05.08.05
17:52
понеделник-гърди
вторник-бицепс,трицепс
сряда-гърди
четвъртък-бицепс,трицепс
петък-гръб,рамо
добре ли е според вас ако не ви харесва нещо дайте предложение за подобрение ??
05.08.05
18:00
lol 2 пъти гърди и ръце не стаа...по-добре:
Понеделник:гърди и рамо
Вторник:почивка
Сряда:гръб и трапец
Четвъртък:почивка
Петък:ръце
според мен така е по-добре, макар че незнам колко време си тренирал, какви са ти данните, какво целиш и т.н....по-добре напиши
Смятам че нищо няма да постигнеш с нея но и което е по лошо ще загубиш масата която имаш в момента.ПРЕТРЕНИРАНЕ.
А на мен ми е чудно защо всички се концентрират върху ръце и гърди, дето са най - малките мускули, а пренебрегват най - големите и важните - крака и гръб. Без крака и гръб не може да се качи сериозна маса.
А с тази програма специално ме съмнява че каквото и да е ще расте.
05.08.05
22:11
[quote author=”Петко К”]А на мен ми е чудно защо всички се концентрират върху ръце и гърди, дето са най - малките мускули, а пренебрегват най - големите и важните - крака и гръб. Без крака и гръб не може да се качи сериозна маса.
А с тази програма специално ме съмнява че каквото и да е ще расте.
крака не тренирам щото съм тренирал футбол и краката са ми много голями и няма смисъл да ги тренирам
05.08.05
22:12
[quote author=“kakvo_stana…”]lol 2 пъти гърди и ръце не стаа...по-добре:
Понеделник:гърди и рамо
Вторник:почивка
Сряда:гръб и трапец
Четвъртък:почивка
Петък:ръце
според мен така е по-добре, макар че незнам колко време си тренирал, какви са ти данните, какво целиш и т.н....по-добре напиши
ми целта ми е да си стегна мускулите и да качвам маса тренирал съм 7 месеца
ко ще кажете за тя програмка дето какво_стана каза ??
добре де толкова ли са важни тези крака, защо Петко К казва, че без тях неможе да се качи хубава маса на цялото тяло :?: :?:
Абсолютно е прав клека не развива само краката а дава една солидна основа на куп други мускули да не говорим в силово отношение как действа не само за краката
е добре де без клек???
[quote author=“select”]понеделник-гърди
вторник-бицепс,трицепс
сряда-гърди
четвъртък-бицепс,трицепс
петък-гръб,рамо
ще претренираш!
махни гърдите 2рия път.виж какво са написали по-горе по-вещите от мен и прецени кое как да промениш
пууу глупости от 1001 нощи.
защо пък от оригинална книга на арнолд шварценегер пише че след 1 година здраво трениране трябва да се почне ето такава тренировка:
пон,ср,пет-Гърди Рамо гръб
вт,чет,съб-Ръце Крака
човека станал 7 пъти олимпия и няма да знае кво да се тренира нали ай стига глупости е накрая на книгата му пише само със голям труд ще дойде големия резултат
Всеки за себе си трябва да избере индивидуална програма която най добре ще го развива най добре.всичко е генетика може да се промени всичко с химия тва е от мен!!!!
пууу глупости от 1001 нощи.
защо пък от оригинална книга на арнолд шварценегер пише че след 1 година здраво трениране трябва да се почне ето такава тренировка:
вт,чет,съб-Ръце Крака
човека станал 7 пъти олимпия и няма да знае кво да се тренира нали ай стига глупости е накрая на книгата му пише само със голям труд ще дойде големия резултат
Всеки за себе си трябва да избере индивидуална програма която най добре ще го развива най добре.всичко е генетика може да се промени всичко с химия тва е от мен!!!!
Заеби го Арнолд! Книгата му е пълна глупост, нищо полезно не може да се извлече от нея! Е, има хубави снимки на Арнолд, за който му е фен ;)
Съветвам те и някои други книжки да прочетеш, преди да даваш такива мнения. Възстановяването е основното в този спорт. Мускулите растат извън залата, а не докато тренираш.
Такива програми, като в книгата, могат да работят само с правилно циклиране и управляване на натоварването, и разбира се, с химия.
Арнолд е знаел как да си управлява тренировката, така че да не претренира, да не говорим за химията която е взимал. А ти и човека, дето пита за програмата, много ме съмнява, че сте способни на това. Да не говорим, че той самият ме съмнява да е започнал да тренира по 6 пъти седмично след първата година тренировки!
Мислете малко, като четете, не приемайте всичко наготово! Трябва да се знаят основните неща и малко теория за това, какво кара мускулите да растат и какви са принципите на тренировките и храненето.
Тогава няма да копирате програми, а на базата на тази теория и принципи ще може да си съставяте ефективна програма, в зависимост от вашите нужди и изисквания.
При начинаещите може да работи всяка една разумна програма, не случайно си има разработени методики и курсове за начинаещи, които вършат работа. После вече става трудно, като постигнете някакво ниво на развитие.
07.08.05
17:23
значи 3 пъти седмично един мускул ми се вижда много пък и аз нямам нужното време тренирофка както казвате като направя 1 година тренинг ще почна по двапъти ся ще карам така
понеделник-гърди,рамо
вторник-гръб,крака
сряда-почивка
четвъртък-бицепс,трицепс
петък-почивка
ко ще кажете за тая програмка ???
[quote author=“select”]значи 3 пъти седмично един мускул ми се вижда много пък и аз нямам нужното време тренирофка както казвате като направя 1 година тренинг ще почна по двапъти ся ще карам така
понеделник-гърди,рамо
вторник-гръб,крака
сряда-почивка
четвъртък-бицепс,трицепс
петък-почивка
Гръб и крака е много в една тренировка - двете най - големи мускулни групи наведнъж, а в другите дни само по две малки имаш.
Сложи крака - гърди, или крака - рамене, а при гърба сложи или рамото или трицепса. Защо не пробваш класическата схема - гърди, бицепс - рамо, крака - гръб, трицепс? Друг вариант - крака, гърди - гръб, рамо - бицепс, трицепс. Или - гръб, трицепс - рамо, бицепс, както повече ти харесва.
И още нещо - след петъка какво следва - почивка, или почваш наново?
07.08.05
18:14
[quote author=”Петко К”][quote author=“select”]значи 3 пъти седмично един мускул ми се вижда много пък и аз нямам нужното време тренирофка както казвате като направя 1 година тренинг ще почна по двапъти ся ще карам така
понеделник-гърди,рамо
вторник-гръб,крака
сряда-почивка
четвъртък-бицепс,трицепс
петък-почивка
Гръб и крака е много в една тренировка - двете най - големи мускулни групи наведнъж, а в другите дни само по две малки имаш.
Сложи крака - гърди, или крака - рамене, а при гърба сложи или рамото или трицепса. Защо не пробваш класическата схема - гърди, бицепс - рамо, крака - гръб, трицепс? Друг вариант - крака, гърди - гръб, рамо - бицепс, трицепс. Или - гръб, трицепс - рамо, бицепс, както повече ти харесва.
И още нещо - след петъка какво следва - почивка, или почваш наново?
ми значи решено е
ето я крайната тренирофка
понеделник-гърди,крака
вторник-гръб,рамо
сряда-почивка
четвъртък-бицепс,трицепс
петък-почивка
вече добре ли е
и петък почивам в понеделник почвам на ново
или пък вместо да почивам да тренирам така
понеделник-гърди,крака
вторник-гръб,рамо
сряда-бицепс,трицепс
и наново ??
07.08.05
20:14
Абе хора - хем питате - хем спорите !
Хората ти казаха - крака задълтелно ,аз добавям - клек задължително упражнение !
Ето и от мен
Примерно
Понеделник
Гърди - Бицепс
3x6-8 - Лег
2х7-8 - Горен Лег
2x кофички до отказ
Бицепс
3x8-10 - Свиване със щанга за бицепс
2-3х8-10 - Скотова пейка с крива щанга
Сряда
Гръб - Трицепс
2x8-10 - Тяга
2х8-10 - Чукче - легнал на пейка
3x10 - Скрипец (набирания - тесен подхват)
Трицепс
2х6-8 - Лег тесен хват или френско
3x8-10 - Натискане на скрипец
Петък
Крака - Рамо
3x10-12 - Клек
Разгъване на машина за бедра - 2x10
Стъване на машина за бедра - 2x10
Рамо
Повдигане от сед щанга пред врат
3x8
Странично повдигане на дъмбели - 3x8-10
Придърпване на щанга към брада - 2x10
——————————————————————————
Eто ти добра програма ,не разпитвай повече ,не мисли - направи я - само за месец -после се сменя!
Не съм писал загряващите серии,тях си ги правиш - поне 1 серия на упражнение !
ами ето пак не знаещи как да си напраят програмата тия първи 6 месеца са за това да направиш всички видове упражнения да разбереш по колко серии и кое те напряга най много при всеки е индивидуално
08.08.05
10:23
Имам 1 въпрос към Петко К: колко ти е стажа и каква ти е програмата , ако не е тайна разбира се, щото има и такива дето не казват....
Ето ти една и от мен.
Понеделник: Бедра - Коремна преса
Вторник: Рамо - трапец -Трицепс
Сряда: почивка
Четвъртък: Гръб - Задно рамо - Прасец
Петък: Гърди - Бицепс - Коремна преса
Събота:почивка
Неделя:почивка
08.08.05
15:36
[quote author=“Rafael”]Ето ти една и от мен.
Понеделник: Бедра - Коремна преса
Вторник: Рамо - трапец -Трицепс
Сряда: почивка
Четвъртък: Гръб - Задно рамо - Прасец
Петък: Гърди - Бицепс - Коремна преса
Събота:почивка
Неделя:почивка
тая нещо не ме кефи
+ тфа коремни преси всеки ден по 100 след тренирофка
Тук съм писал за стажа - [quote author=”Петко К”]...
Стаж - не знам точно. Общо над 8, но в тях влизат над 3 години прекъсвания (за 1 и за почти две години), значи чисто към 5 - 6 години. От есента на 2002 до сега без сериозни прекъсвания, но и без да си давам зор :)
А за програмата е по - сложно, защото напоследък нямам такава :) Мога само да ти кажа, че тренирам средно 2 пъти седмично, някой път минавам на 3 пъти, ама рядко. Ако тренирам два пъти, ползвам обща програма - по 1 упражнение за главните мускулни групи, с по 3 - 5 серии, общо 5 - 6 упражнения, но редувам различни упражнения на всяка тренировка.
Ако реша да тренирам по - често, ползвам двоен сплит - обикновенно гръб с гърди и още някоя по - малка група в едната тренировка и крака плюс останалите неща в другата, с по 2 - 3 упражнения за група, и ги въртя двете тренировки с 1 - 2 дена почивка между тях, така че една и съща мускулна група се повтаря всеки 5 - 7 ден, а за седмицата се събират около 3 тренировки общо.
[quote author=“select”]понеделник-гърди
вторник-бицепс,трицепс
сряда-гърди
четвъртък-бицепс,трицепс
петък-гръб,рамо
нека не изключваме и краката,затова предлагам в четвъртък-крака,трицепс
Kакво не ти харесва да правиш корем 2-3 пъти седмично?
А много ли ти харесва да видиш някой с 40-42 ръка,голям гръб,широки рамене,оформени гърди и две педи корем отпред?
Аз лично съм тренирал доста време по нея и съм доволен.
А мисля,че знаеш - универсална програма НЯМА!!!
[quote author=“BodyBuilding”]
mnenieto mi e che sam da si praish programi i da si izmisliash uprajnenia e napulno greshno . Triabva da se konsultirash s nqkoi , koito razbira ot fitness
Ти като от 8 месеца тренираш откъде толкова почна да разбираш! Напротив не е напълно грешно! Само трябва да четеш достатъчно, и като почнеш да усещаш кое как работи при теб така си правиш програмата! Пълното ти отрицание доказва малкото ти познания в областта (извинявай малко заядливо изглежда), тъй като бодибилдинга е спорт на зависимостите - еди кое си може да действа перфектно при един, но въобще при друг! Това е и за тренировки, забранени медикаменти, храна и т.н. Ти познаваш най-добре себе си, така че ти най-добре можеш да прецениш какво ще ти действа най-добре, но след няколко години трен!
22.08.05
16:28
имам въпрос към PROMPT:след този един месец каква програма да започна?
[quote author=“Ronaldo”]пууу глупости от 1001 нощи.
вт,чет,съб-Ръце Крака
Абе Ронолдото що се изказваш неподготвен не ми е ясно но мисля че в последните редове си отговорил на въпроса кой ще издържи на Арни с програмата
Отговор
може да се промени всичко с химия тва е от мен!!
Ако ще я правиш трябва да се научиш както казва Арни да лапаш Дианабол като бонбони
Това май не го пишеше в книгата а
Помисли преди да пишеш глупости и с лека ръка да зачертаваш всичко