Клекове - намалява ли ръста от това упражнение?

08.07.12
10:12

на 19 години съм.Ако правя клекове ще сваля ли няколко см от ръста ми?Примерно: Сега съм 177 дали ще стана 175 или нещо от сорта :)

08.07.12
10:15

не

08.07.12
11:16

всеки път кат правиш клек ставаш с два санта по - нисък, ама спокойно отиваш да висиш на някой лост за един час и си ги връщаш, ако висиш повече ставаш даже по-висок :DD:D

08.07.12
12:43

Аа , не , к’ви са тия филми ? При клякането се смалява направо с инчове и се почва от 2 инча при първото клякане още ! Има обаче едно правило при клека - Смаляваш се с толкова , колкото ти е дълъг члена . Ако си азиатец имаш късмет ^^
Има и предпазно средство , ама е скъпичко .. ТЪРСАЧКА му викат :)

08.07.12
13:02

Не, няма да станеш по-нисък. Ще развиеш краката си - ще станат по-силни, а ако правиш клекове с тежести с течение на времето и по-обемни (мускулести).

Аз съм съгласен с мнението на Nathan.Клека е основно  упражнение както лега и се практикува почти във всеки вид спорт - футбол,лека атлетика,бойни изкуства и т.н. Няма да забравя как вчера дойде едно момче на около 30 години,което клякаше с 180-200 кг и ми каза: “Стреми се към клека,клякай колкото се може повече и когато можеш”. :)

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 08.07.12 14:39.

08.07.12
17:04

^^Вярно е!Клек + Тяга и си машина!Силата и масата се покачват със всяка секунда!
Един приятел дърпа 230 тяга (без екипировка ) и кляка с 190кг!Няма кой да му излезе просто, а е само на 19 :D

09.07.12
20:35

Да не отварям нова тема искам да попитам нещо свързано с това. Разте ли гъза от клека ? Тренирах краката винаги, всяка седмица както по програма, но го забелязах, че наистина ръсте ии спрях да тренирам краката.. Знам, че това е голяма грешка, но вие какво мислите ?

10.07.12
00:49

казано от Алекс Тайна на 08.07.12, 17:04:

^^Вярно е!Клек + Тяга и си машина!Силата и масата се покачват със всяка секунда!
Един приятел дърпа 230 тяга (без екипировка ) и кляка с 190кг!Няма кой да му излезе просто, а е само на 19 :D

А за зоба няма ли да споменеш ?

10.07.12
01:23

Не  е задължително да е зоб... И аз имам един познат , който клякаше с 240 (5-6 повторения) , но , той самия тежеше около 100кг . Пак не значи , че е слаб де .. Жалко ,че няма възможност да тренира :)

10.07.12
02:35

казано от fladen на 09.07.12, 20:35:

Да не отварям нова тема искам да попитам нещо свързано с това. Разте ли гъза от клека ? Тренирах краката винаги, всяка седмица както по програма, но го забелязах, че наистина ръсте ии спрях да тренирам краката.. Знам, че това е голяма грешка, но вие какво мислите ?

Естествено, че расте. Ти за седалищни мускули чувал ли си, и че участват активно при клек. Ако гониш кариера, като манекенка, не ти трябва голям ГЪЗ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1