07.07.12
13:25
Здравейте.Да започнем с това,че съм на 17 години висок около 175 и тежа 60-65 кила... Както се досещате слабичък съм.Та искам да ходя на фитнес,напълно начинаещ.Прегледах програмите в този сайт и много ми допадна тази.Но хранителният режим ме затруднява понеже си нямам и на предсава от съдържанието на храните,това на което да наблегна и това което изощо да не ям.Искам да ми помогнете да избера хранителен режим и да изготвя програма за хранене.Благорадя ви предварително :)
Здравей адаш :)
Като за начало почни първите 2-3 седмици с тренировка на всички мускулни групи. Примерно правиш по 1-2 упражнения на всяка мускулна група. Няма смисал да се хварляш на такива програми още сега. Отностно храненето няма смисал от хранителен режим, просто през 2-3 часа ядеш. Ако искаш наистина да качваш килограми трябва да правиш поне по 5-6 хранения на ден. Изключваш сладкото и газираното и избягваш мазното, пърженото и т.н. Наблягаш на храни богати на протеин - всякъкъв вид месо, риба, зърнени храни ( боб и леща ) и на храни богати на въглехидрати, които ще ти дават енергия - картофи, ориз и т.н. :)
Успех
07.07.12
13:48
Ако не си погледнал тази програма е точно такава.Има по няколко упражнения наблягащи върху всички мускулни групи.Точно за това се спрях на нея.Проблема ми е храненето,защото нямам много гоям апетит ...
Програмата която си избрал е добра за начало ... лично аз като почнах действах така ..1 ден горна част, 2 ден долна, 3 ден почивка и така 2 месеца ... А за хранителния режим също бях толкова ентусиазиран но инструктора във фитнеса ми каза че от началото не е много препоръчително веднага да се отдаваш на хранителни режими с аргументацията че тялото ти не е свикнало с натоварване и като ядеш от всичко ще му бъде по-лесно... та така .. изкарай си кръговата и след тва подхващай хранителен режим :)
07.07.12
13:54
Благодаря за бързите отговори.Четох,че водата е много полезна и трябва да се взима в големи количества,но не и по време на тренировка.Та средно по колко вода трябва да се пие на ден ?
Имам проблем с интеренета и предположих, че си се хварлил много надълбоко :)
Иначе когато започнах да тренирам преди година, година и нещо изобщо не предполагах, че мога да ям по 5-6 пъти на ден. По едно време почна да не ми стига и съм достигал до 8 пъти на ден. За 6-7 месеца качих 20тина кг с малко мазно. Успех
Повече от 1.5 литра ... а относно водата по време на тренировки аз съм чувал друго ... и виждам друго хах всички около мен пият вода по време на тренировка...
07.07.12
14:00
lol Доста впечатляващо и надъхващо.Дано и аз да имам такъв апетит :)
07.07.12
14:02
Точно в този сайт четох,че вода по време на тренировка категорично Не.
Не споря ... изказвам лични наблюдения ... аз без да пия вода по време на тренировка ще припадна хах
http://www.bb-team.org/articles/1006_kolko-e-vazhna-vodata-za-trenirashtiya-chovek
07.07.12
14:27
А да попитам с какви тежести да започна ?
лека полека увеличавай и килата не се хвърляй с началото на мн. Прави пирамидално сериийте според мен е по добре отколкото примерно 3 серии по 12 повторения. За мен е по добре да направиш първата с минимални кг 12 повторения, 2рата серия дигаш малко килата и правиш 10 повторения и 3тата отново дигаш малко килата и правиш 8. За мен това е мн по доказън метот, но незнам дали е добре като си напълно начинаещ, не съм специалист - ти си реши :)
07.07.12
16:47
казано от Радослав Кехаджийски на 07.07.12, 14:27:
А да попитам с какви тежести да започна ?
Еми такива килограми, че да можеш да си направиш 3-те серии по 10 повторения, нито да са ти много леки, нито много тежки.
Направи 10-тина тренировки тия неща си идват от самосебеси. Просто ходи и тренирай, всеки е преживял своето начало в тренировките, не се притеснявай, че е дошъл твоя ред. Никой няма да ти се смее и само лоста да вдигаш.
09.07.12
18:59
От днес започнах да ходя на фитнес.Направих си програмата,но в фитнеса кадето ходя се оказа,че няма хоризонтален скрипец и калф машина.С какви други упражнения бих могъл да ги заменя?