01.02.12
22:52
Регистрацията започна:
https://games.crossfit.com/mygames/login.php
Кой ще участва?
02.02.12
19:53
Айде бати Славко ! :)
10.04.12
16:23
Абе Мико участва ли? никъде не го виждам...
Мико е с контузено коляно и няма да участва.
Spealler е втори в South West регион.
Да да, намерих го снощи Емо...
С Ерик О’Конър, Зак Форест, Питър Егид и Мат Чан:)
Ще е ебахти и регионалните в тази дивизия:)))
А тия дето са ги изпреварили в Оупъна, не мога да си представя какви са мутанти:)))
На 18-ти пускат първия комплекс за Рег-а...
Тази година май пак ще се изкарват големите щанги:)))
Вчера гледах клиповече на Ben Smith oт Open-а. На 21 години...скри ми шапката, адската техника:)
21.04.12
16:08
Наскоро разбрах за кросфит-а и сега ми е инересно да гледам, защото разбрах че евроспорт ще го отразява, някой може ли да каже кога започват и час?
28.04.12
10:54
Ще дават ли нещо по ТВ-то или да не се надявам ?
абе този юнак нашенец ли е?
http://games.crossfit.com/athlete/33079
има типичен нашенски акцент ... ще трябва да нося знамето, то се е видяло :)
едит: да поясня, че не съм аз :))))
Мнението беше редактирано от Redalex на 11.05.12 23:43.
(видеото чака одобрение и скоро ще е достъпно)
Момичетата от клуба, за който викахме на игрите.
Юлия е по-ниското момиче и се набира като за световно. Има издръжливост в изклишък....а най смешното е, че преди 6 месеца не е могла да се набере 2 пъти подред.
Мнението беше редактирано от Redalex на 07.06.12 20:18.
07.07.12
07:47
Излязоха половината комплекси за Финалите.
Имаме ново движение - хвърлянето на медицинска топка от ГХД уреда, сплит сначът също малцина го практикуват... Интересно какво ли ще има в останалите, необявени засега, комплекси. Според мен някое по-дълго метконче и някоя тежка щанга.
Освен това вече започнаха да валят и критики относно предварителното им пускане, защото така нямало да сме “подготвени за неочакваното”.
Вие какво мислите?
Е ще има плуване със сигурност и доколкото събирам 2 и 2 и гледам разни клипове, май и ще се носи нещо докато се плува.
Другото, което аз предполагам, е че ще има Heavy swuings с повече от 32кг.-ови пудовки...
Това, което са пуснали е плявата много ясно, всичко ми се струва прекалено малко и лесно.
Обръщането обаче ще кърти мивки, дали ще има 160-165кг.:)))
Тъпо е да си мислиш,че може да запазиш духа ,идеите и квото и да е там”ценностно” и си собственост на Огромна Компания .
Губиш твоя дух ,ама така е. Аз като фен на “световната конспирация” си мисля,че те си знаят
и кои ще са шампионите вече. Наистина ми е много като Пайнер,едни и същи участници всички собственост на организацията.
Това с полу-нелегалното и митично трениране по складове и мазета отдавна приключи.
Любопитно ми е Nike какво ще предприемат.
За комплексите,кво нищо дотук. Нищо страшно за абонатите за финали.
Изхвърлянето с ножица е на 55 кила което е смешно за тях.
Совалката и силовото на лост са нови за финал,но не и като сегмент от тренировката им.
Очаквам да има : лог,аполон и БГ торба, за последното ако са се споразумели за цената,че
нашият човек зорко брани патента .
Започна да ми се сговнясва туй цялото нящо КФ, не тренировките и движенията,а облъчването с
усмихнати релефни хорица рипащи нагоре-надолу под логото на Компанията майка.
Ориентирам се към спортните дисциплини на пожарникарите :P
Мнението беше редактирано от ISB на 07.07.12 11:19.
И на мен ми е много комерсиално всичко около КФ, а на оупъна почти висчки водачи в отделните WOD-ове нямаха клипове, малко-доста съмнително... Тоя пожарникарския спорт имаха мераци да го правят и олимпийски, ам нз кво стана, до колкото съм запознат имаме и наши доста прилични момчета там
07.07.12
12:40
казано от slavko на 07.07.12, 08:40:
Това, което са пуснали е плявата много ясно, всичко ми се струва прекалено малко и лесно.
Обръщането обаче ще кърти мивки, дали ще има 160-165кг.:)))
Славко какво ще рече прекалено лесно? Знам че си бая по-на ти с Кросфит. Но аз доколкото знам тука не е само за силачи. Лесно ама тия подготвените да ги направят тия комплекси за 2 мин пък на някой нека му леко и лесно ама да се мъчи 3,4 мин (какво като му е лесно). Де да знам аз колкото по-гледам толкова ми се струва, че все повече намалят кг и подобни. Търсят скорост бързина и издръжливост. Между другото така състезателния момент е по-голям. Не кой е по силен а кой ще бие времето с няколко секунди. Ако ще другия да 5пъти по силен. Честно на мен така повече ми харесва.
Поради няколко пречини:
1. Разграничават се повече от силовите спортове. Ако си много як ходи на щангистки, трибойски състезания. Даже и на Строгменитски. Такавива силови има до сега нямаше комплексни състезания малко да си як бая да си бърз и издръжлив.
2. Става по достъпни състезанията не само за надарените но и за хора положили усиля и труд.
3. Много важно, според мен заприличва повече на състезание, където е важното да си пръв най-бърз. Да не ограничават във силата.
Иначе за Иво: Ще са сетиш за Кросфита че една голям маркетингова кампания. Защо мислиш че не ми харесва. Мий малко като секта. Ти представяш ли бъркаш бетон и някой да каже браво добра кросфит тренировка. Направиш дроп серия и браво - кросфит. Е да ама не. И където има пари няма случайни победители и хора.
Надявам се да не засегна някой. Слави сори (знам че кросфит палиш) ама така го мисля.
07.07.12
12:46
казано от Kirilov на 07.07.12, 12:40:
И на мен ми е много комерсиално всичко около КФ, а на оупъна почти висчки водачи в отделните WOD-ове нямаха клипове, малко-доста съмнително... Тоя пожарникарския спорт имаха мераци да го правят и олимпийски, ам нз кво стана, до колкото съм запознат имаме и наши доста прилични момчета там
Водачите в отделните WOD-ове са редовните участници на игрите,за тях изобщо не е съмнително,и бъди сигурен,че фронинг и бейли не са правили оупъна в някой гараж(самите те имат клипове).Иначе никой няма да отиде на регионалните просто,като си е “записал” резултатите в сайта,уверявам те.
Едно нещо ме учудва и не мога да намеря отговор:
Защо няма Руснаци на игрите?
Да нямат яки и натренирани, имат и то в излишък.
Имат сертифицирани зали,провеждат и курсове за ниво 1 в Москва.
Незнам,мистерия няква.
07.07.12
13:46
Аз пак да се разпиша, може малко да досадя. Но си мисля от преди малко, та да видя дали някой споделя моето мнение.
Да ще говоря малко общо Кросфит и ММА бая връзка виждам. Появява се нов спорт. По функционален по-прагматичен има повече хляб в него както се казва. И трябва да се промотира да се намерят състезатели. Е няма все още Кросфитари няма ММЦи. Та първите които най-лесно ама най ще се впишат в новия спорт са хора практикували някой от универсалните спортове, които наистина изграждат атлети. В силовите спортове това са щангисти лекоатлети, гимнаци в мма са борци, някой от бойните изкуства с по физическа насоченост, като самбо и подобни. Това са първите хора които най-лесно и бързо ще се приспособят към новия спорт. Започват рекламите, спонсорствата започва популяризирането на дадения спорт. И затова е нормално в първите състезания по Кросфит има повече силачи значи и по-тежки щанги. В ММА има повече представители на земя нормално е боевете да се водят на земята. Но спортовете се налагат и вече повяват школи трениращи специално за дадения спорт, които развиват еднакво всички качества. Значи не може да си бърз издръжлив и МЕГА як може но са изключения. Както и аз мисля не може да правиш само комплекси и да имаш 170 Снач. Но те и не търсят това. Та след появата на специализираните школи и след започването на излизане от тях на атлети, които са хармонично подготвени е нормално и спорта да се промени спрямо тях еволюира. Намалят тежките щанги. Увеличават се изискваните качества на атлетите, подобрява им се техниката и увеличава скоростта. Същото е с ММА Овериим приключва двубоите много преди да стигнат до земята или ако стигнат гледа максимално бързо да се изправи. Та в този ред на мисли това го казвам на Славко, че според мен с година на година изродските щанги ще намаляват и комплексите с идеята кой ще вдигне най-много килограми ще изчезнат. Те търсят мащабност, широка публика, колко хора разбират от щанки, а колко от набиране, лицеви, бягане?. В залите по кросфит предполагам нямат идея да правят специлизации за вдигане на силата в дадени движения (водят ги заучаване на движението). И не ме разбирайте погрешно не виждам нищо лошо даже по-добре. Просто Кросфита според мен се променя и големите килограми отпадат както казах по-горе тежки силови спортове има. Мина ерата на щангистите в кросфита...
Оня Данила им показа на бърпитата, ама после като имаше и тежести се загуби, това май е единствния по-изявен руснак.
CrossFit Games никага не са били доминирани от щангисти. Дали това ще се случи, тепърва ще се изясни.
2007 - Ранчото Аромас, победител е редови пожарникар. Четири комплекса за 2 дена. Парични награди няма. Все още това е основно система за подготовка на специалните подразделения. Победителят е суперфит, но не е ултрафит. Нормален, натрениран човек.
2008 - Ранчото Аромас, победител Джейсън Кхалипа - изненадата на финала, треньор. Четири комплекса за 2 дена. Все още няма парични награди, всичко е за чест и слава. Всички се познават и са едно голяма семейство.
2009 - Ранчото Аромас, победител Мико Сало - пожарникар, европеец. Мащабът вече е различен, комплексите се увеличават двойно, натоварването е убийствено, но все още някак се вмества в човешките стандарти.
2010 - The Home Depot Center Sports Complex - Graham Holmberg. Започват да идват големите пари, игрите вече са на стадион. Нормално трениращ човек вече трудно би издържал, още по-малко победил.
2011 - The Home Depot Center Sports Complex - победителят Rich Froning е истински робот. Големите пари от Рийбок. Шоуто вече е типично по американски, само победителите не са предварително известни, но не е и нужно да са едни и същи.
2012 - ?
Огромна бройка атлети се опитват да минат квалификациите. Включително и руснаци. Комплексите са тежки, а на регионалните са просто убийствени.
Руснаците ще се включат истински с известно закъснение, също като в големия тенис. Просто нещата се развиват твърде бързо, а подготовката на атлет на нивото на Игрите не е работа за месец-два специализирано трениране.
Освен за руснаците ми е много чудно как някой десетобоец не се е пуснал още(освен ако някой от елитните да е бил и да не знам)
И аз, като любител на конспирациите, от доста време се каня да питам(ама, малко се притеснявах да не ми се смеете). Та, как би протекла подготовката на някой от елитните, ако предварително знае какви ще са комплексите? Имам предвид, не е ли възможно това да е причината за някои от нереалните резултати, разбира се с помощта на нереално добро възстановяване. Или иначе казано - ако аз съм много надобрял кросфитър, тренирам си яко, но от някъде съм разбрал на какво най-много да наблегна, назобвам се като пич, тренирам още по-яко, отивам на игрите, конкурирам се с една дузина същите изроди като мен, правим някви не1овешки неща, всички зрители ахкат и ни викат,че сме извънземни:))
казано от Niki G на 07.07.12, 18:37:
... Та, как би протекла подготовката на някой от елитните, ако предварително знае какви ще са комплексите? Имам предвид, не е ли възможно това да е причината за някои от нереалните резултати, разбира се с помощта на нереално добро възстановяване. ...
Да бяха 2-3 комплекса, разбирам. Ама те са 9 и то най-разнообразни, обхващащи и меткони и тежки щанги... Как да специализираш? Да не говорим, че преди това минаваш квалификациите на общо основание.
Не виждам смисъл да се фаворизира точно определен атлет. Състезанието е супер тежко и на финала наистина ще е най-добрия и винаги хората ще се кефят, независимо кой е победителя.
07.07.12
20:27
Vic (bow). Мерси за инфото. Но идеята ми си остава че за да привлекат представители на други спортове понеже няма Кросфитари са използвали тежки щанги. Сега вече има специализирани школи като чели тежките щанги намаляват за сметка на изродските времена и скорости. Сега дали щангисти пожарникари, треньори, това са все хора практикували друг спорт. :)
казано от Марин Маринов на 07.07.12, 20:27:
... Но идеята ми си остава че за да привлекат представители на други спортове понеже няма Кросфитари са използвали тежки щанги. Сега вече има специализирани школи като чели тежките щанги намаляват за сметка на изродските времена и скорости...
Всъщност, истински тежките щанги се появяват на Игрите едва през 2009 (тяга и изхвърляния). Т.е. дотогава тежестите на състезанията са сравнително умерени.
А ако искаш, върни се на тазгодишните регионални квалификации - 30 Hang Cleans на 100 кг като част от комплекс не ми изглеждат никак леки, както и тягата във финалния комплекс. Идеята ми е, че щангите в комплексите стават все по-тежки от година на година, не знам защо си останал с впечатление, че олекват.
07.07.12
23:51
Значи аз съм се объркал. Развивах пак едни идеи без да знам материята...Извинявам се!
Ти си ги развивай майна, не пречиш, а и имаш доста уместни питанки!!!!
Кросфита, ММА, Шао лин...всичко е станало комерс...харесва ни, или не....
Хората искат ЗРЕЛИЩЕ, Рийбок искат ПАРИ...поинтересувай се, погледай малко статистики...виж къде са били Рийбок като пазарен дял, преди и след като захванаха Кросфит:)
ето ги
http://games.crossfit.com/sites/default/files/ANNC4wFriday_Games2012_CompetitionGraphic_Individual.jpeg
Мнението беше редактирано от Redalex на 10.07.12 10:08.
В топ форма(при Топузов), с леко пристъпване с единия крак назад...към 2,90. На 84-85кг. лично тегло.
12 комплекса... Началото е изненадващо в четвъртък, 12.07.2012, вместо в петък, с нещо тотално размазващо:
700 м плуване в океана (доколкото разбрах, ще има някакви плавници?)
8 км колоездене в пясък и пресечена местност с маунтинбайк с ЕДНА предавка
11.3 км Microwave run - бягане в силно пресечена местност с денивелация 427 м
Ограничение за времето на финиширане 3.5 часа.
Започва се... (rock)
10.07.12
18:19
Нормално, ако КросФит ще стои зад пропагандираното FITTEST, а не STRONGEST (wo)man on Earth.
Преди в екшън филмите казваха “Той бил е пехотинец ... Той е бил във Виетнам ... Той е тюлен” за да обеснят изключителните качества на някой, съмнява ме, че в скоро време ще се появи “Той е кросфитър” :)
Къде ги гледате ?
Мнението беше редактирано от BeastMode на 11.07.12 18:15.
Какво става с игрите, някой да прати линк, където могат да се гледат онлайн?
12.07.12
10:23
казано от slavko на 10.07.12, 17:22:
В топ форма(при Топузов), с леко пристъпване с единия крак назад...към 2,90. На 84-85кг. лично тегло.
Много интересно. Имам един приятел МС по вдигане на тежести, на твоите кила е скачал 3.20 ;)
А вчера вечерта случайно попаднах на последния официален рекорд в тази дисциплина - Олимпийските Игри 1908 година - 3,33 метра, а последния неофициален в СпецНаз - 3,51 метра. Скакалци... ;)
казано от Vic на 10.07.12, 18:06:
700 м плуване в океана (доколкото разбрах, ще има някакви плавници?)
8 км колоездене в пясък и пресечена местност с маунтинбайк с ЕДНА предавка
11.3 км Microwave run - бягане в силно пресечена местност с денивелация 427 мОграничение за времето на финиширане 3.5 часа.
Нищо страшно не виждам...напълно изпълнимо ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.07.12 10:23.