07.07.12
22:09
Привет форум
От скоро разбрах, че обожавам извара, преди не можех да я гледам, но явно съм попаднал на некачествена или нещо такова - първите няколко дни ядох по 1 кило, а имах апетит за още. Много ме засища, вкусна е и от близо седмица обядвам и вечерям по 500 грама извара + плод/зеленчук, както дойде. Интересно ми е също, че преди ми трябваха големи количества храна за да се заситя на вечеря и на обед, а сега с изварата в чантата и където ме хване глада - вадя лъжицата и пакетчето и съм аз. Закусвам обилно, защото сутрин имам голям апетит. Не спазвам някакви хранителни режими или нещо такова, ходя на фитнес 3-4 пъти седмично ако има някакво значение, но там правя предимно кардио, за да наваксам липсата на движение през деня + упражнения за коляното /скъсах връзка и минискус преди време/. Просто искам за зная дали това количество е вредно /хранителни данни поставям по-долу/ и до какво може да доведе приемането на извара в посочените количества? Има ли връзка с кръстната и минискуса връзка? Преди бях чул, че натоварва бъбреците? Вярно ли е?
За 100 гр.
66 килокалории
12г белтък
4,1г въглехидрати, от тях всчки са захар
0,2 г мазнина, от тях 0,1 г Мастна киселина
0гл Баластни вещества
0,04г натрий
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 07.07.12 22:12.
Ако основно това ти е яденето за деня (кило извара), значи ядеш прекалено малко.
На закуска демек 6 30 - 7 00 часа ям - плод преди самата закуска 30 минути някъде, помага ми да се събудя, 300 грама скара или риба, 2 филии с лютеница, кашкавал масло такива нещица, домати, краставици - някаква салатка си заформям и после идват 2 те кофички извара с нещо малко за разнообразие към 13 и към 18 часа. И за мен е странно, преди ядох това, което на закуска още 2 пъти на обед и на вечеря кажи речи, но сега от близо седмица явно изварата ме лъже, че съм сит.
Т.е., ядеш около 1500 калории за целия ден и основно протеин. Няма да изкараш много дълго така. Колко тежиш?
76 кг, какво да добавя още за да оптимизирам диктатурата на изварата, не искам да се отказвам от нея, защото ми е вкусна, но пък ми пълни стомаха и после не ми се яде още? :Д А количеството извара само по себе си вредно ли е според теб?
Не е вредно, това е извара все пак. Може да я бъркаш с масло, сирене, яйца, за да добавиш мазнини и да увеличиш калориите и разбира се, може да не ядеш всеки ден извара.
08.07.12
00:56
Възпозлвай се от това,че обичаш извара,като не я ядеш всеки ден.Ще ти писне - гарантирам ти го.Възползвай се като ядеш едно 300 грама или колкото искаш преди сън(мнозина не я обичат вкл и аз).През останалото време не забравяй,че съществуват източници като месо,яйца и тем подобни :) Хапвай си мазни сирена,топени сирена след като обичаш извара ако естествено се припокрива с вкусовите ти критерии :)
Мнението беше редактирано от Denis22 на 08.07.12 00:58.
Съгласен съм с Денис. Преди 2 седмици и аз открих, че изварата всъщност ми харесва и от тогава започнах да си я консумирам всеки ден. Аз си падам малко “пурист”, така че я консумирам напълно натурална, обезмаслена, без никакви други добавки към нея. Е, може да е много полезна, да ми е вкусна, ама вече усещам как ми омръзва, даже тази седмица смятам въобще да не си купувам ... просто ми писна от нея. Така че личен съвет - недей прекалява с нея, наистина ще ти омръзне ...
Хора каква извара купувате ? Аз още не мога да намеря на коя фирма е хубава. До сега съм купувал 2 марки и са отвратителни.. дайте съвет ?
казано от fladen на 08.07.12, 13:24:
Хора каква извара купувате ? Аз още не мога да намеря на коя фирма е хубава. До сега съм купувал 2 марки и са отвратителни.. дайте съвет ?
аз съм фен на извара Olympus
казано от Ралица Цолова на 08.07.12, 13:28:
аз съм фен на извара Olympus
Same here ... пробвах и на Родопея - също ми допадна. Има и добри отзиви за тази на “дядо Либен”.
Олимпус. Другите са с по-добри стойности като за НВД особено от гледна точка на това че съдържат повече белтъци и по-малко въглехидрати и мазнини, обаче вкуса е (puke)
Пробвах преди няколко дена обезмаслената на “Елена”, купих си я от фирмения им магазин. То по-безвкусно нещо не бях ял през живота си. Определено разбрах, че не всяка обезмаслена извара ми допада. Същевременно обаче започнах да се чудя - дали всъщност така трябва да е вкуса на една обезмаслена извара, а именно напълно изчистен. Дали пък в Олимпус, Родопея или другите на пазара не са фрашкани с Е-та за вкус и т.н. Какво мислите?