я използвах... Но да кажем, че след свалянето и на “двата килограма само от корема” ще трябва да кача малко чист мускул.

П.П. край на морето, утре мерхаба София :)
П.П.2: любопитен съм дали успях да сваля още малко.

20.07.12
14:50

казано от Стоянчо на 20.07.12, 13:56:

Сподели, разбира се! Относно паркета, няма ли начин да се предотвратят негативните ефекти? Аз и сега тренирам върху паркета, но не директно, а пудовките ги оставям на килима.

Може, ако отдолу им сложиш нещо меко, примерно някаква гумена подложка, която да я залепиш с двойнолепепща лепенка, за да може да се маха лесно.

Заставаш като за лицева опора в горно положение, с пудовките в ръце. Тръгваш да се придвижваш напред като местиш разноименни крак и ръка, повдигаш ръката без да изпъваш крака, пускаш ръката, местиш другата ръка и другия крак. По 5-6-7 повторения на страна стигат ;) После се обръщаш по гръб, взимаш пудовките в ръце и с изпънати над главата ръце правиш 5-6-7(или колкото можеш) коремни преси.
Почвай и завършвай тренировкта с това...(devil)

Относно 32 килограмовата пудовка, не ми трябваше много време от прочитането на поста ти до влизането на мухата в главата и съответно поръчката й днес преди обед :) Обаче ще ми бъде трудно... Зор виждах с нея и когато бях с 20 кила отгоре и дори тогава не си я бях купил. Затова ще подходя по-внимателно и бавничко. Та аз до сега, по време на чистенето, 24ката рядко я използвах... Но да кажем, че след свалянето и на “двата килограма само от корема” ще трябва да кача малко чист мускул.

Качването на чист мускул ще подпомогне свалянето на килограмите от корема ;) Действай (muscle)

Горното упражнение става супер на пясък - вземи си пудовките на плажа (grin)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.07.12 14:50.

SO

20.07.12
14:52

казано от Стоянчо на 11.07.12, 23:24:

Поне 5кг но само сланина,изгубиш ли и 500грама мускул и ще ти трябват поне 6

20.07.12
15:13

А какво ще правиш с кожата,след като свалиш още кг...по снимките се вижда,че още сега се е поотпуснала по корема..?

Мнението беше редактирано от Jikata на 20.07.12 15:15.

На мен не ми се вижда възможно да се свалят 5 кг само мазнина и мускула да остане непокътнат , ама ако знаеш как точно става сподели.

SO

20.07.12
15:24

Да не съм клюкар:D

20.07.12
19:48

казано от Jikata на 20.07.12, 15:13:

А какво ще правиш с кожата,след като свалиш още кг...по снимките се вижда,че още сега се е поотпуснала по корема..?

Ами да ти кажа не ми е грижа кожата. Тя няма да тръгне да се вее, все пак съм свалил ок.20кг, а не 50. Предпочитам да съм на едни здравословни килограми отколкото да мисля за кожата.

20.07.12
19:55

казано от Владимир Димитров на 20.07.12, 15:20:

На мен не ми се вижда възможно да се свалят 5 кг само мазнина и мускула да остане непокътнат , ама ако знаеш как точно става сподели.

Начин има - един от вариантите с с помощта на забранени медикаменти. Другият е с перфектни хранителен, тренировъчен и суплементен режим. Лично аз няма да успея да стопя само мазно, затова ще дава фира и мускул, но не е проблем, егото отдавна съм го оставил на заден план. Промениха ми се приоритетите и до известна степен начина на живот. Достигайки да речем 82-3кг, след това ще изменя храната и работните тежести в тренировките - това ще възвърне част от загубената ММ. Ако сега използвам предимно 16кг пудовки и рядко 24кг, то по-натам с 16ките само ще загрявам, а предимно ще се ползва 24кг и 32кг.

20.07.12
20:00

казано от James Hinks на 20.07.12, 14:50:

Може, ако отдолу им сложиш нещо меко, примерно някаква гумена подложка, която да я залепиш с двойнолепепща лепенка, за да може да се маха лесно.

Заставаш като за лицева опора в горно положение, с пудовките в ръце. Тръгваш да се придвижваш напред като местиш разноименни крак и ръка, повдигаш ръката без да изпъваш крака, пускаш ръката, местиш другата ръка и другия крак. По 5-6-7 повторения на страна стигат ;) После се обръщаш по гръб, взимаш пудовките в ръце и с изпънати над главата ръце правиш 5-6-7(или колкото можеш) коремни преси.

Качването на чист мускул ще подпомогне свалянето на килограмите от корема ;) Действай (muscle)

Горното упражнение става супер на пясък - вземи си пудовките на плажа (grin)

Звучи доста интересно! Като се прибера ще пробвам упражнението. Само да уточним, повдигайки ръката се има предвид като ренегатско ли? В същото време разнопосочният крак е сгънат, така ли?

20.07.12
20:13

Поздрави от плажа! ;)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.07.12 20:17.

20.07.12
21:16

казано от Jikata на 20.07.12, 15:13:

Ето, със светкавица, за да се вижда добре кожата :) Не е фатално това, което е в повече. Стегнал съм се, но именно така се вижда излишъкът. Най-добрият ми приятел, който живее във Франция, свали от 150 до 90кг и при него бе наложителна хирургическа интервенция за изрязване на излишната кожа. При мен не смятам, че подобна намеса е необходима или ще бъде необходима след като сваля още няколко килограма.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.07.12 21:18.

20.07.12
21:25

При теб дори може да свие по естествен път...не е много,въпросът е,че с годините тази способност на кожата намалява.Можеш да помислиш за някакви кремове евентуално,да спомогнат за това!

Мнението беше редактирано от Jikata на 20.07.12 21:26.

20.07.12
21:25

Къде точно се намира тая излишна или увиснала кожа, че не я виждам? Аз мисля, че трябва да налееш мускул в пояса. Аз дето съм яко мазен и ми се вижда горния ред от плочки.

21.07.12
18:15

казано от Old Timer на 20.07.12, 21:25:

Къде точно се намира тая излишна или увиснала кожа, че не я виждам? Аз мисля, че трябва да налееш мускул в пояса. Аз дето съм яко мазен и ми се вижда горния ред от плочки.

Не ми се налива особено мускул в пояса, че бая се разширявам в анфас (виж по-горна снимка) - талията ми е широка, ген :) В профил това не се вижда. Така де, аз също искам и ще работя в тази посока - да кача чист мускул, по малко и равномерно.

П.П. Претеглих се - 87кг. с обилна закуска и обяд в Щастливеца (Търново :) ). Т.е. все нещичко съм свалил за 1 седмица море. Ще чистя още 2-3-4 седмици за да паднат още 2-3 кила. След това промяна в хранителния и тренировъчен режим.

23.07.12
08:49

казано от Стоянчо на 20.07.12, 20:00:

казано от James Hinks на 20.07.12, 14:50:

Звучи доста интересно! Като се прибера ще пробвам упражнението. Само да уточним, повдигайки ръката се има предвид като ренегатско ли? В същото време разнопосочният крак е сгънат, така ли?

Да, то по принцип трябва да я повдигнеш в страни, но...като за ренегдаско е по-лесно и по-изпълнимо. Кракът сгънат, пуснеш ли ръката тогава разгъваш крака.
Гарантирам ти много зор...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.07.12 15:34.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1