09.07.12
00:30
Здравейте фитнес манияци.След 2 месеца заминавам за море и искам да се постегна малко.Не искам нещо кой знае какво просто искам да извлека най - доброто от тренировките с дъмбели.Упражнения знам много,но не мога да си направя програма.Знам само,че първоначално в един ден се тренира цялото тяло и на следващия се почива.Ако можете да ми направите една програмка защото знам колко сте опитни :) .Храня се много здравослвно , защото тренирам футбол . Предварително ви благодаря и знам , че не ви се занимава , но който ми помогне ще съм му буквално задължен . ;)
09.07.12
00:52
к’во ще ти стане ако прочетеш малко..? няма кой на готово да ти даде някаква програма.. то така най-лесно да кажеш не мога.. ако искаш на готово отиваш при някой фитнес инструктор, плащаш си и получаваш готова програма.. :)
09.07.12
00:55
OMFG Кое ли е толкова спешно :D това,че заминаваш за море :D
“.Храня се много здравослвно , защото тренирам футбол” каква е връзката ?!?!?!?
Може да прочетеш малко из форума има търсачка ...........................
ПС. другата година се сети по-рано ако искаш,може би седмица преди морето и тогава напиши,че е супер спешно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
09.07.12
01:50
:Д:Д какво ми се надъхвате бе , вижте че съм написал че знам основните упражнения и като човек питам дали някой ще ми състави програма , айде щото ме мързи всичките ще ги напиша : избутване на дъмбели от полу лег , избутване на дъмбели от хоризонтален лег , флайс , концентрирано сгъване , сгъване с дъмбели от стоеж , раменни преси , кик бек , повдигане на рамене напред , встрани , за задно пак встрани с наклон напред , напъди с дъмбели , клякания с дъмбел , повдигане на рамене с дъмбели в ръцете за трапец , гребане с дъмбел , и това за трицепс едностранно повдигане на дъмбел зад глава . ДОбре сега може ли просто някаква програма да ми направите . Ровил съм се яко и няма тва е .
09.07.12
01:56
Сутринта вероятно head_hunter ще види темата и ще ти драсне една програма :) Той е винаги готов да помогне на хора като теб :)
Поздрави :)
09.07.12
02:07
Евала му правя на човека. Няма да ме пита кавка е връзката между това,че тренирам футбол и се храня здравословно,защото ще знае,че всички футболисти са по сепциална диета на клуба :)
И аз мога да ти помогна,но ме мързи да пиша...ще оставим на хед хънтър да измисли програмката... ;)
Аз само мога да кажа,че си подбрал’‘перфектни’’ упражнения,които може да са ти много от помощ при футбола... ;) особено пък концентрично сгъване и трицепсовото разгъване :D
Ако чак след 2 месеца отиваш на море - това е средата на септември. Тогава едва ли ще има кой да ти гледа мускулите ;)
иначе можеш да видиш: BB-Team > Форум > Фитнес за мъже > Тренировъчни програми
Мнението беше редактирано от Redalex на 09.07.12 09:26.
09.07.12
09:39
За да оформиш за морето трябва да:
- тренираш според стажа си във фитнеса
- храниш се подходящо
Преведено за теб това е програма за начинаещи, в която заменяш упражненията с подобни с дъмбели и хранене за целта.
Относно храненето: избираш си 10 футболиста, влизаш в интернет и им сваляш снимки от различни сезони. Ако имат видима разлика в теглото, то значи храненето ти е подходящо. Обаче, както ще се окаже, във футбола не се цели красиво тяло и всеки грам отгоре дори е пречка, затова и футболистите се хранят така, че да не качват тегло, пък било то и мускулна маса. Както и всички спортисти, които се състезават в категории.
И така: храниш се според това как искаш да промениш тялото си и тренираш според стажа ти с дъмбелите. И си готов.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.07.12 09:42.
09.07.12
10:25
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/61899
http://dumbeli.blogspot.com/
Успех в краткосрочното начинание -:).
09.07.12
10:31
Що се занимаваш с глупости, мой - дъмбели ала-бала, два месеца преди плажа - най-много някой сега, да почне да те гаври за плажните блянове и head_hunter да си чупи главата да ти обяснява схеми, серии, почивки, колко вода, с къв цвят кърпа да тренираш и т.н ... Карай по изпитана схема - тренирай си по ваш’та, беге футболната, специална програма...няк’ъв вариант на хит кардио беше...виждал съм Ви...предимно групово...момче с цвят “мляко с какао” ви задава темпото...над вас салфетки се сипят...забелязва се доминиращо натоварване в таза и пръстите на ръцете. Не те знам колко талантлив футболис си - или през нощ или всяка. Нали, все пак, не искаш да предаваш клубната политика. Нямаше смисъл да пишеш, че се храниш здравословно, то е ясно щом си футболис.
09.07.12
11:30
казано от Кристиян Александров на 09.07.12, 02:07:
Евала му правя на човека. Няма да ме пита кавка е връзката между това,че тренирам футбол и се храня здравословно,защото ще знае,че всички футболисти са по сепциална диета на клуба :)
Като виждам клубните отбори,като гледам националният отбор колко са добри.Активно вземат участие на всяко световно и европейското и каквото се сетиш на дивана пред телевизора,че се чудя да плачали,да смея ли или да плача от смях :Д :Д :Д
Та затова не се съмнявам,че имате най-добрият хранителен режим за футболисти,който няма нищо общо с този на бодибилдърите целящи покачване на маса,но е трудно да го обесня на момченце тичащо след онова кръгло нещо.....
Тази тема трябва да я отбележите като ВАЖНА, даже по-висок статут може да и измислите. За къде си се разбързал като ти остават 2 месеца, изчакаи малко, като ти остане една седмица тогава започваш,защото бг футболистите сте изключителни атлети.
09.07.12
12:12
Момчета благодаря за по горните съвети.Разбирам ви като гледате какво наистина се случва с българския футбол и е разбираемо да не ви се вярва ,но аз поне се опитвам да спазвам стриктно всяко указание което клуба ми дава.Разбирам ви ,че искате да ми обясните ,че е хубаво футболистите по нашите си програми да тренираме където преобладават кардио упражненията,но просто ми се иска и в горната част да съм по оформен. Това за тези 2 месеца преди морето просто се пошегувах :д исках да кажа .че поне дотогава ми се ще да съм започнал с тези тренировки за да докажа на ръководството ,че имам огромно желание за игра ,не само като спазвам техните указания.Това е ,ако някой все пак има идея за някаква програма да драсне ,ще ми е от голяма полза.
09.07.12
12:15
Чакай малко, ти ще докажеш на ръководството на футболния клуб, че имаш желание за игра като си направил бицарите по-големи ли?
Защо ми се струва, че ставайки по-повратлив, бърз, с по-висок отскок и т.н. ще им направиш по-голямо впечатление?
Или те ви избират според кой най-добре би изглеждал в дискотеката?
09.07.12
12:33
Не. Този сезон ми е последен и много ми се иска да ме вземат в мъжете за да може работата ми да е това ,което обичам да правя.Искам физически да изглеждам по добре ,защото в мъжкия отбор момчетата ,за футболисти на ниво България .са в отлична форма ,а аз в момента дори и да имам игровите качества да съм там ,то по физика изоставам много от тях.
09.07.12
12:50
Ами стягай се и тренирай сериозно във фитнеса не само да тичаш като идиот след топката . Ако обърнеш малко внимание на спортове като ръгби , американски футбол ще забележиш какви животни са там и тичат доста , ако не и колкото футболистите . Другото което е - не ти трябва да си най- силният физически за да те вземат в отбора . Ако си достатъчно добър ще те вземат дори и да си 1.60 м на 60 кг - виж Меси , Иниеста , Шави - не са някакви колоси , ама играят добре .
09.07.12
13:00
Имаш право но погледни ръста им , и позицията на ,която играят.Аз съм по висок и съм централен нападател.Те играят като централни халфове където физика не играе толкова ключова роля .а все пак във футбола в това дали си централен защитник или нападател , има огромно значение с каква физика ,освен ,че е голям плюс , по лесно взимаш изсипаните високи топки към теб ,по-лено се освобождаваш и още много движения без топка правиш с лекота.
09.07.12
13:15
Колкото повече си качил на горната част на тялото, толкова повече центърът на тежестта ти отива нагоре. Което ще рече, че по-лесно ще те изместват/избутват. Погледни Герд Мюлер и ще ме разбереш.
Нека погледнем малко като зрели хора, не като хейтъри:
Имаш шанс да започнеш да играеш футбол при мъжете, вместо при юношите. Перспективите да станеш футболист са: голяма според стандартите на бг заплата, манекенки, няма да имаш шеф, който да те кара да оставаш след работа и т.н. Все убавини.
Аз бих се борил да не изпусна този шанс.
Какво правиш ти: ограничаваш се с едни дъмбели и искаш съвети за бодибилдинг, вместо за това да станеш възможно по-добър във всеки един аспект, в който е необходимо като централен нападател. Такъв шанс си заслужава усилията, средствата и т.н.
Не го пропилявай с глупости и да се оставяш няколко форумни сеирджии да се смеят на твой гръб.
09.07.12
13:15
казано от Кристиян Александров на 09.07.12, 13:00:
Аз съм по висок и съм централен нападател.
Не виждам какво се притесняваш, лято е, дай си стабилен релакс - тенденцията е централните нападатели да влизат в игра след 75-тата минута, ако въобще влязат. Питай колегите Торес и Йоренте (devil)
В първия пост прочетох ,че е на море след 2 седмици и си викам летните вече са на ново ниво :)
09.07.12
13:30
Изтласкване на дъмбели от хоризонтален лег - гърди - 3х12
Изтласкване на дъмбели от полу - лег - гърди - 3х12
Флайс - гърди - 3х12
Гребане с дъмбел - гръб - 3х12
Гръбни - гръб - 3х15
Повдигане на дъмбели напред - предно рамо - 3х12
Повдигане на дъмбели встрани - средно рамо - 3х12
Повдигане на дъмбели встрани с наклон напред - задно рамо - 3х12
Бицепсово сгъване с дъмбели - бицепс - 3х12 (тук ако можете да ми обясните каква е разликата между повдигане с завъртане на китките и без завъртане )
Кик бек - трицепс - 3х12
Напъди с дъмбели - крака - 3х12
Клякания с дъмбел - крака - 3х12
Програмата мисля да я изпълнявам през ден как ви се струва ? Раменни преси не искам да правя ,защото техниката ме притеснява ,че не съм в усвоил добре.