03.07.12
23:14
Здравейте.
Бих искал да попитам за програмата която скалъпих дали е добре. Не искам огромни и нечувани резултати само да подчертая ,ами просто тренирам за здраве. Така... ходех на фитнес в зала 2 месеца и малко и тренирах кръгова програма ,но за жалост в скоро време няма да мога да ходя в зала и реших да си купя 2 дъмбела поне за първо време.
Бях чел ,че след кръговата програма в която се тренира всичко накуп , след това следва разделяне на групите - единя ден торст , другия крайници. И сега си мисля за нещо подобно (понеже уредите са ми ограничени само до дъмбели).
1ви ден - Крака, трицепс, бицепс
Клек с дъмбели пред главата - 3х8-10
Клек с дъмбели зад главата- 3х8-10
Напади - 3х8-10
Разгъване с дъмбели 2х8-10
Кофички на пейка(табуретка) 2х8-10
Разгъване с дъмбели зад глава 1х8-10
Сгъване с дъмбели -2х8-10
Чукчета -2х8-10
Концентрично сгъване -1х8-10
2ри ден - Гръб , гърди, рамо
Тяга с дъмбели- 3х8-10
Гребане с дъмбели (хоризонтално)- 3х8-10
Хоризонтално избутване с дъмбели -3хх8-10
Избутване с наклон - 3х8-10
флайс - 2хх8-10
Пулоувър - 2хх8-10
Раменни преси - 3х8-10
Разгъване ръце встрани- 3х8-10
разгъване напред- 1х8-10
Корем след всяка тренировка по 2-3 серии коремни (с тежест зад главата)
Програмата мисля да я изпълнявам през ден. Знам ,че всичко зависи от храната и до колкото мога се справям с нея.
Моля за няколко коментара (без заяждане и натякване кой колко разбира).
Благодаря.
04.07.12
20:31
Абе тя програмата ти изглежда добре. Вече от теб зависи колко добре ще ги изпълняваш упражненията - техника, спазване на бройките в сериите.
Добре си ги подредил упражненията и покриваш прилично мускулните групи.
08.07.12
10:39
Благодаря за мнението.
Ами старая се да не чийтвам много много , мисля ,че техниката не ми е перфектна ,но е прилична защото доста време съм тренирал и то кръгови програми с най-различни упражнения. Никога не гледам да стигам до отказ и такива подобни. Знам ,че храната е най-важна ,но все пак не може и програмата да е кофти, а просто не искам да се хвърлям на билдърски програми. А такава разделена на торст и крайници не намирам в сайта.
09.07.12
22:09
Програмата е важна, но най-важно при нея е да тренираш упорито. Как ще си разделиш мускулните групи не е от чак такова значение. Примерно аз ги деля на две - горна част и долна част на тялото. При това долу-горе се получава сходно с описаното от теб. Растежа си зависи доколко добре се възстановяваш след тренировката. Това ти зависи освен от храненето и от приеманите добавки, дали спиш достатъчно и дали времето за почивка стига на мускулите ти да се възстановят преди новото натоварване. Просто си следи как се получават нещата при теб най-добре и се ориентирай по това.
10.07.12
16:55
Ами колко време горе долу да продължавам по програмата ? Аз си мисля за нещо от сорта 3-4 месеца. Също така упражненията едно след друго ли да ги правя или правя примерно сериите Клек и след това продължавам със следващото упражнение.
Благодаря за отделеното време! :)
10.07.12
21:38
Ти по тая програма можеш да си караш 3-4 месеца без проблем. Добре е обаче от време на време да си коригираш килограмите, с които правиш упражненията, а и можеш да пипваш и бройките в сериите. Като гледам си ги сложил по 8 повторения в серия - това е по-скоро за релеф. Ако искаш маса ги понамали - с повече килограми като бройките са 4-5 в серия.
Да ги мешиш упражненията след като си направил по една серия от всяко е тъпо. Така ще се умориш повече и тренировката ти ще е непълноценна. Правиш си ги сериите примерно както си писал на Клек, почиваш малко и продължаваш със следващото.
Да ти кажа също е добре да променяш реда, в който правиш упражненията през тренировката. Не за друго, а за да не ти писва от програмата, а и за разнообразие.
10.07.12
22:48
Да разбира се ,че ще качвам килограмите. Това за бройките ми беше полезно, не знаех ,че за релеф е +8 серии ,а за маса 4-5.По скоро мислех ,че е за сила ,а масата си идва вследствие от тренирането и ядене.Благодаря ,че ме подсети за релефа , защото изобщо не ми е това и целта, не ,че качването на маса ми е приоритет.Благодаря отново много за помощта ! :)
11.07.12
22:46
Това са глупости прави си и по 12 повторения пак ще качваш....