Бе аз тук да попитам, тия елитните като знаят, че им подливат вода с плуване и колоездене дали го тренират изобщо... все си мисля, че се надяват поне да го избутат :)
Хинкс, плуването, плуването?
12.07.12
10:37
казано от gotcha на 12.07.12, 10:28:
Хинкс, плуването, плуването?
Кво плуването ? С плавници в океана...нищо страшно, като моторници ще са :D
Знаеш ли какъв е(беше) норматива на изпита за влизане в МСРО ? ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.07.12 10:37.
Ако имат право на плавници...
Първо ми кажи какво е МСРО :D (blush)
Имах предвид, че за един добър плувец тия 700м няма да ги усети, ама ако някой ше ми плува жаба ще се мотка половин час... та за това питах дали обръщат внимание на плуването.
12.07.12
11:00
Морски Специален Разузнавателен Отряд, популярен като “Тихина” (старата им позивна, новата им е “Родни Балкани” или поне беше такава).
под. 22580
та и половин час да е...остават му 3 часа за каране на колело(щото си е точна каране на колело тип “балканче”) и кросчето. Ти за тия 3 часа да ги ходиш само, пак ще ги вземеш тия 18,5 км дето остават...А бе що махнаха казармата - какви кросфитъри щеше да има...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.07.12 11:05.
Ха, верно 3ч. са много време... ма ако ги опънат по некви бесни баири и трябва да бутат и да мъкнат колелета, да газят в потъващи пясъци ще е интересно, отплеснах се :)
Не съм за казармата, знаеш ли къф зор беше да се отърва, крих се като мишка :D
дали го тренират изобщо...
Orlando Trejo
Clean & Jerk 152 kg
Snatch 120 kg
Deadlift 210 kg
Back Squat 200 kg
Fran 2:16
тренира се и колоезденето.
Deb Carson при жените има фобия от вода и плуване и миналата година не е завършила..тази година е успяла да го изплува.
Мнението беше редактирано от Redalex на 12.07.12 11:19.
12.07.12
11:24
WTF ? Тоя да не се шегува,ако плува 700 метра по тоя начин,само на ръце,ще приключи когато другите почват бягането.
За това говорех... сещат се накрая, ама Сашо е прав, ще наваксват само дето 15мин. може и трудно да се наваксват, мисля си, че ще го опаткат за мн. по-малко време и ще има яко борба. Вил сии...
На сто процента бях сигурен, че ще сложат триатлон... Въпрос на време беше. Предлагам като се правят в Бг КФ игри да се сложи нещо от сорта на “Бодлите на розата”...
казано от James Hinks на 12.07.12, 11:00:
та и половин час да е...остават му 3 часа за каране на колело(щото си е точна каране на колело тип “балканче”) и кросчето. Ти за тия 3 часа да ги ходиш само, пак ще ги вземеш тия 18,5 км дето остават...А бе що махнаха казармата - какви кросфитъри щеше да има...
За ориентация ЦПШ Мальовица - вр. Мальовица е 13 км. дължина, на 1000 и малко денивелация. За туристи го дават 3 часа. Принципно, когато съм тренирал по тоя маршрут съм го правил от хижата до върха, тя там е и основната денивелация /от ЦПШ до хижата е 200 м. денивелация, останалите 800 са от хижата до върха/ за час и малко при кофти време - як дъжд беше, мъгла. ЦПШ - хижата е 30 мин., значи за около час и нещо може да направи.
Ще натискат на колелата и плуването и ще са уморени вече, така че ще видим времето...
Разстоянието и деневилацията дето я дават на тичането на триатлона го имаме в перфектна конфигурация при нас за тренировка. Това е маршрута хижа Алеко - пътеката до Черни връх - оттам до Железница и х. Физкултурник - по пътеката до Алеко - 11 км/400+ денивелация. Поздрави
12.07.12
12:04
казано от Z H на 12.07.12, 11:53:
Преди 6-7 години имах една идея за EXTREME GAMES. Не бях и чувал за КФ ;) Едни приятели искаха да видим какво може да стане.
Бях подготвил един маршрут в Родопите - плуване, преход, сериозни денивелации, много тежки полоси. Нищо не се случи, ама и без пари няма как да стане де. Да дойдат Рийбок да им дам идеята евтино ;)
казано от James Hinks на 12.07.12, 10:23:
казано от slavko на 10.07.12, 17:22:
В топ форма(при Топузов), с леко пристъпване с единия крак назад...към 2,90. На 84-85кг. лично тегло.
Много интересно. Имам един приятел МС по вдигане на тежести, на твоите кила е скачал 3.20 ;)
А вчера вечерта случайно попаднах на последния официален рекорд в тази дисциплина - Олимпийските Игри 1908 година - 3,33 метра, а последния неофициален в СпецНаз - 3,51 метра. Скакалци... ;)казано от Vic на 10.07.12, 18:06:
700 м плуване в океана (доколкото разбрах, ще има някакви плавници?)
8 км колоездене в пясък и пресечена местност с маунтинбайк с ЕДНА предавка
11.3 км Microwave run - бягане в силно пресечена местност с денивелация 427 мОграничение за времето на финиширане 3.5 часа.
Нищо страшно не виждам...напълно изпълнимо ;)
Аз за това попитах, баща ми като активен атлет на 67 кг. има 3:10, негов съученик от спортното, малко по-голям - гьолетласкач, 140 кг има 3:20, като същевременно и двамата имат по 6.6-6.7 на 60 метра. Стареца има 6.90 дълъг скок, 190 висок и тн... до 10ти клас, като седмобоец обръща и изхвърля повече от някои негови съученици шангисти.
За това питах, има ли десетобойци на игрите ? :)
Мнението беше редактирано от Kirilov на 13.07.12 11:35.
Тъкмо го изгледах и отивам да бягам 7-8км и няма да се лигавя :D Вече не мисля, че са много, иначе се виждат само гъзяги и бедъри, Рич Фронинг и той стабилна дупара е отпрал, ако този с червено-черния клин е той де, че нещо лицата не ги виждам добре.
казано от Redalex на 12.07.12, 11:17:
Orlando Trejo
Clean & Jerk 152 kg
Snatch 120 kg
Deadlift 210 kg
Back Squat 200 kg
Fran 2:16
Много смущаващо : 152 и 120 на щангистките,а тягата и клека посредствени даже смешни .
Няма логика тука,наистина е странно.
И кво,ще ходим до Враня да минаваме полосата ли,добре,то без снаряжение е ОК.
Аз бях с ПК и автоматче за баланс.
Лека била картечницата,лека ама 9 кг.(devil)
Мнението беше редактирано от ISB на 12.07.12 18:43.
казано от ISB на 12.07.12, 18:33:
казано от Redalex на 12.07.12, 11:17:
Orlando Trejo
Clean & Jerk 152 kg
Snatch 120 kg
Deadlift 210 kg
Back Squat 200 kg
Fran 2:16Много смущаващо : 152 и 120 на щангистките,а тягата и клека посредствени даже смешни .
Няма логика тука,наистина е странно.И кво,ще ходим до Враня да минаваме полосата ли,добре,то без снаряжение е ОК.
Аз бях с ПК и автоматче за баланс.Лека била картечницата,лека ама 9 кг.(devil)
Техничарче е сигурно момчето :)
казано от ISB на 12.07.12, 18:33:
Много смущаващо : 152 и 120 на щангистките,а тягата и клека посредствени даже смешни .
Няма логика тука,наистина е странно.
Нищо смущаващо няма, научило се е момчето как се правят нещата.
Абе може да бъркам ама не можеш обърна 150 с 200 тяга, ако това е реалният му опит разбира се.
Не можеш и ги стана ако нямаш поне 160-170 преден клек което пък не кореспондира с 200 заден.
Да не го обръщаме на спор,казах чудно ми е .
Аз не схващам нещо сигурно.
Край на връзката :D
Славко на 180 заден и ~ 200 тяга обръща 120+ пък не е с цветущи пропорции за щангист.
казано от Витан на 12.07.12, 22:34:
200 кг широка тяга и поне 150 преден клек.....
Тоди ми разправяше за някакъв нейн колега, младо момче, в началото на развитието си като щангист, който бил толкова нахъсан да се получат нещата и имал изключително добра техника, че още преди да е успял да клекне 115кг на преден клек, е обърнал и изтласкал 115. Мисля, че спомена, че макса му на преден бил по това време 105кг.
Спора за щангите е толкова абсурден, че даже няма и да се намесвам...нали ходите по щангистки зали, нали се консултирате с големите щангисти...питайте ги има ли такива корелации : тяга-обръщане, клек-тласкане и т.н. Всичко е шибана техника и правене на движението на малки кила, докато не ти се доповръща...после идват големите гири и т.н.
Аз на 240 тяга и на 200+ заден клек обръщах 100 кила, защото бях супер крив...това за протокола.
Кирилов, не Ви знам роднините и щангистите...почвам наистина да припадам от смях, от хора дето все нещо са чули, че някой нещо направил. Като малка пишка в Русе съм тренирал в една зала с Николай Раев, Ростислав Димитров...няма да ти обяснявам кои са тези...еми те тия твоите хора ще ги смачкат бе...защо не са на олимпиада, питам аз и отговор не искам:)))
За скокове наистина мога много да споделям...но с хора, които са стъпвали на писта...
А тия с 5,5 на 60метра...рекорда на Морис Грийн е 6,39…това ръчно май отива на 6,20…виждал съм Явор Топузов на загрявка преди състезание по дълъг скок в Универсиада да бяга 6,22 ръчно. После скочи 8м. Та питам аз, защо хората с 5,6 на 60м. не са на олимпиада...и отговор не искам...:)))
Е такива ми ти тяги на 600кг., изхвърляне на 300, 5км. за 13мин. и други свободни съчинения:)))))))
А на плуването нали видяхте...някои едвам не се удавиха...:))) Имаше отказали се и т.н.
Тук нали имаше някакви плувци...забелязахте ли разлика между първия, дето излезе от водата(как загребва, как му се движи изобщо тялото във водата)...ами човека е шампион по плуване...не знам колко му е тягата...ама може и да не се стигне до това да я сравнява с някой, който не може да изплува 700м.(с плавници!!!), пък има 700тяга:))))
А височината да зебелязахте, че пак има решаващо значение...Спенсър Хендел...
Оставете ги тия сметки по документи и кой, какво е направил на клипчето...вижте какво правят в състезание!
Слави, извинявам се, печатна грешка е, оправих го. Относно другото баща ми е бил на олимпиада за пионери в Артек. ;)
13.07.12
13:36
казано от slavko на 13.07.12, 08:59:
...ама може и да не се стигне до това да я сравнява с някой, който не може да изплува 700м.(с плавници!!!), пък има 700тяга:))))
Като ги гледам как плуват и колко са яки се чувствам ULTIMATE FITEST MAN :D
От дете трябва да знаеш да плуваш и да караш колело, някои май са били пропуснали тази важна част...
казано от James Hinks на 13.07.12, 13:36:
казано от slavko на 13.07.12, 08:59:
...ама може и да не се стигне до това да я сравнява с някой, който не може да изплува 700м.(с плавници!!!), пък има 700тяга:))))
Като ги гледам как плуват и колко са яки се чувствам ULTIMATE FITEST MAN :D
И наградата ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.07.12 13:53.
Напоследък все повече и повече ме учудва това нещо Кросфита-сега пък включили плуване и колоездене.Когато се базираше на комбинацията от щанги-гимнастика-тичане в кросфита имаше доста смислени неща, които ми харесваха.Ама сега толкова странно стана всичко, да вземат да им сложат още като дисциплини овчарски скок, като има плуване, защо да няма и гмуркане на дълбочина, малко ММА да включат по-средата докато имат сили тия хорица и накрая да вземат да изиграят и една партия шах, да си проличи,че са и умни кросфитърите, абе направо свръх хора.Някъде беше спомената казармата, ами да това ми прилича на подготовка на морски пехотинци, само че тези хора нямат нищо общо с морски пехотинец, позовавайки се на случайната ми среща с един такъв преди доста време.Голяма боза се получава, а от много боза резултата го знаем.Лично мнение.
Мен пък точно това ме изкефи в идеята на кросфита, че е ноу лимит откъм възможности да докажеш себе си. Защо трябва като всеки друг спорт да е строго профилиран?
Трябва ли, за да си фит, защото това е мотото на кросфита, да го постигаш точно в рамките на комплекси с щанги, гимнастически и бегови?
Мен пък ми беше интересно да ги гледам тия здравеняци как ще се справят с това предизвикателство...
14.07.12
07:51
Аз също съм страшно очарован от развитието на кросфит игрите. Между другото много светила в тренирането също продължават да си плюят кросфит методологията, но изказват адмирации за кросфит игрите.
За мен да си “фит” не е само да може да вдигаш тежки щанги. Или да бягаш много. Или да правиш маймунджълъци на лостовете. Или сбирток от тия трите.
За мен да си “фит” означава да си годен да се справиш във всяка ситуация.
Всеки запознат поне малко с кросфита знае за кросфит журнала. Там още отначалото започнаха да се появяват статии, които да ни научат как да удряме, да се борим от земята, слаклайн... Имаше снимки и статии от локално проведени състезания, дето хората даже с колички от строежа се напредварваха.
Още по-назад в историята имаме перфектния атлет - Херкулес. С какво е известен? Вдигал е тяга от 1 тон? Всичките му подвизи са вдигнати огромни килограми? Не, при него имаме и издържливост, и точност със стрелите, имаме и акъл даже (Авгиевите обори).
За мен кросфит е като училището до 8-ми клас. Или който е там сега, че като гледам днес май само се научават да броят до 12… Та в училището учиш родна реч, класиката в световната литература, химия, физика, биология, математика... И след това ставаш някакъв, я наркодилър, я физик, биолог...бакшиш... Ако си станал биолог тая география дето си я учил за какво е? С кросфит е същото - то те прави годен във всичко, не най-добър в определено нещо. За второто си има отделните спортни дисциплини.
Та в кросфит ни правят фит за неочакваното. То те си го казват де. Затова и всеки идвал на мои тренировки или организираните от мен състезания е видял, че не се придържам към 21-15-9 и определени упражнения, а имаме и доста странни неща като носене на партньор, минаване под маскировъчна мрежа и т.н.
Кросфит не иска да прави морски пехотинци. В няколко статии през 2004-та още се опитаха да обяснят, че тренировките са близки в някои аспекти, но не всеки може да си направи тренировъчен терен като на военните и затова кросфит комплексите се доближавали възможно по-близо до тренировките на военните.
Светът е пълен с обикновени хора и шепа спортисти. Кросфит е ориентиран към обикновените хора. Както в световен мащаб хората са неосведомени и не смеят да идат на зала, защото ще станат много мускулести - всеки вижда елитните бодибилдери и бодибилдерки и си мисли, че ще стане като тях. Така и кросфит не иска да подготви шампион за Олимпиадата по вдигане на тежести, който после да скъса Болт на 100м и накрая да отнеме заслужения медал на Йовчев...
Та кросфит е да си фит, както крос е тичане с различни скорости през различни терени и за другото си има дисциплини - 100м, 400м, 42км. Който обича да тича си прави кросчета, който иска да се състезава - специализира дистанция.
Ето едно мнение на трениращ при мен, който ходи да спасява Витоша: “не ги знам тези пожарникари и т.н. какви са, но 10 пъти спирахме да почиваме докато изкачим баира”.
Ето и една случка от живота ми: една жена получи удар на плажа. Линейката пътуваше, но можеше да дойде на около половин километър от нас. Докато другите се суетяха как ще я пренесат санитарите аз оставих другия спасител сам и понесох жената на бицари до мястото, дето ще дойде линейката. После лекарите казаха, че това я е спасило, ако са се били забавили още няколко минути да дойдат да я взимат и да е починала.
Израсъл съм във време, дето се спортуваше активно. И хората бяха по-неспециализирани, но бяха атлети. Оставяха ските и носеха контузения съперник в състезанието, вадеха колата от канавката, за да продължи на ралито и т.н.
Може да пиша много, но трябва да тръгвам за тренировка. Има много спортове - изберете си който е най-близък до вашата силна страна и задълбайте там, ако искате да се доказвате.
А ако искате да просто да тренирате и да сте фит...
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 14.07.12 07:51.
Аз както разбирам Олег е против комерса, който е неизбежен...но няма как...Кросфит иска да превземе нови и нови територии...сега доста триатлонисти ще кажат “ба, тич какви са зле-та...я да го пробвам аз това чудо и ще отиде да обръща, да се набира”...има логика, вервайте ми:)))
Игрите засега са много интересни...Рич Фронинг не взел нито едно първо място, но си води в общото...при жените е на кантар всичко....
Абсолютно всички са с по-високо лично тегло...по-изчистени, по-бързи...
Не мога да открия резултатите на скока от място....
А и друго...като гледах миналите Игри...ходене на ръце, катерене на въже...и се дразнех, викам си е какъв Кросфит е това, за какво ми е това. След време, като се научих да ходя на ръце е друго, погледнах с друго око:)))) Така ще е и с катеренето и т.н. Е това е нещото, което харесвам пък аз, че нещата се развиват и уменията стават все по-разнообразни! Иначе можеше да си я карат на Фран и тяга с бърпита...докато Фран-а не го направят за минута и половина, а тягата с 200:)))
Тези в Кросфит централата наистина са много далновидни и иновативни люде.
Кросфит не трябва да закостенява, трябва постоянно да се развива и променя, както всичко около нас.
Всичко е супер на игрите, само както вече отбелязахме - драйфа ми се от комерса (puke)
Абе какво точно разбирате под “комерса ми идва в повече”?!?
Че Рийбок, Рог и разни други фирмици са си наблъскали рекламите в този спорт ли се дразните?
И защо да не го правят, след като реално те го развиват с налятите от тях пари?...пък и са фирми за спортно оборудване- някак си е логично, че ще търсят реклама на този пазар.
2008ма ако не бъркам на игрите са давали 500 долара награда на победителя....миналата година наградата беше 250 000 долара...тази не знам колко ще е. Кое точно е лошото в случая (освен това, че не ги взимам аз тия пари)? ;)
На мен например, ми е супер нелепо как макдоналдс е официален спонсор на олимпийските игри в Лондон или на Евро 2012…?!?! Какво общо има макдоналдс със спорта??? Или пък хайнекен или карслберг - все компании милеещи за спорта и здравето на хората.
Хамериканците опорочават всичко... материализъм до мозъка на костите. Ама имаме ли избор :)
14.07.12
18:41
Имаш избор-тренираш,както си искаш и не се влияеш от логото Crossfit
Ай стига с тия сантименти де:)
Кросфит се развива, Вие искате да се състезават на поляната докато свят светува ли...:)))
Концепцията е супер, идеята е супер...това, че гигантите във фитнес индустрията я налазиха няма нищо чак пък толкова лошо...нали някой трябва да осребрява чековете...
Стимула вече е друг...договорите с ТВ компаниите валят, отиваш да се състезаваш и си вече селебрити:)
А и в началото на доста от атлетите им беше едно готино хоби, сега е професия, от която те се изхранват и т.н.
Колкото и да е комерс...все пак накрая побеждава най-добрия, а не атлета на Найк, Пума...както помни историята...е това ще е гадно.
Пак ще кажа, Игрите са супер интересни...ама май шампионите ще дублират....
Прав си бе Слави, то няма друг начин, чакаме те тебе да дигнеш трикольора!
А тоя Джуниъра верно май ще защити титлата, бахти урода...