Дневникът на Мишана

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.07.12
21:38

Здравейте! Доста време прекарвам във форума тук, та реших и аз да си направя дневник. Да видим дали повече одобрение или критика ще получа :). Надявам се и на качествени съвети разбира се. Що се отнася до мен, благодарение на два месеца фитнес и диета от 65кг ги докарах до 57-8. И разбира се като видях резултата се поотпуснах и спрях да свалям. Висока съм 160 см. и  съм на 20 години. В момента не работя, т.е стоя си по цял ден в нас, понякога на разходка или плаж, и тренировките. Колкото до храненето, понеже съм в процес на сваляне (чистене) съм спряла сладките неща, снаксове и другите им производни.

От вчера се храня така: 1 ядене на 24 часа, което да ми достави нужните вещества, а през останалото време си позволявам умерено количество ядки и плодове (фастинг). Това ще трае 14 дни, след което си нормализирам режима.
От днес започнах със супер серии за по-голяма интензивност на тренировките.

Цели: като се погледна в огледалото, да харесам това, което виждам, т.е стапяне на излишните мазнинки и оформяне на мускулите.

Ако съм пропуснала нещо, питайте. :)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 06.07.12 20:39.

03.07.12
21:45

Днес:
Хранене:
14:00ч. - 150г макарони с кетчуп, сирене и кашкавал
18:00ч. - изпих един фат бърнер и след това тренировка
21:00ч. - няколко сини сливи и 50г ядки
23:30ч. - още няколко сини сливи и 50г ядки

Тренировка: гърди и трицепс
В супер серии - 5 на брой
Пек-дек - 15 с 10кг
Флайс - 15 с 3кг
Разгъване на горен скрипец - 15 с 10кг
Пускане на дъмбел зад врат - 15 с 7,5кг
Френско с щанга - 15 с лоста

След това в супер серии - 6 на брой
Коремни преси с 5кг - 30
Повдигане на краката от вис - 10
Накланяне в страни с 10кг - 15

Мнението беше редактирано от Миш Мишана на 04.07.12 00:59.

04.07.12
08:34

Фет бърнара защо преди тренировка?
Доколкото знам се пие сутрин на гладно, или ти пиеш по няколко дози - сутрин и преди тренировка?

04.07.12
10:34

Финансово ми идва тежко да го пия два пъти дневно. Иначе дозата му е сутрин на гладно и преди тренировка.

Да наричаш фастинг период, в който ядеш плодове и ядки... меко казано странно ми се вижда. ;)
Не ми харесва и идеята след тренировка да ядеш само плодове и ядки.

04.07.12
11:53

Добре, да го наречем полуфастинг. А плодовете и ядките след тренировка няма да ми се отразят зле за известно време. Все пак имам 1 качествено хранене през деня.

04.07.12
11:58

Аз пък не виждам нито 1 хранене което да ти достави каквото и да било, да не говорим за протеин.

04.07.12
12:01

След малко примерно ще хапна варен ориз със зеленчуци, може и парче сирене или кашкавал. И макароните със сирене и кашкавал ако не протеин, какво са?

Мнението беше редактирано от Миш Мишана на 04.07.12 12:02.

04.07.12
12:06

Ми ако сиренето и кашкавала са от магазин и са с неясно съдържание - може да се окаже, че си хапваш въглехидрати и растителни мазнини

04.07.12
12:11

Не всички разполагаме с баба и дядо на село, които да ни снабдяват с домашно мляко, така че да, от магазина са, но смятам на утвърдени марки. Да не изпадаме в подробности. И добре, ако сиренето и кашкавала са съмнителни, с какво да се храня, което не е?

04.07.12
12:13

Месо?

04.07.12
12:17

Месо и яйца бе моме, месо и яйца. И Риба, консерви риба, печена риба, пържена риба, риба на фурна ... все протеин ;)

04.07.12
12:20

Хаха. Да, ама са от същия магазин. Дали месо и яйца, или сирене и кашкавал, шанса да са пълни с химия и нишесте е еднакъв. Рибка от консерва ядох в понеделник, а месо - просто така се случи тези дни. Утре евентуално ще замезя с нещо и яйчица ;)

04.07.12
12:25

Миш,
чета в интрото ти, че доста време прекарваш във форума, би ли споделила как точно? Какво си прочела, какво те е впечатлило, какви изводи си си направила, промени ли ти се мнението по някакви въпроси?

04.07.12
12:31

Главно прекарвам времето си в раздел “Дневници”. Събирам впечатления кое как и защо влияе на различните хора. Прочела съм и доста статии и продължавам да чета. Главно чета за хранителната култура, за различни режими, хранителен състав и пр. Честно казано преди си нямах понятие от протеин, въглехидрати и т.н. Мислех, че само калориите са важни. И в интерес на истината не знаех, че е от толкова голямо значение с какво точно се храним. А защо питаш?

04.07.12
12:42

Ами питам, защото виждам, че много умни мъже ти дават умни съвети, а ти почти не ги отразяваш...
По повод на това, че казваш, дали е месо или сирене, не се знае дали има нишесте или химия, купувай сурово месо и си го приготвяй, докато ако разчиташ само на сирене, и ако то не е безбожно скъпо, няма голяма гранция, че не е пълно с растителни мазнини...Ползите, които ще имаш за задравето си от приема на месо ще надминат евнтуално някакви вреди, така че спокойно си го яж.
В никакъв случай не ти казвам да приемаш съветите без да разсъждаваш, но има някои елемнтарни неща, като това, което споменах.

04.07.12
12:49

Хора, спокойно :). Просто така се случи тези два дни да не ям месо, по принцип си хапвам месце и то добре. Колкото до сравняването на сиренето с месото, Недд каза, че не мога да се доверя на млечни продукти от магазина, т.е ако не мога на тях, значи и на месо не мога. За това ставаше дума. Както и да е. Така като няма от къде другаде да се снабдявам с хранителни продукти, ще се доверя на хранителните вериги. :))

04.07.12
13:38

казано от Миш  Мишана на 04.07.12, 12:20:

Хаха. Да, ама са от същия магазин. Дали месо и яйца, или сирене и кашкавал, шанса да са пълни с химия и нишесте е еднакъв. Рибка от консерва ядох в понеделник, а месо - просто така се случи тези дни. Утре евентуално ще замезя с нещо и яйчица ;)

Усети ли каква голяма глупост каза ?
Шанса яйцата да са пълни с нишесте просто е 0 :D
Да не говорим ако сиренето е солено каква водна задръжка става , сменяй сиренето и кашкавала с месо и яйца и си готова

Мнението беше редактирано от Madboy на 04.07.12 13:42.

04.07.12
13:41

Визирах месото, не яйцата.

04.07.12
13:44

В случая не говорим какво друго освен протеин има в месото, но в сиренето най-вероятно и това няма .

04.07.12
13:48

Нека не изпадаме в безсмислени спорове, твърдейки неща, които нямат доказване. Нещо дошло от място различно от баба на село, няма как да знаем съдържанието му. Това е. Примиряваме се и ядем каквото има...

04.07.12
14:09

казано от Миш  Мишана на 04.07.12, 13:48:

Примиряваме се и ядем каквото има...

Ти се примиряваш и ядеш каквото има, не ние :)
Което според мен е грешка, но ти си знаеш. Явно няма смисъл да ти се дава акъл.

04.07.12
14:10

Добре, искам да ям качествено сирене, в което има само сирене. От къде да се снабдя?

04.07.12
14:12

Покрай месото и малко антибиотици и разни други отрови за разкош. Каква е гаранцията за качествено месце в наши дни. И то като се почне - нищо сигурно от магазина няма, собственото производство си е най-добре, ама избягахме от селата - та сега си милеем за тях.

Днес съм черногледа, личи ми :D

04.07.12
14:13

Да опиташ да си го направиш сама, но аз лично не бих се занимавал, за това и сиренето ми въобще не е в основната храна.

04.07.12
14:17

За направата на сирене трябва мляко, което идва от къде? Дам, магазина. Пак под въпрос. Няма шанс да избягаме от изкуствените храни, освен ако не си направим ферма. В противен случай, четем етикети, сравняваме цени и се надяваме на най-доброто. :)

04.07.12
14:19

Добре бе мишано, приеми го така МЕСО + ЯЙЦА+Риба  (каквито и да са ) => от сирене и кашкавал. Така достатъчно ясно ли е ? :D (Поне според мен)

Мнението беше редактирано от Madboy на 04.07.12 14:22.

04.07.12
14:19

Това е така, но това което се опита да ти обясни Madboy е, че ако си купуваш сурово месо, поне виждаш че е месо и знаеш горе долу колко протеин има в него. До като в сиренето което купуваш може изобщо да няма мляко :) Та избери по-малкото зло и замени като основна храна сиренето с месо и яйца :)

04.07.12
14:21

казано от NeDD на 04.07.12, 14:19:

Това е така, но това което се опита да ти обясни Madboy е, че ако си купуваш сурово месо, поне виждаш че е месо и знаеш горе долу колко протеин има в него. До като в сиренето което купуваш може изобщо да няма мляко :) Та избери по-малкото зло и замени като основна храна сиренето с месо и яйца :)

(bow) Еврика !

04.07.12
14:27

Хаха. Така да беше казал в първия коментар, аз не чета мисли. :) Месо, яйца и риба си хапвам доста често, но когато няма в наличност избора ми е между парче сирене и филия намазана с олио :D. Та затова съм си свикнала и на млечните продукти. А и доста ми се услаждат. Прясното и киселото мляко също.

04.07.12
14:27

На мен ми е ясно, ама не ми е вкусно :D. Шегувам се ... В тая жега просто не ми се яде месо, но яйца и риба - да, само да не са в комбинация :)

04.07.12
14:32

казано от Deskameska на 04.07.12, 14:27:

На мен ми е ясно, ама не ми е вкусно :D. Шегувам се ... В тая жега просто не ми се яде месо, но яйца и риба - да, само да не са в комбинация :)

Между другото това наистина ли е вярно, за рибата и яйцата?

04.07.12
14:48

Ми не знам, но аз лично не бих ги съчетала. Пък и мисля, че в статия тук четох, че не е добра комбинация.

04.07.12
15:06

казано от Миш  Мишана на 04.07.12, 14:32:

казано от Deskameska на 04.07.12, 14:27:

Между другото това наистина ли е вярно, за рибата и яйцата?

Не съм чела статията тук в сайта, но това което съм чувала за тази комбинация, е само за СОЛЕНА риба и яйца, че е лоша комбинация ;)

04.07.12
15:17

За трениращите

За трениращия човек най-важната причина да не се смесват храните е, че се забавя усвояването им. По пътя на тази логика трябва да се избягва смесването на ориз с месо (белтъци с въглехидрати), на яйца и месо, месо и мляко, яйца и мляко (различни видове белтъци).

Неприемливи са и прекалено калоричните, свръхбогати на захар комбинации, както и трудносмилаеми комбинации от богати на фибри продукти и т.н.

Източник: Риба + мляко http://www.bb-team.org/articles/3840_riba-mlyako#ixzz1zehSlycG

Какво съветва Аюрведа по въпроса?

Според учението Аюрведа, за да е здрав човек, той трябва да се съобразява с науката за несъвместимите хранителни комбинации. С други думи, не е препоръчително да се смесват някои храни, тъй като това предизвиква в организма реакция на “леко отравяне” на метаболитно равнище.

Недостатъчното усвояване на различните хранителни съставки, наблюдавано при хранителните алергии или нарушен обмен на веществата, може да се получи вследствие на неправилния избор на ежедневно меню.

И така, не бива да се смесват:

риба с мляко
  риба с яйца
  мляко с плодове
  пилешко месо с мляко
  плодове със зеленчуци
  мед с растителни масла
  месо, риба, хляб, картофи
  маслини с мляко
  сирене с мляко

Аюрведически или фитнес ориентирани, наша задача е да се научим да познаваме телата си, за да можем добре да преценим какво, колко и в каква комбинация е най-здравословно за собствения ни организъм.

А ако питате световните кулинарни майстори, бялата риба със сметана ще си остане вечна класика.

Източник: Риба + мляко http://www.bb-team.org/articles/3840_riba-mlyako#ixzz1zefnwzoK

Това е част от статията “Риба + млако”. Аз си уважавам Аюрведа учението. :)

04.07.12
16:28

Благодаря за изчерпателния отговор. :)

04.07.12
22:33

За днес:
13:00ч. - доволна порция варен ориз със зеленчуци, парче сирене и парче кашкавал
17:00ч. - мъничко ориз с малко парченце сирене (не трябваше ама бях много гладна, а нямах плодове)
19:00ч. - тренировка
21:00ч. - мед направо от питата :), 1 малка круша

Тренировка: кардио с клекове
Клековете - 8 серии
1х10 с 25кг
3х10 с 27,5кг
4х20 с 20кг (бързи)

20 мин. колело, 10мин. степер, още 20мин. колело
(с бързо темпо)

Мнението беше редактирано от Миш Мишана на 04.07.12 22:34.

04.07.12
22:52

Вече не си на циклично ?

04.07.12
23:04

То и аз не знам на какво съм. Имам едно ядене към 14;00ч. (днес по изключение и в 17;00, но поясних защо), а през останалото време умерено количество плодове и ядки. Днес нямам ядки и за това хапнах малко мед.

04.07.12
23:09

Значи си на Високо въглехидратна диета - точно обратното на целите ти  .

04.07.12
23:28

И къде видя ввд? Това че днес съм  на ориз и съм хапнала една две круши не значи висоно въглехидратна.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1