Какво мислите за програмата ?

07.07.12
15:28

Здравейте, бих искал да попитам добра ли е програмата, по която тренирам в момента.
Събота-Гърди, бицепс, корем
Неделя-Гръб, трицепс, корем
Понеделник-Рамо, крака,трапец
Вторник-Почивен ден
Сряда-Гърди, бицепс,
Четвъртък-Гръб, трицепс, корем
Петък-Рамо, крака, предишница

Това е програмата, идеята е всяка мускулна група да се тренира два пъти седмично.Тренирам от 2 години и 3 месеца и съм на 17 години.За момента използвам аминокисилини, старая се и храненето да е на ниво, но не знам дали няма да се получи обратен ефект от към страна растеж, за момента се чувствам доста добре.Какво мислите, да продължа ли или да сменя програмата ? Благодаря предварително :)

07.07.12
16:02

А къде е програмата ? :)

Поздрави !!!

GI

07.07.12
16:34

казано от Марлон Наков на 07.07.12, 16:02:

А къде е програмата ? :)

Поздрави !!!

И аз не я виждам :D

07.07.12
16:36

Щом тренираш от 2 години и 3 месеца имаш някакви наблюдения над себе си.
На нас ни трябва да знаем как си тренирал до сега, какво си постигнал и какво не си успял.
Да знаем какво искаш да постигнеш в бъдеще и как смяташ да го направиш.

Явно нямаш съмнения дали упражненията са ОК щом не си ги дал.

Ако искаш адекватни отговори, борави с по-конкретни и формулирани въпроси.
И давай повече информация за себе си !!

Напиши си опита в залата, на лостовете или вкъщи.
Напиши ръст и килограми.  Дебел ли си слаб ли си, ще качваш, ще чистиш ... К’во пра’име ?
Напиши как си тренирал( По-конкретна програма)
Като казваш гръб поне напиши колко серии за гръб правиш (Общ брой на сериите от всички упражнения за гръб в дадена тренировка)
Напиши как смяташ да тренираш за напред, и защо така си решил.

Бихме ти помогнали със съвети, но ни трябва информация ..

07.07.12
17:00

Така висок съм 1.83см, 77 кг..Целта ми е покачване на повече чиста мускулна маса.През тези 2 години качих около 7-8 килограма, като целта ми е да стигна до 80-82 чиста мускулна маса.Като лични постижения: Лежанка-85 кг, като гръдната обиколка по последни измервания е 100-101 см, но като цяло гърдите са ми изоставаща група и се старая да наваксвам.Ръце:Дясна стигал съм до 39.5 см, лявата обаче изостава 38.7 см, когато са напомпени.
Ето и програмката, корема няма да го описвам както и кардиото около 4 пъти в седмицата се падат.
Гърди+бицепс
Гърди:                                                                      Бицепс
1-Лежанка-5Х                                            1-Сгъване с дъмбели от стоеж 4Х
2-Горна лежанка-4Х                                      2-Повдигане на щанга с прав лост -4Х
3-Повдигане на дъмбели от полулег 4Х                    3-Скотово сгъване с крив лост-3Х
4-Вдигане на дъмбели от наклон (долна част) 

Гръб и трицепс
Гръб:                                                                      Трицепс:
1-Набирания с тесен хват-5Х                          1-Френско сгъване с лост 4Х
2-Горен скрипец с прав лост-4Х                      2-Разгъване с ръкохватка на скрипец 3Х
3-Мечка с лост-5Х                                    3-Разгъване с въже на скрипец-3Х
4-Машина с халки за перки-4Х

Рамо,трапец, крака предмишница
Рамо:                                                          Предмишница:
1-Машина задно рамо-4Х                                                                                                                       
2-Хеликоптер-4Х                                                1-Сгъване с дъмбел 3Х
3-Повдигане на дъмбели(предно рамо)-дропсерии              2-Сгъване с щанга 3Х
4-Повдигане на дъмбели настрани-4Х
Трапец:                                                 
Повдигане на дъмбели 4Х
Крака:
1-Разгъване на машина-4Х
2-Клек с щанга-5Х
3-Сгъване (задна част)-4Х
4-Машина за прасец-4Х

Извинявам се ако има някои упражнения, на които не съм дал с точните им имена, но така ми е по-лесно на мен..Това е програмката като на 2 рото въртене има включени по 1-2 различни упражнения при всяка мускулна група.Надявам се да съм ви дал нужната информация.

Мнението беше редактирано от Стефан Цанев на 07.07.12 17:06.

07.07.12
17:04

Cifrata Cifrov- Тренирал съм по различни програми, пробвал съм кръгова, но беше само в първите 3 месеца, след това се насочих към трениране на предна част на тялото и задна,после започнах да тренирам всяка група отделно, определено се усещаше по-добре, но някак си след като съм правил гърди примерно до следващата тренировка се чувствам доста слаб, все едно не съм правил нищо, а мускулната треска беше на лице след всяка една тренировка...Затова общо взето реших да пробвам тази програма.:)

Мнението беше редактирано от Стефан Цанев на 07.07.12 17:04.

07.07.12
17:25

Щом вече си напреднал, и искаш да покачваш мускулна маса, тренирай с по-големи тежести, и серии от 6-8 повторения.
Многото повторения биха ти помогнали за релеф, но ако искаш маса трябва да натоварваш и възстановяваш мускулите по най-добрия начин.
Най-тежка за мускулите ти ще е тренировка с големи тежести и къси серии, а най-добро възстановяване ще се получава при 1 активна тренировка за мускулна група седмично последвана от качествена почивка и адекватно хранене.
Все пак когато правиш гръб натоварваш и бицепса, когато правиш гърди и трицепса.
Концепцията гърди и бицепс, гръб и трицепс е най-удачна според мен в 3-4 дневен сплит.
Така имаш една активна и една пасивна тренировка за всяка основна мускулна група.
Растежа идва от възстановяването, ако правиш по много тренировки седмично, най-вероятно няма да постигнеш желаните резултати.
Същото важи и за корема.
Ако искаш яки плочки, тренирай го 1 път в седмицата и прави коремни преси с тежест на гърдите, така, че да правиш едвам едвам 3 серии по 20 повторения. Сам прецени с колко килограма.
Полза от изтезания 3 пъти седмично с 3 серии по 90 повторения НЯМА !!!
Мускулната треска е знак, че си разкъсал мускула, после ти остава само да го възстановиш  това е пътя.

След 7-8 мускулни трески на гърдите (Тоест 2 месеца 1 път седмично) може вече да не са толкова изоставаща група ..

Мнението беше редактирано от Cifrata Cifrov на 07.07.12 17:29.

И да вмъкна, че не е задължително да имаш мускулна треска за да расте нещо.

Имаш много малко дни за почивка пробвай така: Раздели тялото си на две части по избор (има много варианти торс, крайници, горна и долна част.....както на теб ти е удобно) прави тренировките по следния начин:
понеделник:първа част, вторник:втора част,сряда:почивка,четвъртък:първа част,петък:втора част,събота и неделя:почивка ;)
Така ще имаш достатъчно време за възстановяване ;) Не прави по 4-5 упражнения за мускулна група и прави по 3 серии. Ефект ще има ;) По тоя начин ще увеличиш размера, а за маса трябва добра храна и почивка ;)

08.07.12
13:09

Благодаря ви много ! :)

Споредмен ти е рано да тренираш всяка мускулна група 1 път седмично ;) Културистите го правят, но те правяр по  30-40 тежки серии за гърди в един ден с по 200кг лежанка, тогава е нормално да чакаш една седмица за да се възстановят, но ние правим по 10-12 серии с смешни килограми и ги чакаме 1 седмица да се “възстановяват” :Д .Тренирай по програмата, която ти препоръчах и няма да сбъркаш ;)

09.07.12
12:53

Би ли внесал леко уточнение какво точно визираш под първа част и втора част....как точно да разделя тренировките ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1