Дневникът на Мишана

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.07.12
23:30

Правиш ли разлика между това кои храни съдържат въглехидрати, кои протеини ?
Вярно, че е важно в какъв план се развива диетата за по-дълъг период от време, ама братче ти имаш 5 грама протеин и сигурно 100 150 + въглехидрат .

04.07.12
23:40

Протеина ми за днес е омоло 50, въглехидратите около 100. Днес просто така се случи с храната, утре съм на пилешки пържоли.

04.07.12
23:45

Значи си изяла общо към 300 грама сирене и кашкавал ? То дали всичкото ти сирене в хладилника е толкова.
Сега разбираш ли защо са за предпочитане месото и яйцата ? Ядеш по-малко, получаваш повече.
Разбирам, че може да ти е скъпо да ядеш месо примерно, ама поне там някое яйце на ден.

Мнението беше редактирано от Madboy на 04.07.12 23:46.

04.07.12
23:57

Е то сиренето и кашкавалът са по-скъпи от месото.

05.07.12
01:58

Не, че ми идва скъпо, просто се опитвам да разнообразявам с храната. Утре съм на месце.

05.07.12
02:03

казано от Миш  Мишана на 05.07.12, 01:58:

Не, че ми идва скъпо, просто се опитвам да разнообразявам с храната. Утре съм на месце.

Ако полезните и свестни храни не ти омръзват няма смисъл да ги разнообразяваш.

05.07.12
03:04

Е писва всеки ден пържоли... За днес добавям няколко сливи и дълга разходка.

Мнението беше редактирано от Миш Мишана на 05.07.12 03:05.

05.07.12
09:00

казано от Миш  Мишана на 05.07.12, 03:04:

За днес добавям няколко сливи

E , пак месо ! :D (Извинявам се , не се здържах :x)
Дневника се очертава интересен ! Щом за един ден се изписа толкова ... Вижда се , че има желание , но май има и капка твърдоглавство :)

05.07.12
15:14

За днес:
14:30 - 1 пилешка пържола с мед и зехтин на фурна, 2 големи сварени яйца, около 50гр кашкавал и още толмова сирене, 1 филия хляб и една малка круша ;)
По-късно ще добавя тренировката.

Оп, тук вече се появи едно читаво хранене!
Екстра!

05.07.12
17:30

Честит дневник!
Кажи ми как ги правиш тези фокуси за 2 месеца да свалиш от 65 на 58 кг??? Това ми се струва абсурдно. Не видях да тренираш всеки ден, а и ако храната ти е била почти същата като сегашната - без почти никакъв протеин и с толкова много въглежидрати как стават тези чудеса

05.07.12
22:05

Всъщност ги свалих за точно 3 седмици, просто така написах, защото тренирам от 2 месеца. Това изобщо не е чудо, а плод на усърдна работа и подходяща диета. Храната ми не беше като сегашната. Не ям както повечето тук - “8 яйца за закуска”, “месо по 9 пъти на ден” и задължително за десерт - тортичка. Наблягах на плодове и зеленчуци, имах две хранения (сутрин и вечер), понякога си позволях белтъци на сварени яйца или сирене и кашкавал, но в малки количества. Не ми спря цикъла, косата си ми е на главата, нито разни други здравословни проблеми, за които прочетох из дневниците. Дори, когато започнах диетата спрях цигарите (а уж се напълнявало). Като чета тук повечето свалят по 5кг за година, което на мен ми се струва странно, но те си знаят. Тренирам 6 пъти в седмицата, не знам как реши, че не го правя всеки ден. Мускулния разпад, до който води “неяденето” и тренировките не съм го видяла. Дори се оформих доста, приемах БЦАА в малки количества. Имам да свалям още и сега го правя, но с малко по-различна диета.

05.07.12
22:13

Тренировката днес: гръб и бицепс, корем
В суперсерии: 5 на брой
Горен скрипец - пред гърди - 20 с 20кг
Горен скрипец - зад врат - 20 с 20кг
Придърпване на долен скрипец към корем - 15 с 15кг
Навеждане с прав лост - 20 с 20кг
Хиперекстензии - 15
Бицепсово сгъване от стоеж - по 20 на ръка с 3кг
Бицепсово сгъване с ЕЗ-лоста - 15 с лоста
Скотово сгъване - 10 на ръка с 3кг
Коремни преси - 30 с 5кг
Повдигане на краката от вис - 10
Наклони встрани - 15 с 10кг

05.07.12
23:21

Днес направих 1 импровизирано протеиново десертче.

05.07.12
23:45

казано от Миш  Мишана на 05.07.12, 22:05:

Не ям както повечето тук - “8 яйца за закуска”, “месо по 9 пъти на ден” и задължително за десерт - тортичка

:D

05.07.12
23:49

Всъщност ги свалих за точно 3 седмици, просто така написах, защото тренирам от 2 месеца. Това изобщо не е чудо, а плод на усърдна работа и подходяща диета. Храната ми не беше като сегашната. Не ям както повечето тук - “8 яйца за закуска”, “месо по 9 пъти на ден” и задължително за десерт - тортичка. Наблягах на плодове и зеленчуци, имах две хранения (сутрин и вечер), понякога си позволях белтъци на сварени яйца или сирене и кашкавал, но в малки количества. Не ми спря цикъла, косата си ми е на главата, нито разни други здравословни проблеми, за които прочетох из дневниците. Дори, когато започнах диетата спрях цигарите (а уж се напълнявало). Като чета тук повечето свалят по 5кг за година, което на мен ми се струва странно, но те си знаят. Тренирам 6 пъти в седмицата, не знам как реши, че не го правя всеки ден. Мускулния разпад, до който води “неяденето” и тренировките не съм го видяла. Дори се оформих доста, приемах БЦАА в малки количества. Имам да свалям още и сега го правя, но с малко по-различна диета.

Споко, има време и за всички негативи, не може само хубавитe неща :D
Продължавай си по плана, ще ми е интересно къде ще си след половин година. Имам някакво предположение, ама не искам да съм лош пророк.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.07.12 23:49.

05.07.12
23:59

Естествено и негативизъм, е добре... според доста от изчетеното се подразбираше, че ще ми спре цикъла веднага и други такива бързи последствия... да видим и след половин година тогава :)

Говориш малко на едро, а сарказмът ти беше на изключително погрешно място...
Мускулен разпад? Преди 2 месеца си започнала да тренираш - колко мускулатура си имала, та да се разпада?
Да намалиш теглото си с 10% за 3 седмици не е особено здравословна идея.

Както и да е... заблудил съм се. Карай както си знаеш.
Никой не е минал по този път без да си плати сметката. Само имай търпение.
Въпросът е след няколко месеца на такъв режим ще имаш ли очи да бъдеш честна с нас.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.07.12 01:00.

06.07.12
01:05

казано от Кольо Пияндето на 06.07.12, 00:55:

Говориш малко на едро, а сарказмът ти беше на изключително погрешно място...
Мускулен разпад? Преди 2 месеца си започнала да тренираш - колко мускулатура си имала, та да се разпада?
Да намалиш теглото си с 10% за 3 седмици не е особено здравословна идея.

Както и да е... заблудил съм се. Карай както си знаеш.
Никой не е минал по този път без да си плати сметката. Само имай търпение.
Въпросът е след няколко месеца на такъв режим ще имаш ли очи да бъдеш честна с нас.

Леле, Коле, писах 5 пъти и трих 5 пъти, и накрая се отказах да пиша. За сметка на това си казал ТОЧНО това, което писах и трих, само дето си малко по-дипломатичен.

@Мишана, за к’во ти е тоя дневник. Ти не желаеш съвети. Идваш и се подиграваш. Дотук само арогантност и сарказъм. Да, наистина, карай така. Щом ти е добре. Мен лично не ме интересува какво ще стане, не за друго, а защото знам. Не си първата, последната също. Айде, успех с целите.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.07.12 01:20.

06.07.12
01:27

Мускулна маса имам. Тренирала съм боен спорт, а там тренировките са доста тежки и изграждащи тялото. Когато излиза, че всъщност грешите и веднага скачате. Резултата е пред вас и вие пак не го приемате. Исках да отслабна. Отслабнах. Имам ли здравословни проблеми. Нямам. И вие какво? Ще имаш. Грешно впечатление май съм имала за някои от вас :) Аз не искам да имам големи мускули, с цялото ми уважение, но тук има момичета с по-големи ръце от повечето момчета. И да не съм груба, но някои приличат на мъже, буквално, но тяхна си работа. Аз не коментирам в дневници без да знам какво пиша. А колкото до коментара, че съм арогантна...мне, просто си защитавам мнението. И ако ви интересува имах изключителни тежки първи дни на цикъла, буквално ревах и не можех да мръдна. След като свалих килограмите вече на първият ден не съм на 4 Аулина, а съм в залата.

06.07.12
01:47

Щом всички освен теб твърдят нещо, не допускаш ли да има някакъв супер минимален шанс те да са прави?

06.07.12
01:57

До сега каквото съм прочела из дневниците, всички казват, че като не ядеш и веднага започват проблемите. При мен не стана и сега какво казвате? Ще стане след 6 месеца. Ако и тогава не стане, какво? Ще кажете, ще се проявят след 5 години ли? На черното казвате бяло...

06.07.12
02:04

А ти случайно прочете ли при другите момичета кога се появиха проблемите, май не си обърнала особено голямо внимание? Не си единичен случай...ще се научиш, ама по трудния начин ;)

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 06.07.12 02:04.

06.07.12
02:20

Не исках да изпадам в такива подробности, но явно си знаеш твоето. Имаше 1 период в който бях с доста по високо тегло от тези 65 килограма, за които споменах. Веднъж просто си казах няма да ям и така стоях гладна доста време. На няколко дни хапвах по малко. Така за месец някъде свалих 10 килограма. Повярвай ми това беше преди около 2-3 години. Тогава нямах проблеми със здравето, след 6 месеца нямах и сега нямам! Имам една приятелка, която беше с много високо тегло. Каза ми, че ще яде само моркови докато не отслабне - тя наистина не ядеше друго. От ден на ден тя изглеждаше все по-добре и по-добре. Когато я питах “добре как така само моркови ядеш нищо ли ти няма” (вече се бях притеснила) отговора и беше “единственото нещо което ми става е това, че доста момчета взеха да ме харесват”, а да и не беше плешива ...още не е. За това вярвам на това, което виждам.

казано от Миш  Мишана на 06.07.12, 02:20:

..... Така за месец някъде свалих 10 килограма.. нямах и сега нямам! Имам една приятелка,... че доста момчета взеха да ме харесват”...

Здравей!
Аз рядко пиша, но понеже този казвал едно, онзи друго, а пък аз най-добре си знам -  виждам, че се пързаляш  по изключително опасна плоскост..да добавя и аз 3-4 изречения -
- живота не продължава 6 месеца или 2 години... а много повече / всички се надяваме/ мисли с преспектива, а не за 2 те гаджета, дето ще те харесват за 2 седмици ;
- ако всички проблеми се решаваха с неядене, децата на Африка щяха да са най-здравите - виж погледни пак някои клипчета в нета на тези деца и си помисли;
- аз съм свалил доста /в пъти/ повече от 2, 3, 10 кг - досега с неядене не ми се е получавало в дългосрочен план;
- имам близка , която доста време - мисля 3-4 години близо успя да изкара доста малко или почти с никаква храна - и тя беше приятно закръглена, отслабна, стана страшна “мацка”...продължи да отслабва, докато в един момент организма се разболя до толкова, че изпадна между живота и смърта за 4-5 месеца, от които няколко на легло, години рехабилитация и сега е добре - с увреждания за цял живот - та помисли пак, преди рецептата с морковите.
Поздрави и успех

06.07.12
08:20

4 аулина само заради един мц?! На лекар ходила ли си тогава, да каже каква е причината? За мен това е доза обезболяващи за бъбречна криза в комбинация с раждане ... на слон.

Да, негативните последици от нездравословното и бързо сваляне на килограми не са се проявили, защото 2 месеца е кратък период.
А и твоят организъм е млад и силен и по-лесно може да се справи с подобни стресови ситуации.
Но всичко се натрупва във времето и в един момент нещата могат да се обърнат.
Дано не стане така, но аз лично не съм виждала подобно нещо.
Не си мисли, че тук сме злобни и нападателни - няма такова нещо и няма за какво да злобеем. Лично аз поне. Просто малко или много всеки от нас се е сблъсквал с тези проблеми от личен опит или като страничен наблюдател.
При мен важат и двете.
Проблемите ми се появиха не 2 месеца, или 2 години, а около 4 години след кофти хранене и рязко отслабване. И все още понякога (вече 9 години) се боря с тях.
И съдейки по снимката, която си сложила като аватар - не, нямаш мускули. Не и такива, каквито си мислиш.
Поздрави и успех и не приемай всичко като “злобна нападка”, а се замисли. Не отминавай с лека ръка.

06.07.12
08:56

Не ям както повечето тук - “8 яйца за закуска”, “месо по 9 пъти на ден” и задължително за десерт - тортичка.

Това не е защита на мнение, а арогантност и сарказъм, и погиравка. Ама ти си знаеш.

06.07.12
09:10

veronique, аз не искам големи мускули. Както казваш за твоите проблеми преди 10 години за абитюрентския си бал сестра ми отслабна по същия начин. Толкова не ядеше, че искаха да я водят на лекар. Мога да те уверя, че тя свали страшно много за много кратък период от време и никога е нямала подобни проблеми.

Мнението беше редактирано от Миш Мишана на 06.07.12 09:17.

казано от Миш  Мишана на 06.07.12, 01:27:

Мускулна маса имам. Тренирала съм боен спорт, а там тренировките са доста тежки и изграждащи тялото.

Това, че си тренирала боен спорт, е чудесно. Тялото, обаче, няма склонност да поддържа мускулатура, която не му е необходима, т.е. след прекратяване на активната спортна дейност мускулната маса намалява, при това не особено бавно. Нормално е - много мускулатура значи голям разход на енергия и градивен материал, а в както знаем Природата не търпи разхищения. От друга страна - ако си имала достатъчно мускулна маса най-вероятно нямаше да имаш нужда от намаляване на телесните мазнини. Активният начин на живот (редовни тренировки и хубава храна) нямаше да доведе до ситуация, в която да е нужно да се отслабва.

Когато излиза, че всъщност грешите и веднага скачате.

А дали е сигурно, че грешим?
Имаш опит само от ударно сваляне с глад. Някои хора тук имат и друг опит.

Резултата е пред вас и вие пак не го приемате. Исках да отслабна. Отслабнах.

Въпросът е не дали си отслабнала, а как е станало това.
Има здравословни и нездравословни начини да постигнеш този ефект. Това се опитваме да ти кажем.

Имам ли здравословни проблеми. Нямам. И вие какво? Ще имаш. Грешно впечатление май съм имала за някои от вас.

Тук не съм съгласен - ние сбъркахме в преценката си за теб.
Решихме, че си готова да направиш нещо хубаво за себе си.

Аз не искам да имам големи мускули

Не можеш да ги имаш.
Най-малкото нямаш хормоните за това. Не е толкова лесно да имаш големи мускули.

А колкото до коментара, че съм арогантна...мне, просто си защитавам мнението.

Защитаваш мнението си със сарказъм и подигравка. Well done!

казано от Миш  Мишана на 06.07.12, 02:20:

Веднъж просто си казах няма да ям и така стоях гладна доста време. На няколко дни хапвах по малко. Така за месец някъде свалих 10 килограма. Повярвай ми това беше преди около 2-3 години. Тогава нямах проблеми със здравето, след 6 месеца нямах и сега нямам!

А защо сега отново имаш нужда от намаляване на теглото?

Аз бях до тук, нямам с какво да ти помогна, докато ти гледаш по този начин на нещата.
Любомир, Петър и veronique са ти казали МНОГО истини.

Успех с вечното гладуване и вечната борба с кантара.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.07.12 09:15.

06.07.12
09:15

Имам нужда от сваляне, защото искам да стана още по-слаба, не защото съм много дебела или нещо.

СГ

06.07.12
09:19

От всичко написано до тук се сещам за един стар виц :
Кара си една мутра черното бмв по магистралата и слуша радио. Изведнъж прекъсват предаването за извънредно съобщение : “Внимание, току що получихме информация, че един луд с черно бмв кара с 200 в насрещното платно по магистралата!”  Мутрата с невъзмутим глас казва:  -” Да бе, един! Те сички са у насрещното!”   
Миш, можеш да правиш каквото си поискаш с тялото си, естествено то си е твое. Но не виждам защо трябва да нападаш момичетата тук, които се борят здраво да постигнат целите си. Би трябвало да имаш поне малко уважение към труда и опита им, независимо дали искаш да приличаш на тях или не. Все пак нали това е целта - обмяна на опит.

06.07.12
09:25

Не сте ли се замисляли, че проблемите ви може би идват от рязкото сменяне на диети. Високо мазнинна, ниско въглехидратна и други подобни, това е един огромен стрес за тялото особено ако до вчера си яла по 1 банан и започнеш високо мазнинна диета. Опитайте да поразмишлявате и над мнението на други също изпитали го на себе си или околните.

казано от Миш  Мишана на 06.07.12, 09:25:

Не сте ли се замисляли, че проблемите ви може би идват от рязкото сменяне на диети. Високо мазнинна, ниско въглехидратна и други подобни, това е един огромен стрес за тялото особено ако до вчера си яла по 1 банан и започнеш високо мазнинна диета. Опитайте да поразмишлявате и над мнението на други също изпитали го на себе си или околните.

Оп, момент.
Първо - къде видя рязко сменяне на хранителни режими?
Второ - човек, който редовно сваля тегло с ударен глад, говори че ние имаме проблеми със стреса за организма, причинен от хранителния режим... малко е несериозно това, недей така.

06.07.12
09:34

но тук има момичета с по-големи ръце от повечето момчета. И да не съм груба, но някои приличат на мъже, буквално, но тяхна си работа. Аз не коментирам в дневници без да знам какво пиша. А колкото до коментара, че съм арогантна...мне, просто си защитавам мнението. И ако ви интересува имах изключителни тежки първи дни на цикъла, буквално ревах и не можех да мръдна. След като свалих килограмите вече на първият ден не съм на 4 Аулина, а съм в залата.

Е, да 34см ми е ръката, признавам си, имам си и малко мазничко, ама всичко с времето си.
Да ти кажа, че откогато имам мускули май нямам тоя проблем с цикъла, дето ти го имаш, ама явно защото от мускулите ставам мъж, няма как да е от това, че се храня здравословно и тренирам редовно.
Благодаря, че ме светна.

06.07.12
09:41

Puppy, аз също нямам проблем вече. И ръката ми не е 34 ...малко ми е множко за жена.

Кольо, моля те кажи ми че не е така. Стоиш повече врема от мен тук ...кажи ми че хората постоянно не правят такива неща с телата - постоянна смяна на диети.

06.07.12
09:44

@Снежина, любимия ми виц ЕВЪР!!!!

А ти малка героиня, не си ли се замисляла, че ние много преди теб сме се замисляли и сме пробвали 100 неща...:)))

А с това изказване “искам да стана още по-слаба” просто обезмисли всичко, не заслужаваш и грам вниманието на хората...щом и карфицата се разписа, значи дразниш бая.

Дали сме негативни, позитивни, то си е за наша сметка...също за твоя, са тия каламбури в главата ти.

Какво последно??? Искаш да растеш силна и красива жена, или искаш да си скини фет бич и да си дрънчат кокалята...защото аз не можах да те разбера.

И искаш ли наистина мнението на някой, или дойде да се похвалиш и да си позапълниш времето?

06.07.12
09:46

казано от Миш  Мишана на 06.07.12, 09:41:

Puppy, аз също нямам проблем вече. И ръката ми не е 34 ...малко ми е множко за жена.

Кольо, моля те кажи ми че не е така. Стоиш повече врема от мен тук ...кажи ми че хората постоянно не правят такива неща с телата - постоянна смяна на диети.

ДИЕТА?? Диета е това, което четеш в Космополитан, тук хората спазват хранителни режими.
Разликата е огромна.

06.07.12
09:49

Slavko, моля те започни да четеш имам чувство че пишете ей така. Ако исках да съм скелет нямаше да тренирам и нямаше да гладувам само 2 седмици.

06.07.12
09:53

Puppy цитирам дословно от тълковния речник... диета - Специален режим на хранене

Мнението беше редактирано от Миш Мишана на 06.07.12 09:55.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1