Интензивно кардио след силова тренировка или в нетренировъчен ден ?

08.07.12
12:33

Здравейте. От месец и нещо ходя на фитнес, оформям се, но скоро не съм правил кардио. Правих преди да започна фитнеса, но трябва отново. Чудя се как да съчетая кардиото със силовите тренировки. Ходя през ден на фитнес, понякога през 2-3 дена, зависи дали ще имам мускулна треска. Трябва ли кардиото да е след силовата тренировка, или да бягам в дните когато не ходя на фитнес? За крака правя рядко, понеже преди бях пълен и с тези крака колко съм тичал за да отслабна, и са силни. Правил съм 2-3 лег преси със 115 килограма. Целта на кардиото е да махна мазнините по корема, че имам корем който ми разваля цялата фигура. Пия л-карнитин по време на силовите тренировки, и по време на кардиото ще пия. За кардио мисля да правя спринтове с 1-2 минутни интервали. Да кажем 4-5 спринта по 100 метра със 1 минутна почивка като за начало. Вие как мислите ?

08.07.12
14:22

Прави два пъти седмично след тренировка с изключевие на тренировка за крака разбира се... започни с няколко спринта след това може да побягаш 30 минути умерено темпо

Трябва ли кардиото да е след силовата тренировка, или да бягам в дните когато не ходя на фитнес?

Аз точно това правя и си мисля,че е много по правилния вариант.,Ако ходя на фитнес 4-5 пъти седмично то в останалите 2-3 дни предпочитам да отида на стадиона и да пробягам 4-5 км за около 20-30 минути.То си има цяла статия за това: Бягане на открито или бягане в зала - може да е разгледаш.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 08.07.12 14:33.

08.07.12
14:38

Ти хубаво мислиш, ама си мълчи :D

Какво му има на бягането след силова тренировка и с какво е по-лошо от другото, че е по-лошият вариант?

08.07.12
14:41

Това може малко некомпетентно да прозвучи, но все пак ще го напиша. Лично мнение - прави кардио, когато ти се прави ... пробвай и двата варианта, в крайна сметка, ще си направиш сам изводите кога се чувстваш по-добре. Това, че нещо е написано някъде, не означава, че е отговаря и на вашия организъм.

Бягал съм на пътека и съм бягал навън, според лични наблюдения мога да кажа че нямат нищо общо.
1)От бягането на пътека имах мускулна треска на предната част на прасеца и на задното бедро
2)На пътека мога да бягам по-бързо и ми  е много лесно, докато навън бягам с умерено темпо и капвам от умора
3)От бягането навън имам мускулна треска на квадрицепса, това доказва че натоварват краката по различен начин
4)Когато бягам на пътека само се изморявам(нещо като велоергометър е) и усещам само предния прасец, докато при истинското бягане(навън) усещам мускулите на корема и най-вече белите дробове.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 08.07.12 15:07.

08.07.12
16:05

казано от Bojidar Yagodin на 08.07.12, 15:06:

Бягал съм на пътека и съм бягал навън, според лични наблюдения мога да кажа че нямат нищо общо.
1)От бягането на пътека имах мускулна треска на предната част на прасеца и на задното бедро
.

Автора да ме извини,че не пиша по темата,ама би ли ми обяснил какъв е тоя преден прасец? Само ти ли имаш такова нещо ?

08.07.12
16:49

Здравей,
Опитай кардиото да го пуснеш преди тренировките си.
А ако под кардио имаш впредвид бягане Супер.
Работи на различни дистанции ,следи и засичай време.
Пусни си едно дълго бягане,следващият път 4-5х400 и т.н.
Освен,че чистиш така се вработваш перфектно и за последващото натоварване с тежести.

08.07.12
16:54

Според мен е най-добре така да нагласиш нещата, че да бягаш в дните, когато нямаш силова тренировка, ако имаш такава възможност, разбира се.

казано от spook на 08.07.12, 16:05:

казано от Bojidar Yagodin на 08.07.12, 15:06:

.

Автора да ме извини,че не пиша по темата,ама би ли ми обяснил какъв е тоя преден прасец? Само ти ли имаш такова нещо ?

Да те попитам ти правиш ли разлика между вътрешна и външна част ?? По всичко изглежда,че НЕ !

08.07.12
19:01

Всеки има ‘’преден’’ прасец,tibialis anteriоr,мисля че се казваше.
Той е отговорен,че можеш да си вдигаш стъпалото нагоре,докато прасеца го дърпа назад.(антагонисти)

08.07.12
19:03

Vintage, благодаря за адекватния отговор

Мнението беше редактирано от Гената на 08.07.12 19:13.

09.07.12
14:55

Значи въпроса опирал до личен избор :) според мен щом ще го правя за чистене, ще ходя да спринтирам след силови тренировки. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1