До какво може да доведе приемането на извара в посочените количества?

07.07.12
22:09

Привет форум
От скоро разбрах, че обожавам извара, преди не можех да я гледам, но явно съм попаднал на некачествена или нещо такова - първите няколко дни ядох по 1 кило, а имах апетит за още. Много ме засища, вкусна е и от близо седмица обядвам и вечерям по 500 грама извара + плод/зеленчук, както дойде. Интересно ми е също, че преди ми трябваха големи количества храна за да се заситя на вечеря и на обед, а сега с изварата в чантата и където ме хване глада - вадя лъжицата и пакетчето и съм аз. Закусвам обилно, защото сутрин имам голям апетит. Не спазвам някакви хранителни режими или нещо такова, ходя на фитнес 3-4 пъти седмично ако има някакво значение, но там правя предимно кардио, за да наваксам липсата на движение през деня + упражнения за коляното /скъсах връзка и минискус преди време/. Просто искам за зная дали това количество е вредно /хранителни данни поставям по-долу/ и до какво може да доведе приемането на извара в посочените количества? Има ли връзка с кръстната и минискуса връзка? Преди бях чул, че натоварва бъбреците?  Вярно ли е?

За 100 гр.
66 килокалории
12г белтък
4,1г въглехидрати, от тях всчки са захар
0,2 г мазнина, от тях 0,1 г Мастна киселина
0гл Баластни вещества
0,04г натрий

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 07.07.12 22:12.

07.07.12
22:15

Ако основно това ти е яденето за деня (кило извара), значи ядеш прекалено малко.

07.07.12
22:30

На закуска демек 6 30 - 7 00 часа ям - плод преди самата закуска 30 минути някъде, помага ми да се събудя, 300 грама скара или риба, 2 филии с лютеница, кашкавал масло такива нещица, домати, краставици - някаква салатка си заформям и после идват 2 те кофички извара с нещо малко за разнообразие към 13 и към 18 часа. И за мен е странно, преди ядох това, което на закуска още 2 пъти на обед и на вечеря кажи речи, но сега от близо седмица явно изварата ме лъже, че съм сит.

07.07.12
22:34

Т.е., ядеш около 1500 калории за целия ден и основно протеин. Няма да изкараш много дълго така. Колко тежиш?

07.07.12
22:51

76 кг, какво да добавя още за да оптимизирам диктатурата на изварата, не искам да се отказвам от нея, защото ми е вкусна, но пък ми пълни стомаха и после не ми се яде още? :Д А количеството извара само по себе си вредно ли е според теб?

07.07.12
23:00

Не е вредно, това е извара все пак. Може да я бъркаш с масло, сирене, яйца, за да добавиш мазнини и да увеличиш калориите и разбира се, може да не ядеш всеки ден извара.

DE

08.07.12
00:56

Възпозлвай се от това,че обичаш извара,като не я ядеш всеки ден.Ще ти писне - гарантирам ти го.Възползвай се като ядеш едно 300 грама или колкото искаш преди сън(мнозина не я обичат вкл и аз).През останалото време не забравяй,че съществуват източници като месо,яйца и тем подобни :) Хапвай си мазни сирена,топени сирена след като обичаш извара ако естествено се припокрива с вкусовите ти критерии :)

Мнението беше редактирано от Denis22 на 08.07.12 00:58.

08.07.12
11:28

Съгласен съм с Денис. Преди 2 седмици и аз открих, че изварата всъщност ми харесва и от тогава започнах да си я консумирам всеки ден. Аз си падам малко “пурист”, така че я консумирам напълно натурална, обезмаслена, без никакви други добавки към нея. Е, може да е много полезна, да ми е вкусна, ама вече усещам как ми омръзва, даже тази седмица смятам въобще да не си купувам ... просто ми писна от нея. Така че личен съвет - недей прекалява с нея, наистина ще ти омръзне ...

08.07.12
13:24

Хора каква извара купувате ? Аз още не мога да намеря на коя фирма е хубава. До сега съм купувал 2 марки и са отвратителни.. дайте съвет ?

08.07.12
13:28

казано от fladen на 08.07.12, 13:24:

Хора каква извара купувате ? Аз още не мога да намеря на коя фирма е хубава. До сега съм купувал 2 марки и са отвратителни.. дайте съвет ?

аз съм фен на извара Olympus

08.07.12
14:36

казано от Ралица Цолова на 08.07.12, 13:28:

аз съм фен на извара Olympus

Same here ... пробвах и на Родопея - също ми допадна. Има и добри отзиви за тази на “дядо Либен”.

16.07.12
10:47

Олимпус. Другите са с по-добри стойности като за НВД особено от гледна точка на това че съдържат повече белтъци и по-малко въглехидрати и мазнини, обаче вкуса е (puke)

16.07.12
12:15

Пробвах преди няколко дена обезмаслената на “Елена”, купих си я от фирмения им магазин. То по-безвкусно нещо не бях ял през живота си. Определено разбрах, че не всяка обезмаслена извара ми допада. Същевременно обаче започнах да се чудя - дали всъщност така трябва да е вкуса на една обезмаслена извара, а именно напълно изчистен. Дали пък в Олимпус, Родопея или другите на пазара не са фрашкани с Е-та за вкус и т.н. Какво мислите?

20.07.12
12:41

Много ясно, че да :) Всичко почти е фрашкано с всякакви ********

Модерация: Наистина ли е нужно да използвате тези думи във форума?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.07.12 12:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1