След тренировъчно хранене протеин,банан и извара ?

10.07.12
20:07

Здравейте , все по-често чета за казейна и неговите предимства използван след тренировка . След като вече стана ясно ,че ‘’златния час ‘’ са всъщност златните 8 часа забелязвам че често се препоръчва след тренировка една доза суроватка с една доза казеин . Въпроса ми е мога ли да заменя казеина с извара ? Рецептата която смятам да практикувам е следната 30 мин след трен : 1 доза протеин + 150-200гр извара + 1 банан всичко в един шейк консумиран в първия час след тренировката . Дали изварата ще забави опасно много усвояването на суроватката и изобщо концепцията ефективна ли е ? Благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от Anton Penchev на 10.07.12 20:08.

Извара след тренировка не е препоръчително да приемаш.Аз ако съм ще постъпя така: 1 доза протеин+1-2 банана+прясно мляко и една с.л. мед. разбити хубаво с миксер.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 10.07.12 20:16.

10.07.12
20:18

И що да не е  препоръчително?

Tова си е лично мое мнение.Каквото иска това да прави.Изварата е бавен протеин,а след тренировка всички знаем,че трябва бърз въглехидрат,след което 1 доза суроватъчен протеин и след 1 час вече си прави храненето.Това е основното правило след тренировка :д

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 10.07.12 20:25.

10.07.12
20:23

изварата се усвоява по-бавно и по-добре я остави за преди лягане.. а след трен.-протеин + банан :)

10.07.12
20:23

аз в момента пия сайз он така че въглехидрата ми е осигурен , а и протеина не е толкова наложителен защото по време на тренировка пак съм го зареждал . С други думи дори и изварата да забави протеина не мисля че ще е проблем тъй като по време на трен съм приел 10тина грама хидролизат от Саиз-а.

Според мен не е никакъв проблем да си вземаш и изварата, няма как да ти забави усвояването на протеина чак толкова , пък и зависи от гледната точка ама за мен примерно забавеното усвояване е в +

BobbyB

11.07.12
10:34

Бананите са бързоусвоим въглехидрат. Веднага след тренировка ги яж.

казано от Anton Penchev на 10.07.12, 20:07:

...често се препоръчва след тренировка една доза суроватка с една доза казеин . Въпроса ми е мога ли да заменя казеина с извара? ...изобщо концепцията ефективна ли е?

Идеята е добра, белтъчини с различна скорост на усвояване са добра идея след тренировка. Много хора робуват на градската легенда, че казеинът няма място в този момент и най-добрият избор е само суроватъчен протеин... не е точно така. Да, можеш да замениш казеина с някакво количество извара.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.07.12 10:47.

11.07.12
16:51

казано от Кольо Пияндето на 11.07.12, 10:45:

Идеята е добра, белтъчини с различна скорост на усвояване са добра идея след тренировка. Много хора робуват на градската легенда, че казеинът няма място в този момент и най-добрият избор е само суроватъчен протеин... не е точно така. Да, можеш да замениш казеина с някакво количество извара.

Това ме интересуваше . Благодаря :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.07.12 12:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1