05.08.05
02:40
Чудех се дали ще одобрите програмата която си съставих аз съм на 16 год. току що навършени ходя от 6 месеца на фитнес и тежа 61 кг за тези 6 месеца съм качил 7кг.
Понеделник:
Гърди :
Хоризонтална леж. 4х 10-8-8-6
Пов.на щанга от полулег 4х 10-8-8-6
Флайс 3х10
Пуловер 3х12
Сряда:
Бицепс , Трицепс
Бицепс.сгъване на щанга 3х8
Скотово сг. 3х8
Сгъване на ръцете с дъмбели 3х21 изпълнява се така:
7 вдигания на дъмбела от най ниско положение до средно
7 вдигания от средно до най горно
7 пълни вдигания
Концентрично сгъване 3х8
Опъване на въжета за трицепс 3х8
Френска лежанка 4х8
Сгъване на 2 ръце зад врата 4х8
Петък:
Рамо Гръб
Набиране на лост с широк хват 3х7-10
Дърпане на щанга към гърдите 3х10
дърпане на щанга хваната в единия край към гърдите 3х10
Придърпване на скрипец зад врата 4х12
Повдигане на дъмбели над главата (преса на Арнолд) 3х10
Повдигане на щанга зад врата 4х12-10-5-15
Вдигане на дъмбели встрани 4х10-12
Няма крака в програмата защото 3 пъти в седмицата бягам по няколко километра.Много хора биха казали че тази програма много ще натоварва но не е така чувствам се много добре даже и съм отпочинал всяка вечер играя футбол
Ръката ми е 29см
Гръдна обиколка е 90см
ако тази програма не е правилна дайте и ваше мнение за друга или подобряване по тази.
четох че трябва да се правят по малко упражнения за бицепс но като правя по малко и не се чувствам уморен и не чувствам че правя нещо.Кажете кое е правилно и защо
05.08.05
12:23
Здр - открих доста грешки...
Основните са - много серии и упражниения!
повторенията са добре - щом си на 16 е хубаво да подобриш и сухожилията ;) - абе 10-12 с пълна амплитуда в твоя случаи е идеално !
Друга грешка - да не включваш крака ,дори лекоатлетите - дето тичат всеки ден ,задължително правят тренировки с тежести за крака ,да не говорим за тези ,които са спринтьори на 100 метра ;)
Вкарай поне разгъвания и сгъвания на машина - ако те е страх ,че клека ще спре разтежа ти !
И в заключение да кажа - това ,че се чустваш свеж след подобна схема отдавам на няколко фактора:
1-во - не ползваш добри тежести р такива с които да правиш почти невъзможни заплануваната бройка п-я - визирам последните 1-2
2-ро - добра храна и сън .
3-то - от скоро изпълняваш тази схема.
А преумората не винаги идва веднага - по-добре осмисли програмaта си пак и изрежи няколко у-я !
прави за група по 2-3 у-я макс ,ако са 2 x 4 серии ,ако за 3 x 3 серии в упражнение.
еми това е в общи линии.
05.08.05
13:59
Според мен програмата ти е добра....само че не си уточнил колко си висок щото така тия 60 кила не се знае дали са добре за ръста ти сещаш ли се.......относно програмата ти маи наистина трябва да вклучиш и тренировка с тежести за крака ако изкаш да разтеш и да изглеждаш съразмерно....мисля че тва е целта на всеки билдер....трябва също да включиш в деня за гръб и трапец задължително......
ами на 1въпрос да отговоря използвам тази програма от 2 седмици вече висок съм 177 а не ми отговорихте на въпросите защо е грешно да се правят повече упражнения за мускулна група и казах че като правя 3 упражнения примерно за бицепс не чувствам че съм направил много а че сякаш нищо не съм направил
Първо, защото не е толкова важен броя на упражненията и сериите, а интензивността на тренировката. Освен това, може да се претовариш с много серии и упражнения и съответно няма да имаш растеж. Нямаш и стаж за такива тренировки. А и щом не чувстваш натоварването в мускулите, значи не тренираш правилно. Още след първата работна серия трябва да почувстваш натоварване в мускулите. Ако тренираш интензивно, сам ще разбереш, че не можеш да правиш много серии.
Затова почни с базова програма с основни упражнения, за да научиш техниката и да развиеш нервно - мускулната и междумускулната координация и да се научиш да чувстваш натоварването и работата на мускулите.