14.07.12
00:46
Има много съформнуци,които ползват този протокол с успех.Интересно ми е мнението им..
Мисля да почна (по-сериозно) ЦХ . Чудя се менюто какво да е и как да разпределя.Общо взето мисля да ям или от 12 до 6 или от 2 до 8 (през денят разбира се) Май ще е от 12 до 6 ,че като си лягам да съм с празен стомах..
Та въпросът е там,че нямам много апетит,тоест не мога да ям големи порции,чудя се как ще се получат нещата и дали въобще ще се получат..Мисля да ям 3 пъти през 2 часа при ЦХ-то и горе-долу да е така
—>Първо хранене(след тренировка точно) - протеин с въглехидрат (пилешко с ориз)
—>Второ хранене- мазнини+протеин чудя се доста какво да е.. Най-вероятно ще е добре там да сложа яйца може би,но от тях се наяждам бързо и за това се чудя. Другото е някое мазно месо,което не се знае колко % мазнини съдържа,защото всички са различни и може в сайта да пише 5-10-20 грама а мойто да е съвсем различно,зависи дали е очистено,защото тлъстото може и да се махне и доста го правят там където може
—>Трето хранене мисля да е пак протеин с въглехидрат- тук се чудя пилешкото с какво да го ям.Дали да е пак ориз не знам.
Като цяло искам да събирам около 150 въглехидрат като свалям толкова и протеин някъде и останалото мазнини.
Като качвам 250 въглехидрат някъде със също толкова протеин горе-долу и повече мазнини вероятно.
Много ми е чудно в хранене 2 каква храна може да вкарам,която да има добри мазнинки,да е висококалорична и да не засища много?
ПП: Грамаж на храна не съм изчислявал..Дано не стане,така че да стане невъзможно да го спазвам заради огромния грамаж на храната.
Просто тренирай на обед/следобед и почни feedinga със следтренировъчното хранене и яж докато си наситен (не преял буквално,това е грешка,освен ако не си 120 кила мускулест тиранозавър)
След тренировка прави най - обилното хранене-лека салатка ако имаш мерак,пиле,ориз ау там каквото ще хапваш
после щом искаш мазнини тури 5-6 яйца,масло,кисело мляко тва онова,може свинско
щом не искаш да засища много...свинско с масло(маслото го ядеш директно с вилицата)
БТВ не преяждай никога буквално на ЦХ,става една адаптация на стомаха която се изразява в неговото разширяване на момента и след 10 минути пак се чувстваш гладен...много е странно,другото което е ,че свикваш да ядеш на разширен стомах и после малко храна трудно се насища.
а сега каква ти е целта да качваш или сваляш?
Не му мисли толкова ами просто започни да се храниш така - ще видиш как ще си в състояние да погълнеш повече храна наведнъж, отколкото си свикнал и нещата ще се наредят от само себе си с времето
Мнението беше редактирано от jorjomena на 14.07.12 09:28.
14.07.12
09:36
@Vintage Целта ми е да съм гъвкав в хранителният си режим и както ти казвам променям само въглехидратите с +100 и мазнините с около +50 и имам план за КАЧВАНЕ ,иначе 150 въглехидрати и става режимче за сваляне. Иначе си мислех,че нямаше да е дерт да преяждам даже ,защото после 18 часа няма да ям :D Да мине днес утре трябва и да напазарувам и да почна от другата седмица ,за да видя как ще стане работата.
мойте наблюдения от близо година циклично: Перфектен режим, обира грешките , които често се случват.
1- Лятото е добре да има 10-30 минути преди 1-вото основно хранене нещо като разядка- аз предпочитам 1-2 домата или някаква подобна салата.
2- Гледай храните да са калорийно и нутриентно наситени- т.е да не ядеш силаж- така се чустваш пълен за 20-30 минути после пак ти се дояжда.
3- Внимавай с бързите въглехидрати- при голям прозорец на недояждане, при мен се получават carb-cravings и е лесно да се прекали
4- Никога не приемай протеин от повече от 3 източника на едно хранене.
5- Винаги протеина преди въглехидраите
6- Не яж овесени ядки.
7- Първото ядене след тренировка! Ако ще правиш максове 8 часа преди тренировката зареждаш, останалите храненета след тренировката. Общо взето гледай да имаш пред тренировката един 3-4 часов прозорез без хранене.
8- Последното хранене , според мене е по-добре да е мазнини+протеин- ще те държи повечко време.
9- Когато се храниш ограничи приема на кафе и кофеин-съдържащите, казано още стимуланти от всякакъв род. Тяхното място е във фастинг периода.
10- Гледай да се храниш всеки ден г/д по едно и също време (макс. +-30 мин).
Общо взето тва са насоки които аз спазвам. При тебе може да е различно, трябва да преминеш периода на адаптация и дда видиш сам.
14.07.12
10:04
казано от Ramon Dekkers на 14.07.12, 09:51:
мойте наблюдения от близо година циклично: Перфектен режим, обира грешките , които често се случват.
1- Лятото е добре да има 10-30 минути преди 1-вото основно хранене нещо като разядка- аз предпочитам 1-2 домата или някаква подобна салата.
2- Гледай храните да са калорийно и нутриентно наситени- т.е да не ядеш силаж- така се чустваш пълен за 20-30 минути после пак ти се дояжда.
3- Внимавай с бързите въглехидрати- при голям прозорец на недояждане, при мен се получават carb-cravings и е лесно да се прекали
4- Никога не приемай протеин от повече от 3 източника на едно хранене.
5- Винаги протеина преди въглехидраите
6- Не яж овесени ядки.
7- Първото ядене след тренировка! Ако ще правиш максове 8 часа преди тренировката зареждаш, останалите храненета след тренировката. Общо взето гледай да имаш пред тренировката един 3-4 часов прозорез без хранене.
8- Последното хранене , според мене е по-добре да е мазнини+протеин- ще те държи повечко време.
9- Когато се храниш ограничи приема на кафе и кофеин-съдържащите, казано още стимуланти от всякакъв род. Тяхното място е във фастинг периода.
10- Гледай да се храниш всеки ден г/д по едно и също време (макс. +-30 мин).
Общо взето тва са насоки които аз спазвам. При тебе може да е различно, трябва да преминеш периода на адаптация и дда видиш сам.
Общо взето гледай да имаш пред тренировката един 3-4 часов прозорез без хранене.
На мен ми идва тренировката след 16 часа фастинг
Последното хранене , според мене е по-добре да е мазнини+протеин- ще те държи повечко време.
Ако последното хранене е мазнини+протеин няма да мога да си изям дневните въглехидрати особено ако качвам и са 250
А след тренировка е нормално да ям въглехидрат с висок ГИ ,нали? Бял ориз с пилешко
казано от Teen Power на 14.07.12, 10:04:
Общо взето гледай да имаш пред тренировката един 3-4 часов прозорез без хранене.
На мен ми идва тренировката след 16 часа фастинг
Последното хранене , според мене е по-добре да е мазнини+протеин- ще те държи повечко време.
Ако последното хранене е мазнини+протеин няма да мога да си изям дневните въглехидрати особено ако качвам и са 250
А след тренировка е нормално да ям въглехидрат с висок ГИ ,нали? Бял ориз с пилешко
Мисълта ми е- да речем 5-6 седмици тренираш по някаква програма (Smolov JR. за пример) , която изисква да измерши макс. През тези 5-6 седмици “фастиш” 16-17 часа тренираш, чак тогава ядеш. На седмицата която замерваш максове, ако решиш ,че си изчерпал гликогена или искаш допълнително енергия сутринта като се събудиш може да хапнеш и след 5-6 часа отиваш в залата и замерваш максове. Технически пак ще тренираш на гладно, но в мускулите си ще имаш допълнително енергия. Аз зимата карах такава схема, винаги съм замервал максове на 16-18 часа глад- не е било проблем, но аз се бях адаптирал така. Т.е мисълта ми е такава- ако мислиш, че неможеш да вдигаш тежки гири , не е проблем да хапнеш. Ако не искаш- пак не е проблем :)
Повярвай ми 250гр въглехидрати не са толкова трудни на 2 яденета. 200гр ориз+200гр боб излиза г/д 1 чиния. Толкова е вкусно,че няма да се сетиш кога си го изял, особено ако го запържиш с лук сметана и масло и червен пипер.Това са ти 200гр въглехидрати. Все пак ти си решаваш- аз изразявам просто мнение :)
За след тренировка- въглехидрата е айляк. При тебе :D Аз хапна ли и почвам да се оглеждам за нещо сладко. ВИНАГИ ! :D По принцип пилешко с пюре от банан и стафиди е най-доброто за мен, но рядко се случва.
казано от Riko на 14.07.12, 10:25:
Що да не яде овес?
Както казва Georgio - овесът и царевицата са за прасета. Аз бих казал,че овесът е за коне. Стои много време в корема, заема място спира метаболизирането на месото, което впоследствие загнива в стомаха. При мене също така ако хапна овес и после да речем месо и масло получавам адски газове. Не на последно място- ако трябва да го ям , за да извлека полза- трябва да е суров, а така изобщо не е вкусен- ако се вари според мен няма смисъл ;) (лично мнение не ангажирам никой с него)
14.07.12
12:38
ОО боб няма да ям,защото от 100 гр корема се пръсва .. Максове едва ли е нужно да замервам нали ? :D Просто пример..? Принципно правя базово упражнение първото с една загряваща серия и другите 4 до 8 повторения като почвам от към 8 повт ии слизам до 3-4. Викам си 10х10 трябва да пробвам като качвам поне за гръб (като е за изостанала мускулна група) ма що да не и за цялото тяло ще се види..Тренировките за маса които правя са обемни и заемат час и половина 3 пъти в седмицата,докато тези за сваляне гледам да са по-интензивни все пак , по-кратки почивки във всички упражнения освен основното,в което пак тествам сила горе-долу,4-5 дневен сплит може и с някоя кардио тренировка ,но ме мързи и рядко се случва това :D
Аз бих добавил—не пий вода поне 30 мин,да не и час след хранене..ще си улесниш още храносмилането!
казано от Teen Power на 14.07.12, 12:38:
ОО боб няма да ям,защото от 100 гр корема се пръсва .. Максове едва ли е нужно да замервам нали ? :D Просто пример..? Принципно правя базово упражнение първото с една загряваща серия и другите 4 до 8 повторения като почвам от към 8 повт ии слизам до 3-4. Викам си 10х10 трябва да пробвам като качвам поне за гръб (като е за изостанала мускулна група) ма що да не и за цялото тяло ще се види..Тренировките за маса които правя са обемни и заемат час и половина 3 пъти в седмицата,докато тези за сваляне гледам да са по-интензивни все пак , по-кратки почивки във всички упражнения освен основното,в което пак тествам сила горе-долу,4-5 дневен сплит може и с някоя кардио тренировка ,но ме мързи и рядко се случва това :D
Your call- за боба. Просто го дадох за пример. Максове извобще не е нужно да замерваш, още повече 1RM. За тренировките немога да ти дам обективно мнение защото явно ни се различават целите. Харесват ми принципите на силово ориентираните програми -5х5,5/3/1, Smolov и т.н . Едно съм сигурен- кардио макс 1 път седмично и то спринтове.
казано от Ramon Dekkers на 14.07.12, 12:51:
Едно съм сигурен- кардио макс 1 път седмично и то спринтове.
И това е много... :) Направи си кардио от щангите! :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 14.07.12 12:58.
Да в смисъл ако държи да се разхожда по стадиона. И аз съм на мнение ,че комплекси с щанги са най-доброто кардио , но пък и 50метровия спринт е полезен в някои случаи :D
Да,аз когато съм целял само сваляне,винаги включвам спринт...бягането го правя за други неща :) а пък и свалянето си върви покрай тях...
Мнението беше редактирано от Jikata на 14.07.12 13:06.
14.07.12
13:15
Препоръка за някой лесен кросфит комплекс около 20 мин да заема :D:D
Някои упражнения та повечето даже ни ги знам лол.Но и има много дето фигурира bw 1.3 1 0,7 и тн... Може ако правя понеделник вторник сряда тренировката в петък да правя нещо подобно
Не е нужно да е кросфит взимаш 3-4-5 базови тежки упражнения и ги въртиш 4-5-6 пъти.
Аз в момента месо ям 2-3 пъти в седмицата, неприемливо скъпо е. Овес с кисело мляко и мед ми влиза перфектно обаче вечер. 2 Пъти ям. Единия път омлетче от 10-12 яйца, другия път 100-150 грама овес с кисело мляко и лъжица мед. Чак ми се прияде пак :Д
28.07.12
15:51
Най-накрая днес първи ден изкарах с 18,5 часа фастинг . Като цяло всичко е наред,сила си има..Започнах с чийт дей като вчера в Петък ядох дюнер джоб пръчици вафли сладолед и подобни.
Режимът сега е нещо такова:
около 2 часа след тренировка: (оставям прозорец за горене на мазнини :D)
200 гр пилешко и 100 гр бял ориз със салата
След 2-2,30 часа ям 4 яйца със салата и 2 банана
Към 6 часа вечерта ям 200 гр пилешко салата и 100 гр бадеми. Цикълът се повтаря
Като цяло горе-долу идва така:
Протеин: 150 грама
Въглехидрат: 150грама
Мазнини: 75 грама
Калории: Около 1900…. Па го изчислявах преди 2200-2300.Сега като пресмятам пак..